- 19 Haziran 2013
- 4.799
- 8.767
-
- Konu Sahibi son mecnun
Biz miras istemiyoruz deyip çekilin kenara.
O çok kıymetli oğullarından alsınlar,ona bıraksınlar ki zaten sizin ödediğiniz evi bile ona bırakmışlar,köy evinden pay vereceklerini sanmıyorum size. Amiyane tabirle binmeye alçak eşşek arıyorlar.
Hiç karışmayın. Boşverin.
Kızı da ayrı süreçten geçti genetik sorun var ailede 12 sene sonra oldu benim oldu sizinde olur diyor çok hayin bu durumu biliyordu bir erken Doğum kaç düşük yaptım izleyip uzaktan Ahlam kesiyorNe biçim ana baba yazık. Adınıza üzüldüm tüp bebek süreci maddi olarak ne zordur bilirim Allah yardımcınız olsun..
Eşinizde aklı başında biri gibi yazdıklarınıza bakılırsa oda ağzının payını almış sanmıyorum bir daha o tuzaklara düşmezHayir yapiyolarsa kendileri yapsin hala niye bizim uzerimizden hesap yapiyorlar.
Onlarla asla ortak ise girilmez yasayarak gormus olduk. Hala bu israr hala bu piskinlik insani deli ediyor..
Allah ıslah etsin ne diyeyim birde aynı durumu yaşamış insanda vicdan olur bende aynı acıları yaşadım deyip size destek olacağına birde uzaktan laf yetiştiriyor Allah büyük neyse..Kızı da ayrı süreçten geçti genetik sorun var ailede 12 sene sonra oldu benim oldu sizinde olur diyor çok hayin bu durumu biliyordu bir erken Doğum kaç düşük yaptım izleyip uzaktan Ahlam kesiyor
Tüm paramı aldı düğünden sonra gitti tüp bebeğini yaptırdı ben bu genetik problemi öğrenir öğrenmez dedim ona
yardım ederim ama saklıyor yaptırdığını
İşleri güçleri para
bizimde şimdi ihtiyacımız var umurlarında değil
eşin safsa çıkarır verir. sana laf düşürmedikleri kesin. hayret ediyorum ben buradaki bazı gelinlere de ailelere de.
Benim gibi hem paranı ver hem kaprislerini çek ihtiyacın olunca hepsi kaçsın
Kocanın maaşından niye haberleri var asgari ücret diyin hem ağlayın borcumuz var diye ben kaynanamdan öğrendim bu yöntemi onlara yapıyorum herşeyi elimizden aldı şu an ihtiyacım var vermez hayatta bir sürü mal varlığı varmış meğerse her gittiğimde ağlıyordu param Yok diye saf ben tüm paramı verdim
Çok pişmanım tedavi olacağım param Yok
Benden alıp kızına verdi tüp bebek için şimdi adı bile geçmiyor benim ihtiyacım var telefonumu açmıyor kaynım para isterim diye engellemiş
Enayi parası yiyemezsen yeriz dediler
Yanlarına giderken kötü giyin geldiklerinde ucuz şeyler hazırla hep ağla Yok yok diyeZaten yok ki ne versin
Biz reddi miras yaptık baba deyin kapatın telefonu :)
Sahte hazırlasın kredi ye bile ben bankacıyken sahte getiren vardı biz profesyonelliz anladık o anlamazBenimki de hep aglar. Oglunun maasinj bilmez olur mu bordro istemis bi insan..
Yas ilerledikce insan daha cok paraya mala dusermisya aynen oyle..
Boyle olmaktan Allaha siginiyorum
Yanlarına giderken kötü giyin geldiklerinde ucuz şeyler hazırla hep ağla Yok yok diye
Yoksa yakanızı bırakmazlar aile atılmaz da
Sahte hazırlasın kredi ye bile ben bankacıyken sahte getiren vardı biz profesyonelliz anladık o anlamaz
Bizimkiler de her ay maaşımızı hesap edip alacakları şeyleri listeliyorlardı.
Görümcem bir gün çalışmamış ama herşeyimizde hakkı var utanmasa sen bilmezsin seni ben okuttum diyecek
Sen bilirsin de göstermesen iyi edersin başka versiyonu başımda olduğundanInanmazlar
Valla ben de bu saatten sonra kimse icin sekilden sekle giremem.
Esimin maasinin arttigini her turlu bilirler. Bilsinler. Mecburiyetim yok boyle keyfi ev icin para vermeye..
Inadina yerim giyer gezerim. Yolacak baska kaz bulsunlar. Bulabiliyorlarsa tabi..
He birde sosyal medya var sakın onlar olmasın
Benim balayıma bedava tatil yapacak diye kaynana gelecekti
Şimdi arkadaşla plan yapıyorum benden önce o atlıyor tatil planımızı onlar yapıyor iş paraya geldi mi kaçarlar
Ne giydim ne yedim hep hesaplıyorlar
Yeter be diyince oğlumuzla aramızı açtın yiyenini göremiyor vs duygu sömürüsü oğullarımı yoksa dediğin gibi bordrosu mu umurlarında acaba?
İhtiyaç olunca kapı duvar kör cahili oynuyorlar
Bize miras bırakmayın istemiyoruz diyin. İlk evinizin borcu ödensin diye yıllarca sizinle oturduk. Bir sürü ödeme yaptık. Hayra geçmedi. Üstüne ben kötü oldum annemi arayıp şikayet etmeler falan. Şimdi eve kaynım yardım etsin. Evi onun üstüne yapın bize hak düşmesin diyin. İlk eve o kadar masraf yaptık yaranamadık, üstüne bi de söz verip borç öderken bizi yarı yolda bıraktınız. Buna masraf yapmak da onun boynunun borcu.Merhaba hanimlar
Merhaba aglama duvarim bdv..
Konunun anlasilabilmesi icin en bastan anlatacagim.
10 yillik evliyim. Dugunumuze aylar kala kv kucuk evlerini degistirip daha buyuk ve yeni bir ev almak istediler. Fakat bunun icin birlikte oturmayi sart kostular. Esimi duygu somurusuyle vicdan yaptirarak ikna etmisler. Ben ne kadar yok desem de esim bu aileme olan vefa borcum o ev icin yardimima ihtiyaclari var vs ben de esim icin bu fedakarligi kabul ettim.
Hayatimin hatasini yaptigimdan haberim yok tabii. Yine de ses etmezdim belki ama gercekten iyilik bilmez insanmis kv..
5sene birlikte oturduk o evin borcunu esim odedi. Bize dugunde takilan takilardan tutun esimin yillik temeddusu hep o eve borclara gitti. Dugunum icin sadece yatak odasi takimi alindi hic masraf yaptirmadim. Oyleki 5bin masraf ya oldu ya olmadi onu da esim oduyor tabi..
Bu kadari da enayilik diyeceksiniz ama yeni gelin odasinda yayi cikmis kanepe olur mu ben kv eski kanepesini koydum odama yenisi evimize gecince aliriz masraf olmasin dedim onunla 5yil idare ettim. Uzerine battaniye serdim cocugumu orda emzirdim. Ah ne salakmisim..
Iyi kotu 4yil birlikte o evin borcu odendi. Son bir sene esim sadece faturalari odedi kalan maasini biriktirdi. O birikim ve bileziklerimi pesinat yapip uzerine borclanarak ev aldik..
Bu surecte kv alacagimiz evin ayni mahalleden olmasina esyamizi sectigimiz yerlere kadar herseye karisip burnumdan getirdi. Ayni apartmandan olmadi ayni mahalleden almadigim icin bana dusman oldu..
Evin odemelerini esim iki yil sonra maasinda ciddi bir iyilesme olacagini hesapladigi icin iki yil odemelere yardimci olmalarini istedi aksi halde vadeyi uzatmak durumunda oldugunu soyledi. Kv ve kaynim da kabul ettiler.
Fakat bir yil yardim ettikten sonra artik yardim edemeyeceklerini soylediler. Esim de biz boyle konusmadik deyince once inkar sonra kabul etmisler falan filan derken esimle aralari bozulmus oldu..
Ben bu arada memlekette ailemin yanindayim. Kv oglu ile arasi bozulduya gunah kecisi beni atacak ortaya.. Annemi ariyor biz birlikte otururken ona batan " benim hatalarimi" anneme anlatiyor. Hata dedikleri de inanin incir cekirdegini doldurmayacak sacma sapan seyler..
Bu benim icin bardagi tasiran son damla oldu. Buz gibi sogudum. Mesafeli de olsa gorusmeye devam ettim. Yine hata etmisim. Bu sefer de mesafeleyim diye suclu oldum..
Herneyse buarada biz birlikteyken kaynimin eve tek kurus katkisi olmadi yedi icti gezdi birde dugun bileziklerini yapti..
Kaynimin evlenme vakti geldi. Bunlar kiz bakiyo ama birlikte oturmayi kabul eden gelin bulamiyorlar tabii..
Neyapalim ne edelim derken soyle bir care bulunuyor. Kaynim bileziklerini ve dugun icin biriktirdigi parayla memleketten daire aldi. Kv memlekete o daireye yerlesti. Kaynimda kv nin evine..
Buarada kv lerin hayali hep koye ev yapmak ama cok dusunmus tasinmis. Eger kaynim o parayla koye ev yapsaymis biz hak iddia edermisiz. Merkezden almislar ki tapu kaynimin uzerine olsun..
Bizim ortaya giden paralar hic hesaba katilmiyor ama is kaynima gelince ortak mal olmasin derdine dusuluyor..
Kimsenin hakki bizim uzerimizde olmasin da napiyolarsa yapsinlar dedik..
Simdi son durum biz kendi evimizde kendi borcumuzu oduyoruz
Kaynim borcunu bizim odedigimiz kp uzerine olan evde
Kv kaynimin uzerine olan kaynimin borcunu odedigi evde oturuyor..
Durum boyle iken kv kp koye ev yapmak icin kollari sivamis yine
Esimi aradilar size miras biracagiz koye ev yapiyoruz diye mujde veriyorlar. Parayi hazirlayin ilk etapta sukadar tutuyor diye rakam veriyor..
Esim baba param olsa araba alirim dedi sadece. Telefonda polemige giremem diyor. Siz soyleyin Allah askina benim iki cocukla arabam yokken koydeki evden bana ne?
Biz yapabilecegimiz en buyuk fedakarligi ilk yillarimizi onlarin isi gorulsun diye evcilik oynayarak gecirdik hala bizden ne istiyorlar?
Kaynimin hic bir aldigina verdigine karismadilar dugun takilari hersey kaynima kaldi.
Maddi manevi hicbir adalet soz konusu degilken koye ev yapmayi yine bizim uzerimizden hesap yaparak yapmaya calisiyorlar..
Simdi burdaki elti konusunu gorunce depresim iyice.. Bana yapmadiniz ona yaptiniz o oevde oturmasin diye cingenelik yapmadigim icin hala uzerimden hesap yapmayi hak goruyorlar demek ki..
Olabildigince objektif anlattim. Su anlattiklarimda eksik var fazla yok inanin.
Siz soyleyin lutfen ne yapmaliyim adalet neyi gerektiryor?