Size miras birakacagim para gonderin

son mecnun

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2014
1.265
1.616
36
Merhaba hanimlar

Merhaba aglama duvarim bdv..

Konunun anlasilabilmesi icin en bastan anlatacagim.

10 yillik evliyim. Dugunumuze aylar kala kv kucuk evlerini degistirip daha buyuk ve yeni bir ev almak istediler. Fakat bunun icin birlikte oturmayi sart kostular. Esimi duygu somurusuyle vicdan yaptirarak ikna etmisler. Ben ne kadar yok desem de esim bu aileme olan vefa borcum o ev icin yardimima ihtiyaclari var vs ben de esim icin bu fedakarligi kabul ettim.

Hayatimin hatasini yaptigimdan haberim yok tabii. Yine de ses etmezdim belki ama gercekten iyilik bilmez insanmis kv..

5sene birlikte oturduk o evin borcunu esim odedi. Bize dugunde takilan takilardan tutun esimin yillik temeddusu hep o eve borclara gitti. Dugunum icin sadece yatak odasi takimi alindi hic masraf yaptirmadim. Oyleki 5bin masraf ya oldu ya olmadi onu da esim oduyor tabi..

Bu kadari da enayilik diyeceksiniz ama yeni gelin odasinda yayi cikmis kanepe olur mu ben kv eski kanepesini koydum odama yenisi evimize gecince aliriz masraf olmasin dedim onunla 5yil idare ettim. Uzerine battaniye serdim cocugumu orda emzirdim. Ah ne salakmisim..

Iyi kotu 4yil birlikte o evin borcu odendi. Son bir sene esim sadece faturalari odedi kalan maasini biriktirdi. O birikim ve bileziklerimi pesinat yapip uzerine borclanarak ev aldik..

Bu surecte kv alacagimiz evin ayni mahalleden olmasina esyamizi sectigimiz yerlere kadar herseye karisip burnumdan getirdi. Ayni apartmandan olmadi ayni mahalleden almadigim icin bana dusman oldu..

Evin odemelerini esim iki yil sonra maasinda ciddi bir iyilesme olacagini hesapladigi icin iki yil odemelere yardimci olmalarini istedi aksi halde vadeyi uzatmak durumunda oldugunu soyledi. Kv ve kaynim da kabul ettiler.

Fakat bir yil yardim ettikten sonra artik yardim edemeyeceklerini soylediler. Esim de biz boyle konusmadik deyince once inkar sonra kabul etmisler falan filan derken esimle aralari bozulmus oldu..

Ben bu arada memlekette ailemin yanindayim. Kv oglu ile arasi bozulduya gunah kecisi beni atacak ortaya.. Annemi ariyor biz birlikte otururken ona batan " benim hatalarimi" anneme anlatiyor. Hata dedikleri de inanin incir cekirdegini doldurmayacak sacma sapan seyler..

Bu benim icin bardagi tasiran son damla oldu. Buz gibi sogudum. Mesafeli de olsa gorusmeye devam ettim. Yine hata etmisim. Bu sefer de mesafeleyim diye suclu oldum..

Herneyse buarada biz birlikteyken kaynimin eve tek kurus katkisi olmadi yedi icti gezdi birde dugun bileziklerini yapti..

Kaynimin evlenme vakti geldi. Bunlar kiz bakiyo ama birlikte oturmayi kabul eden gelin bulamiyorlar tabii..

Neyapalim ne edelim derken soyle bir care bulunuyor. Kaynim bileziklerini ve dugun icin biriktirdigi parayla memleketten daire aldi. Kv memlekete o daireye yerlesti. Kaynimda kv nin evine..

Buarada kv lerin hayali hep koye ev yapmak ama cok dusunmus tasinmis. Eger kaynim o parayla koye ev yapsaymis biz hak iddia edermisiz. Merkezden almislar ki tapu kaynimin uzerine olsun..

Bizim ortaya giden paralar hic hesaba katilmiyor ama is kaynima gelince ortak mal olmasin derdine dusuluyor..

Kimsenin hakki bizim uzerimizde olmasin da napiyolarsa yapsinlar dedik..

Simdi son durum biz kendi evimizde kendi borcumuzu oduyoruz

Kaynim borcunu bizim odedigimiz kp uzerine olan evde

Kv kaynimin uzerine olan kaynimin borcunu odedigi evde oturuyor..

Durum boyle iken kv kp koye ev yapmak icin kollari sivamis yine

Esimi aradilar size miras biracagiz koye ev yapiyoruz diye mujde veriyorlar. Parayi hazirlayin ilk etapta sukadar tutuyor diye rakam veriyor..

Esim baba param olsa araba alirim dedi sadece. Telefonda polemige giremem diyor. Siz soyleyin Allah askina benim iki cocukla arabam yokken koydeki evden bana ne?

Biz yapabilecegimiz en buyuk fedakarligi ilk yillarimizi onlarin isi gorulsun diye evcilik oynayarak gecirdik hala bizden ne istiyorlar?

Kaynimin hic bir aldigina verdigine karismadilar dugun takilari hersey kaynima kaldi.

Maddi manevi hicbir adalet soz konusu degilken koye ev yapmayi yine bizim uzerimizden hesap yaparak yapmaya calisiyorlar..

Simdi burdaki elti konusunu gorunce depresim iyice.. Bana yapmadiniz ona yaptiniz o oevde oturmasin diye cingenelik yapmadigim icin hala uzerimden hesap yapmayi hak goruyorlar demek ki..

Olabildigince objektif anlattim. Su anlattiklarimda eksik var fazla yok inanin.

Siz soyleyin lutfen ne yapmaliyim adalet neyi gerektiryor?

Bu kadar çok para muhabbeti dönmesi çok ilginç. Yani erkek ailesi olmak da ayrı zor herkeste bir ev beklentisi var, kız ailesi kızına ev vericem diye uğraşmıyor.
Köydeki evi bir size mi miras bırakacaklarmış da sizden istiyorlar öff öfff

Madem ev yapıp size miras bırakmak istiyorlar kayınpederin üzerine olan evi satıp köyde ev yapsın sonrada oraya yerleşsin orada otursun,kayınbiraderinde evini kiraya versin kirasını karşılasın yada satıp yaşadığı şehirden ev alsın.Siz de böyle bir teklifte bulunun.

Cok dogru sagilacak inek gozuyla bakiyorlar. Biz buyuttuk okuttuk simdi sagma zamani..

Biz ilkine musade ettik ama bizden kotusu olmadi. Dahasina asla musade etmem. Biz uzak durdukca uzerimizden hesap hesap..

Bi arabayi bile cok goruyorlar

Ne yapiyorlarsa yapsinlar da niye hala bizim uzerimizden hesap yapiyorlar. Attiklari kazigin acizi hala gecmemisken bu nasil bir yuzsuzluktur gercekten anlayamiyorum.

Ne yapiyorlarsa yapsinlar da niye hala bizim uzerimizden hesap yapiyorlar. Attiklari kazigin acizi hala gecmemisken bu nasil bir yuzsuzluktur gercekten anlayamiyorum.
Eşini sen tanırsın bugün hayır deyip yarın tamam der mi,eşinle ciddi bir konuşma yap derim hayır yani ev yaptırmak kolay birşey değil ki.

Sadece şunu söyleyeyim bu dünyada adalet aramayın. :) ben vazgeçtim sizede Tavsiy e ederim.

Sakın beş kuruş vermeyin. emin olun miras falan hikaye. Eğer içlerinde biraz insanlık duygusu olsaydı,kendi evlatları dardayken ödeyemeyiz lafını etmezlerdi ki sizin eşiniz onlara yardım etmiş. Ev için para alıp,evi kaynınızın üstüne yapacaklardır. Nankör insandan hayır gelmez.

Eşini sen tanırsın bugün hayır deyip yarın tamam der mi,eşinle ciddi bir konuşma yap derim hayır yani ev yaptırmak kolay birşey değil ki.

Esim elinde olsa yine de verir anne baba hakki der. Oyle iyi kalpli bir insandir. Ama colugu cocugu toplu tasimalarda surunurken hali hazirda borcu varken kendini degil bizi dusundugu icin yapamaz. Sen benim icin en buyuk fedakarligi yaptin bunu kimse yapmaz der. Aki karayi ayirt eder Allahtan yoksa gir oyna cik oyna..

Köydeki ev size miras kalsa ne olur, sanki gidip oturacak mısınız orada. Eşiniz zaten vermiş cevabını, ikna da olmaz herhalde o kadar şey yaşadıktan sonra. Siz de kendinizi boş yere üzmeyin, yazık olmuş 5 yılınıza evet ama olan olmuş artık, geriye bakıp üzülmenin manası yok. Benim babam da çok haksızlığa uğradı evin büyük oğlu olduğu için, çalıştı çabaladı gurbette, ailesi hiç bir şekilde değerini bilmedi, bir teşekkürü bile edemediler. Annem de biz de çok üzüldük ama üzülmekle hiç bir şey değişmiyor sadece üzüldüğünüzle kalıyorsunuz. Bundan sonrası için dikkat edin, çocuğunuza kendinize harcayın, kimseye kuruş vermeyin. Önünüze bakın artık, eşinizle çocuklarınızla güzel günleriniz olur inşallah artık.

Bu arada ilahi adalete inanın, babamın bizim hakkımıza girenlerin evlerinde hiç huzur yok, kendilerinden çok da çocuklarının huzuru yok. Onların suçu olmasa da ebeveynlerin günahı bir yerden çıkıyor işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…