- 29 Mayıs 2021
- 13.174
- 85.392
- 36
-
- Konu Sahibi cikolataulkesi
Ya ben o kadar basit ve saçma şeyleri bilmiyorum ki , söylemeye utanıyorum. PDR mezunuyum:) 2007 de girdiğimde çok sağlam puanlar almıştım ama ama ama ilkokul seviyesinde eksiklerim çok fazla :)Meslektaştık sizinle galiba, bağ kursak mı ikisi arasında
Hah psikoloji mezunuyum ben de, üstte bi arkadaş disleksi dedi ama düşününce bende muhtemelen bi dehb çıkar araştırsak.Ya ben o kadar basit ve saçma şeyleri bilmiyorum ki , söylemeye utanıyorum. PDR mezunuyum:) 2007 de girdiğimde çok sağlam puanlar almıştım ama ama ama ilkokul seviyesinde eksiklerim çok fazla :)
Bir araştıralım bu durumu :)
Dehbten şüpheleniyorum bir süredir . Ya ben doğu -bati, kuzey-guney olayını asla anlamıyorum. Ev şöyle güneş alır vs yok , hangi yöne bakıyor asla bilmiyorum:)Hah psikoloji mezunuyum ben de, üstte bi arkadaş disleksi dedi ama düşününce bende muhtemelen bi dehb çıkar araştırsak.
Bende de var öyle saçma ama eksik bilgiler, söyleyince cahiiiil diyorlar, susuyorum
Üni mezunu birinin pozisyonunda çünkü işi biliyor ve muhtemelen daha az maaş alıyor üniversite mezunu o maaşa çalışmaz bizim birim de öyleydi lisede kimya okuyanları bile alıyorlardı patron matematiği budur aynı şeyi daha ucuza yaptırıyorsa ona yeter. Şu yazdığınız komik ötesi ya adam fizik biliyor mühendis gibi çalışıyor ama konuştuğu dilde kaç harf var sorsan söyleyemez bunu başka yerde söylemeyin de gülmesinlerİnsan bilmediği şeyin cahilidir. sonuçta hepimiz her şeyi bilmiyoruz. benim eşim de lise mezunu ama kendini çok geliştirmiş biridir. mesela şuan üniversite mezunu olan birinin çalışması gereken bir pozisyonda çalışıyor. kafası mühendis gibi çalışır matematik fizik bunlarda çok iyidir ama alfabede kaç harf var sorsam bilemez sanırım asmdmfkfk. askerle polisle evlilik de kolay değil ki.
ha ama sizi özel sektörün uzun çalışma saatleri tatillerin azlığı yıpratabilir.
Ya bir de eğitimin bu kadar gömüldüğü bir çağdayız ya, ona şaşırıyorum. Tamam tamirci fazla kazanıyor olsun, para da günümüz ekonomik şartlarında önemli. Ama tek kriterimiz bu mu ya? Hiçbir şey bilmeyen ama parası olan birine nasıl tamam oluyoruz?
Tamam, ikinci dereceden denklem çözsün, beş satırlık cümleyi ögelerine ayırsın demiyorum. Matematik veya Türkçe öğretmeni değilseniz çok da lazım değil. Ama kendi ana dilini de düzgün yazabilsin, konuşabilsin ya hu! O kadar da değil yani. Dört işlemi de yapabilsin, günlük hayatta kullanılan bir beceri bu arkadaşlar.
Parası olan biri olsun da dünyadan haberi olmasın mı diyorsunuz?
Hesap makinesiyle. Üniversite mezunları bile dört işlemi zor yapıyorlarÇarpım tablosu bilmeyen bir insan nasıl günlük hayatını sürdürüyor? Hayır yani bir markete gidip 5 tane 8 liralık ürün alsan kafanda çarpıp hesaplaman gerekir kaç para tutuyor diye. İlkokul mezunu esnaflar, pazarcılar biliyor dört işlem yapmayı. Lise mezunu bir insanın bilmemesi gerçekten çok ilginç.
Ben tamircileri hiç de küçümsemem. Benim tamirci akrabalarım zamanla kendi yerlerini açtılar ve okumuş akrabalarımın çoğundan fersah fersah fazla kazanıyorlar. Ancak dört işlem yapamayan bir insan kendi yerini nasıl açacak ki? Kendi işinin hesabını kitabını nasıl yapacak?
Beni de bağlaç olan de'yi ayıramayan ve bihaber yazamayanlar soğutuyor.Evet ben de yazım diline çok önem veririm. Herkez yanlız vs yazılması beni çok soğutur.
Otizmlilere, özgül öğrenme bozukluğu olanlara, dehb’lilere, diskalkulisi olanlara, hatta zihinsel engellilere hayatlarını idame ettirecek kadar dört işlem, çarpım tablosu öğretiyorum ben. Herhangi bir engeli olmayan bir insanın öğrenememesi imkansız. Bununla da övünülmez ayrıca.Bir ekleme daha yapıcam belli ki sosyal ortamınız sizin gibi zihniyete sahip insanlarla doludur belki size yeni bir farkındalık yaratabilirim diye. 16 yıl matematik öğreten bir eğitimi siz almış olabilirsiniz lakin ben ortaokuldan itibaren sanat eğitimi aldım. Ailem fakirdi oyun hamurunu çok istiyordum küçükken ailem çarpım tablosu ezberleme şartı koymuştu buna rağmen 7 ile çarpılan rakamları öğrenemedim ve oyun hamurunu çok daha sonradan kendi kendime aldım. Matematiğim hep kötüydü bulup buluşturup kursa yolladılar hatta komşudan bile ders aldım istenen aşamaya getiremediler. Siz çok kötü bir insansınız diye düşünmek istemiyorum ama eğitimci falansanız eğer şimdi ben size söylemeliyim ki bu hayatta öğrenmeniz gereken çok şey var. Bu eziklik psikolojinizle insanlara sallamanız çok lüzumsuz
Ben hala alfabedeyim.Bir msjinda ben yazım hataları yapabilirim o yapmaz siyasetten anlar kitap okur hayvanseverdir duyarlıdır gibi bir msj atmış
İşi gereği matematik bilmemesi ztn imkansız
Konuda bir tuhaflık var ama bence asıl konu sahibinden kaynaklanıyor. Ztn bu kdr cahil olduğunu düşündüğü biri ile 2 yıl geciremezdi
Ben hala alfabedeyim.26 mı demiş. Yok yani, bu hiç oturmuyor bende.
Ben anında soğurum böyle bir şey duysam. Dalga olduğunu sanmıyorum ben.Acaba dalga mı geçti
Ben böyle absürt sorular soran ile bilerek dalga gecerim yok artık kim alfabe bilgimi sorgulayabilir
askdkfkf nereden biliyorsunuz daha az maaş aldığını. bu sizin varsayımınız. çalıştığı işte yıllardır çalışıyor ve kendini son derece geliştirmiş biridir. gayet iyi şartlarda çalışıyor merak etmeyin. sözeli iyi değildir anlamında söyledim onu elbette bilir yani. bunu ispat mı edeyim buradaÜni mezunu birinin pozisyonunda çünkü işi biliyor ve muhtemelen daha az maaş alıyor üniversite mezunu o maaşa çalışmaz bizim birim de öyleydi lisede kimya okuyanları bile alıyorlardı patron matematiği budur aynı şeyi daha ucuza yaptırıyorsa ona yeter. Şu yazdığınız komik ötesi ya adam fizik biliyor mühendis gibi çalışıyor ama konuştuğu dilde kaç harf var sorsan söyleyemez bunu başka yerde söylemeyin de gülmesinler
aslında direk değil mertek hali daha çok kullanılıyorA Bu deyimi ilk defa duydum.
Iyi de siz elmayla armutu karsilastiriyorsunuz. Sizin dediginiz teknik bilgi. Herkes bilmek zorunda degil. Alfabe ilkokul 1. Sinif bilgisi. Temel egitimi tamamlamis herkesin bilmesi lazim. Kimse adamdan ustun sayisal basari beklemiyor. Ama carpma islemini bilmeyeni de gormezden gelemezsiniz yani :)şimdi o sizi test etse “marşpiyel nedir? Bijuler kaç km.de bir değişir? Önden çekişli araba ile arkadan itişli arabaların farkı nedir” diye hangilerine cevap verebileceksiniz? Sizin sahip olduğunuz bilgilerin onunkilerden daha kıymetli olduğuna kim karar veriyor?
bizimki kadar ezberci olmayan sistemlerde eğitim görmemiş kişiler de kafadan çarpma işlemi yapamıyorIyi de siz elmayla armutu karsilastiriyorsunuz. Sizin dediginiz teknik bilgi. Herkes bilmek zorunda degil. Alfabe ilkokul 1. Sinif bilgisi. Temel egitimi tamamlamis herkesin bilmesi lazim. Kimse adamdan ustun sayisal basari beklemiyor. Ama carpma islemini bilmeyeni de gormezden gelemezsiniz yani :)
Ben ispatlayın demedim zaten madem bilir neden eşinizi alfabeyi bile sayamayan biri olarak lanse ediyorsunuz ilk başta ? Ben bu cehalet güzellemesinden hoşlanmıyorum eşiniz gayette her şeyi bilen başarılı biri bu şekilde söylerseniz daha doğru bir kesimin kalbi kırılmasın diye yumuşatmaya gerek yok ayrıca ben her zaman eğitimin üni okumakla olmayacağını kendini geliştirmenin daha önemli olduğunu zaten savunan biriyim ama maalesef ülkemize lise mezunu çalıştırmanın temel nedeni %90 güncelin altında maaş vermektiraskdkfkf nereden biliyorsunuz daha az maaş aldığını. bu sizin varsayımınız. çalıştığı işte yıllardır çalışıyor ve kendini son derece geliştirmiş biridir. gayet iyi şartlarda çalışıyor merak etmeyin. sözeli iyi değildir anlamında söyledim onu elbette bilir yani. bunu ispat mı edeyim burada