- 14 Haziran 2019
- 14.486
- 70.284
-
- Konu Sahibi cikolataulkesi
Hiç bu kadar eğitimli insanların saldırıya uğradığı, küçümsediği dönemi görmedim.Yorumların yarısı “bilmem kimin kaporta dükkanı sanayide para basıyor” ,diğer yarısı da “Avrupada herkes üniversite okumuyor” sanki her haltımız Avrupa ile aynı da,bir tek eğitim farklıymış gibi.
Yani para olsun da,varsın dört işlemi bilmesin’e geliyor konu. Hayret ediyorum ben de gerçekten. Valla bravo.
Yok okul önceciyim aslında. Ama özel eğitimde özel öğretici belgem var. Geçmiş yıllarda da çalışmıştım. Okul öncesi biraz yorduğu için bu yıl yine özel eğitime geçtim.Seninle pdryi neden bağladı çözemedim, ben yazmıştım bir yorumuma :) kudra sen özel eğitim mezunu musun, özel gereksinimli çalıştığını bilmiyordum
Biz 2. Soruyu öğrenmemiştik, siz daha kapsamlı eğitim almışsınız.Konudaki mesajları okudum da,yaş ortalamamız 30 ,konuya yorum yapanların yarısı çarpma bilmediğini yazmış,yahu üniversiteye gelene kadar ilkokul öğretmenleriniz size hiç mi bir şey öğretemedi,hiç mi ihtiyaç duymadınız çarpım tablosuna ,4 işleme? Çoluğunuz çocuğunuz da mı soru sormadı ödev yaparken? Benim oğlan 9 yaşında 3.sınıf,3 basamaklı sayıyla 2 basamaklı sayıyı çarpabiliyor,yapamazsa bana soruyor. Sizlere soru soran da mı yok yahu ne ballı kadınlarsınız
Üniversiteyi falan boşverin,ilkokul bilgisi olmalı bir insanın. Göz merceğinin yapısı,Karadenizde 100m altında neden hayat olmadığı, hepsi 1990lardaki ilkokul müfredatı arkadaşlar. Bunları bilmek size para kazandırmıyor diye mi bilmemeyi tercih ettiniz? Anlayamadım gerçekten.
Çünkü cahillerin yükselişe geçmesi için cahillik övülmeli,hem de cahiller tarafından.Hiç bu kadar eğitimli insanların saldırıya uğradığı, küçümsediği dönemi görmedim.
Benim babam öğretmen annem yüksek lisans mezunu yönetici bir kadın.
Her zaman bu övülürdü. Ona göre tavır olurdu.
Şimdi alt tarafı okudun aldığın paraya bak tavrı gelmiş.
Sistematik bir şey bu. Kasıtlı olarak eğitimli insanlar küçültülmeye çalışılıyor
Bunları yapan birinin alfabeyi ve çarpım tablosunu bilemeyeceğini düşünmüyorum,bence seninle dalga geçmişEvet ben de yazım diline çok önem veririm. Herkez yanlız vs yazılması beni çok soğutur. Ama sevgilim öyle değil bazen ben yazım yanlışı yaparım o yapmaz o derece. Siyaseti çok sever. Ülke gündemini yakından takip eder. Hep bu tarz kitaplar okur. Ayrıca farkındalığı çok yüksek. İnsanlara, hayvanlara karşı çok duyarlı ve hassas. Boş zamanlarında sürekli onlar için yuva yapar mama dağıtır. Ama işte bu son olanlar canımı sıktı.
Cahilliğin bu kadar yüceltildiği bir dönem daha olmamış sanırım bu ülkede. Doktor dövüyoruz, öğretmen azarlıyoruz diye övünüyoruz artık.Hiç bu kadar eğitimli insanların saldırıya uğradığı, küçümsediği dönemi görmedim.
Benim babam öğretmen annem yüksek lisans mezunu yönetici bir kadın.
Her zaman bu övülürdü. Ona göre tavır olurdu.
Şimdi alt tarafı okudun aldığın paraya bak tavrı gelmiş.
Sistematik bir şey bu. Kasıtlı olarak eğitimli insanlar küçültülmeye çalışılıyor
İlkokul 5. Sınıf yazılı sorumdu kendisiBiz 2. Soruyu öğrenmemiştik, siz daha kapsamlı eğitim almışsınız.
Şu an öğrendim:
Karadeniz dünyanın en büyük hidrojen sülfür rezervidir. 150-200 metre arasında değişen derinliklerin altında yaşam yoktur. Suda oksijen bulunmaz ve H2S yüklüdür.
Kudra yüksek düşünürsen Anadolu unisinin Erken cocukluk döneminde otizm uzaktan yüksek lisans programı var .Yok okul önceciyim aslında. Ama özel eğitimde özel öğretici belgem var. Geçmiş yıllarda da çalışmıştım. Okul öncesi biraz yorduğu için bu yıl yine özel eğitime geçtim.
Hemmen bakıyorum. Çok işime yarar. Teşekkür ederimKudra yüksek düşünürsen Anadolu unisinin Erken cocukluk döneminde otizm uzaktan yüksek lisans programı var .
Sizin mesleğiniz nedir?Öğretmenlik hep hayalim olan bir meslekti ve bütün öğretmenlere saygım duyuyorum.. Fakat "alt tarafı bi öğretmensiniz" diyesim geldi, kendini yüksekten görmek için bi sebep değil yani bu mesleğiniz.. Arkadaşlarınızın sevgilisine özeniyorsanız ayrılıp kendi denginizi bulun, zira bi gün işe başlayıp sevgilinizden yüksek maaş aldığınızda adamı tamamen küçümseyeceksiniz..
Bu aydınlanmayı iki yıl sonra mı yaşıyorsunuz ? Karşı taraf için üzgünüm. Söylediklerinizde haklısınız bence de de klik çok önemli fakat bunu neden iki yıl önce düşünmediniz?Merhaba kızlar. Uzun zamandır okuyucu olarak takip ediyorum bu seferde kayıt olup ben derdimi açayım istedim. Kimseyle paylaşamadığım ve içimi kemiren bir konu var. Şimdi şöyle ki ben 25 yaşındayım sevgilim de aynı şekilde. 2 yıllık çok güzel bir ilişkimiz var. Sevgilim gayet anlayışlı, oturaklı, düzgün, merhametli çok tatlı biri. Onu çok seviyorum çok şükür ki o da beni öyle. Sağ olsun ilgisiz, alakasız bırakmaz. Bana karşı çok kibar ve ince düşünceli aynı zamanda. O zaman sorun ne diyeceksiniz çok uzatmadan konuya gireyim. Ben öğretmenim bu sene mezun oldum ve atanmak için ders çalışmaya başladım sınava hazırlanıyorum. Sevgilim lise mezunu. Liseden sonra direkt işe girmiş. Bir araba markasının servisinde tamirci olarak çalışıyor. İlk tanıştığımızda ve ilişkinin başında bunu hiç problem etmemiştim ama şu sıralar kafama çok takıyorum. Tamam henüz benim bir işim yokken onun işine laf etmem doğru değil biliyorum ama bazen düşünmeden edemiyorum bu devirde üniversite okumayan mı kaldı diye. Aslında tüm mesele üniversite okumamış olması da değil. Sonuçta lise ya da diğer kademelerden mezun olup kendini çok iyi yetiştiren insanlarda var. Ama kendisi işinden memnun değil. Özel sektör az çok bilirsiniz maaşı tam gününde yatmıyor hep gecikmeli yatıyor. Sadece pazar günü tatili var ve sabahtan akşama kadar çalışıyor. Buna rağmen güzel rakamlarda kazanmıyor. 17 bin kadar bir maaşı var. Çevremde arkadaşlarımın sevgilileri ya kendileri gibi öğretmen ya da polis, asker, memur. Bunu bilerek ilişkiye başladım ama bazen hata mı ettim diye düşünüyorum. Çünkü ben atandığım zaman yüksek ihtimalle doğuya gideceğim ilk etapta ve onun sabit bir işi var. Arkadaşlarım hep öğretmenlerin tatili çok oluyor. Senin sevgilinin doğru düzgün tatili bile yok ne yapacaksın ya da sen şehir şehir gezerken sevgilin senin peşinde mi gezecek evlendiğinizde gibi şeyler söylüyorlar. Senin maaşın ondan daha yüksek ilerde sen etmesen de erkek bunu sorun edecek aranızda bununla ilgili sorunlar olacak tarzı şeyler söylüyorlar. Kendin gibi devlet memuru bul falan. Annemde aynı şeyi söylüyor işi düzgün değil vs. Herkes asker, polis falan bekliyor benden ne saçma. Bir de son olarak geçen gün telefonda konuşurken benim ders çalışmamdan konu açıldı işte o da derslere bilgilere çok uzak kaldım unuttum her şeyi dedi. Bende esprisine dur bakalım ne kadar unutmuşsun dedim dalgasına sorular soruyorum çarpım tablosu falan gülelim diye. Hiç birini bilemiyor unutmuşum aşkım diyor. En son bari alfabemizde kaç harf var onu söyle dedim 26 mıydı diyor. E yuh artık dedim aşkım bunu bilmemek bana ne kaybettirir ki diyor. Onunla akademik olarak hiçbir paylaşımımız olmuyor. Bu konuda çok zayıf. Her şey atanmak ya da ders değil ki insan kültür için bir şeyler bilmez mi? İlerde evlensek çocuklarımız olsa onlara ödevlerinde yardımcı olamayacağı fikri geldi aklıma. Bu da beni üzdü. Konuştuğunuzda gayet güzel muhabbet edebilen konuşması, yazması cümleleri düzgün bir insan kitap okumayı falan çok seviyor orda sıkıntı yok ama dediğim gibi tarihten, ilimden, bilimden bir haber. Bende bir Einstein değilim tabi ki ama bana bu anlamda hiçbir şey katamayacak biri. Bunlar dışında ilişkimizde hiçbir problem yok ve seviyorum da. Ama sevmenin yeterli olmadığını biraz ilerisinde olabilecekleri de düşünmek istedim. Fikirlerinize ihtiyacım var sizce bunlar bir problem teşkil ediyor mu? Uzun oldu özür dilerim. Şimdiden teşekkür ederim cevaplarınız için.
Bu dusuncedeysen direk ayrıl. Bunu hep sorgulayacaksin. Çocuğun da zamanını alma.Merhaba kızlar. Uzun zamandır okuyucu olarak takip ediyorum bu seferde kayıt olup ben derdimi açayım istedim. Kimseyle paylaşamadığım ve içimi kemiren bir konu var. Şimdi şöyle ki ben 25 yaşındayım sevgilim de aynı şekilde. 2 yıllık çok güzel bir ilişkimiz var. Sevgilim gayet anlayışlı, oturaklı, düzgün, merhametli çok tatlı biri. Onu çok seviyorum çok şükür ki o da beni öyle. Sağ olsun ilgisiz, alakasız bırakmaz. Bana karşı çok kibar ve ince düşünceli aynı zamanda. O zaman sorun ne diyeceksiniz çok uzatmadan konuya gireyim. Ben öğretmenim bu sene mezun oldum ve atanmak için ders çalışmaya başladım sınava hazırlanıyorum. Sevgilim lise mezunu. Liseden sonra direkt işe girmiş. Bir araba markasının servisinde tamirci olarak çalışıyor. İlk tanıştığımızda ve ilişkinin başında bunu hiç problem etmemiştim ama şu sıralar kafama çok takıyorum. Tamam henüz benim bir işim yokken onun işine laf etmem doğru değil biliyorum ama bazen düşünmeden edemiyorum bu devirde üniversite okumayan mı kaldı diye. Aslında tüm mesele üniversite okumamış olması da değil. Sonuçta lise ya da diğer kademelerden mezun olup kendini çok iyi yetiştiren insanlarda var. Ama kendisi işinden memnun değil. Özel sektör az çok bilirsiniz maaşı tam gününde yatmıyor hep gecikmeli yatıyor. Sadece pazar günü tatili var ve sabahtan akşama kadar çalışıyor. Buna rağmen güzel rakamlarda kazanmıyor. 17 bin kadar bir maaşı var. Çevremde arkadaşlarımın sevgilileri ya kendileri gibi öğretmen ya da polis, asker, memur. Bunu bilerek ilişkiye başladım ama bazen hata mı ettim diye düşünüyorum. Çünkü ben atandığım zaman yüksek ihtimalle doğuya gideceğim ilk etapta ve onun sabit bir işi var. Arkadaşlarım hep öğretmenlerin tatili çok oluyor. Senin sevgilinin doğru düzgün tatili bile yok ne yapacaksın ya da sen şehir şehir gezerken sevgilin senin peşinde mi gezecek evlendiğinizde gibi şeyler söylüyorlar. Senin maaşın ondan daha yüksek ilerde sen etmesen de erkek bunu sorun edecek aranızda bununla ilgili sorunlar olacak tarzı şeyler söylüyorlar. Kendin gibi devlet memuru bul falan. Annemde aynı şeyi söylüyor işi düzgün değil vs. Herkes asker, polis falan bekliyor benden ne saçma. Bir de son olarak geçen gün telefonda konuşurken benim ders çalışmamdan konu açıldı işte o da derslere bilgilere çok uzak kaldım unuttum her şeyi dedi. Bende esprisine dur bakalım ne kadar unutmuşsun dedim dalgasına sorular soruyorum çarpım tablosu falan gülelim diye. Hiç birini bilemiyor unutmuşum aşkım diyor. En son bari alfabemizde kaç harf var onu söyle dedim 26 mıydı diyor. E yuh artık dedim aşkım bunu bilmemek bana ne kaybettirir ki diyor. Onunla akademik olarak hiçbir paylaşımımız olmuyor. Bu konuda çok zayıf. Her şey atanmak ya da ders değil ki insan kültür için bir şeyler bilmez mi? İlerde evlensek çocuklarımız olsa onlara ödevlerinde yardımcı olamayacağı fikri geldi aklıma. Bu da beni üzdü. Konuştuğunuzda gayet güzel muhabbet edebilen konuşması, yazması cümleleri düzgün bir insan kitap okumayı falan çok seviyor orda sıkıntı yok ama dediğim gibi tarihten, ilimden, bilimden bir haber. Bende bir Einstein değilim tabi ki ama bana bu anlamda hiçbir şey katamayacak biri. Bunlar dışında ilişkimizde hiçbir problem yok ve seviyorum da. Ama sevmenin yeterli olmadığını biraz ilerisinde olabilecekleri de düşünmek istedim. Fikirlerinize ihtiyacım var sizce bunlar bir problem teşkil ediyor mu? Uzun oldu özür dilerim. Şimdiden teşekkür ederim cevaplarınız için.
Bizi tanısanız aksini görmüş olurdunuzAma okumamış erkek okumuş kadını taşıyamıyor. Hiç aksini görmedim. İlla bir yerde patlıyor. Konu sahibi bugün atanıp full derse ve kursa girse, 30.000 e yakın maaş aldığı olacak. Maalesef burada okuyoruz, sonra bunlar hep sorun oluyor. Mesela çocuğa ders çalıştıramayacam olması bile büyük dert