Size miras birakacagim para gonderin

Ben bileziklerimi vermesem eşim dahi olsa kimse benden alamaz kaldı ki köydeki evden banane hala sizden birşey bekliyorlar afedersiniz ama bulmuşlar sizi yolunacak kaz gibi görüyorlar herhalde kesinlikle bir kuruş dahi vermeyin paramız yok borç ödüyoruz diyin eşinizin kafalarına girmelerine de izin vermeyin eşiniz kazık yiyince anlamıştır zaten onları

konunuzu bu sekilde dinleyince eski konunuzdaki verdiginiz tepki normal geldi. yani insani anlasilir bir tepki. ama yine de objektif bakilirsa haksizca aslinda. cunku ona yapilanlar aslinda normal. size de o sekilde yapilmaliydi. bunda eltinin degil es ailesi ve esin sucu var. hadi gecmistir tecrubesizliktir vs artik bundan sonra adil olmaları lazim.

Heh aynen onun derdindeyim. Deselerki kizim iyi kotu birbirimize hakkimiz gecti sudur budur gonlumu alsa bari. O bile yok. Bide damarima basarcasina benim kise de hakkim yok diyebiliyor. Bu kafaya gore paa beklentisi de normal.:110:

Buarada ben 10yillik geliniyim bukadar haksizliga ragmen yapmadigimi diger gelini keyfi yapti diger konularimdan biliyorsunuz. Anlatmaya gerek yok.

Ben bileziklerimi vermesem eşim dahi olsa kimse benden alamaz kaldı ki köydeki evden banane hala sizden birşey bekliyorlar afedersiniz ama bulmuşlar sizi yolunacak kaz gibi görüyorlar herhalde kesinlikle bir kuruş dahi vermeyin paramız yok borç ödüyoruz diyin eşinizin kafalarına girmelerine de izin vermeyin eşiniz kazık yiyince anlamıştır zaten onları

Kiz ortada bilezik bile yok:KK70:

Borcluyuz bunu bile bile istiyorlar. Arabamiz yok onu bile bile..

Daha ben ne deyim:olamaz:

Kiz ortada bilezik bile yok:KK70:

Borcluyuz bunu bile bile istiyorlar. Arabamiz yok onu bile bile..

Daha ben ne deyim:olamaz:

Onlar herhalde kocanız için nasıl olsa bize para gönderir diye düşünüyorlar çok kızıyorum böyle insanlara madem kocanız diğer evi ödemiş bu evi de kayniniz ödesin madem ama olur mu baktılar o ödemez yine size dayadilar postu kocanız ne diyor bu duruma

Onlar herhalde kocanız için nasıl olsa bize para gönderir diye düşünüyorlar çok kızıyorum böyle insanlara madem kocanız diğer evi ödemiş bu evi de kayniniz ödesin madem ama olur mu baktılar o ödemez yine size dayadilar postu kocanız ne diyor bu duruma

Telefonda cok detaya girmedi ama para artiracak durumum yok baba param olsa araba alirim dedi. Daha ne desin adam. Anlayan anlar.

anlayacaklar olsa, sizden para istemezlerdi...
siz hatayı basta enayilik yaparak yapmışsınız.
Anne baba verici olmalıdır. Alıcı ,sömürücü değil....

İsteyen anne baba hele ki siz 4-4 lük hayat yaşamazken .. Bencilin önde gidenidir.

Siz biz size zamanında verecegimizi verdik kendi hayatımızı düşünüyoruz artık deyin.
Miras da kalmasın kimseden . Benim babamın 2 evladı var. 3 evi var. Biri ben evliyim digeri kardesim bekar.Babam evleri bölüştürmeye dünden razı ama;

Kendimize Ev almak için kocamın basını yiyorum.Anadan babadan gelecek seyden cok kendi kazanıp aldıgın mal daha kıymetli ve degerlidir. Kimsenin de konuşma hakkı olmaz. Ha konuşan yine olur . Ama boşa olur. yeri geldiginde kimseden kalmadı sizin tek kurusunuz yok dersiniz.

anlayacaklar olsa, sizden para istemezlerdi...
siz hatayı basta enayilik yaparak yapmışsınız.
Anne baba verici olmalıdır. Alıcı ,sömürücü değil....

İsteyen anne baba hele ki siz 4-4 lük hayat yaşamazken .. Bencilin önde gidenidir.

Siz biz size zamanında verecegimizi verdik kendi hayatımızı düşünüyoruz artık deyin.
Miras da kalmasın kimseden . Benim babamın 2 evladı var. 3 evi var. Biri ben evliyim digeri kardesim bekar.Babam evleri bölüştürmeye dünden razı ama;

Kendimize Ev almak için kocamın basını yiyorum.Anadan babadan gelecek seyden cok kendi kazanıp aldıgın mal daha kıymetli ve degerlidir. Kimsenin de konuşma hakkı olmaz. Ha konuşan yine olur . Ama boşa olur. yeri geldiginde kimseden kalmadı sizin tek kurusunuz yok dersiniz.

Evet ozeti enayilik baska birsey degil.

Merhaba hanimlar

Merhaba aglama duvarim bdv..

Konunun anlasilabilmesi icin en bastan anlatacagim.

10 yillik evliyim. Dugunumuze aylar kala kv kucuk evlerini degistirip daha buyuk ve yeni bir ev almak istediler. Fakat bunun icin birlikte oturmayi sart kostular. Esimi duygu somurusuyle vicdan yaptirarak ikna etmisler. Ben ne kadar yok desem de esim bu aileme olan vefa borcum o ev icin yardimima ihtiyaclari var vs ben de esim icin bu fedakarligi kabul ettim.

Hayatimin hatasini yaptigimdan haberim yok tabii. Yine de ses etmezdim belki ama gercekten iyilik bilmez insanmis kv..

5sene birlikte oturduk o evin borcunu esim odedi. Bize dugunde takilan takilardan tutun esimin yillik temeddusu hep o eve borclara gitti. Dugunum icin sadece yatak odasi takimi alindi hic masraf yaptirmadim. Oyleki 5bin masraf ya oldu ya olmadi onu da esim oduyor tabi..

Bu kadari da enayilik diyeceksiniz ama yeni gelin odasinda yayi cikmis kanepe olur mu ben kv eski kanepesini koydum odama yenisi evimize gecince aliriz masraf olmasin dedim onunla 5yil idare ettim. Uzerine battaniye serdim cocugumu orda emzirdim. Ah ne salakmisim..

Iyi kotu 4yil birlikte o evin borcu odendi. Son bir sene esim sadece faturalari odedi kalan maasini biriktirdi. O birikim ve bileziklerimi pesinat yapip uzerine borclanarak ev aldik..

Bu surecte kv alacagimiz evin ayni mahalleden olmasina esyamizi sectigimiz yerlere kadar herseye karisip burnumdan getirdi. Ayni apartmandan olmadi ayni mahalleden almadigim icin bana dusman oldu..

Evin odemelerini esim iki yil sonra maasinda ciddi bir iyilesme olacagini hesapladigi icin iki yil odemelere yardimci olmalarini istedi aksi halde vadeyi uzatmak durumunda oldugunu soyledi. Kv ve kaynim da kabul ettiler.

Fakat bir yil yardim ettikten sonra artik yardim edemeyeceklerini soylediler. Esim de biz boyle konusmadik deyince once inkar sonra kabul etmisler falan filan derken esimle aralari bozulmus oldu..

Ben bu arada memlekette ailemin yanindayim. Kv oglu ile arasi bozulduya gunah kecisi beni atacak ortaya.. Annemi ariyor biz birlikte otururken ona batan " benim hatalarimi" anneme anlatiyor. Hata dedikleri de inanin incir cekirdegini doldurmayacak sacma sapan seyler..

Bu benim icin bardagi tasiran son damla oldu. Buz gibi sogudum. Mesafeli de olsa gorusmeye devam ettim. Yine hata etmisim. Bu sefer de mesafeleyim diye suclu oldum..

Herneyse buarada biz birlikteyken kaynimin eve tek kurus katkisi olmadi yedi icti gezdi birde dugun bileziklerini yapti..

Kaynimin evlenme vakti geldi. Bunlar kiz bakiyo ama birlikte oturmayi kabul eden gelin bulamiyorlar tabii..

Neyapalim ne edelim derken soyle bir care bulunuyor. Kaynim bileziklerini ve dugun icin biriktirdigi parayla memleketten daire aldi. Kv memlekete o daireye yerlesti. Kaynimda kv nin evine..

Buarada kv lerin hayali hep koye ev yapmak ama cok dusunmus tasinmis. Eger kaynim o parayla koye ev yapsaymis biz hak iddia edermisiz. Merkezden almislar ki tapu kaynimin uzerine olsun..

Bizim ortaya giden paralar hic hesaba katilmiyor ama is kaynima gelince ortak mal olmasin derdine dusuluyor..

Kimsenin hakki bizim uzerimizde olmasin da napiyolarsa yapsinlar dedik..

Simdi son durum biz kendi evimizde kendi borcumuzu oduyoruz

Kaynim borcunu bizim odedigimiz kp uzerine olan evde

Kv kaynimin uzerine olan kaynimin borcunu odedigi evde oturuyor..

Durum boyle iken kv kp koye ev yapmak icin kollari sivamis yine:KK9:

Esimi aradilar size miras biracagiz koye ev yapiyoruz diye mujde veriyorlar. Parayi hazirlayin ilk etapta sukadar tutuyor diye rakam veriyor..

Esim baba param olsa araba alirim dedi sadece. Telefonda polemige giremem diyor. Siz soyleyin Allah askina benim iki cocukla arabam yokken koydeki evden bana ne?

Biz yapabilecegimiz en buyuk fedakarligi ilk yillarimizi onlarin isi gorulsun diye evcilik oynayarak gecirdik hala bizden ne istiyorlar?

Kaynimin hic bir aldigina verdigine karismadilar dugun takilari hersey kaynima kaldi.

Maddi manevi hicbir adalet soz konusu degilken koye ev yapmayi yine bizim uzerimizden hesap yaparak yapmaya calisiyorlar..

Simdi burdaki elti konusunu gorunce depresim iyice.. Bana yapmadiniz ona yaptiniz o oevde oturmasin diye cingenelik yapmadigim icin hala uzerimden hesap yapmayi hak goruyorlar demek ki..

Olabildigince objektif anlattim. Su anlattiklarimda eksik var fazla yok inanin.

Siz soyleyin lutfen ne yapmaliyim adalet neyi gerektiryor?
O ince çizgi çingene olup olmamakla alakalı işte.. Bence..

X