sizce sevgilim cahil mi :(

sözelinin sayısalı kadar iyi olmadığını belirtmek için söyledim. yoksa burada eşimi nasıl lanse ettiğimin ne önemi var. çalıştığı pozisyonda daha önce üni mezunu biri çalışıyordu ama o zaman da teknik işleri eşim yapıyordu. eşim işi yapan o arkadaş maaşı alan gibiydi. sonra bu durum düzeltildi terfi aldı eşim. yani aman daha çok iş yapsın ama lise mezunu diye az maaş verelim durumu olmadı. şartları son derece iyi şuanda.

Konudaki mesajları okudum da,yaş ortalamamız 30 ,konuya yorum yapanların yarısı çarpma bilmediğini yazmış,yahu üniversiteye gelene kadar ilkokul öğretmenleriniz size hiç mi bir şey öğretemedi,hiç mi ihtiyaç duymadınız çarpım tablosuna ,4 işleme? Çoluğunuz çocuğunuz da mı soru sormadı ödev yaparken? Benim oğlan 9 yaşında 3.sınıf,3 basamaklı sayıyla 2 basamaklı sayıyı çarpabiliyor,yapamazsa bana soruyor. Sizlere soru soran da mı yok yahu ne ballı kadınlarsınız

Üniversiteyi falan boşverin,ilkokul bilgisi olmalı bir insanın. Göz merceğinin yapısı,Karadenizde 100m altında neden hayat olmadığı, hepsi 1990lardaki ilkokul müfredatı arkadaşlar. Bunları bilmek size para kazandırmıyor diye mi bilmemeyi tercih ettiniz? Anlayamadım gerçekten.

Tebrik ederim. Bizde bir yöntem yoktu yani eski dönem hocalarını bilirsiniz dayakla öğretiyolardı. Bu yüzden öğrenememiş olabilirim velev ki gerizekalı da olabilirdim ama öğrenmek isteyen bir çocuktum MissCherryBlossom gibi zorbaların içinde büyümek, cocukların zorlandığı konularda daha da başarısız olmalarına sebep oluyor. Ne güzel çocuğunuza yeni yöntemler aramışsınız tebrik ederim keşke her yetişkin sizin gibi olabilse bu çocuk öğrenemiyo diyip bu hanım gibi davranışlar sergileyen birilerine denk gelmemiştir umarım

Ablacım sen ne diyorsun, topiğin yarısı alfabeyi tam bilmiyorum yazmış, diğer yarısı 2 sayıyı çarpamam yazmış. Sence bu normal mi gözünü seveyim, 12 yıl gidip geldiği okuldan toplumun yarısı hiçbir şey öğrenmeden ayrılıyor. Böyle bir şey olabilir mi? Ben sana cahilsin şusun busu vb demedim, sadece şöyle bir şeyi normalleştiremezsin ben bilmiyorum o zaman eyvallah yazamazsın dedim. Sadece sen değil başka üyeler ben bilmem, eşime sordum o da bilmez nolcek yazmışlar şaştım kaldım.Olmaz yani, boyle bir sey normallesemez. Belki yanlış ifade etmiş olabilirim ama tablo korkunç, topiğe bakınca içim çekildi, eğitim sistemi bu kadar berbat olamaz, olmamalı. 12 yıl çocukları sabah karanlığında kaldıran sistem bir şeyler öğretebilmeli. Neyse, son mesajım budur senin de kalbini kırdıysam affet lütfen.

Öğretmenlik hep hayalim olan bir meslekti ve bütün öğretmenlere saygım duyuyorum.. Fakat "alt tarafı bi öğretmensiniz" diyesim geldi, kendini yüksekten görmek için bi sebep değil yani bu mesleğiniz.. Arkadaşlarınızın sevgilisine özeniyorsanız ayrılıp kendi denginizi bulun, zira bi gün işe başlayıp sevgilinizden yüksek maaş aldığınızda adamı tamamen küçümseyeceksiniz..

Alt tarafı öğretmen mi?
Küçümsenmeyecek mesleklerden biri de öğretmendir. Bir nesli inşa ediyorlar.
Toplum olarak gerçekten yozlaşmanın dibini gördük.
Artık lise mezunu olup sanayi de para basmak övülecek bir durumken, çocuklara gençlere ilim öğretenlere “alt tarafı” denebiliyor.
Bana bir harf öğretenin kölesi olurum, milletvekilleri öğretmen maaşımı geçmemeli gibi sözlerle büyüyüp bu noktaya gelmek.
Cehalete övgü.
İnanılmaz gerçekten hayret ediyorum

Kasiyer olunca lisans diploması iptal olmayacak. Öğrendikleri beyninden silinmeyecek.
Yani çalışmasa dahi neticede bir eğitim görmüş olacak.
Arkadaşlar iyi misiniz?
Her şey para için mi! Siz sadece para için üniversite eğitimi alıyorsunuz. Üniversiteler alanınla ilgili şeyleri öğrendiğin, bilgilenilen kurumlar.
Her şey ters gitse düzgün işe giremesen bile üniversite eğitimi alan insanın dünya bakışı, bilgisi farklıdır.
Mezun olabilmek için bilimsel ölçeklendirmeyle tez yazılan kurumlar bunlar. Yapmayın Allah aşkına

Denk olmamalarına bir şey demedim. Adama üstten üstten sınava çekmesine sinir oldum.. elbet mantığına uymayabilir ezmeden güzelce ayrılabilir insan böyle bir durumda

Küçümsemiyorum sadece alt tarafı öğretmensin, insansın, öğretmen olman başka birini alçak görmeni gerektirmez diyorum. Bunu anlamamak ve bu kadar drama yapmak neden?

Küçümsemiyorum sadece alt tarafı öğretmensin, insansın, öğretmen olman başka birini alçak görmeni gerektirmez diyorum. Bunu anlamamak ve bu kadar drama yapmak neden?
Alt tarafı cümlesi bir küçümseme içeren deyimdir.
Siz önce düzgün yazın da sonra drama yaptığım sonucuna varın.

Sizde biraz kendini beğenmişlik sezdim. Onun bunun demesi ile gaza gelmişsiniz... durduk yere sevgiliye çarpım tablosu sormak bunu dert etmek falan... Ayrıca sizin ilişkinizden elaleme ne?
Yorumunuz için teşekkür ederim. İnanın hiç öyle kendini beğenen böbürlenen biri değilim. Dediğiniz gibi belki de çevremdekiler tarafından duyduklarım beni etkilemiş olabilir. Herkes şimdi cicim ayı ilerde anlarsın tarzı konuşunca bende burda sizlerin fikirlerini almak istedim.

Ben ayrılmayı düşünmüyorum ki zaten bu yüzden bu zamana kadar ayrılmadım. Dediğim gibi benim için işi problem olmadı hiçbir zaman. Seviyorum da. Ama çevremden hep şu an sevgilisiniz evlenince öyle olmuyor tarzı söylemler duyunca kafam karıştı. Bu tarz şeyler gerçekten bu kadar sorun teşkil ediyor mu diye.

2 yıllık ilişkide sevgilinizin lise mezunu olması ve maaşı yeni mi sorun oldu?
alfabe, çarpma hayatın her alanında önemli tabiki ama liseden sonra eğitimden uzak kalmış para kazanmaya çalışıp uğraşan adamada sırf unuttuğu için cahil denmez, denmemeli.

Kendisi de tanıştığımız günden beri işinden şikayet ediyor. Bugün maaşın yatması lazımdı yatmadı, yemekler çok kötü, emeğimin karşılığını alamıyorum gibi. Asker polis mesleklerinin zorluğunun farkındayım bende bir asker kızıyım çünkü. Hiçbir zaman da asker polis arayışım olmadı. Ama çevrem hep olumsuz konuşuyor. Buda bende bi acaba mı sorusu yarattı açıkçası. Cevabınız için teşekkür ederim.

Benim için sorun olmadı hala da yok. Dediğim gibi bende bi Einstein değilim neticesinde. Arkadaşlarım, annem falan sürekli bunun konusunu yapıp şu an da rahatsız olmasam da ilerde aramızda sorun yaratacağını söyledikleri için benim de kafam karıştı.

O zaman derdinizi “insan” gibi sözlerle ifade edebilirdiniz. Bu lafları bana değil öyle düşündüğünüz diğer insanlara yazabilirsiniz. Sizi bana karşı bir cümle dahi kabalık yapmanızdan men ediyorum. Gerekirse terapi alın kendinizi düzgün ifade edebilmeyi öğrenin. Sosyal zekanız düşük diye yorumluyorum o yüzden üzerinize fazla gelmeyeyim

Yorumunuz için teşekkür ederim. Evet dediğiniz gibi zaten çevredekilerin düşünceleri benim kafamı bulandırdı. Herkes aynı şeyi söyleyip duruyor örnekler veriyor şunlar da siz gibiydi şöyle oldu gibisinden. Bende burdaki insanların düşüncelerini merak ettim. Tabii ki sevgilime onu yetersiz hissettirmiyorum. Her zaman her probleminde elimden geldiğince destekçisiyim. Ama kendisi sürekli işinden şikayet ediyor. Maaşım gününde yatmadı, yemekleri kötü, emeklerimin karşılığını alamıyorum tarzı. Şu an evlerimiz ayrı. Ev geçindirme derdimiz yok, çocuklarımız yok. Ama ilerde bunlar çok daha büyük problem teşkil eder mi sorusu içimi kemiriyor. Her şeye rağmen birbirimizi seviyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…