Merhabalar benim de oğlum 10yasinda ve çok benzer şeyler söylediniz.Oglum da bir aslan:)
Markete gitse bir tane alır,bebekliginden beri hiçbir zaman aç gözlü olmadı..Okulda olan hicbirseyi anlatmazdi ben hep başkalarından duyardım ne olmuş ne bitmiş.Saygili efendi empatik çocuklar bunlar.Ben gurur duyuyorum empatisinden ,merhametinden.Konusmasi için bol bol kitap okumalı,yeni kelimeler öğrenmeli ve kullanmalı.Eger tablette oyun oynayip video izliyorsa sinir koyun ,en fazla günde bir saati olsun.
Babasıyla tiyato sinema vb etkinlikler yapsın.
Ben önceden oğluma müdahale etmiyordum ama artik insanların niyetlerini okuması gerektiğini söylüyorum.Ornegin o arkadaşın seni dusunseydi yazılın varken top oynamaya ısrarla cagirmazdi.Ya da marketten birleşip bir şey alacaklar ,bizimki hep en fazla parayı koyar,aldıkları da ortak olur.Bunu da artık aştık,kimsenin hakkına girme kimseye de hakkını yedirme gibi...Hep cikarimda bulunup söylüyorum ki o da biraz gerçek pencereden bakabilsin.
Duzelmeyecek bir şey değil,sadece konuşma için yine de bir psikiyatri uzmanına götürün derim