Size miras birakacagim para gonderin

Bizim de kimseden miras beklentimiz yok kotu olmadan goruselim diyoruz ama yok illa hepsini herseyi reddetmek gerekiyor demekki
Maalesef bazı aileler vardır ki siz iyi olalım ana baba hakkıdır dedikçe fazlasını isterler, bazen hayatta bazı insanlara kötü olmak gerekiyor, eşinizin anne babasıdır görüşür görüşmez o kendisine kalmış birşey ama siz eşinizin ailesiyle iyi olmak zorunda değilsiniz, telefon açmaya devam edip size miras bırakacağız söylemini yinelerlerse, ben olsam ciddi ciddi gider o babayı alır notere götürür miras hakkımdan feragat ediyorum deyip feragatname hazırlatırım, altına da imzamı atarım, aramızdaki miras meselesi de hak hukuk meselesi de kapanmıştır, bundan sonra benden para mara yok, manen evlatlık yapmamı istiyorsanız başım üstüne ama dahası olmaz derim, bir kuruşta vermem.

Sizin de eviniz, çocuklarınız, ihtiyaçlarınız var, Allah göstermesin bir hastalık olur, maddi manevi yardım gerekir anne babadır yardıma koşulur ama köyde keyfiyetine ev yapacak diye bir de bunu bana size miras bırakacağız diyerek beni paragöz, mal meraklısıymışım gibi gösterip düşünüp, sağlığında manen ana babalık yapmayıp miras hakkıyla gözümü boyayacağını zannederek arıyorsa aradığınız kişiye şu an ulaşılamıyor, lütfen daha sonra tekrar deneyiniz diyerek olayı telesekretere bağlar telefonu da kapatırım.

Hiç canınızı sıkmayın para vermiyorsunuz diye kötü evlat olacaksanız varsın kötü evlat olun.

Aynen birebir hemfikirim :)

Benim anladığım da su;

Eski evlerini satıp onun parasini ve üstüne kredi çekip bi ev alinmis.
Konu sahibinin eşi de 4 yıl ödemiş.
Son bir yıl ödememiş çünkü yeni ev için kendine biriktirmiş.

Sonra ev almış çıkmış.
Bana 2 sene yardım edin demiş ama 1 sene yardım edilmiş.

Ama kayın kendine parasını biriktirip almış.
En iyisini yapmış.
Bide üstüne bileziklerini falan kendisi almış.

Konu sahibi benim düğün takılarım diyor da, ne kadardı kv mi yapmıştı o altınları bilmeden yorum yapmak zor.
Zaten sizin oturduğunuz eve de 1 sene yardım ederek bence yardım etmişler sonuçta.

Bide siz ayriyken bile yardim istediğinize ve 1 sene ödemeden onlarla beraber oturduğunuz göre illaki beraberken de onlar da ödemiş.

Öyle bi anlatılmış ki sanki yememiş içmemiş onların oturduğu evi biz ödedik demek için yazılmış.

Bence beraber ödenen ev kv. Kaynin da kendine aldığı ev kaynindir.

Sonuçta siz sadece onlar için kredi ödemediniz. Siz de 1 yıl kira vermemiş gibi toplam 5 yıl o evde yaşadınız. Ödediğiniz meblağı kv den isteme hakkınız olabilir. Ama o onun evinde diğeri onun evinde oturur sizi ilgilendirmez.

Diğer konularınızda da onların oturduğu evi biz ödedik diye üstüne basa basa söylediğiniz için dikkatimi çekti.
O zaman onlar da sizinkini az da olsa ödemiş.

Böyle hesaplar döndüğü için insanlar ilk başta ayrı eve çıksa çok daha iyi.

Biz hak hukuktan bahsedince bizim kendi oturdugumuz ev de dahil hepsi kp uzerine olsun ozaman diyebiliyorlar hala

Esim de sanmiyorum ama hala onlara kanacaksa bilemiyorum yanii..
borcu size odedip mali mulku kayinpeder ustune aldirma fikri de ancak bu musvedde anne baba urunu olabilir zaten...bende de 5para etmez bir kaynana var,kadini aklima getirince sinirim zipliyor,dilerim hepsi cezasini ceker biz de goruruz.

Evet dogru..

Yalniz biz 5 degil 4sene borc odedik 4senede borc bitti yani..

Buarada vergi borcu olur esim oder bisey bozulur esim yaptirir kaynim sadece kendine calisti. Simdi kaynima uzuluyorlar herseyini kendi yapti diye. Ama bizi bize birakmadilar birakmayada niyetleri yok gibi..

Ac degiller acikta degiller kendibaralarinda anlasip birbirinin evlerinde oturuyorlar otursunlar. Koy sevdaniz varsa once dusunecektiniz..

Ben simdi yilda bir kere ya gidecegim ya gitmeyecegim eve niye para baglayayim..

Isteyen baglasin karisan yok.

Ama bizim aile olarak baska onceliklerimiz var. Arabasiz nekadar zorlandigimiza kendileri sahit. Borcumuz var biliyorlar. Bu nasil bir anlayiz bencillik gercekten anlayamiyorum..

Heeee köyde ev yaptırında o kaynın gelsin otursun siz ilerde size arsa kalırsa yaptırırsınız kalmazsa gidin yazlık alın aman çok mu lazım 30 sene sonra size bile kalmayacak köyde ev için bir sürü sıkıntı çekmeye değer mi?

"Çok teşekkür ederim annecim köyde bir evimin olmasını hiç düşünmemiştim .Ama kaynım ve siz birlikte yaptirirsaniz sizin adiniza mutlu olurum ve mirasta da köyde ki evden pay istemem.Kardescagizimin olsun herşeyin en iyisini hak ediyor o...ben birlikte aldığımız o evi alırım mirastan.Sonucta onu da ben ödedim.Opuyorum ellerinizden "

Bastan o hakki bize vermediler iste..

Ya birlikte kabul eder yoksa o kiz olmaz demisler esime.. Ustune aglayip sizlayinca bir ev alamayacakmiyiz diye duygu somurusu yapinca esimi ikna etmisler..

Ben cok direndim bu ise girmemek icin ama mecbur tuttular resmen.. o zoruma gidiyor. Yine benim hatam kabul etmeyebilirdim ama en cokta esimi kirmamak icin kabul etmis bulundum.
Bana o secim sansini vermedikleri icin kizginim zaten. Suan kirada olurdum ama cok daha huzurlu olurdum.

Hatta bize en fazla 2sene dediler ama borc bitmeden yuzustu birakmak istemedik. Kalan 2seneyi de kaynim odeyebilirdi mesela.. kaynin evi otel niyetine kullanip kendine calisti. Evini doserken dugun yaoarken kimse karisamadi cunku herseyi kendi parasiyla yapiyordu.. Benim ise cocuguma aldigim 20liralik pantolon bile kavga sebebi oldu..

Kaynim balayina gitti kendi parasiyla gitmis oldu karisamadilar. Benim esimle haftasonu birgun disarda gecirmem suc oldu. Sanki herhafta cikiyorum.. sanki benim esim calismiyor onlarin parasiyla cikiyorum..

Yani cok zordu anlatmakla bitmez. Oyuzdendir diger konularimda da donup dolasip buralara gelmesi..

Kv elti yuzlerine bakilacak insanlar degiller. Ben oraya hangisinin suratini cekmeye gidecegim acaba ha bi de ustune para vericem..

Ve kv kalp kirizi gecirir..

kelin ilacı olsa başına sürermiş, insanların bu beklentileri..
yahu bırakın insanları da kendi dertlerine baksınlar ama yookk onun derdiyle dertlenmen şart.
olaki dertlendin ama yok dertlenmedin olur.
pardon çok dolmuşum galiba :)

Ne sinir bir durum. Allah sabır versin sustukça tepene çıkıyorlar işte..Onca yılını vermişsin hala pişkinlik

Ben o tur konulara yorum bile yapamiyorum..

Genelde oyle oluyor insanlar para biriktirmek icin bu secenegi dusunebiliyor. Biz de tam tersi ustune borc odedik.
Ama yine kotuyuz yine kotu

Ben de bezdum inan

Biz miras istemiyoruz deyip çekilin kenara.
O çok kıymetli oğullarından alsınlar,ona bıraksınlar ki zaten sizin ödediğiniz evi bile ona bırakmışlar,köy evinden pay vereceklerini sanmıyorum size. Amiyane tabirle binmeye alçak eşşek arıyorlar.
Hiç karışmayın. Boşverin.

Kv elti yuzlerine bakilacak insanlar degiller. Ben oraya hangisinin suratini cekmeye gidecegim acaba ha bi de ustune para vericem..
Benim gibi hem paranı ver hem kaprislerini çek ihtiyacın olunca hepsi kaçsın
Kocanın maaşından niye haberleri var asgari ücret diyin hem ağlayın borcumuz var diye ben kaynanamdan öğrendim bu yöntemi onlara yapıyorum herşeyi elimizden aldı şu an ihtiyacım var vermez hayatta bir sürü mal varlığı varmış meğerse her gittiğimde ağlıyordu param Yok diye saf ben tüm paramı verdim
Çok pişmanım tedavi olacağım param Yok
Benden alıp kızına verdi tüp bebek için şimdi adı bile geçmiyor benim ihtiyacım var telefonumu açmıyor kaynım para isterim diye engellemiş
Enayi parası yiyemezsen yeriz dediler

Ne biçim ana baba yazık. Adınıza üzüldüm tüp bebek süreci maddi olarak ne zordur bilirim Allah yardımcınız olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…