Sona geldik galiba

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İnsanlar sizin çocuğunuzu saymış kapıya kadar gelmiş her türlü suçlu olmasınlar ya
Geçinmeye gönlü yok. Hediye almasalar kutlamasalar da kocasının beynini yiyecekti bak kutlamadılar sevmiyorlar gör gör diye. Bir kutlama bile yapmadılar dükkan olayı oldu bari yeğenine bir hediye parası harca diyecekti.
Adam her türlü tatsızlık yaşayacaktı.

Geçinmeye gönlü yok. Hediye almasalar kutlamasalar da kocasının beynini yiyecekti bak kutlamadılar sevmiyorlar gör gör diye. Bir kutlama bile yapmadılar dükkan olayı oldu bari yeğenine bir hediye parası harca diyecekti.
Adam her türlü tatsızlık yaşayacaktı.
bir tek amca gelmiş ne babaanne ne dede gelmemiş bu bile sınırlara saygıdır aslinda
Evet ve aşırı takıntılı surekli dirdirdir
Ztn buraya gelecekleri çok belli ve çok doğru bir karar
Bari sonrasında sağlıklı iletişim kursa

bir tek amca gelmiş ne babaanne ne dede gelmemiş bu bile sınırlara saygıdır aslinda
Evet ve aşırı takıntılı surekli dirdirdir
Ztn buraya gelecekleri çok belli ve çok doğru bir karar
Bari sonrasında sağlıklı iletişim kursa
Zaten doğumgününü yalnız kutlayacağız fln diyerek babanne dedeyi uzaklaştırıp akşam kendi ailesiyle kutlama planı bozuldu diye kızmış. Amacı onlara doğumgünü kutlatmamak.
Erkekler bu tip stratejileri önemsemiyor diye yapıyorlar ama bir yerde ona da yeter diyorlar.
Ki haklılar.
Torun tepende onların da torunu yeğeni. Kutlamasına engel olamazsın

Zaten doğumgününü yalnız kutlayacağız fln diyerek babanne dedeyi uzaklaştırıp akşam kendi ailesiyle kutlama planı bozuldu diye kızmış. Amacı onlara doğumgünü kutlatmamak.
Erkekler bu tip stratejileri önemsemiyor diye yapıyorlar ama bir yerde ona da yeter diyorlar.
Ki haklılar.
Torun tepende onların da torunu yeğeni. Kutlamasına engel olamazsın
Evet çok kırıcı
Ve ne olursa olsun çocuğu mahrum
Cocugun duygularına ket vuruyor

Kardeşi hediyeyle gelmiş ama siz susmanız gereken bir şey olarak görüyorsunuz mesela. Ne yüce gönüllülük.
Geçenlerde oğlumun doğumgününde ‘verilecek’ hediyeyi kendim aldım.
Daha içler acısı var mı?
Çünkü ellerini sallaya sallaya geliyorlar ve oğlum ‘ee hediyeniz nerede’ diye soruyor.
Çocuğum mu üzülsün ben başkasını kendi terbiyesiyle bırakacağım diye?
‘Al oğlum bunlar da dedeyle babaannenin hediyesi’ diye verdim, muhtemelen eşime parasını vermişlerdir ama anlamı var mı?
Mesele değer vermek, düşünmek değil mi?
Düşünülmüş işte konu sahibinin çocuğu, kaale alınmış neyin kavgası bu?

Evet boşanmanızda gerçekten hayır var. İsabetli bir karar. Ama sizin için değil. Eşiniz için bu düşüncelerim.
Size bu zaman kadar nasıl tahammül etmiş anlamak zor.
Kıldan tüyden sorun sorun çıkaran , çekilmez yaramaz çocuk gibisiniz tabirini kullanacağım izninizle.
Hakkında hayırlısı olsun seninde.
Yazacaklarım bu kadar.

Ben bütün yorumlara rağmen size oldukça hak veriyorum . Adam sizi dolandırdı . Ailesi torununu birazcık düşünseydi buna izin vermezdi . Aylarca hakkınızı yedi . Kocanız tüm bunlara rağmen onların yanında yavru kedi gibi. Sizi çileden çıkarana kadar pisti sonra yine size zarar verdi . Boşanmaya razı gelmiş dilekçe doldurup duruş sergileyebiliyor. Keşke aynı duruşun onda birini ailesine sergileseydi.

Ben de sizi ne kadar takıntılı da olsanız haklı buluyorum. Zaten baştan da yanlış kişiyle evlenmissiniz. Adam size mühendisim diye yalan söyledi, ailesi sizi dolandırdı, babası türbanlisiniz diye sizi disladi. Yani her şeye rağmen yine tamam dersin de, dolandırıcı adama karşı sizle beraber tepki koymamasi gerçekten fazla. Ben de olsam kavga ederdim. Gerçi ben baştan bu şekilde benimle beraber tepki koymayacak kadar ailesine bağlı biriyle evlenmezdim.

Ben bütün yorumlara rağmen size oldukça hak veriyorum . Adam sizi dolandırdı . Ailesi torununu birazcık düşünseydi buna izin vermezdi . Aylarca hakkınızı yedi . Kocanız tüm bunlara rağmen onların yanında yavru kedi gibi. Sizi çileden çıkarana kadar pisti sonra yine size zarar verdi . Boşanmaya razı gelmiş dilekçe doldurup duruş sergileyebiliyor. Keşke aynı duruşun onda birini ailesine sergileseydi.
Valla ben de size katılıyorum. Amca o yeğenin rızkını yiyip içerken o çok düşünceli diğer aile üyeleri neredeymiş acaba? Neden kimse oğullarını uyarmamış neden yapma diyen olmamış? Çokta iyi plan yapmış öyle insanlarla doğum günü kutlamayıp kendi ailesiyle plan yaparak. Konu sahibinin eşi kendi abisi tarafından dolandırılıp tek kelime etmeyen insan. Çocuğunun hakkını savunmadı haram zıkkım olsun o para da o dolandırıcı aileye hayrını göremesinler.

Ben de sizi ne kadar takıntılı da olsanız haklı buluyorum. Zaten baştan da yanlış kişiyle evlenmissiniz. Adam size mühendisim diye yalan söyledi, ailesi sizi dolandırdı, babası türbanlisiniz diye sizi disladi. Yani her şeye rağmen yine tamam dersin de, dolandırıcı adama karşı sizle beraber tepki koymamasi gerçekten fazla. Ben de olsam kavga ederdim. Gerçi ben baştan bu şekilde benimle beraber tepki koymayacak kadar ailesine bağlı biriyle evlenmezdim.
Acaba konu sahibinin abisi dolandırsaydı kocası ne tepki verirdi yine susup oturur muydu?

Kocanızı istemiyorsanız, boşanın. Buna kimse bir şey diyemez.

Ama ben uzun dönemli konuşmak istiyorum. Sizin “her şey benim planladığım gibi olsun, benim istediğim şekilde davranılsın; olmazsa çok moralim bozulur, üzülürüm” gibi bir tavrınız var. Bu şekilde mutlu bir hayat süremezsiniz. Beraber yaşadıklarımız da insan ve bizden farklı bir düşünce yapıları var.

Hayat bu ne getireceği belli olmaz. Plan yapmışsınız, bozulmuş. Yeni duruma adapte olmalısınız. Eşiniz dolandırılmış, eminim o da üzgündür. Ama olayları geride bırakmayı ve bundan sonra yeni duruma göre hareket etmeyi öğrenmeniz lazım. Evet eşiniz, o abisi ile de barışacak. Yani insan ailesini silemiyor, siz de silemezdiniz. Ama artık daha temkinli davranacak.

Kısaca hayat bir devinim. Olumsuz şeyler de oluyor. Ama hepsini geride bırakıp, asıl önemli olana, yani bizi mutlu eden anlara odaklanabilmeliyiz.

Valla ben de size katılıyorum. Amca o yeğenin rızkını yiyip içerken o çok düşünceli diğer aile üyeleri neredeymiş acaba? Neden kimse oğullarını uyarmamış neden yapma diyen olmamış? Çokta iyi plan yapmış öyle insanlarla doğum günü kutlamayıp kendi ailesiyle plan yaparak. Konu sahibinin eşi kendi abisi tarafından dolandırılıp tek kelime etmeyen insan. Çocuğunun hakkını savunmadı haram zıkkım olsun o para da o dolandırıcı aileye hayrını göremesinler.
Sıfır araba aldığını bile sakladılar bal gibi biliyorlardı dolandırıldığını çok sevdikleri torununun hakkını yedirmeyebilirleedi kaldı ki konu sahibi o torunu her şeye rağmen götürdü onlara . Beni dolandıran adam dalga geçer gibi iki kuruş yollasa ben konu sahibi kadar sakin kalmazdim sizin karşınızda salak mı var birde uzatiyorsunuz deyip yüzlerine calardim . Konu sahibi cidden çok takıntılı bu doğru ama bu kadın bence bu adam yüzünden bu hale gelmis . Sağlıksız bir adam olduğu için kadını mental olarak mahvetmis.

Konularınızı okuduğum kadarıyla yazayım eğer amca hediye alıp gelseydi bu ancak sizin kavga etmenize vesile olurdu. Siz bir şeyleri “aman artık olan oldu” deyip geçemiyorsunuz. Ama bunun tek zararı da size. Boşanmanız hayrınıza olur diyeceğim ama siz kendinizi değiştirmediğiniz sürece “3 kuruş para yüzünden yuvamı yıktılar, evladımı babasız bıraktılar” diyerek hayatı zindan edeceksiniz diye korkuyorum.

Farketmez. Cok sevdigim bir arkadasim yillar once uni okumak icin istanbula gelmisti. Ailenin yillardir konusmadigi bir amcalari varmis. Bir sekilde kizin istanbula geldigini duymus. Kizla iletisime gecmis, bak istanbulda kimsen yok, olur da ihtiyacin olursa benim kapimi her zaman calabilirsin demis. Bence con kral hareket . Bu da benziyor.

Evet bahsettiğiniz çok kral bir hareket ama benim anlattığımla benzer bir yanı yok.

siz sorunları çözmek için üzerine gitmemişsiniz ki en kolay yolu seçmişsiniz boşanmak siz belki bunu defalarca dile getirdiniz ve eşinizde sanırım bıktı bu durumdan yani keşke bunu sizi üzdüğünü falan söyleyip toparlasaydınız erkeklik gururunu incitiyorsunuz pasifsin ne demek ağır yani

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X