Size miras birakacagim para gonderin

Ne güzel anlatmışsın bir çırpıda okudum .

Konuna gelirsek . Sizin hiçbirşeyini istemıyorum deyip kestirip atın.
Mallarıda mülküleride onların olsun .
Nankör insanlar .

Tesekkur ederim..

Ben de helcin nerde diyordum alismisim ilk sayfada yorumlarini gormeye:KK19:

• Beğen
Reactions: H E
Tesekkur ederim..

Ben de helcin nerde diyordum alismisim ilk sayfada yorumlarini gormeye:KK19:
9 da açmışsın ya konuyu ben akşamları pek girmiyorum :)
Şimdi gördüm hemen yazdım birde eski nickimide biliyosunn :))

Ne karar verdiin ?
Aman deyim para vercem falan deme .

Bize miras bırakmayın istemiyoruz diyin. İlk evinizin borcu ödensin diye yıllarca sizinle oturduk. Bir sürü ödeme yaptık. Hayra geçmedi. Üstüne ben kötü oldum annemi arayıp şikayet etmeler falan. Şimdi eve kaynım yardım etsin. Evi onun üstüne yapın bize hak düşmesin diyin. İlk eve o kadar masraf yaptık yaranamadık, üstüne bi de verip borç öderken bizi yarı yolda bıraktınız. Buna masraf yapmak da onun boynunun borcu.

Evet cok istiyorsa gider geliniyle otursun iki senede yapsin evini..

Birazda onlar ortalik malina katkida bulunsunlar degil mi

Ama yok biz safizya

Onlar kabul etmez onlarin huzuru bozulmasin

Bizim huzurumuzu dusunen yok

Aynen oyle bakiyorum da hep oyle olmus.

Dune kadar oglumu evlendireyim de baska bisey istemem bi umrye gideyim diyordu. Yine unutmus umreyi falan:işsiz:
Kızzzzz ayyyy çok güldüm ya :KK66:)))
benimki gitti geldi gelince aradım nettiniz paraları dedi?
Tövbe tövbe orda neleri hesap etti acaba?

9 da açmışsın ya konuyu ben akşamları pek girmiyorum :)
Şimdi gördüm hemen yazdım birde eski nickimide biliyosunn :))

Ne karar verdiin ?
Aman deyim para vercem falan deme .

Evet eskiden beridir seni ve konularini biliyorum muhabbetimiz olmadi ama taniyorum yani:KK66:

Yok canim ne parasi

Onlarla hicbi isim olmaz daha

• Beğen
Evet eskiden beridir seni ve konularini biliyorum muhabbetimiz olmadi ama taniyorum yani:KK66:

Yok canim ne parasi

Onlarla hicbi isim olmaz daha
En doğrusu .
Ne verırsen ver aslaaa yaranamayacaksın .
Kendı yolunuza bakın .
Sağlıklı sıhhatlı insanlarsınız . Herşeyı alırsınız . Kimsenın malına ihtiyacınız yok

En doğrusu .
Ne verırsen ver aslaaa yaranamayacaksın .
Kendı yolunuza bakın .
Sağlıklı sıhhatlı insanlarsınız . Herşeyı alırsınız . Kimsenın malına ihtiyacınız yok

Yok yok miras diye size diye goz boyuyacaklar guya..

• Beğen
Basligi okurken gulmustum boyle sacmalikmi olur yahu para verin ev yapalim size miras kalsin millet neyin kafasini yasiyor

bu konuyu daha once okumustum sanırım. o zaman haksız bulmustum. gerci hala eltiye bisi demeniz haksiz. suclusu esiniz ve Eşinizin ailesi.

evin buyuklerine ve büyük eltilere genelde haksizlik oluyor. annemde öyle iki yol birlikte oturmus. sonra istanbula gelmis 5 yil da amcam bizle oturmus. amcam eve ekmek bile almayip butun parasini biriktirmis. babamin hem bekarken hem evliyken calsitigi hersey ortak oldu. amcam ve birde benle yasit amcam var onlarin hep butcesi ayri oldu. kucuk benle yasit amcam baya zengindir mesela. koydeki gelirlsri de o kullaniyor.

ortak alinan gayri menkullerin vergisini bile babam oderdi. dedem hasta olsa hep babam.ilgilenir masraflari o karsilardi ki koydeki gelirleri cok fazla olmasina ragmen.

tecrübesizlik falan heralde hem aileler buyuklerden daha cok sey bekliyor hem de kucukler uyanik oluyor hakkını yedirmiyor zaten.

anneannem evin en büyük ogluyla evlenmis o da cok cekmis. hic bir kziimi evin buyugune vermicem demis ama 4 kixi da evin en büyük ogluyla evlenmis.

ve nedense gercekten daha cok Küçüklerin hakkini savunuyor aile. kayniniza tapuda dikkat edilmiş ya mesela. benzerini babaannem de amcamlar icin yapmisti. babam ortak , amcamlar evlat muamelesi yapildi hep. tapu kavgasini çok verdi babaannem amcamlar icin. hala bile koydeki hasattan gelirleri iki amcam alir babam almaz.

ek olarak babam da koyde ev yapma mevzusunda benzerini bize dedi. 15 lira verin koye ev yapayim. koyde ev olsun cok isterim. koyumuzun dogasini severim. baska tatil istemem rahatca gidilir ev olunca. ben de cok isterim. param olsa veririm de. evimin kredisi yeni bitti. araba desen yok cocukla toplu tasimayla giderim her yere taksi bile tutamayiz. ustelik abime ev verdi babam. bir tane ev vardi zaten. onu ona verdiler . ama baska seye gelince biz esit ortak olmamız gerekiyor. ilerd visi olursa onlara yine biz bakarız abim 3 gunden fazla misafir edecegini sanmam mesela. ilerde o adalet sağlanır ondan eminim ailem o kadar da dusuncesiz değildir ama bu haliyle de zoruma gidiyor bazen. ben o krediyi odemek icin o kadar zorluk cektim bebeğimden o kadar ayri kaldim ki. abimin esi ve cocugu sicak evde otururken ben ve oglum cok sıkıntı cektik. kiskaniyor muyum asla. abimi de esini de yegenimi de severim. iyi olsunlar isterim. ama arada da geliyor bir dusunce..gururluyumdur kimseye minnet etmem kendim yapmayi daha severim. kendi yagimizda kavrulmak da hosuma gidiyor. ama bazen arada geliyor bana bu dusunceler. e benim de hakkim degil miydi esitlik , rahatlik?

bu konuyu daha once okumustum sanırım. o zaman haksız bulmustum. gerci hala eltiye bisi demeniz haksiz. suclusu esiniz ve Eşinizin ailesi.

evin buyuklerine ve büyük eltilere genelde haksizlik oluyor. annemde öyle iki yol birlikte oturmus. sonra istanbula gelmis 5 yil da amcam bizle oturmus. amcam eve ekmek bile almayip butun parasini biriktirmis. babamin hem bekarken hem evliyken calsitigi hersey ortak oldu. amcam ve birde benle yasit amcam var onlarin hep butcesi ayri oldu. kucuk benle yasit amcam baya zengindir mesela. koydeki gelirlsri de o kullaniyor.

ortak alinan gayri menkullerin vergisini bile babam oderdi. dedem hasta olsa hep babam.ilgilenir masraflari o karsilardi ki koydeki gelirleri cok fazla olmasina ragmen.

tecrübesizlik falan heralde hem aileler buyuklerden daha cok sey bekliyor hem de kucukler uyanik oluyor hakkını yedirmiyor zaten.

anneannem evin en büyük ogluyla evlenmis o da cok cekmis. hic bir kziimi evin buyugune vermicem demis ama 4 kixi da evin en büyük ogluyla evlenmis.

ve nedense gercekten daha cok Küçüklerin hakkini savunuyor aile. kayniniza tapuda dikkat edilmiş ya mesela. benzerini babaannem de amcamlar icin yapmisti. babam ortak , amcamlar evlat muamelesi yapildi hep. tapu kavgasini çok verdi babaannem amcamlar icin. hala bile koydeki hasattan gelirleri iki amcam alir babam almaz.

Aynisi bizim ailede de var hakkaten oyle.. annem ablam hep ilk gelinler ayni adaletsizlikler.. Hatta derler tandirin ilki yanar diye..

Tamam ilk gelin olmanin ceremesini cektik ozaman sartlar farkliydi falanda filanda. Ben kaynim evlenirken klasik elti tribi yapmadim mesela bana yapmadiniz ona yaptiniz deyip burnundan getirenleri de goruyoruz..

Tamam hakkim gecti geldi gecti. Bundan sonra rahat biraksinlar istiyorum.

Alismis maddi manevi bana hukmetme pesinde kv. Ben artik buna musade etmedigim icin kotu gelinim.

Digerinin en ufacik birseyine karismadigi halde kadini ilk evine gidisinde geldigine gidecegine pisman etti.

Biz de insan olalim insan evladi gibi davranalim diyoruz . Olmuyor olmuyor..

Kaynimda tapu meselesine dikkat ettikleri icin koye yapmadilar zaten. Demekki dikkat edilebiliyormus. Dogru kaynimin parasi oyle yada boyle tapuda elbet onun uzerine olmali..

Ama istanbuldaki evinize buyuk oglunuz yardim ettiyse koydeki evide kucuk oglunuzun yardimiyla yapiverin diimi?

Yoo koydeki ev herkesin ortak mali ama..

Bizim yardim ettigimiz ev ortak mal degil mi?

Hakka giriyorlar hicbirinin de evinde huzur yok iste.

ek olarak babam da koyde ev yapma mevzusunda benzerini bize dedi. 15 lira verin koye ev yapayim. koyde ev olsun cok isterim. koyumuzun dogasini severim. baska tatil istemem rahatca gidilir ev olunca. ben de cok isterim. param olsa veririm de. evimin kredisi yeni bitti. araba desen yok cocukla toplu tasimayla giderim her yere taksi bile tutamayiz. ustelik abime ev verdi babam. bir tane ev vardi zaten. onu ona verdiler . ama baska seye gelince biz esit ortak olmamız gerekiyor. ilerd visi olursa onlara yine biz bakarız abim 3 gunden fazla misafir edecegini sanmam mesela. ilerde o adalet sağlanır ondan eminim ailem o kadar da dusuncesiz değildir ama bu haliyle de zoruma gidiyor bazen. ben o krediyi odemek icin o kadar zorluk cektim bebeğimden o kadar ayri kaldim ki. abimin esi ve cocugu sicak evde otururken ben ve oglum cok sıkıntı cektik. kiskaniyor muyum asla. abimi de esini de yegenimi de severim. iyi olsunlar isterim. ama arada da geliyor bir dusunce..gururluyumdur kimseye minnet etmem kendim yapmayi daha severim. kendi yagimizda kavrulmak da hosuma gidiyor. ama bazen arada geliyor bana bu dusunceler. e benim de hakkim degil miydi esitlik , rahatlik?

Eltim de tum bunlardan bagimsiz gibi duruyor evet onun sucu yok ama ona altin tepside sunulup benim cektigim cilenin uzerine kurulmasi insanin zoruna gidiyor..

Yine de bosver diyorum benden uzakta naparlasa yapsinlar ama yok hala gozleri bizde..

Eltim de tum bunlardan bagimsiz gibi duruyor evet onun sucu yok ama ona altin tepside sunulup benim cektigim cilenin uzerine kurulmasi insanin zoruna gidiyor..

Yine de bosver diyorum benden uzakta naparlasa yapsinlar ama yok hala gozleri bizde..

konunuzu bu sekilde dinleyince eski konunuzdaki verdiginiz tepki normal geldi. yani insani anlasilir bir tepki. ama yine de objektif bakilirsa haksizca aslinda. cunku ona yapilanlar aslinda normal. size de o sekilde yapilmaliydi. bunda eltinin degil es ailesi ve esin sucu var. hadi gecmistir tecrubesizliktir vs artik bundan sonra adil olmaları lazim.

X