bu konuyu daha once okumustum sanırım. o zaman haksız bulmustum. gerci hala eltiye bisi demeniz haksiz. suclusu esiniz ve Eşinizin ailesi.
evin buyuklerine ve büyük eltilere genelde haksizlik oluyor. annemde öyle iki yol birlikte oturmus. sonra istanbula gelmis 5 yil da amcam bizle oturmus. amcam eve ekmek bile almayip butun parasini biriktirmis. babamin hem bekarken hem evliyken calsitigi hersey ortak oldu. amcam ve birde benle yasit amcam var onlarin hep butcesi ayri oldu. kucuk benle yasit amcam baya zengindir mesela. koydeki gelirlsri de o kullaniyor.
ortak alinan gayri menkullerin vergisini bile babam oderdi. dedem hasta olsa hep babam.ilgilenir masraflari o karsilardi ki koydeki gelirleri cok fazla olmasina ragmen.
tecrübesizlik falan heralde hem aileler buyuklerden daha cok sey bekliyor hem de kucukler uyanik oluyor hakkını yedirmiyor zaten.
anneannem evin en büyük ogluyla evlenmis o da cok cekmis. hic bir kziimi evin buyugune vermicem demis ama 4 kixi da evin en büyük ogluyla evlenmis.
ve nedense gercekten daha cok Küçüklerin hakkini savunuyor aile. kayniniza tapuda dikkat edilmiş ya mesela. benzerini babaannem de amcamlar icin yapmisti. babam ortak , amcamlar evlat muamelesi yapildi hep. tapu kavgasini çok verdi babaannem amcamlar icin. hala bile koydeki hasattan gelirleri iki amcam alir babam almaz.
Aynisi bizim ailede de var hakkaten oyle.. annem ablam hep ilk gelinler ayni adaletsizlikler.. Hatta derler tandirin ilki yanar diye..
Tamam ilk gelin olmanin ceremesini cektik ozaman sartlar farkliydi falanda filanda. Ben kaynim evlenirken klasik elti tribi yapmadim mesela bana yapmadiniz ona yaptiniz deyip burnundan getirenleri de goruyoruz..
Tamam hakkim gecti geldi gecti. Bundan sonra rahat biraksinlar istiyorum.
Alismis maddi manevi bana hukmetme pesinde kv. Ben artik buna musade etmedigim icin kotu gelinim.
Digerinin en ufacik birseyine karismadigi halde kadini ilk evine gidisinde geldigine gidecegine pisman etti.
Biz de insan olalim insan evladi gibi davranalim diyoruz . Olmuyor olmuyor..
Kaynimda tapu meselesine dikkat ettikleri icin koye yapmadilar zaten. Demekki dikkat edilebiliyormus. Dogru kaynimin parasi oyle yada boyle tapuda elbet onun uzerine olmali..
Ama istanbuldaki evinize buyuk oglunuz yardim ettiyse koydeki evide kucuk oglunuzun yardimiyla yapiverin diimi?
Yoo koydeki ev herkesin ortak mali ama..
Bizim yardim ettigimiz ev ortak mal degil mi?
Hakka giriyorlar hicbirinin de evinde huzur yok iste.