Sizce normal bir çift değil miyiz?çok bireyseliz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben burada en geniş en rahat insanlarındanımdır. Bana bile fazla geldi açıkçası. Sanki beraber ortak noktanız az ve keyif almıyorsunuz gibi geldi.
Özellikle sofra kültürünüzün olmaması kötü bence. Ben mesela bundan rahatsızlık duyardım. Benim de eşim hızlı yer ama beni bekler sohbet ederiz. Yani yarım saat sohbet edeceğimiz keyifli bir aktivite.
Molada ayrı takılmanız çok normal mesela ama yemek işi çok saçma geldi açıkçası.
Sizde de doz aşımı var sanki.
Mesela beraber tatile gidiyor musunuz? Yada beraber de gece hayatına gidiyor musunuz? Onu merak ettim en çok.
Yani ben de kız arkadaşlarımla gece dışarı çıkarım, eşim aramaz kaçta döneceksin diye. Ama eşimle veya eşli arkadaşlarımla 5 kez çıkıyorsak kız kıza iki kere çıkarız.
Tatil olarak da sevgilimle eşimle gittiğim tatilin keyfi ayrıdır. Annemle yada arkadaşımla gittiğimden daha çok keyif alırım. Eşim de öyle. Çünkü beraber denize girmek, gece gezmek, sevişmeli koklaşmalı bir tatili yeğleriz.
Biz bir de 8 seneye merdiven dayadık evlilikte siz şimdiden her şeyi tüketmiş gibi yazmışsınız. Bu kadar ortak zevk beraber zaman geçirme isteği yoksa neden evlendiniz diyesi geliyor insanın.

bu hayattan ve evlilikten ne beklediğinize göre değişir. benim için kahvaltı ve akşam yemeklerinin birlikte yenmesi çok önemlidir mesela. eşim yoğun çalıştığı dönemler yapamıyoruz. o ayrı takılıyor. bu benim canımı sıkıyor açıkçası. çünkü o sofralarda birbirimiz ve çocuklarımızla anılar biriktirmek istiyorum. ben de eşim de ayrı çıkar ve uzun saatler nerde kaldın diye aramayız mesela. ailemle tatile de giderim sorun olmaz. ama yıllık iznimin yüzde 70 ini eşimden ayrı geçirmek istemezdim mesela. dediğim gibi bunlar kişiden kişiye değişen dinamikler

Yazdıklarınızdan bana karı koca gibi gelmediniz. En azından bir olma durumu yok. Bireysel yaşıyorsunuz, iki sevgilinin aynı eve çıkması gibi. Tek fark nikahlı olmanız. Sizin hayatınız sonuçta. Bir gün sorumluluk gerektirecek bir şey yaşasanız sürtüşmeleriniz başlayabilir sanki. Bilemedim. Ben bu kadar rahatlığı sadece mantık evliliğinde isterdim sanırım. Mutluluklar size.

Çok iyi anladım ben sizi inanın, yaşadığınız hayata da eleştiri getirmedim. Zaten ben böyle mutluyum demişsiniz, sorduğunuz soruyu biraz açmak için örnekler verdim.
Sarhoş da olursunuz, arkadaşınızda da kalırsınız. Ama diyelim kalamadınız ve başınıza bir şey geldi. Eğer yaşadığınız ülke Türkiye ise, suç oranlarını biliyor olduğunuza eminim. Bunu salt güvenle izah edemezsiniz. Haberdar olmak demek, illa ki birbirinin hayatına müdahil olmak demek değil ki. Bilakis, iki taraflı emniyet hissi. Ortak payda bu.
Mutluluğunuz daim olsun. Ama bence yatağa da beraber girin. İyi geceler öpücüğüyle kalmasın konu:)
Selamlar.

bireysel olmayı ben de seviyorum. eşimle ortak arkadaşımız yok
genelde herkes kendi ailesini ziyaret eder
ortak zevklerimiz de az izlediğimiz film türleri bile tutmuyor birbirini
ama ayrı tatile gitmek, gece dışarıda olmak gibi durumları tercih etmiyoruz.
sizin ilişkiniz böyle iyi gidiyorsa ikiniz de mutluysanız her ilişki farklıdır diyin geçin.

Sorularınız için teşekkürler. Her şeyi tek başımıza yapabiliyoruz evet ama asıl zevk bu demiyorum. Tercih ederek tek basımıza yapıyoruz, kimse karşı tarafı yalnız bırakmıyor bilinçlice. Neden evlendik sorusuna cevabım, çünkü birbirimizi çok seviyoruz, hayatı paylaşıyoruz her konuda, onunla birbirimizi tamamlıyoruz ve birlikte daha mutlu ve daha güçlüyüz :)
Eski hayatımızdan çok farklı birlikte yaşamak, bir evde yalnız yaşayıp sabah kahveni kendi başına yapmak farklı, ve ya sizden önce bile uyanmış olsa çoktan kahvaltısını bitirmiş bile olsa uyandığınızda mutfakta hazır kahvaltı tatlı notlar bulmak farklı. En küçük örnekler bunlar.

Ama siz ilk başta böyle anlatmadınız ki sanki ortak yaptığınız neredeyse hiçbişey yok gibi anlattınız Ayrı tatil yapmak, eğlenmek falan tabiki acayip falan değil. Gayet de normal bi evlilik yani, insanlar bunun nesini eleştirebilir ki anlayamıyorum

Ay buna da ideal evlilik demezsiniz be neden sürekli iki uç nokta örnek verilmiş yani ya birbirinden komple bağımsız olacaksın ya da sürekli dip dibe, mıç mıç ve zorla kaynanaya götürüldüğün bir evlilik olacak. Sanki bunun ortası yok.

Eşimle yemeklerimizi ayrı yediğimiz çok olur, ikimiz de farklı şeyler izlemeyi seviyoruz çünkü. Ama çok ayrı gayrı olunca bugün yemeği beraber yiyelim derim. Yemekte bir sürü paylaşım oluyor. Eşim kendi arkadaşlarıyla da çıkar, ben kendim sevdiğim aktivitelere giderim, evde de ikimizin kendine ait çalışma alanı var. Yani dip dibe bir ilişkimiz yok. Ama gece dışarda kalmak ve eşsiz tatiller çooook aşırı bence.

Kv 2 saatlik uzaklıkta oturuyor, eşim oraya bile gidip geceyi bensiz geçirmez, benim de gitmemi istemez. Dışarı çıkıp geç kaldığında mutlaka haber vermesini isterim. Bensiz tatil meselesine gülüyorum yani haha, hele bir gitsin

Bana çok doğru gelmedi böyle bir evlilik, eğer siz sorun olmadığını düşünüyorsanız bizim ya da başkalarının ne düşündüğünün önemi olmamalı. Sizin de kafanızda bir acaba olabilir mi diye merak ettim.

iyi geçinmeniz pek yan yana gelemediğinizden kaynaklanıyor bence .tabiki özel olan olmalı ama ortak ortamlarda sadece yatak olmamalı.

Çok güzel düzen ama bi bebeğe bakar her şeyinizin alt üst olması (tabi düşünüyorsanız) böyle rahata alışınca bebekle çok bocalayıp bozulabilirsiniz
bende tam bunu yazacaktım
ortak çocuk büyütürken inşallah bocalamazsınız
sabahlama hariç diğerleri ters gelmedi bana
çevrenizde kıskanıyor içten içe muhtemelen

evrene kk üzerinden mesajımdır, lütfen benim de karşıma böyle birini çıkar, bak o zaman evlenirim işte :)

harika bir çiftsiniz, birbirinizi seviyorsunuz, özel alanlarınıza karşı saygınız var, kıskançlık kısıtlama vs yok müthiş.

inanın bütün ilişkiler bu anlayışsızlık ve özel alanlara saygısızlık yüzünden bitiyor. tebrikler tekrar nazar değmesin :)

Siz hayat arkadaşı olalım derken ev arkadaşı olmuşsunuz .

Benim aile anlayışıma uygun gelmedi.
Herkes kafasına göre.

En basit haliyle aile dediğin aynı sofra etrafında toplanır, geçirilen gün üzerine sohbet eder, güler eğlenir yemeğini yer..

Bu kadar serbest yaşamaktan hoşlanmazdım. Her şey kararında olmali.
Sıkıp bunaltmasin evet çok güzel ama gece yarısı da bir zahmet insan eşini merak etsin.
Belli saatlerden sonra kafalarına göre dışarda takılmasınlar.

Evliliklerde insanlar her zaman her şeyi çok severek yapmıyor ama ne oluyor ; insan eşinin hatrini gözetiyor, onun zevkine saygı duyuyor.
Beraberlik adına evlilik adına birbirlerini idare ederek ortak bir yol çiziyorlar.
Birlikte keyif almaya bakıyorlar.
Yeni şartlar geliştiriyor. İki taraf içinde keyif verici hale sokuyorlar yapılan işi aktiviteyi.

O zaman sen ayrı git ben ayrı gideyim olmuyor yani.

Tabi siz ve eşiniz bu durumdan memnun olduktan sonra biz ve arkadaşlarınız boşa konuşmuş oluyoruz

Aynısının çocuklu versiyonu biziz sadece uyuma yerimiz aynı,evden çalışmıyoruz ve ikimiz de evdeyek beraber sofra kuruyoruz. ve böyle de çok mutluyuz. Herkes bize de yorum yapar,daha çok eşime çok şanslı olduğunu söylerler hatta

Konunuzda dert göremedim siz var olduğunu düşünüyorsanız da bu mesajınızı aynen eleştirenlere karşı da söylerseniz sosyal yaşamınızda dert falan kalmıyor işte.

Zaten aksi yorum da kabul etmiyorsunuz burada, ben mi göremiyorum deyip deyip biryandan da karşıt yorumlar geldikçe kabul etmiyor ve yaşam tarzınızı savunuyorsunuz gayet. Savunun tabiki bu sizin idealiniz ama madem savunabılıyorsunuz bunu hayatınızda da gerçekleştirebilirsiniz diye düşünüyorum. Siz bunu yapabilen bir karaktersiniz, yoruma ya da ikna edilmeye ihtiyacınız yok.
O yüzden bana da canı sıkıldığı için, hayatından bahsettirmek belki komikçe imrendirmek ya da başka sebeple açılmış bir konu gibi geldi.

Çok ilginç, yazdıklarımı bu kadar yanlış yorumlamanız gerçekten şaşırtıcı. Umarım günlük hayatınızda paylaşımları daha doğru yorumluyorsunuzdur. Ben hayat tarzımı savunmuyorum, doğrusu bu herkes böyle olsun da demiyorum. Çok kısaca, ben mutluyken bu kadar çok eleştirilmem kafamı karıştırdı, beni hiç tanımayan insanların ve daha büyük bir kitlenin değerlendirmesini istedim. Değerlendirmeler sonrası da içim daha rahat etti hepsi bu kadar. Kim bana neden imrensin :) İmrenen varsa da aynı şeyleri tercih etmesini tavsiye ederim. Yine de yorumlarınız için teşekkür ederim, tavsiye ettiğiniz gibi dışarıdaki yorumlardan etkilenmemeye karar verdim. :)

Yorumunuz için teşekkür ederim, boşa konusmuyorsunuz benim gerçekten okuduklarımdan içim rahatladı :) Haklısınız, herkesin anlayışı farklı. Dediniz ya evliliklerde her şeyi çok severek yapmıyoruz eşinin hatrına katlanıyoruz, biz işte sanırım bu noktada farklıyız. Ben eşim benim için hiçbir şeye katlansın istemiyorum, nasıl mutlu ve rahatsa bir kez geldiğimiz bu dünyada öyle yaşasın bana göre kısıtlanmasın istiyorum. Tabi benden de bunu beklememeli.
Bu arada daha önce de yazdığım gibi birlikte de yaptığımız keyif aldığımız çok şey var. %100 ayrı yaşamıyoruz hayatlarımızı.:)

Evli bir çift değil de ev arkadaşı gibisiniz, böyle mutluysanız, sadakat konusunda da birbirinize güveniyorsanız devam edin, önemli olan başkalarının değil sizin ne istediğiniz

Çok teşekkür ederim, böyle yorumlar okumak beni çok iyi hissettirdi, uzun zamandır çok eleştiri alıyordum özellikle ailelerden :) umarım sizin karşınıza da çok mutlu huzurlu hissedeceğiniz birileri çıkar. Çıkmaması da değil :)

bende tam bunu yazacaktım
ortak çocuk büyütürken inşallah bocalamazsınız
sabahlama hariç diğerleri ters gelmedi bana
çevrenizde kıskanıyor içten içe muhtemelen
Teşekkür ederim yorumunuz için. Çocuk sahibi olmayı düşünmüyoruz ( en azından yakın gelecekte :) ) , çünkü çocukla bu kadar özgürlüğün olmayacağını biliyoruz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…