- 28 Kasım 2010
- 41.575
- 137.623
-
- Konu Sahibi cikolataulkesi
Yorumların yarısı “bilmem kimin kaporta dükkanı sanayide para basıyor” ,diğer yarısı da “Avrupada herkes üniversite okumuyor” sanki her haltımız Avrupa ile aynı da,bir tek eğitim farklıymış gibi.Kasiyer olunca lisans diploması iptal olmayacak. Öğrendikleri beyninden silinmeyecek.
Yani çalışmasa dahi neticede bir eğitim görmüş olacak.
Arkadaşlar iyi misiniz?
Her şey para için mi! Siz sadece para için üniversite eğitimi alıyorsunuz. Üniversiteler alanınla ilgili şeyleri öğrendiğin, bilgilenilen kurumlar.
Her şey ters gitse düzgün işe giremesen bile üniversite eğitimi alan insanın dünya bakışı, bilgisi farklıdır.
Mezun olabilmek için bilimsel ölçeklendirmeyle tez yazılan kurumlar bunlar. Yapmayın Allah aşkına
Bununla övünüldüğünü siz kendi kendinize yorumlamışsınız. Benim ailem pdr bilmezdi annem işçiydi eve uğramazdı. Öğretmenimin öğretim yöntemi dayaktı. Pdrci biri olarak bir konuda açık açık bilmiyorum ama ben eğitimli kültürlü biriyim diyen bir insana saçma argümanlar sunamazsınız o halde ben de gelir sizin diplomanız boşaymış deme hakkını kendimde görürürüm pdrci hanım:)Otizmlilere, özgül öğrenme bozukluğu olanlara, dehb’lilere, diskalkulisi olanlara, hatta zihinsel engellilere hayatlarını idame ettirecek kadar dört işlem, çarpım tablosu öğretiyorum ben. Herhangi bir engeli olmayan bir insanın öğrenememesi imkansız. Bununla da övünülmez ayrıca.
Ay ne uzattınız ya. Kırdıysam affedin demiş işte. Siz de çok sert şeyler yazdınız hem de düzgün üslupla yazan insanlara bile. Üstelik hatanızı da kabul etmediniz. şu yorumunuz da çok cringe. Kabalıktan men ediyorum ne yaO zaman derdinizi “insan” gibi sözlerle ifade edebilirdiniz. Bu lafları bana değil öyle düşündüğünüz diğer insanlara yazabilirsiniz. Sizi bana karşı bir cümle dahi kabalık yapmanızdan men ediyorum. Gerekirse terapi alın kendinizi düzgün ifade edebilmeyi öğrenin. Sosyal zekanız düşük diye yorumluyorum o yüzden üzerinize fazla gelmeyeyim
Evet atanamadım henüz ve garantisi yok bunun elbette farkındayım. Beğenmemezlik yapmıyorum sevgilimden gayet memnunum ama kendisinden bile sürekli işiyle ilgili şikayetler dinliyorum. Maaşım gününde yatmadı, yemekleri kötü, emeklerimin karşılığını alamıyorum gibi. Şu an ev geçindirmiyor ailesiyle yaşıyor ona rağmen çok zorlandığından bahsediyor. Bende ister istemez ilerisini düşünüyorum evlenip çocuklarımız olduğunda yaşayabileceğimiz sıkıntılardan falan.Uzaktan bakıldığında çocuğun geleceğini sizinkinden parlak görüyorum, araba tamircisi olarak ileride dükkan açabilir hatta doğu illerinde de açabilir hatta ve hatta dil öğrense yurt dışında bile kolayca iş bulabilir. Siz daha atanamamışsınız ve atanabileceğiniz de kesin değil ona rağmen çocuğu beğenmiyorsunuz. Burada öğretmen konularını da okuyoruz kusura bakmayın ama çok da matah değiller yani. Polis asker konusuna hiç girmeyeceğim, siz direkt memur olsun kafasında yaklaşıyorsunuz.
Çat çat söylemedi ama hesaplayıp söylediÇarpım tablosu akademik bir bilgi mi yahu benim üçüncü sınıfa kadar okumuş babaannem bile 80 yaşında biliyordu çarpmayı. Günlük hayatta sık kullandığımız bir şey sonuçta. Bu adam nasıl hayatını idame ettiriyor çarpma bölmeyi bilmeden?
Her şey para için mi!
Alt tarafı öğretmen mi?
Küçümsenmeyecek mesleklerden biri de öğretmendir. Bir nesli inşa ediyorlar.
Toplum olarak gerçekten yozlaşmanın dibini gördük.
Artık lise mezunu olup sanayi de para basmak övülecek bir durumken, çocuklara gençlere ilim öğretenlere “alt tarafı” denebiliyor.
Bana bir harf öğretenin kölesi olurum, milletvekilleri öğretmen maaşımı geçmemeli gibi sözlerle büyüyüp bu noktaya gelmek.
Cehalete övgü.
İnanılmaz gerçekten hayret ediyorum
Pdr’ci hanım kim? Ben değilim deBununla övünüldüğünü siz kendi kendinize yorumlamışsınız. Benim ailem pdr bilmezdi annem işçiydi eve uğramazdı. Öğretmenimin öğretim yöntemi dayaktı. Pdrci biri olarak bir konuda açık açık bilmiyorum ama ben eğitimli kültürlü biriyim diyen bir insana saçma argümanlar sunamazsınız o halde ben de gelir sizin diplomanız boşaymış deme hakkını kendimde görürürüm pdrci hanım:)
Alt tarafı cümlesi bir küçümseme içeren deyimdir.
Siz önce düzgün yazın da sonra drama yaptığım sonucuna varın.
Alfabe de kaç harf var deyince 26 mıydı dediİlginç.
Kitap okuyan birinin alfabeyi bilmemesi?
Bence siz ayrılmak istiyor , yapacağınız eyleme de bir insana cahil diyerek kılıf bulmaya çalışıyorsunuz. Cahillik , akademik başarı veya becerinin ön planda olduğu veya geri planda olduğu bir olgu değildir. Kendini bilmeyen, dedikodu yapan, arkadan iş çeviren , konuşan, merhametsiz , hırsız , görenek bilmeyen insan cahildir. Ayrıca yazdığınız başlıktan sizin de çok görgülü olduğunuz söylenemez. Umarım erkek arkadaşınız sizin gerçek düşüncelerinizi anlar ve kendine uygun pırıl pırıl birisini bulup hayatına devam ederMerhaba kızlar. Uzun zamandır okuyucu olarak takip ediyorum bu seferde kayıt olup ben derdimi açayım istedim. Kimseyle paylaşamadığım ve içimi kemiren bir konu var. Şimdi şöyle ki ben 25 yaşındayım sevgilim de aynı şekilde. 2 yıllık çok güzel bir ilişkimiz var. Sevgilim gayet anlayışlı, oturaklı, düzgün, merhametli çok tatlı biri. Onu çok seviyorum çok şükür ki o da beni öyle. Sağ olsun ilgisiz, alakasız bırakmaz. Bana karşı çok kibar ve ince düşünceli aynı zamanda. O zaman sorun ne diyeceksiniz çok uzatmadan konuya gireyim. Ben öğretmenim bu sene mezun oldum ve atanmak için ders çalışmaya başladım sınava hazırlanıyorum. Sevgilim lise mezunu. Liseden sonra direkt işe girmiş. Bir araba markasının servisinde tamirci olarak çalışıyor. İlk tanıştığımızda ve ilişkinin başında bunu hiç problem etmemiştim ama şu sıralar kafama çok takıyorum. Tamam henüz benim bir işim yokken onun işine laf etmem doğru değil biliyorum ama bazen düşünmeden edemiyorum bu devirde üniversite okumayan mı kaldı diye. Aslında tüm mesele üniversite okumamış olması da değil. Sonuçta lise ya da diğer kademelerden mezun olup kendini çok iyi yetiştiren insanlarda var. Ama kendisi işinden memnun değil. Özel sektör az çok bilirsiniz maaşı tam gününde yatmıyor hep gecikmeli yatıyor. Sadece pazar günü tatili var ve sabahtan akşama kadar çalışıyor. Buna rağmen güzel rakamlarda kazanmıyor. 17 bin kadar bir maaşı var. Çevremde arkadaşlarımın sevgilileri ya kendileri gibi öğretmen ya da polis, asker, memur. Bunu bilerek ilişkiye başladım ama bazen hata mı ettim diye düşünüyorum. Çünkü ben atandığım zaman yüksek ihtimalle doğuya gideceğim ilk etapta ve onun sabit bir işi var. Arkadaşlarım hep öğretmenlerin tatili çok oluyor. Senin sevgilinin doğru düzgün tatili bile yok ne yapacaksın ya da sen şehir şehir gezerken sevgilin senin peşinde mi gezecek evlendiğinizde gibi şeyler söylüyorlar. Senin maaşın ondan daha yüksek ilerde sen etmesen de erkek bunu sorun edecek aranızda bununla ilgili sorunlar olacak tarzı şeyler söylüyorlar. Kendin gibi devlet memuru bul falan. Annemde aynı şeyi söylüyor işi düzgün değil vs. Herkes asker, polis falan bekliyor benden ne saçma. Bir de son olarak geçen gün telefonda konuşurken benim ders çalışmamdan konu açıldı işte o da derslere bilgilere çok uzak kaldım unuttum her şeyi dedi. Bende esprisine dur bakalım ne kadar unutmuşsun dedim dalgasına sorular soruyorum çarpım tablosu falan gülelim diye. Hiç birini bilemiyor unutmuşum aşkım diyor. En son bari alfabemizde kaç harf var onu söyle dedim 26 mıydı diyor. E yuh artık dedim aşkım bunu bilmemek bana ne kaybettirir ki diyor. Onunla akademik olarak hiçbir paylaşımımız olmuyor. Bu konuda çok zayıf. Her şey atanmak ya da ders değil ki insan kültür için bir şeyler bilmez mi? İlerde evlensek çocuklarımız olsa onlara ödevlerinde yardımcı olamayacağı fikri geldi aklıma. Bu da beni üzdü. Konuştuğunuzda gayet güzel muhabbet edebilen konuşması, yazması cümleleri düzgün bir insan kitap okumayı falan çok seviyor orda sıkıntı yok ama dediğim gibi tarihten, ilimden, bilimden bir haber. Bende bir Einstein değilim tabi ki ama bana bu anlamda hiçbir şey katamayacak biri. Bunlar dışında ilişkimizde hiçbir problem yok ve seviyorum da. Ama sevmenin yeterli olmadığını biraz ilerisinde olabilecekleri de düşünmek istedim. Fikirlerinize ihtiyacım var sizce bunlar bir problem teşkil ediyor mu? Uzun oldu özür dilerim. Şimdiden teşekkür ederim cevaplarınız için.
yoo ben sizin davranışınızı size yansıttım. Ama sizin işinize gelmedi. Çarpım tablosunun tamamını öğrenemediğini hatta kötü bir eğitim ortamında büyüdüğünü söylemiş yetişkin bir insanla kavgaya tutuşmak için bu motivasyonu nereden buluyorsunuz acaba şaşırtıcı insanlarsınız. Siz başkalarının hayatına dair kaba yorumda bulunursanız bir başkası da o hakka sahip olur küçük hanım. Bakın size matematik haricinde başka bir hayat dersiPdr’ci hanım kim? Ben değilim de
Daha özel çocuklarla kim çalışır bilmiyorsunuz, ahkam kesiyorsunuz. Gelin size çarpma öğretelim zira dört işlem bilmeden hayata karışmak pek mümkün değil. O yüzden aylarca, yıllarca uğraşıp özel çocuklara bu becerileri kazandırmaya çalışıyoruz.
Gayet düzeyli bir fikir alışverişini kavgaya tutuşmak olarak algılayan bir insana bir şey anlatabileceğimi düşünmüyorum.yoo ben sizin davranışınızı size yansıttım. Ama sizin işinize gelmedi. Çarpım tablosunun tamamını öğrenemediğini hatta kötü bir eğitim ortamında büyüdüğünü söylemiş yetişkin bir insanla kavgaya tutuşmak için bu motivasyonu nereden buluyorsunuz acaba şaşırtıcı insanlarsınız. Siz başkalarının hayatına dair kaba yorumda bulunursanız bir başkası da o hakka sahip olur küçük hanım. Bakın size matematik haricinde başka bir hayat dersi
Tüm yorumlarınızı buraya sıralamamı ister misiniz? İnsan olarak yetersiz kişiliklere sahip birer zorbalar olduğunuz farkettirilince böyle pısarsınız işte. Sizin de üstünüze pek gitmiycem çünkü mesleğiniz hakkında yalan söylediğiniz çok net. İyi akşamlarGayet düzeyli bir fikir alışverişini kavgaya tutuşmak olarak algılayan bir insana bir şey anlatabileceğimi düşünmüyorum.
Bende bunu anlatmaya çalışmıştım. Alfabe bir örnekti yalnızca. Bilmiyor olabilirsin ama bilmemek bana ne kaybettirir demesiydi zaten canımı sıkanda.Evet adam cahil. Bilgiyi kucumsemeye cok alistik toplumca. Bilmemek ayip degil ogrenmemek ayip gercekten. Alfabeyi bilmeyebilir ama sahsen utanmak yerine bilmek bana ne katacak ki diyen adama da saygi duymam. Evet carpim tablosunu, alfabede kac harf oldugunu bilmek sizi uzaya cikarmaz ama bilmemek cahil yapar. Uzgunum. Cahilligi de guzellemeyin artik yahu.
Ben önlisans mezunuyum, eşim üniversite mezunu(tarih) ama eskiden güvenlik görevlisiydi şimdi bankada çalışıyor, aynı zamanda profesyonel sporcu, hobi olarak da hat sanatıyla uğraşıyor, kitap okumayı çok seviyor. Şimdi bunları niye anlatıyorum hiç öyle ileride bana bir şey katamaz vs diye düşünme. Eşimin ilk zamanlarda bu kadar genel kültürlü meraklı bilgili olması beni etkilese de artık sevgililik dönemi ile birlikte 4 senedir sürekli bilgi dinlemekten gına geldi. Yani bir süre sonra da bir şeyi de bilmesin istiyorsun. Erkek arkadaşın kitap okumayı çok seviyormuş ne güzel işte birlikte güzel kitaplar okuyup birlikte öğrenmeye devam edebilirsiniz. İlişkinizde hiç bir sorun yokken sırf lise mezunu diye bitirmeyi ben uygun görmüyorum açıkçası. İleride doktor, öğretmen, asker başka birini bulursun maaşı iyi olur mesleği iyi olur bilgisi iyi olur ama seni anlamaz dinlemez kaba davranır bu sefer o kendini senden üstün görür anlaşamazsınız böyle olması daha mı iyi. Yani anlattıklarına bakılırsa herkesin aradığı erkek arkadaşı bulmuşsun bırakta bir tanecik kusuru olsun. :)Merhaba kızlar. Uzun zamandır okuyucu olarak takip ediyorum bu seferde kayıt olup ben derdimi açayım istedim. Kimseyle paylaşamadığım ve içimi kemiren bir konu var. Şimdi şöyle ki ben 25 yaşındayım sevgilim de aynı şekilde. 2 yıllık çok güzel bir ilişkimiz var. Sevgilim gayet anlayışlı, oturaklı, düzgün, merhametli çok tatlı biri. Onu çok seviyorum çok şükür ki o da beni öyle. Sağ olsun ilgisiz, alakasız bırakmaz. Bana karşı çok kibar ve ince düşünceli aynı zamanda. O zaman sorun ne diyeceksiniz çok uzatmadan konuya gireyim. Ben öğretmenim bu sene mezun oldum ve atanmak için ders çalışmaya başladım sınava hazırlanıyorum. Sevgilim lise mezunu. Liseden sonra direkt işe girmiş. Bir araba markasının servisinde tamirci olarak çalışıyor. İlk tanıştığımızda ve ilişkinin başında bunu hiç problem etmemiştim ama şu sıralar kafama çok takıyorum. Tamam henüz benim bir işim yokken onun işine laf etmem doğru değil biliyorum ama bazen düşünmeden edemiyorum bu devirde üniversite okumayan mı kaldı diye. Aslında tüm mesele üniversite okumamış olması da değil. Sonuçta lise ya da diğer kademelerden mezun olup kendini çok iyi yetiştiren insanlarda var. Ama kendisi işinden memnun değil. Özel sektör az çok bilirsiniz maaşı tam gününde yatmıyor hep gecikmeli yatıyor. Sadece pazar günü tatili var ve sabahtan akşama kadar çalışıyor. Buna rağmen güzel rakamlarda kazanmıyor. 17 bin kadar bir maaşı var. Çevremde arkadaşlarımın sevgilileri ya kendileri gibi öğretmen ya da polis, asker, memur. Bunu bilerek ilişkiye başladım ama bazen hata mı ettim diye düşünüyorum. Çünkü ben atandığım zaman yüksek ihtimalle doğuya gideceğim ilk etapta ve onun sabit bir işi var. Arkadaşlarım hep öğretmenlerin tatili çok oluyor. Senin sevgilinin doğru düzgün tatili bile yok ne yapacaksın ya da sen şehir şehir gezerken sevgilin senin peşinde mi gezecek evlendiğinizde gibi şeyler söylüyorlar. Senin maaşın ondan daha yüksek ilerde sen etmesen de erkek bunu sorun edecek aranızda bununla ilgili sorunlar olacak tarzı şeyler söylüyorlar. Kendin gibi devlet memuru bul falan. Annemde aynı şeyi söylüyor işi düzgün değil vs. Herkes asker, polis falan bekliyor benden ne saçma. Bir de son olarak geçen gün telefonda konuşurken benim ders çalışmamdan konu açıldı işte o da derslere bilgilere çok uzak kaldım unuttum her şeyi dedi. Bende esprisine dur bakalım ne kadar unutmuşsun dedim dalgasına sorular soruyorum çarpım tablosu falan gülelim diye. Hiç birini bilemiyor unutmuşum aşkım diyor. En son bari alfabemizde kaç harf var onu söyle dedim 26 mıydı diyor. E yuh artık dedim aşkım bunu bilmemek bana ne kaybettirir ki diyor. Onunla akademik olarak hiçbir paylaşımımız olmuyor. Bu konuda çok zayıf. Her şey atanmak ya da ders değil ki insan kültür için bir şeyler bilmez mi? İlerde evlensek çocuklarımız olsa onlara ödevlerinde yardımcı olamayacağı fikri geldi aklıma. Bu da beni üzdü. Konuştuğunuzda gayet güzel muhabbet edebilen konuşması, yazması cümleleri düzgün bir insan kitap okumayı falan çok seviyor orda sıkıntı yok ama dediğim gibi tarihten, ilimden, bilimden bir haber. Bende bir Einstein değilim tabi ki ama bana bu anlamda hiçbir şey katamayacak biri. Bunlar dışında ilişkimizde hiçbir problem yok ve seviyorum da. Ama sevmenin yeterli olmadığını biraz ilerisinde olabilecekleri de düşünmek istedim. Fikirlerinize ihtiyacım var sizce bunlar bir problem teşkil ediyor mu? Uzun oldu özür dilerim. Şimdiden teşekkür ederim cevaplarınız için.
Pıstım mı, yoksa sohbeti mi kestim? Bir düşünün bakalım. Okuduğunu anlama konusunda da eksikler görüyorum.Tüm yorumlarınızı buraya sıralamamı ister misiniz? İnsan olarak yetersiz kişiliklere sahip birer zorbalar olduğunuz farkettirilince böyle pısarsınız işte. Sizin de üstünüze pek gitmiycem çünkü mesleğiniz hakkında yalan söylediğiniz çok net. İyi akşamlar
Seninle pdryi neden bağladı çözemedim, ben yazmıştım bir yorumuma :) kudra sen özel eğitim mezunu musun, özel gereksinimli çalıştığını bilmiyordumPıstım mı, yoksa sohbeti mi kestim? Bir düşünün bakalım. Okuduğunu anlama konusunda da eksikler görüyorum.
Niye yalan söyleyeyim yahu? Burada beni gerçek hayatta tanıyan bir sürü insan var. Sorun söylesinler mesleğimi.
Size iyi akşamlar diliyorum.