sizce sevgilim cahil mi :(

Ben ispatlayın demedim zaten madem bilir neden eşinizi alfabeyi bile sayamayan biri olarak lanse ediyorsunuz ilk başta ? Ben bu cehalet güzellemesinden hoşlanmıyorum eşiniz gayette her şeyi bilen başarılı biri bu şekilde söylerseniz daha doğru bir kesimin kalbi kırılmasın diye yumuşatmaya gerek yok ayrıca ben her zaman eğitimin üni okumakla olmayacağını kendini geliştirmenin daha önemli olduğunu zaten savunan biriyim ama maalesef ülkemize lise mezunu çalıştırmanın temel nedeni %90 güncelin altında maaş vermektir
sözelinin sayısalı kadar iyi olmadığını belirtmek için söyledim. yoksa burada eşimi nasıl lanse ettiğimin ne önemi var. çalıştığı pozisyonda daha önce üni mezunu biri çalışıyordu ama o zaman da teknik işleri eşim yapıyordu. eşim işi yapan o arkadaş maaşı alan gibiydi. sonra bu durum düzeltildi terfi aldı eşim. yani aman daha çok iş yapsın ama lise mezunu diye az maaş verelim durumu olmadı. şartları son derece iyi şuanda.

Konudaki mesajları okudum da,yaş ortalamamız 30 ,konuya yorum yapanların yarısı çarpma bilmediğini yazmış,yahu üniversiteye gelene kadar ilkokul öğretmenleriniz size hiç mi bir şey öğretemedi,hiç mi ihtiyaç duymadınız çarpım tablosuna ,4 işleme? Çoluğunuz çocuğunuz da mı soru sormadı ödev yaparken? Benim oğlan 9 yaşında 3.sınıf,3 basamaklı sayıyla 2 basamaklı sayıyı çarpabiliyor,yapamazsa bana soruyor. Sizlere soru soran da mı yok yahu ne ballı kadınlarsınız 😊

Üniversiteyi falan boşverin,ilkokul bilgisi olmalı bir insanın. Göz merceğinin yapısı,Karadenizde 100m altında neden hayat olmadığı, hepsi 1990lardaki ilkokul müfredatı arkadaşlar. Bunları bilmek size para kazandırmıyor diye mi bilmemeyi tercih ettiniz? Anlayamadım gerçekten.

Benim oğlum da sizin gibi 🙈. O yaslarda başladı resme. Ana sınıfında artik harfler yavaş yavaş ögretiliyorken baktım benim oğlum unutuyor hemen ya da ögrenemiyor ama o kadar uğraşıyorum ki ağlıyorum sinirimden. Hocasıyla gittim konuştum hocam benim oğlum disleksi olabilir mi diye 🙈. Hoca ilk şaşırdı sonra ilk bende şuphelendim ama kitaplardaki etkinliklere başlayınca inanın herkesten daha hızlı yapıyor bir de gördüğü her resmi olduğu gibi cizebiliyor hic bakmadan dedi. 4 -5 saniye bakması yeterli demişti. Benim ogretme tarzımı değiştirmemi istedi. Ben de öyle yaptım herşeyi eğlenceli görselleri döktüm mutfağa astım harfleri sayıları. Siz perspektif yazınca aklıma geldi. Sizin de görsel zekaniz daha çok gelişmiş olabilir. Peki özel değilse merak ettim sizin okul hayatınız nasıl geçti. Ders çalışma yönteminiz nasildi mesela.
Tebrik ederim. Bizde bir yöntem yoktu yani eski dönem hocalarını bilirsiniz dayakla öğretiyolardı. Bu yüzden öğrenememiş olabilirim velev ki gerizekalı da olabilirdim ama öğrenmek isteyen bir çocuktum MissCherryBlossom MissCherryBlossom gibi zorbaların içinde büyümek, cocukların zorlandığı konularda daha da başarısız olmalarına sebep oluyor. Ne güzel çocuğunuza yeni yöntemler aramışsınız tebrik ederim keşke her yetişkin sizin gibi olabilse bu çocuk öğrenemiyo diyip bu hanım gibi davranışlar sergileyen birilerine denk gelmemiştir umarım

Tebrik ederim. Bizde bir yöntem yoktu yani eski dönem hocalarını bilirsiniz dayakla öğretiyolardı. Bu yüzden öğrenememiş olabilirim velev ki gerizekalı da olabilirdim ama öğrenmek isteyen bir çocuktum MissCherryBlossom MissCherryBlossom gibi zorbaların içinde büyümek, cocukların zorlandığı konularda daha da başarısız olmalarına sebep oluyor. Ne güzel çocuğunuza yeni yöntemler aramışsınız tebrik ederim keşke her yetişkin sizin gibi olabilse bu çocuk öğrenemiyo diyip bu hanım gibi davranışlar sergileyen birilerine denk gelmemiştir umarım

Ablacım sen ne diyorsun, topiğin yarısı alfabeyi tam bilmiyorum yazmış, diğer yarısı 2 sayıyı çarpamam yazmış. Sence bu normal mi gözünü seveyim, 12 yıl gidip geldiği okuldan toplumun yarısı hiçbir şey öğrenmeden ayrılıyor. Böyle bir şey olabilir mi? Ben sana cahilsin şusun busu vb demedim, sadece şöyle bir şeyi normalleştiremezsin ben bilmiyorum o zaman eyvallah yazamazsın dedim. Sadece sen değil başka üyeler ben bilmem, eşime sordum o da bilmez nolcek yazmışlar şaştım kaldım.Olmaz yani, boyle bir sey normallesemez. Belki yanlış ifade etmiş olabilirim ama tablo korkunç, topiğe bakınca içim çekildi, eğitim sistemi bu kadar berbat olamaz, olmamalı. 12 yıl çocukları sabah karanlığında kaldıran sistem bir şeyler öğretebilmeli. Neyse, son mesajım budur senin de kalbini kırdıysam affet lütfen.

Merhaba kızlar. Uzun zamandır okuyucu olarak takip ediyorum bu seferde kayıt olup ben derdimi açayım istedim. Kimseyle paylaşamadığım ve içimi kemiren bir konu var. Şimdi şöyle ki ben 25 yaşındayım sevgilim de aynı şekilde. 2 yıllık çok güzel bir ilişkimiz var. Sevgilim gayet anlayışlı, oturaklı, düzgün, merhametli çok tatlı biri. Onu çok seviyorum çok şükür ki o da beni öyle. Sağ olsun ilgisiz, alakasız bırakmaz. Bana karşı çok kibar ve ince düşünceli aynı zamanda. O zaman sorun ne diyeceksiniz çok uzatmadan konuya gireyim. Ben öğretmenim bu sene mezun oldum ve atanmak için ders çalışmaya başladım sınava hazırlanıyorum. Sevgilim lise mezunu. Liseden sonra direkt işe girmiş. Bir araba markasının servisinde tamirci olarak çalışıyor. İlk tanıştığımızda ve ilişkinin başında bunu hiç problem etmemiştim ama şu sıralar kafama çok takıyorum. Tamam henüz benim bir işim yokken onun işine laf etmem doğru değil biliyorum ama bazen düşünmeden edemiyorum bu devirde üniversite okumayan mı kaldı diye. Aslında tüm mesele üniversite okumamış olması da değil. Sonuçta lise ya da diğer kademelerden mezun olup kendini çok iyi yetiştiren insanlarda var. Ama kendisi işinden memnun değil. Özel sektör az çok bilirsiniz maaşı tam gününde yatmıyor hep gecikmeli yatıyor. Sadece pazar günü tatili var ve sabahtan akşama kadar çalışıyor. Buna rağmen güzel rakamlarda kazanmıyor. 17 bin kadar bir maaşı var. Çevremde arkadaşlarımın sevgilileri ya kendileri gibi öğretmen ya da polis, asker, memur. Bunu bilerek ilişkiye başladım ama bazen hata mı ettim diye düşünüyorum. Çünkü ben atandığım zaman yüksek ihtimalle doğuya gideceğim ilk etapta ve onun sabit bir işi var. Arkadaşlarım hep öğretmenlerin tatili çok oluyor. Senin sevgilinin doğru düzgün tatili bile yok ne yapacaksın ya da sen şehir şehir gezerken sevgilin senin peşinde mi gezecek evlendiğinizde gibi şeyler söylüyorlar. Senin maaşın ondan daha yüksek ilerde sen etmesen de erkek bunu sorun edecek aranızda bununla ilgili sorunlar olacak tarzı şeyler söylüyorlar. Kendin gibi devlet memuru bul falan. Annemde aynı şeyi söylüyor işi düzgün değil vs. Herkes asker, polis falan bekliyor benden ne saçma. Bir de son olarak geçen gün telefonda konuşurken benim ders çalışmamdan konu açıldı işte o da derslere bilgilere çok uzak kaldım unuttum her şeyi dedi. Bende esprisine dur bakalım ne kadar unutmuşsun dedim dalgasına sorular soruyorum çarpım tablosu falan gülelim diye. Hiç birini bilemiyor unutmuşum aşkım diyor. En son bari alfabemizde kaç harf var onu söyle dedim 26 mıydı diyor. E yuh artık dedim aşkım bunu bilmemek bana ne kaybettirir ki diyor. Onunla akademik olarak hiçbir paylaşımımız olmuyor. Bu konuda çok zayıf. Her şey atanmak ya da ders değil ki insan kültür için bir şeyler bilmez mi? İlerde evlensek çocuklarımız olsa onlara ödevlerinde yardımcı olamayacağı fikri geldi aklıma. Bu da beni üzdü. Konuştuğunuzda gayet güzel muhabbet edebilen konuşması, yazması cümleleri düzgün bir insan kitap okumayı falan çok seviyor orda sıkıntı yok ama dediğim gibi tarihten, ilimden, bilimden bir haber. Bende bir Einstein değilim tabi ki ama bana bu anlamda hiçbir şey katamayacak biri. Bunlar dışında ilişkimizde hiçbir problem yok ve seviyorum da. Ama sevmenin yeterli olmadığını biraz ilerisinde olabilecekleri de düşünmek istedim. Fikirlerinize ihtiyacım var sizce bunlar bir problem teşkil ediyor mu? Uzun oldu özür dilerim. Şimdiden teşekkür ederim cevaplarınız için.
Öğretmenlik hep hayalim olan bir meslekti ve bütün öğretmenlere saygım duyuyorum.. Fakat "alt tarafı bi öğretmensiniz" diyesim geldi, kendini yüksekten görmek için bi sebep değil yani bu mesleğiniz.. Arkadaşlarınızın sevgilisine özeniyorsanız ayrılıp kendi denginizi bulun, zira bi gün işe başlayıp sevgilinizden yüksek maaş aldığınızda adamı tamamen küçümseyeceksiniz..

Öğretmenlik hep hayalim olan bir meslekti ve bütün öğretmenlere saygım duyuyorum.. Fakat "alt tarafı bi öğretmensiniz" diyesim geldi, kendini yüksekten görmek için bi sebep değil yani bu mesleğiniz.. Arkadaşlarınızın sevgilisine özeniyorsanız ayrılıp kendi denginizi bulun, zira bi gün işe başlayıp sevgilinizden yüksek maaş aldığınızda adamı tamamen küçümseyeceksiniz..
Alt tarafı öğretmen mi?
Küçümsenmeyecek mesleklerden biri de öğretmendir. Bir nesli inşa ediyorlar.
Toplum olarak gerçekten yozlaşmanın dibini gördük.
Artık lise mezunu olup sanayi de para basmak övülecek bir durumken, çocuklara gençlere ilim öğretenlere “alt tarafı” denebiliyor.
Bana bir harf öğretenin kölesi olurum, milletvekilleri öğretmen maaşımı geçmemeli gibi sözlerle büyüyüp bu noktaya gelmek.
Cehalete övgü.
İnanılmaz gerçekten hayret ediyorum

Bari adamı sorguya çekmek için atanmayı bekleseydiniz yahu :) hemen atanacağınızı size kim söyledi? 10 yıl atanamaz gider tamirhanenin karşısındaki markette kasiyer olursanız o zaman hayatın al sana deme şeklini görürsünüz.
Kasiyer olunca lisans diploması iptal olmayacak. Öğrendikleri beyninden silinmeyecek.
Yani çalışmasa dahi neticede bir eğitim görmüş olacak.
Arkadaşlar iyi misiniz?
Her şey para için mi! Siz sadece para için üniversite eğitimi alıyorsunuz. Üniversiteler alanınla ilgili şeyleri öğrendiğin, bilgilenilen kurumlar.
Her şey ters gitse düzgün işe giremesen bile üniversite eğitimi alan insanın dünya bakışı, bilgisi farklıdır.
Mezun olabilmek için bilimsel ölçeklendirmeyle tez yazılan kurumlar bunlar. Yapmayın Allah aşkına

Kasiyer olunca lisans diploması iptal olmayacak. Öğrendikleri beyninden silinmeyecek.
Yani çalışmasa dahi neticede bir eğitim görmüş olacak.
Arkadaşlar iyi misiniz?
Her şey para için mi! Siz sadece para için üniversite eğitimi alıyorsunuz. Üniversiteler alanınla ilgili şeyleri öğrendiğin, bilgilenilen kurumlar.
Her şey ters gitse düzgün işe giremesen bile üniversite eğitimi alan insanın dünya bakışı, bilgisi farklıdır.
Mezun olabilmek için bilimsel ölçeklendirmeyle tez yazılan kurumlar bunlar. Yapmayın Allah aşkına
Denk olmamalarına bir şey demedim. Adama üstten üstten sınava çekmesine sinir oldum.. elbet mantığına uymayabilir ezmeden güzelce ayrılabilir insan böyle bir durumda

Alt tarafı öğretmen mi?
Küçümsenmeyecek mesleklerden biri de öğretmendir. Bir nesli inşa ediyorlar.
Toplum olarak gerçekten yozlaşmanın dibini gördük.
Artık lise mezunu olup sanayi de para basmak övülecek bir durumken, çocuklara gençlere ilim öğretenlere “alt tarafı” denebiliyor.
Bana bir harf öğretenin kölesi olurum, milletvekilleri öğretmen maaşımı geçmemeli gibi sözlerle büyüyüp bu noktaya gelmek.
Cehalete övgü.
İnanılmaz gerçekten hayret ediyorum
Küçümsemiyorum sadece alt tarafı öğretmensin, insansın, öğretmen olman başka birini alçak görmeni gerektirmez diyorum. Bunu anlamamak ve bu kadar drama yapmak neden?

Küçümsemiyorum sadece alt tarafı öğretmensin, insansın, öğretmen olman başka birini alçak görmeni gerektirmez diyorum. Bunu anlamamak ve bu kadar drama yapmak neden?
Alt tarafı cümlesi bir küçümseme içeren deyimdir.
Siz önce düzgün yazın da sonra drama yaptığım sonucuna varın.

Sizde biraz kendini beğenmişlik sezdim. Onun bunun demesi ile gaza gelmişsiniz... durduk yere sevgiliye çarpım tablosu sormak bunu dert etmek falan... Ayrıca sizin ilişkinizden elaleme ne?
Yorumunuz için teşekkür ederim. İnanın hiç öyle kendini beğenen böbürlenen biri değilim. Dediğiniz gibi belki de çevremdekiler tarafından duyduklarım beni etkilemiş olabilir. Herkes şimdi cicim ayı ilerde anlarsın tarzı konuşunca bende burda sizlerin fikirlerini almak istedim.

Siz onu hak etmiyorsunuz. Para yüzünden o kadar zamanı emeği hiçe sayıyorsunuz. Size karşı bir hatası yok onun durumunu bilerek ona ümit vermişsiniz. Ne diyeceksiniz "Ya ben senden daha iyi maaşlı birini hak ediyorum" mu? Evet ayrılın aradığınız gibi birini bulun. O da kendini seven birini bulsun ve mutlu olsun
Ben ayrılmayı düşünmüyorum ki zaten bu yüzden bu zamana kadar ayrılmadım. Dediğim gibi benim için işi problem olmadı hiçbir zaman. Seviyorum da. Ama çevremden hep şu an sevgilisiniz evlenince öyle olmuyor tarzı söylemler duyunca kafam karıştı. Bu tarz şeyler gerçekten bu kadar sorun teşkil ediyor mu diye.

2 yıllık ilişkide sevgilinizin lise mezunu olması ve maaşı yeni mi sorun oldu?
alfabe, çarpma hayatın her alanında önemli tabiki ama liseden sonra eğitimden uzak kalmış para kazanmaya çalışıp uğraşan adamada sırf unuttuğu için cahil denmez, denmemeli.

İnsan bilmediği şeyin cahilidir. sonuçta hepimiz her şeyi bilmiyoruz. benim eşim de lise mezunu ama kendini çok geliştirmiş biridir. mesela şuan üniversite mezunu olan birinin çalışması gereken bir pozisyonda çalışıyor. kafası mühendis gibi çalışır matematik fizik bunlarda çok iyidir ama alfabede kaç harf var sorsam bilemez sanırım asmdmfkfk. askerle polisle evlilik de kolay değil ki.
ha ama sizi özel sektörün uzun çalışma saatleri tatillerin azlığı yıpratabilir.
Kendisi de tanıştığımız günden beri işinden şikayet ediyor. Bugün maaşın yatması lazımdı yatmadı, yemekler çok kötü, emeğimin karşılığını alamıyorum gibi. Asker polis mesleklerinin zorluğunun farkındayım bende bir asker kızıyım çünkü. :KK43: Hiçbir zaman da asker polis arayışım olmadı. Ama çevrem hep olumsuz konuşuyor. Buda bende bi acaba mı sorusu yarattı açıkçası. Cevabınız için teşekkür ederim.

2 yıllık ilişkide sevgilinizin lise mezunu olması ve maaşı yeni mi sorun oldu?
alfabe, çarpma hayatın her alanında önemli tabiki ama liseden sonra eğitimden uzak kalmış para kazanmaya çalışıp uğraşan adamada sırf unuttuğu için cahil denmez, denmemeli.
Benim için sorun olmadı hala da yok. Dediğim gibi bende bi Einstein değilim neticesinde. Arkadaşlarım, annem falan sürekli bunun konusunu yapıp şu an da rahatsız olmasam da ilerde aramızda sorun yaratacağını söyledikleri için benim de kafam karıştı.

Ablacım sen ne diyorsun, topiğin yarısı alfabeyi tam bilmiyorum yazmış, diğer yarısı 2 sayıyı çarpamam yazmış. Sence bu normal mi gözünü seveyim, 12 yıl gidip geldiği okuldan toplumun yarısı hiçbir şey öğrenmeden ayrılıyor. Böyle bir şey olabilir mi? Ben sana cahilsin şusun busu vb demedim, sadece şöyle bir şeyi normalleştiremezsin ben bilmiyorum o zaman eyvallah yazamazsın dedim. Sadece sen değil başka üyeler ben bilmem, eşime sordum o da bilmez nolcek yazmışlar şaştım kaldım.Olmaz yani, boyle bir sey normallesemez. Belki yanlış ifade etmiş olabilirim ama tablo korkunç, topiğe bakınca içim çekildi, eğitim sistemi bu kadar berbat olamaz, olmamalı. 12 yıl çocukları sabah karanlığında kaldıran sistem bir şeyler öğretebilmeli. Neyse, son mesajım budur senin de kalbini kırdıysam affet lütfen.
O zaman derdinizi “insan” gibi sözlerle ifade edebilirdiniz. Bu lafları bana değil öyle düşündüğünüz diğer insanlara yazabilirsiniz. Sizi bana karşı bir cümle dahi kabalık yapmanızdan men ediyorum. Gerekirse terapi alın kendinizi düzgün ifade edebilmeyi öğrenin. Sosyal zekanız düşük diye yorumluyorum o yüzden üzerinize fazla gelmeyeyim

İlişkinizin maşallahı var ama elbette herkes gibi siz de dört dörtlük olamassınız. Eşit seviyede olsanız birçok açıdan daha rahat ederdiniz atanma, maaş vb. Fakat denk değil diye ayrılamak gerekmez. Ayrıca sırf sorduğunuz basit birkaç soruyu bilemedi diye cahil mi oldu adam. İlişkiniz devam ederse umarım ona yetersiz hissettirmessiniz kendisini. Dert paraysa bir dükkan açsa sizin maaşınızı üçe katlar. Siz çevreninizin etkisinde kaldığınız için böyle düşünüyorsunuz.
Yorumunuz için teşekkür ederim. Evet dediğiniz gibi zaten çevredekilerin düşünceleri benim kafamı bulandırdı. Herkes aynı şeyi söyleyip duruyor örnekler veriyor şunlar da siz gibiydi şöyle oldu gibisinden. Bende burdaki insanların düşüncelerini merak ettim. Tabii ki sevgilime onu yetersiz hissettirmiyorum. Her zaman her probleminde elimden geldiğince destekçisiyim. Ama kendisi sürekli işinden şikayet ediyor. Maaşım gününde yatmadı, yemekleri kötü, emeklerimin karşılığını alamıyorum tarzı. Şu an evlerimiz ayrı. Ev geçindirme derdimiz yok, çocuklarımız yok. Ama ilerde bunlar çok daha büyük problem teşkil eder mi sorusu içimi kemiriyor. Her şeye rağmen birbirimizi seviyoruz.

X