sizce sevgilim cahil mi :(

Yorumların yarısı “bilmem kimin kaporta dükkanı sanayide para basıyor” ,diğer yarısı da “Avrupada herkes üniversite okumuyor” sanki her haltımız Avrupa ile aynı da,bir tek eğitim farklıymış gibi.

Yani para olsun da,varsın dört işlemi bilmesin’e geliyor konu. Hayret ediyorum ben de gerçekten. Valla bravo.

Bununla övünüldüğünü siz kendi kendinize yorumlamışsınız. Benim ailem pdr bilmezdi annem işçiydi eve uğramazdı. Öğretmenimin öğretim yöntemi dayaktı. Pdrci biri olarak bir konuda açık açık bilmiyorum ama ben eğitimli kültürlü biriyim diyen bir insana saçma argümanlar sunamazsınız o halde ben de gelir sizin diplomanız boşaymış deme hakkını kendimde görürürüm pdrci hanım:)

Ay ne uzattınız ya. Kırdıysam affedin demiş işte. Siz de çok sert şeyler yazdınız hem de düzgün üslupla yazan insanlara bile. Üstelik hatanızı da kabul etmediniz. şu yorumunuz da çok cringe. Kabalıktan men ediyorum ne ya siz kimsiniz derler adama

Evet atanamadım henüz ve garantisi yok bunun elbette farkındayım. Beğenmemezlik yapmıyorum sevgilimden gayet memnunum ama kendisinden bile sürekli işiyle ilgili şikayetler dinliyorum. Maaşım gününde yatmadı, yemekleri kötü, emeklerimin karşılığını alamıyorum gibi. Şu an ev geçindirmiyor ailesiyle yaşıyor ona rağmen çok zorlandığından bahsediyor. Bende ister istemez ilerisini düşünüyorum evlenip çocuklarımız olduğunda yaşayabileceğimiz sıkıntılardan falan.

Atanmamissiniz sizde sanirim ama yinede kendinizi kesin devlette goruyorsunuz gibi geldi ozel sektorde calismak durumunda kalabilirsiniz yani sevgilinizin aldigi maas kadar belki daha azını... Bana biraz carpim tablosudur alfabedir bilmemekten degilde gecistirmek icin bilmiyom unuttum demis gibi geldi evet kazanç da onemli ama oyle dertleri oluyorki insanlarin eşlerinden yana merhametli iyi birini bulmak zor gercekten bana kalirsa karakter agir basar ama aklinizda bu dusunceler varken iliskiye devam etmeniz karsinizdakine haksizlik bir an once bitirin bence bir kere dusmus akliniza cunku ilk sorunda ilerde pisman olacaginiz cok belli

Çat çat söylemedi ama hesaplayıp söyledi

Her şey para için mi!

Evet, bizim toplumda tek geçer akçe var o da para. Yukarda da yazdık adam daha çok para kazansaydı ama kendini çok geliştirmişşşş diploma önemli değil olacaktı. Paran varsa geriye kalan şeylerin pek önemi yok, eş adayı da ailesi önünde saygıyla eğiliyor o kadar.

Pdr’ci hanım kim? Ben değilim de

Daha özel çocuklarla kim çalışır bilmiyorsunuz, ahkam kesiyorsunuz. Gelin size çarpma öğretelim zira dört işlem bilmeden hayata karışmak pek mümkün değil. O yüzden aylarca, yıllarca uğraşıp özel çocuklara bu becerileri kazandırmaya çalışıyoruz.

Alt tarafı cümlesi bir küçümseme içeren deyimdir.
Siz önce düzgün yazın da sonra drama yaptığım sonucuna varın.

Konu sahibesi hak etmiş, kendi de atomu parçalamıyor, süper über bir fakülteden mezun değil, şahane bir yerden PhD değil gerçi derdi de bunlar değil, derdi adamın getireceği para miktarı. Kendisi de şirket CEOsu değil bu arada ama adamın kazandığı parayı da beğenmiyor, neden derseniz çünkü o erkek tabi ki para getircek evi geçindircek konu sahibesini yaşatacak. Bütün bunları konu sahibesinin 2 yıl sonra idrakına düşmesi ise ... paha biçilemez

Bence siz ayrılmak istiyor , yapacağınız eyleme de bir insana cahil diyerek kılıf bulmaya çalışıyorsunuz. Cahillik , akademik başarı veya becerinin ön planda olduğu veya geri planda olduğu bir olgu değildir. Kendini bilmeyen, dedikodu yapan, arkadan iş çeviren , konuşan, merhametsiz , hırsız , görenek bilmeyen insan cahildir. Ayrıca yazdığınız başlıktan sizin de çok görgülü olduğunuz söylenemez. Umarım erkek arkadaşınız sizin gerçek düşüncelerinizi anlar ve kendine uygun pırıl pırıl birisini bulup hayatına devam eder

yoo ben sizin davranışınızı size yansıttım. Ama sizin işinize gelmedi. Çarpım tablosunun tamamını öğrenemediğini hatta kötü bir eğitim ortamında büyüdüğünü söylemiş yetişkin bir insanla kavgaya tutuşmak için bu motivasyonu nereden buluyorsunuz acaba şaşırtıcı insanlarsınız. Siz başkalarının hayatına dair kaba yorumda bulunursanız bir başkası da o hakka sahip olur küçük hanım. Bakın size matematik haricinde başka bir hayat dersi

Gayet düzeyli bir fikir alışverişini kavgaya tutuşmak olarak algılayan bir insana bir şey anlatabileceğimi düşünmüyorum.

Ya her üniversite mezunu da çarpma tablosu bilmiyor ki sorun yolda 5 kişi çevirip. Kesinlikle derdin maaş düşüklüğü. Kendi işletmesi olsa ve çok yüksek kazansa asla sorun etmezdin gibi.
Çünkü kültüre bakan kişi ilk başta notunu veriyor yolunu da veriyor. Polis , öğretmen bulmalısın kendine konu sahibi. Maaş yüksekliği arıyorsan buda bir tercihtir tartışmaya kapalı. Ama yoksa aşılamayacak sorun değildir kültür birikimi eğitime açık biri ise okur öğrenir.
Üniversite mezunu olup bilgi , kültür birikimi ilkokul seviyesin de olanlar var. Gerçekten nasıl öğretmen olmuş aklım almıyor bir komşumuz Türkçesi bile kaba saba. Bütün gün evde telefonla konuşurken sesli sesli hep bunu düşünürdüm..
Çokta anlam yüklemiyorum artık ben diploma paçavrasına. Kişi kendini belli ediyor başta ona göre notunu vericeksin yıllar sonra sorun etmek de çok saçma. Hakka da girmektir.

Gayet düzeyli bir fikir alışverişini kavgaya tutuşmak olarak algılayan bir insana bir şey anlatabileceğimi düşünmüyorum.
Tüm yorumlarınızı buraya sıralamamı ister misiniz? İnsan olarak yetersiz kişiliklere sahip birer zorbalar olduğunuz farkettirilince böyle pısarsınız işte. Sizin de üstünüze pek gitmiycem çünkü mesleğiniz hakkında yalan söylediğiniz çok net. İyi akşamlar

Bende bunu anlatmaya çalışmıştım. Alfabe bir örnekti yalnızca. Bilmiyor olabilirsin ama bilmemek bana ne kaybettirir demesiydi zaten canımı sıkanda.

Ben önlisans mezunuyum, eşim üniversite mezunu(tarih) ama eskiden güvenlik görevlisiydi şimdi bankada çalışıyor, aynı zamanda profesyonel sporcu, hobi olarak da hat sanatıyla uğraşıyor, kitap okumayı çok seviyor. Şimdi bunları niye anlatıyorum hiç öyle ileride bana bir şey katamaz vs diye düşünme. Eşimin ilk zamanlarda bu kadar genel kültürlü meraklı bilgili olması beni etkilese de artık sevgililik dönemi ile birlikte 4 senedir sürekli bilgi dinlemekten gına geldi. Yani bir süre sonra da bir şeyi de bilmesin istiyorsun. Erkek arkadaşın kitap okumayı çok seviyormuş ne güzel işte birlikte güzel kitaplar okuyup birlikte öğrenmeye devam edebilirsiniz. İlişkinizde hiç bir sorun yokken sırf lise mezunu diye bitirmeyi ben uygun görmüyorum açıkçası. İleride doktor, öğretmen, asker başka birini bulursun maaşı iyi olur mesleği iyi olur bilgisi iyi olur ama seni anlamaz dinlemez kaba davranır bu sefer o kendini senden üstün görür anlaşamazsınız böyle olması daha mı iyi. Yani anlattıklarına bakılırsa herkesin aradığı erkek arkadaşı bulmuşsun bırakta bir tanecik kusuru olsun. :)

Pıstım mı, yoksa sohbeti mi kestim? Bir düşünün bakalım. Okuduğunu anlama konusunda da eksikler görüyorum.

Niye yalan söyleyeyim yahu? Burada beni gerçek hayatta tanıyan bir sürü insan var. Sorun söylesinler mesleğimi.

Size iyi akşamlar diliyorum.

Seninle pdryi neden bağladı çözemedim, ben yazmıştım bir yorumuma :) kudra sen özel eğitim mezunu musun, özel gereksinimli çalıştığını bilmiyordum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…