sizce sevgilim cahil mi :(

Hiç bu kadar eğitimli insanların saldırıya uğradığı, küçümsediği dönemi görmedim.
Benim babam öğretmen annem yüksek lisans mezunu yönetici bir kadın.
Her zaman bu övülürdü. Ona göre tavır olurdu.
Şimdi alt tarafı okudun aldığın paraya bak tavrı gelmiş.
Sistematik bir şey bu. Kasıtlı olarak eğitimli insanlar küçültülmeye çalışılıyor

Seninle pdryi neden bağladı çözemedim, ben yazmıştım bir yorumuma :) kudra sen özel eğitim mezunu musun, özel gereksinimli çalıştığını bilmiyordum
Yok okul önceciyim aslında. Ama özel eğitimde özel öğretici belgem var. Geçmiş yıllarda da çalışmıştım. Okul öncesi biraz yorduğu için bu yıl yine özel eğitime geçtim.

Biz 2. Soruyu öğrenmemiştik, siz daha kapsamlı eğitim almışsınız.

Şu an öğrendim:

Karadeniz dünyanın en büyük hidrojen sülfür rezervidir. 150-200 metre arasında değişen derinliklerin altında yaşam yoktur. Suda oksijen bulunmaz ve H2S yüklüdür.

Çünkü cahillerin yükselişe geçmesi için cahillik övülmeli,hem de cahiller tarafından.
Sonra halk kendine benzeyeni seçsin.

Bunları yapan birinin alfabeyi ve çarpım tablosunu bilemeyeceğini düşünmüyorum,bence seninle dalga geçmiş

Cahilliğin bu kadar yüceltildiği bir dönem daha olmamış sanırım bu ülkede. Doktor dövüyoruz, öğretmen azarlıyoruz diye övünüyoruz artık.

İlkokul 5. Sınıf yazılı sorumdu kendisi aynı soruyu liseye gelince coğrafya sözlümde de gördüm. Teşekkür ederim Allah öğretenlerden bin defa razı olsun.

Ben gerçekten anlayamadım yani forumda alfabe bilmeyenleri görünce,bunlar da güya üniversite mezunu olunca şok oldum.

Ben okurken hayretler içerisinde kaldım..bir insanın lise mezunu olması batmanalı karşı tarafa..insanları bu şekilde yargılayamazsınız belki ailesinin gücü yoktu problemleri vardı genç yaşta işe atılması gerekiyordu?bu kadar maaş alıyor falan bana çok ayıp geliyor..herşeyden önce bunu bile bile ilişkiye başlamışsınız çarpım tablosu sormak herkes çarpım tablosunu bilmek zorunda değil hatırlamak zorunda da değil ben sözelciyim mesela matematikle aram sıfır anlamam da oda öyledir muhtemelen..hayır bide sevgilim cahil mi diye konu açıyorsunuz yapmayın şöyle şeyler daha siz atanamamışsınız ama sevgilinize şöyle böyle diye giydiriyorsunuz..seven insan bunları görmez ve gerçekten seven insan bu basit konuların üstünde durmaktansa ilişkisine daha da sarılır

Yok okul önceciyim aslında. Ama özel eğitimde özel öğretici belgem var. Geçmiş yıllarda da çalışmıştım. Okul öncesi biraz yorduğu için bu yıl yine özel eğitime geçtim.
Kudra yüksek düşünürsen Anadolu unisinin Erken cocukluk döneminde otizm uzaktan yüksek lisans programı var .

Sizin mesleğiniz nedir?

Böyle birisiyle nasıl sohbet edebiliyorsunuz ki. Alfabeyi bile bilmiyor bu kişi çocuklarınızın babası olacak, ne katacak evlatlarına? Bu konunun lise mezunu olmasıyla alakası yok. Bu şekilde üniversite mezunlarıda var.
İlerleyen dönemlerde pişman olursunuz herşey aşk değil malesef.

Kusura bakmayın ama mezun olana kadar çocukla sevgili olmuşsunuz aklınıza bile gelmemiş tamirci olması, mezuniyetten sonra ben öğretmen olacağım maaşımız uyuşmaz diye çocuğu başınızdan atmak istiyorsunuz.

Hiç cahillik mevzusuna girmeyin 2 senedir bir şeyler paylaşıyordunuz da öğretmenliğe yaklaşınca mı sizin genel kültürünüz bilgi birikiminiz arasındaki fark ortaya çıktı.

Ben de insanların denk olmasından yanayım ama sizinki baya baya daha paralı birini mi bulsam meselesi

Bir öğretmen olarak yazıyorum eğer gezmeyi tozmayı çok seviyorsan avukatla bile olmaz. ama hiç bir meslek grubun öğretmen kadar tatili yok. (eşim avukat yazları kös kös evimdeyim :)) Konu maaş ise. denklik değil mesele geçinebilmek. İki memur maaşla zor geçinirken çıraklık maaşı +memur zor. Sıkıntılı. Ev kurmak cocuk coluk zor bu devirde... Ha imkansız mı değil tabi geçinen bir ton insan var ve onlara saygım sonsuz çünkü bana göre olağan dışı bir iş gerçekleştiriyorlar. Yaşamdan beklenyiletünü yaz bir kağıda sırala ve diğer tarafa da elinde olanı eğer beklentilerin ağıtir basıyorsa ayrıl eğer elinde var olan ağır basıyorsa devam et. Sevgi saygı bulmak da zor. Kitap okuyan biri cahil olamaz. Çarpım tablosu biliyordur bilmemesi imkansız hayat şartları öğretir. düğün hazırlıkları aşamasında öğrenir 4 işlemi. Evlilik söz konusuyla onun ailesi de çok önemli bir kriter... Benim de içim dolu bu konuda. kocamla severek evlendim ama evlendikten sonra bir çok şey pörtledi ve bazen ya sevgi herşey demek değilmiş düşünceleri geliyor.

İnsanların lise mezunu olması onu cahil yapmaz. Ya da akademik bilgileri bilip bilmemesi de cahil yapmaz. Önemli olan dünya görüşü, çevreye saygı, size davranışları. Yani inşallah atanırsınız ama atanamazsanız ne yazıkki ondan daha düşük maaş bile alabilirsiniz. Şu ülkede herkes üniversite okumalı görüşünü ben hiç anlamıyorum ya. Bir insan bakkallık yapabilir, tamirci olabilir, fayans ustası olabilir. Belki siz bir yazılımcıya alfabede kaç harf var deseniz hatırlamaz, belki Türkçe öğretmenine çarpım tablosunu sorsanız zorlanabilir. İnsanların kalitesini bunlar belirlemeli diye düşünüyorum ya.

Bu aydınlanmayı iki yıl sonra mı yaşıyorsunuz ? Karşı taraf için üzgünüm. Söylediklerinizde haklısınız bence de de klik çok önemli fakat bunu neden iki yıl önce düşünmediniz?

Bu dusuncedeysen direk ayrıl. Bunu hep sorgulayacaksin. Çocuğun da zamanını alma.

Bizi tanısanız aksini görmüş olurdunuz İki üniversite mezunuyum ilkine dereceyle girdim dereceyle mezun oldum, ikincisinden de 3.olarak mezun oldum. Her iki bölümü İstanbul üniversitesinde okudum , şu an avukatım. Eşim lise mezunu ancak alsanız karşınıza konuşsanız bazı muhabbetlerinde verecek cevap bulamayabilirsiniz çünkü bilginizin olmadığı birçok alanda bilgi sahibidir. Hayatımda tanıdığım en zeki insanlardan biridir zaten fazla zekanın getirmiş olduğu bazı sorunlar sebebiyle okumak ona göre olamamış maalesef. Çünkü bulunduğu ortam ona yetmiyor ve o bulunduğu ortamı vakit kaybı olarak görüyor. Ben iyi kazanırım kendisi benden çok daha iyi kazanır (ki aksi de olsa asla ama asla sorun olmazdı bu kadar dünya kaygısı bana boş gelir), ben çok bilgiliyimdir kendimi geliştirmeye meraklı bir insanımdır kendisi benden çok daha bilgilidir.

Gül gibi geçinip gidiyoruz bizim için konu bile değil

Konu sahibi sen zaten polis, asker, öğretmen birini bulursan bu çocuğu bırakırsın. O yüzden boş vaktinin eğlencesi gibi görme de ayrıl çocuktan. Bir de polis asker bekliyorlar benden ne saçma yazmışsın oysaki senin de gönlünden geçen tam olarak bu sana saçma gelmiyor ki buraya yazıyorsun zaten.

Polisler, askerler yılda 5 ay tatil yapıyorlar zaten değil mi karılarının yüzünü arada sırada gören polis ve asker dolu ortalık. Üstelik burada çok üye de yazmıştır birçoğuyla anlaşmak çok kolay olmuyor. Yaşadıkları hayat sebebiyle psikolojileri çok düzgün olamıyor büyük kısmının. Hayal ettiğin gibi bir hayat yok o taraflarda yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…