Çok iyi anladım ben sizi inanın, yaşadığınız hayata da eleştiri getirmedim. Zaten ben böyle mutluyum demişsiniz, sorduğunuz soruyu biraz açmak için örnekler verdim.Merhaba, uzun uzun yazmışsınız zaman ayırmışsınız teşekkür ederim. Aslında yorumlarınızı okurken çok da şaşırdım, çünkü benim yazdığım ve sizin anladığınız arasındaki fark beni şok etti. Anladığınız birçok şey doğru değil, yazdıklarım gösteriş ve egodan çok uzakta. Tam tersi belki benim göremediğim fark etmediğim bir şey vardır diye yazdım.
Kendi ilişkilerinizden alıntılar çok tatlı, umarım hep böyle mutlu olursunuz. Ama hayat sizin sınırladığınız gibi de değil, gerçekten eşimin çocukluk arkadaşları her yıl yazın güzel bir villa kiralayıp bilgisayar oyunu turnuvaları yapıyorlar, yenilen takım tatil giderlerini de ödüyor :) eşim dışında aralarında evli ve çocuğu olan bir baba var, diğerleri de bekar. hem yüzüyorlar gündüz, tembel ve rahat bir hafta geçiriyorlar, buna inanmamak neden? Eşim değil daha çok gece eve gelmeyen taraf da benim ayrıca. ayda bir bazen iki ayda bir kız kıza gece dışarı çıkarız, saat 3-4'e kadar kaldıysam alkol de aldıysam, gruptan evi daha yakın kız arkadaşımda kalabilirim, veya sabah 6'da eve dönerim. Bunlar yaşanırken eşime her saat şuradayım buradayım diye yazmam zaten geç kaldıysam o tahmin eder, akşamını gecesini ona göre planlar. Çıkarken de gecikeceğim ihtimalini biliriz. Eşimin de alkollü olup, meyhane sonu çorbacıya bağlanan geceleri oldu, ben o gecelerde rahatsız etmemek için aramam sormam ama bilirim kimlerle olduğunu hangi mekanlara gidebileceğini. Bu güvendir.
Özetle, ben mutsuzum ve derdim var demiyorum, ben çok mutluyum ama çevremdekilerin çoğu özellikle ailelerimiz, iş arkadaşlarım, diğer evli çocuklu arkadaşlarım vb olumsuz yorum yapınca ama bir problem var da ben mi farkında değilim diye düşünmeye başladım. Bu sebeple yazmıştım, ki okuduklarımın bir çoğu gerçekten içimi rahatlattı.
Sorularınız için teşekkürler. Her şeyi tek başımıza yapabiliyoruz evet ama asıl zevk bu demiyorum. Tercih ederek tek basımıza yapıyoruz, kimse karşı tarafı yalnız bırakmıyor bilinçlice. Neden evlendik sorusuna cevabım, çünkü birbirimizi çok seviyoruz, hayatı paylaşıyoruz her konuda, onunla birbirimizi tamamlıyoruz ve birlikte daha mutlu ve daha güçlüyüz :)Her şeyi tek başınıza yapabiliyorsanız, eşiniz de yapabiliyorsa hatta asıl zevk aldığınız buysa neden evlendiniz?
Sorgulamıyorum ciddi soruyorum niye evlisiniz evli olmak size ne katıyor?
Evli sıfatını almak, İleride bir gün çocuk sahibi olmak fikri dışında eski hayatınızdan ne farklı mesela?
Ama siz ilk başta böyle anlatmadınız ki sanki ortak yaptığınız neredeyse hiçbişey yok gibi anlattınızAslında inanın ben hiç anlatmıyorum, sevmem de zaten. Ama görüyorlar, duyuyorlar ve konuşuyorlar.
Evet mutluyum buradaki yorumları da okuduktan sonra içim daha rahatladı. Toplum baskısı insana kendini bile sorgulatabiliyor.
Ortak alanlarımız var tabi ki, mesela daha bu sabah birlikte spora gittik, bazen doğa yürüyüşlerine gidiyoruz kampda kalıyoruz, takip ettiğimiz diziler var birlikte izliyoruz, yemeklere çıkıyoruz... ama birlikte olmadan da yaptığımız eğlendiğimiz çok şey var.
bende tam bunu yazacaktımÇok güzel düzen ama bi bebeğe bakar her şeyinizin alt üst olması(tabi düşünüyorsanız) böyle rahata alışınca bebekle çok bocalayıp bozulabilirsiniz
Konunuzda dert göremedim siz var olduğunu düşünüyorsanız da bu mesajınızı aynen eleştirenlere karşı da söylerseniz sosyal yaşamınızda dert falan kalmıyor işte.Yorumunuz için teşekkürler. Ama ideal evlilik diye bir şey olduğuna da inanmıyorum herkesin ideali kendine :) Hiçbir şey yapmıyoruz değil, yaptığımız birlikte eğlendiğimiz yüzlerce şey vardır, yazdığım gibi bazen saatlerce günlerce sarmaş dolaş dip dibeyiz, bazen günlerce ayrı tatil yapıyoruz ve bu bizi rahatsız etmiyor. Ben rahatsız olduğum için değil tam tersi rahat hissettiğim için çevremdekilerden de sizin gibi yorumlar duyduğum için yazdım.
Çok ilginç, yazdıklarımı bu kadar yanlış yorumlamanız gerçekten şaşırtıcı. Umarım günlük hayatınızda paylaşımları daha doğru yorumluyorsunuzdur. Ben hayat tarzımı savunmuyorum, doğrusu bu herkes böyle olsun da demiyorum. Çok kısaca, ben mutluyken bu kadar çok eleştirilmem kafamı karıştırdı, beni hiç tanımayan insanların ve daha büyük bir kitlenin değerlendirmesini istedim. Değerlendirmeler sonrası da içim daha rahat etti hepsi bu kadar. Kim bana neden imrensin :) İmrenen varsa da aynı şeyleri tercih etmesini tavsiye ederim. Yine de yorumlarınız için teşekkür ederim, tavsiye ettiğiniz gibi dışarıdaki yorumlardan etkilenmemeye karar verdim. :)Konunuzda dert göremedim siz var olduğunu düşünüyorsanız da bu mesajınızı aynen eleştirenlere karşı da söylerseniz sosyal yaşamınızda dert falan kalmıyor işte.
Zaten aksi yorum da kabul etmiyorsunuz burada, ben mi göremiyorum deyip deyip biryandan da karşıt yorumlar geldikçe kabul etmiyor ve yaşam tarzınızı savunuyorsunuz gayet. Savunun tabiki bu sizin idealiniz ama madem savunabılıyorsunuz bunu hayatınızda da gerçekleştirebilirsiniz diye düşünüyorum. Siz bunu yapabilen bir karaktersiniz, yoruma ya da ikna edilmeye ihtiyacınız yok.
O yüzden bana da canı sıkıldığı için, hayatından bahsettirmek belki komikçe imrendirmek ya da başka sebeple açılmış bir konu gibi geldi.
Yorumunuz için teşekkür ederim, boşa konusmuyorsunuz benim gerçekten okuduklarımdan içim rahatladı :) Haklısınız, herkesin anlayışı farklı. Dediniz ya evliliklerde her şeyi çok severek yapmıyoruz eşinin hatrına katlanıyoruz, biz işte sanırım bu noktada farklıyız. Ben eşim benim için hiçbir şeye katlansın istemiyorum, nasıl mutlu ve rahatsa bir kez geldiğimiz bu dünyada öyle yaşasın bana göre kısıtlanmasın istiyorum. Tabi benden de bunu beklememeli.Siz hayat arkadaşı olalım derken ev arkadaşı olmuşsunuz .
Benim aile anlayışıma uygun gelmedi.
Herkes kafasına göre.
En basit haliyle aile dediğin aynı sofra etrafında toplanır, geçirilen gün üzerine sohbet eder, güler eğlenir yemeğini yer..
Bu kadar serbest yaşamaktan hoşlanmazdım. Her şey kararında olmali.
Sıkıp bunaltmasin evet çok güzel ama gece yarısı da bir zahmet insan eşini merak etsin.
Belli saatlerden sonra kafalarına göre dışarda takılmasınlar.
Evliliklerde insanlar her zaman her şeyi çok severek yapmıyor ama ne oluyor ; insan eşinin hatrini gözetiyor, onun zevkine saygı duyuyor.
Beraberlik adına evlilik adına birbirlerini idare ederek ortak bir yol çiziyorlar.
Birlikte keyif almaya bakıyorlar.
Yeni şartlar geliştiriyor. İki taraf içinde keyif verici hale sokuyorlar yapılan işi aktiviteyi.
O zaman sen ayrı git ben ayrı gideyim olmuyor yani.
Tabi siz ve eşiniz bu durumdan memnun olduktan sonra biz ve arkadaşlarınız boşa konuşmuş oluyoruz
Çok teşekkür ederim, böyle yorumlar okumak beni çok iyi hissettirdi, uzun zamandır çok eleştiri alıyordum özellikle ailelerden :) umarım sizin karşınıza da çok mutlu huzurlu hissedeceğiniz birileri çıkar. Çıkmaması da değil :)evrene kk üzerinden mesajımdır, lütfen benim de karşıma böyle birini çıkar, bak o zaman evlenirim işte :)
harika bir çiftsiniz, birbirinizi seviyorsunuz, özel alanlarınıza karşı saygınız var, kıskançlık kısıtlama vs yok müthiş.
inanın bütün ilişkiler bu anlayışsızlık ve özel alanlara saygısızlık yüzünden bitiyor. tebrikler tekrar nazar değmesin :)
Teşekkür ederim yorumunuz için. Çocuk sahibi olmayı düşünmüyoruz ( en azından yakın gelecekte :) ) , çünkü çocukla bu kadar özgürlüğün olmayacağını biliyoruz.bende tam bunu yazacaktım
ortak çocuk büyütürken inşallah bocalamazsınız
sabahlama hariç diğerleri ters gelmedi bana
çevrenizde kıskanıyor içten içe muhtemelen