çok teşekkür ederim.Çok teşekkür ederim, böyle yorumlar okumak beni çok iyi hissettirdi, uzun zamandır çok eleştiri alıyordum özellikle ailelerden :) umarım sizin karşınıza da çok mutlu huzurlu hissedeceğiniz birileri çıkar. Çıkmaması da değil :)
Sizin de mutlu bir evliliğiniz olduğuna çok sevindim, yorumunuz için de teşekkür ederim. İlişkide denge yakalamak önemli haklısınız, bizim dengemiz de bu şekilde :) Onun keyif almayacağı bir tatile onunla gitmek yerine tek gitmek bana daha mantıklı geliyor, hem sadece kendime göre seyahat planı yapmak daha kolay. Bir de gelip sıkılacağına başka aktiviteler yapıyor, ama tabi ki birlikte de gittiğimiz tatiller var tüm tatillerimiz ayrı değil :) Ne olur eşiniz ayrı tatile gdierse mesela erkek arkadaşlarıyla, merak ettim? :))Ay buna da ideal evlilik demezsiniz beneden sürekli iki uç nokta örnek verilmiş yani ya birbirinden komple bağımsız olacaksın ya da sürekli dip dibe, mıç mıç ve zorla kaynanaya götürüldüğün bir evlilik olacak. Sanki bunun ortası yok.
Eşimle yemeklerimizi ayrı yediğimiz çok olur, ikimiz de farklı şeyler izlemeyi seviyoruz çünkü. Ama çok ayrı gayrı olunca bugün yemeği beraber yiyelim derim. Yemekte bir sürü paylaşım oluyor. Eşim kendi arkadaşlarıyla da çıkar, ben kendim sevdiğim aktivitelere giderim, evde de ikimizin kendine ait çalışma alanı var. Yani dip dibe bir ilişkimiz yok. Ama gece dışarda kalmak ve eşsiz tatiller çooook aşırı bence.
Kv 2 saatlik uzaklıkta oturuyor, eşim oraya bile gidip geceyi bensiz geçirmez, benim de gitmemi istemez. Dışarı çıkıp geç kaldığında mutlaka haber vermesini isterim. Bensiz tatil meselesine gülüyorum yani haha, hele bir gitsin
Bana çok doğru gelmedi böyle bir evlilik, eğer siz sorun olmadığını düşünüyorsanız bizim ya da başkalarının ne düşündüğünün önemi olmamalı. Sizin de kafanızda bir acaba olabilir mi diye merak ettim.
Neden kıskanılsın?bende tam bunu yazacaktım
ortak çocuk büyütürken inşallah bocalamazsınız
sabahlama hariç diğerleri ters gelmedi bana
çevrenizde kıskanıyor içten içe muhtemelen
Eşiniz Türk mü ?Merhaba,
Eşimle huzurlu, stabil, sorunsuz ve mutlu bir evliliğimiz var. 6 yıl mesafe ilişkisi sonrası yaklaşık 2 yıldır evliyiz. Biz çok mutlu ve hiç tartismasiz yasamamiza rağmen çevremdeki herkesten negatif yorum-elestiri alıyoruz. Sizce bizim değişmemiz gerekir mi? Normal değil miyiz? Bir şeyler eksik mi, bir şeyleri mi kaçırıyoruz?
Sorun şu ki, biz çok bireysel yaşayan bir çiftiz ve böyle çok mutluyuz. Örnekler: mesela akşam yemeğinde ben bir şey dinlemekten yavaş yavaş yemekten hoşlanıyorum, eşim hızlı ve çalışırken ya da bir şeyler izlerken bu sebeple çoğunlukla ayrı yemek yiyoruz. Uyuma ve uyanma saatlerimiz farklı, bu sebeple ikimiz de evden çalışmamıza rağmen farklı saatlerde kahvaltı yapıyoruz ya da yatağa gidiyoruz. Tabi günaydın iyi geceler sarilmalarimiz var :) evden çalışsak bile kahve molalarimiz vb farklı.
Tek tatile gitmekten hoşlanıyorum Ben, sanat tarih seviyorum bu sebeple bu tarz yerlere yalnız ya da arkadaşlarımla ailemle gidiyorum. Eşim bilgisayar oyunlarını çok seviyor, tatilde bekar arkadaşlarıyla villa vb kiralayıp sabaha kadar oyun oynuyorlar turnavalar düzenliyorlar, ben tabi ki katılmıyorum :) bana komik de geliyor kocaman adamların saatlerce oyun oynaması :) teknolojik gelişmelerle ilgili bu konferansları fuarları takip eder farklı şehirde ülkede olsa bile katılır, benim ilgimi cekmedigi için gitmem :) müzik tarzlarimiz farklı, o yüzden yalnız gittigimiz konserler çok oluyor. Ben tiyatro severim o sinema, ortak çok nadir gideriz. Benim misafirlerim geldiğinde o zaman geçirmek istemezse nazik bir bahaneyle evden gider, hatta ona dışarıda zaman geçireceği keyifli aktiviteleri ben bulurum. Aynı şekilde geçen hafta onun bir arkadaşı geldi, ben bir saat falan sohbet edip alışverişe çıktım... Buna benzer binlerce örnek verebilirim. Evde sorumluluklarimiz net bellidir, bu sorumlulukları asla aksatmayiz, is bölümümüz %50-50.
İkimiz de iyi maaşlarda çalışıyoruz, hem ortak hesabımız var ev giderleri tatil birikim vb için. Hem de tutarı keyfimize göre degismekle birlikte bireysel hesaplarımız var, ona asla parasını sormam o da bana sormaz. Ben ailemi sık ziyarete giderim canı aile ortamı isterse gelir, istemezse asla ısrar etmem o da bana aynı şekilde. Gece kız kıza ya da erkek erkeğe çıkarız/çıkarlar kimse o gece nerdesin bile yazmaz bazen sabahladigimiz bile olur. Birbirimizden tatlı söz güler yüzden başka hiçbir beklentimiz yok. Eşim olsa bile benim hoslandigim ama onun çok ilgilenmediği konularda ona ısrar etme hatta davet etme haddini kendimde bulmuyorum. O da benim sınırlarıma çok saygılı, geçen haftalarda mesela yıllık iznimin %70'ini onun olmadığı bi seyahatte çok da tanımadığı insanlarla geçirdim. ben yokken evde hasta olmuştu, keyfim bozulmasın diye bana söylememiş bile.
Her konuda çok özgür hissediyoruz ve gül gibi geçiniyoruz, ama çevremden sürekli eleştiri alıyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?
Son olarak, duygusal anlamda da çok yoğun hislerimiz var, aşık olarak evlendik hala da öyleyiz. Bazen saatlerce sarmaş dolaş oluruz göz göze oluruz, dizi izleriz, spor yaparız, .... Bazen saatlerce yalnız zaman geçiririz. Onu çok derin çok farklı seviyorum, aşığım. O da aynı şekilde.
Hem çok farklıyız, hem de başka çok ortak yönümüz var. Sizce biz diğer çiftlerin bildiği/hissettiği bir şeyleri kaçırıyor muyuz? Cevrenizde var mı bizim gibisi?
Çok ilginç, yazdıklarımı bu kadar yanlış yorumlamanız gerçekten şaşırtıcı. Umarım günlük hayatınızda paylaşımları daha doğru yorumluyorsunuzdur. Ben hayat tarzımı savunmuyorum, doğrusu bu herkes böyle olsun da demiyorum. Çok kısaca, ben mutluyken bu kadar çok eleştirilmem kafamı karıştırdı, beni hiç tanımayan insanların ve daha büyük bir kitlenin değerlendirmesini istedim. Değerlendirmeler sonrası da içim daha rahat etti hepsi bu kadar. Kim bana neden imrensin :) İmrenen varsa da aynı şeyleri tercih etmesini tavsiye ederim. Yine de yorumlarınız için teşekkür ederim, tavsiye ettiğiniz gibi dışarıdaki yorumlardan etkilenmemeye karar verdim. :)
Benim de dikkatimi o çekti. Hem çok eleştirildiğim için fikir almak amacıyla konu açtım diyor hem de söylenilen yorumlara biz böyle mutluyuz diye cevap veriyor.abla tüm olumsuz yorumlara pasif agresif cevap veriyorsun ama durumdan memnunum diyorsun. memnunum diyen insan başta burada soru açmazdı. bence bi kendini sorgula. bi bak biraz daha kafa yor bakalım eşin sadece oyun mu oynuyor villa kiralayıp. biri daha demiş biseksüel hikaye bile çıkabilir iyi incele yani.
Sizin de mutlu bir evliliğiniz olduğuna çok sevindim, yorumunuz için de teşekkür ederim. İlişkide denge yakalamak önemli haklısınız, bizim dengemiz de bu şekilde :) Onun keyif almayacağı bir tatile onunla gitmek yerine tek gitmek bana daha mantıklı geliyor, hem sadece kendime göre seyahat planı yapmak daha kolay. Bir de gelip sıkılacağına başka aktiviteler yapıyor, ama tabi ki birlikte de gittiğimiz tatiller var tüm tatillerimiz ayrı değil :) Ne olur eşiniz ayrı tatile gdierse mesela erkek arkadaşlarıyla, merak ettim? :))
aynen zaten durumda sorun görmeyen insan bu soruyu sormazdı bence burada.Benim de dikkatimi o çekti. Hem çok eleştirildiğim için fikir almak amacıyla konu açtım diyor hem de söylenilen yorumlara biz böyle mutluyuz diye cevap veriyor.
E mutluysan devam et o zaman. Burda senin benim "evet bu kadar rahatlık fazla vs vs " dememiz hiçbir şeyi değiştirmeyecekse ne diye konu açıyorsun.
İlk başta gerçekten dert gibi geldi ama sonrasında nispet havasında bir konu olduğunu düşünmeye başladım .
Ee bu kadar memnunsanız neden bir derdim vara geldiniz :)Sizin de mutlu bir evliliğiniz olduğuna çok sevindim, yorumunuz için de teşekkür ederim. İlişkide denge yakalamak önemli haklısınız, bizim dengemiz de bu şekilde :) Onun keyif almayacağı bir tatile onunla gitmek yerine tek gitmek bana daha mantıklı geliyor, hem sadece kendime göre seyahat planı yapmak daha kolay. Bir de gelip sıkılacağına başka aktiviteler yapıyor, ama tabi ki birlikte de gittiğimiz tatiller var tüm tatillerimiz ayrı değil :) Ne olur eşiniz ayrı tatile gdierse mesela erkek arkadaşlarıyla, merak ettim? :))
Yıllık izninizin yüzde yetmisini eşinizden ayrı tatil yaparak geçirmek onunla çok az tatil yapmak demektir aslında.Sizin de mutlu bir evliliğiniz olduğuna çok sevindim, yorumunuz için de teşekkür ederim. İlişkide denge yakalamak önemli haklısınız, bizim dengemiz de bu şekilde :) Onun keyif almayacağı bir tatile onunla gitmek yerine tek gitmek bana daha mantıklı geliyor, hem sadece kendime göre seyahat planı yapmak daha kolay. Bir de gelip sıkılacağına başka aktiviteler yapıyor, ama tabi ki birlikte de gittiğimiz tatiller var tüm tatillerimiz ayrı değil :) Ne olur eşiniz ayrı tatile gdierse mesela erkek arkadaşlarıyla, merak ettim? :))
Bu yoruma güldüm :) evet Türk, iç anadoludan. Hayatının ergenlik döneminde 10 yıl yurt dısında yaşamış ama.Eşiniz Türk mü ?
Yıllık izninizin yüzde yetmisini eşinizden ayrı tatil yaparak geçirmek onunla çok az tatil yapmak demektir aslında.
Konuda herşeyi ayrı ayrı yapan bir çift iken yorumlardan sonra birden birlikte yüzlerce şey yapar hale geldiniz.
Öyleyse konunun bir maksadı da olmuyor zaten.
Kibar bir dil kullanmanız olumsuz denilebilecek tüm yorumları karşı gelmeniz gerçeğini değiştirmiyor. Çevrenize de aynı bu şekilde yapabilirsiniz.
Teşekkür ederim yorumunuz için.Kimisi çok güzel bir evliliğiniz olduğunu savunmuş,kimisi böyle evlilik olmaz demiş.Ben sadece konu başlığınıza istinaden cevap vereceğim,evliliğiniz çok bireysel.Bir birliktelik ve bütünlük göremedim yazdıklarınızda.Hayat size ait,herkesin saygı duyması gerekir sonuçta ama ben böyle bir evlilik yürütemezdim şahsen.
Ben bu başlıktan ve yapılan yorumlardan maksimum faydayı aldığıma inanıyorum, dünden daha iyi hissediyorum. Önemli olan benim için bu, buna katkı sağlayan herkese de tesekkür ediyorum karşıt fikirlerde dahil. Daha fazla kendi niyetimi açıklamayacağım, size de teşekkürler zaman ayırdığınız için.aynen zaten durumda sorun görmeyen insan bu soruyu sormazdı bence burada.warrior princess zaten hemen tespit etmiş olayı yani bana bakın benim böyle hayatım var sorusu bu. madem mükemmel ideal bir evlilik o zaman yaşa işte ne güzel. adamdan sabaha kadar haber yok ne oldu yolda gelirken araba mı çarptı gasba mı uğradı insan bi merak eder adam nerede kaldı diye?