sizce sevgilim cahil mi :(

Siz önce bi atanında bence sonra sevgilinizi yadırgamaya yanınıza yakıştırmamaya başlarsınız . Hani atanmakta ha diyince olmayan bişey ya .

Siz de henüz atanmamışsınız maaşınızın sevgilinizden yüksek olacağına nasıl eminsiniz? Belki senelerce atama beklerken özel okulda asgari ücrete tamah edeceksiniz (branşınızı bilmiyorum tabi) bide birini eleştirirken kendimize de bakmamız gerekir daha ayrı yazılması gereken -de -da ları birleşik yazan bir öğretmensiniz.

Yazım diline önem veriyorsunuz ama "bihaber" yerine "bir haber" yazmışsınız mesela?
Valla bunu söylemeye geldim.

Ben zeki adam severim. Kültür, eğitim... Önemserim.
Tercih meselesi bence.
Kendini yetiştirmiş olmalı okumadıysa bile.Fakat alfabe örneği, çarpma bilmeme falan fazla uç örnekler. 29 demeyi de bilirsin yani!

Siz sevgilinizi beğenmemeye başlamışsınız.
Çevrenizdekilerin baskısından veya sevgi eksikliğinden bilemem ama işin rengi bozulmuş.
Denklik önemli.
Siz daha üstünsünüz demiyorum. Beklentilerde denklik önemli.

Şimdi ne desek boş çünkü buna ancak sen karar verebilirsin
Ben kendimi anlatayım çünkü yaşadıklarımızın bi kısmı benzer

Eşimle ilişkimiz başladığında ben lise okuyordum o çalışıyordu lise mezunuydu inşaat işçisiydi
Ben üniversiteyi bitirdikten sonra öğretmen olarak atandım
Eşim inşaat işini bırakıp yanıma geldi doğuya ve orada çalışmadı
Sonra ben iş değiştirdim üniversitede çalışmaya başladım ve yüksek lisansa başladım
Eşim 28 yaşında iken 1 sene kpss ye hazırlandı ben çalışıyordum o yılarda eşim ya kısa süreli inşaatta çalışıyordu ya da evdeydi dönem dönem.
Lise kpss ile teknik personel olarak atandı aynı sene açıköğretime yazıldı 4 senelik bir bölüm okudu.
Ben doktora yaptım bu esnada. Maaşlarımız denk değil hiç denk olmadı
12 senelik evliyiz baştaki 4-5 sene çalışamama durumu oldu
Etraf hep konuşur, bana da şimdi bile denk değilsiniz diyecek olan vardır.
Ama sana değer veriyorsa, destekçinse, dostunsa, sadıksa, güven duyacağın biriyse, dar görüşlü, gelişime kapalı biri değilse alfabede 29 harf olduğunu da öğretmen olarak sen öğretebilirsin bence

Yanlış düşünüyorsunuz onun bunun lafına bakılarak ilişki kurulmaz ona göre evlilik düşünülmez. Bu zamana kadar okaydi her şey sonra ne oldu yani??? Hem 17 bin alıyor demişsiniz öğretmen maaşı şuan için kaç para biliyor musunuz 40 bin falan mı sanıyorsunuz?

Siz sevmemişsiniz ki böyle konu açtınız gerçek seven insan böyle bir konu açmaz bende eşimi sevdim inat ettim evlenmek icin eşim de babam kadar zengin değildi hiç sorun etmedim çok şükür hiç bir sorunumuz olmadı

normalde cok sorun olacak seyler degil ama bizim kulturumuzde olmaz. zaten kadin eziliyor illa ki, bir de boyle egitim farki olunca kompleks yapiyor cogu. ben elti gorumce ile bile cok egitim farki olmamasi gerektigini dusunuyorum. illa ki kiskanclik oluyor. mesela sen okumussun, meslegin elinde ama esinin ailesi ablasini/kizkardesini liseden sonra gondermemis okula ve evlendirmis. o kiz illa ki huzursuzluk cikariyor.

Hz mevlananin guzel bi lafı vardir "Nice insanlar gordum uzerinde elbise yok nice elbiseler gordum icinde insan yok" diye sizinkide o hesap uzerindeki elbiseye bakip icindeki insana deger vermiyorsunuz yarin uzerinde elbise olup icinde insan olmayan birini bulur onun size deger vermemesini dizlerinizi doverek anlatirsiniz ne olursa olsun ilk kriteriniz merhametiyle size olan sevgisiyle insan olmasi olsun

Harika yorum olmus parmaklariniz dert gormesin gerçekten tebrikler

Çarpım tablosuna bir iki bakar hatırlar. Keza alfabeye de. İlişkinizdeki sıkıntı sizin diğer insanların söylemleri ile size bu kadar değer veren insana tepeden bakabilmeniz.

Üniversiteler artık kültür seviyesi hakkında bilgi veren kurumlar değil.

Kıza neden bu kadar yükleniliyor anlamıyorum. İki sene birlikte olduysa bütün ömrünü adamak zorunda mı? Sevgililik müessesesi zaten böyle bir şey değil mi? Tanırsın, zaman geçirirsin, bir yerde anlaşamıyorsan, tatmin olmuyorsan, sevgin bittiyse ayrılırsın.

Annesi, arkadaşları uygun bulmayabilir, konu sahibi niye kulaklarını tıkasın söylenenlere? Hep anneni dinle demiyor muyuz buraya konu açanlara? Dışardan gözler her zaman daha iyi görmez mi?

Mesele para da olabilir, bunda da bir sorun görmüyorum ben. Her insan geleceğini düşünmek, rahat bir hayat yaşamak ister. Evet bu adam ilerde kendi işletmesini açıp çok para kazanabilir ama bu sadece bir ihtimal. Ömür boyu asgari ücrete talim de edebilir.

Her şey bir tarafa adam zır cahil yahu. Bunu da güzellemezsiniz. En basit bilgilerden haberi yok adamın. Sokak röportajlarında izleyip hem üzülüp hem güldüğümüz tiplerden biri. Hem cahil, hem cahilliğinden rahatsız değil. Bırakın sevgili olmayı, sosyal ortamda bir araya gelinmeyecek insan türü. Acıma duygusuyla bu kadar destek çıkıldığını düşünmek istiyorum. Aksi korkunç çünkü.

Dusunduklerimi yazmissiniz. Neden bu kadar dram yapiliyor ki yok hakkina adamin girdin, yok 2 senedir aklina yeni mi geldi, derdin para filan.
Yaşi cok genç konu sahibinin, zaten çoook aşik olsa bunlari göremeyebilirdi. O duygu yogunlugu gecince, büyüyünce bazi seyler gözüne görünmeye basladi demek ki, düşünceleri değişmiş olabilir.
Sirf 2 sene birlikte olundu diye tüm bu degişimleri göz ardi edip ilişkiye devam etmek zorunda mi bir insan. Garip evlilikler neden yapiliyor belli oluyor gercekten.

Benim takıldığım nokta konu sahibi "sevgilim zeka olarak beni tatmin etmiyor, durumu da düzelecek gibi değil çok zorluk yaşayacağımı düşünüyorum" gibi kendisi rahatsız olup fark etmiyor ki, çünkü kendi öğrenciyken çocuk para kazanan statüsündeydi.

Dediklerinizde haklısınız bu arada ama bunu yazarken ayrılıp polis asker mi bulsam yazması bana çok tuhaf geliyor. Yani konu sahibi daha ayrılmadan başka meslekten koca bulma hayalinde. Bunu bir erkek yapsa hepimiz taşlarız. Konu sahibi kendi parasını kazanana kadar yanında tutmaya devam edecek atanınca ayrılacak bu bana ters geliyor. hoşuna gitmediğini fark ettiği an ayrılmıyor çünkü.

Son düzenleme:
Yaşını bilmiyorum da belli çok genç. Hayata bakış açısı, fikirleri değişmiş olabilir, daha da değişecek.

Sırf hakka girmemek için herhangi bir açıdan tatmin olmadığı ilişkiyi sürdürsün mü, evliliğe mi taşısın? Çok saçma yav.

Universite ve elif ne alaka? Cahiz ve caiz sanirim başka bir anlam içeriyordu ayrica.
Elif harfi arapcada ince uzun bir çizgi ya. Hani onu görse direk sanar, bu kadar okumaktan uzak demek anlamına geliyor.

Konuya gelince ogrenciyken sıfır TL gelirin varken adamin çalışması hiç batmamis konu sahibine. Hatta insanlar culsuz culsuz ogrenci sevgilileriyle çay içerken onun mis gibi maaşlı sevgilisi elini cebine attırmamis.her şey harika.
Ne zaman ki konu sahibi mezuniyete yaklaşmış, yaşı büyümüş, artık iş güç sahibi durumunu toparlamis erkeklerle rahatca tanısabilecek yasa gelmiş, bir anda durumdan rahatsiz olmus.
Benzer arkadaşım vardı. Zannetti ki mezun olunca tüm kapılar ve zengin kocalar ona kucak acacak. Tüm uniyi beraber geçirdiği garson çocuktan ayrıldı. Sonra atanamadi, devlette ücretli öğretmen oldu asgariden de düşük rakama çalışmaya başladı. Yıllar sonra Facebook'tan gördüm ki evlenmisler

Tuhaf olan bir şey yok. Daha iyisini istiyor. Ulaşabileceğimizin en iyisini istemek, elde etmeye çalışmak doğamızda var. Konu sahibinin de ulaşabileceğinin en iyisi asker polis demek ki.

Yanında tutmaya devam ediyor değil de karar verme aşamasında diye düşünüyorum ben. Böyle kararalar hızlıca alınıp harekete geçilebilen kararlar değil. Düşünecek taşınacak, tartacak, annesiyle arkadaşlarıyla konuşacak, burada bize soracak karar verecek. 2 senelik paylaşım var ortada, duygular da vardır muhakkak. Pat diye kestirip atmak kolay değil ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…