Sizce bir çikolata için değer miydi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Biz çocukken bir bayramda babaannemlere bırakıldık. Halamlar da oradaydı. Annemler gezmeye gittiler.
İçeride mis gibi kabak kızartması kokuyordu. Yeni yapıyorlar. Biz uslu çocuklardik, oturduğumuz yerden kalkmazdık kendi evimiz dışında.
Hayatımda ilk ve son defa bir kabak kızartması öyle güzel kokmuştu. Hazır olup yeneceği zamanı sabırsızlıkla bekledik kardeşlerimle. Hazır olduğunda hepsi odadan çıkıp gidip yediler.
Çocuktuk biz. Bunlar bizim babaannemiz, halalarımızdı. Bir ekmeğin arasına bir dilim olsun koyup veremediler.
Yaklaşık yedi yaşında falandım ama ömrüm boyunca unutamayacağım bir hikaye oldu benim için. Kendileriyle görüşmüyorum.
Haa o yaşta olmama rağmen eve dönünce anneme kızmıştım, bir daha bizi bir yere bırakmayın evde dururuz diye. Bir de evde anneme anlatıp istedik kabak kızartması ama öyle güzel kokmadı.

Görüşmek zorunda değilsiniz o insanlarla. Boşverin. Çocuğunuzu da sakın tek göndermeyin.

Bu halalar yeğenlerini neden sevmiyor biri konuya açıklık getirsin ya. hep aynı şeyler yaşanıyor

Ne iğrenç insanlar var ya cidden ne iğrenç insanlar bir çocuğun yediği ne kadardır da dert oluyor insana
düşman evine gelse verirsin iki lokma

Bu halalar yeğenlerini neden sevmiyor biri konuya açıklık getirsin ya. hep aynı şeyler yaşanıyor
Yeğen sevmemek değil bence. Kendilerini aşırı seviyorlar. Benimkiler öyle en azından. Kendileri dışında geri kalan herkes düşman.
Ama öyle halalar var yegenleri için ölüp biten. Karakter meselesi bence.
Halalarımdan biri bu mesajı okuyorsa buradan da söylemek isterim, hicbirinizi bir toz zerresi kadar sevmiyorum be! Hayatımda olmamanız hiçbir eksiklik hissettirmiyor. Ne kötü insanlarsınız.

Çocuğunuza bağıracağınıza, dönüp onlara 2 laf söyleseydiniz sonra da hemen eşinizi arayıp anlatsaydınız.

Benim çocuğuma kayınvalidem böyle yapacak, onu rezil rüsva ederim birdaha da kapısından içeriye girmem. Çocuk bu ya herşeyi isteyebilir

Ne iğrenç insanlar var ya cidden ne iğrenç insanlar bir çocuğun yediği ne kadardır da dert oluyor insana
düşman evine gelse verirsin iki lokma
Evet maalesef. Yani düşünüyorm hadi kendinize göre yaptınız ya da azdı, ekmeğin içine bir dilim koy ver yahu, kokusu olsa yeter. Ya da yanına bir pilav yap ne bileyim. Çok saçma ya sebep bulamıyorum.

Suçu siz de buldum ben.
Hem bu insanlar yuzunden hasta oldum diyorsunuz, cocuğu sevmediklerini de biliyorsunuz ama eşinizin bir lafiyla koşa koşa cocugu oraya goturuyorsunuz. Eşiniz size deger verse zaten kaynana yuzunden hasta olmazdiniz ne kadar kotu insanlar olsa bile eşiniz sizi sakinirdi biraz.

Belki duzelmişlerdir diye bir şey yok. Ben de gorumcelerimden biriyle goruşmuyorum bikac yildir ve durduk yere belki duzelmiştir diye eşim beni onun evine yollamaz hoş ben de gitmem zaten ama duzeldigini dusunmem için benden özür dilemesi gerekiyor. Bu kadin sizden özür diledi mi ki duzelmiştir sanip gidiyorsunuz?

Cocugu halasina cok gostermek istiyorsa eşiniz gelip kendi goturecek.
Cocuk sevsin diye milletin ayagina siz niye gidiyorsunuz.

Evet maalesef. Yani düşünüyorm hadi kendinize göre yaptınız ya da azdı, ekmeğin içine bir dilim koy ver yahu, kokusu olsa yeter. Ya da yanına bir pilav yap ne bileyim. Çok saçma ya sebep bulamıyorum.
Kendileri az yesinler yedi yaşında çocuk ne yerki aç kalmaz koca boğazlılar peynir ekmek yersin geçer resmen yarısı yavrumun yavrusu yarısı da yılan yavrusu derler ya bunlar direk düşman olarak görmüşler.
Ama düşmanlığın küçücük bir çocuk üzerinden yürütülmesi için leş gibi bir insan olmak lazım

Milka
Miydi acaba? Neydi markasi?

O kadar uzuldum ki sabah sabah.. bizim canimiz birsey istese bi sekilde sabrederiz ama cocuk bu yoktan anlamaz.. derler ki: cocuk insani dusman kapisina bile yollar.. gercekten nasil vicdansizlarmis.. insan yabanci cocuga kiyamaz..kaldi kendi canin kanin. Allah boyle insanlari bildigi gibi yapsin.

Sen bi daha gitme yanlarina konu sahibi.. bu hareket unutulur gibi degil..

Konu gerçek miymiş? Böyle insanlar olduğuna inanmak istemiyorum da.
Hadi vermemeyi geçtim bir de üstüne saçmasapan konuşan 2 insan 2 yaşındaki çocuk için.
Var maalesef. Bende de var bu akrabalardan. Mesela köye kayısı bahçesine yardıma giden kardeşim dönerken bize biraz kayısı çekirdeği getirmek istemiş, burada yediğin yetmedi mi bir de eve götüreceksin demişti babaanne kişisi. Canlarından can kopuyor sanarsın.

Hayır bir de yardım etmiş insan utanır demeye. Tek kişi ne kadar yiyebilir bir günde zaten. Onda bile mi gözü kalmış hem cimri hem kötü tövbe.

Leş gibi insanlar evet. Bütün birikmisimi de bu konu vasıtasıyla kusmus oldum.
Gerçi yüzlerine de söyledim zamanında ama algılarında sorun olduğunu düşünüyorum çünkü gülerek yüzüne bakıyorlar. Ya da içlerinden oh iyi yaptım dedikleri için guluyorlardir bilmiyorum. Neyseki hayatımda değiller.

En iyisini yapmışsınız..

Valla
Cocugunu babasiyla
Yollasa boyle birsey olsa kendi goremeyecekti.. kolay degil oyle cocugunu emanet edip oraya buraya yollamak. babasi bile olsa ben babalarin anneler kadar dikkatli detayci oldugunu dusunmuyorum

neden bilmesin yahu bir gördüğünü asla unutmuyor çocuklar çocuğunuz yok sanırım ,Kadın derdini anlatmış umarım ona da ders olur da bir daha bu yavruya aynı travmayı yaşatmaz ....

2 yaşındaki çocuk bu. Kandırılabilir yani. Benim var çocuklarım. O yaşlarda paketli gıdaları bilmiyorlardı.
Markete gitsek istemiyorlardı. Cunku bilmiyorlardı. Diyelim ki henuz 2 yaşındaki çocuk paketli gıdalara bu kadar hakim,
Alır başka çikolata bu da Jamaika çikolatası dersin.
Yani bu kadar dram, içli içli ağlayarak uyudu vs bana fazla abartı geldi.

madem biliyor konu sahibi eşinin ailesini götürmesin çocuğunu da.

Bir de görümcenin boşanmış olmasının konu ile alakasını hiç anlamadım…

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…