- 20 Ağustos 2015
- 6.459
- 15.545
Ohff gene kendi mukemmel hayatini dusunerek bos yapiyorsunKk’daki kocalar çamaşır sepetinin kapağını açmayı becerebilecek kapasitede değiller bilmiyor musun? O adamlardan çocuk yapılır ama çocuk emanet edilmez.
ne aptal insanlar var ya çıldırıyorumMerhabalar. Sırf bu konuyu paylaşmak için üye oldum çünkü yavruma yapılan muamele aklımdan çıkmıyor, bu saat oldu hala uyumadım.
Onlardan görümcem ve kayınvalidem diye bahsetmek istemiyorum çünkü onlar benim artık hiç bir şeyim değiller. Sadece eşimin kızkardeşi ve annesi.
Evliliğimiz görücü usulü oldu. Beni ilk kez görmeye gelen bu insanları o kadar sevmiştim ki aklımda hiç evlilik düşüncesi yokken evlenmeye karar verdim. Ben bunlar hakkında herkese melek gibi insanlar diye bahsederken meğer bunlar şeytanmış arkamdan iş çevirip dururlarmış. En ufak bir davranışımdan, sözümden kafalarında bin tane şizofrenik hikaye yazıp beni eşime kötüleyen çok çok kötü insanlarmış meğer.
Çok büyük üzüntüler yaşantılar bana. Buraya hepsini tek tek yazmak istemiyorum çünkü bana yapılanları unutmaya çalışıyorum.
Kafama takmamam gerekiyor hastalığımın aktifleşmemesi için.
Sadece şunu söyleyebilirim bekarken hiç bir şeyi kafasına takmayan ben şuan bu insanlar yüzünden kronik, nadir görülen, tedavisi olmayan, her an ne yapacağı belli olmayan bir hastalığa yakalandım. Ölebilirim de, sürünebilirim de yaşayabilirim de. Böyle bir şey. Ömür boyu taşıyacağım bir hastalık hediye ettiler bana..
Üzülmemem stres olmamam lazım ama 2 yaşındaki oğluma yapılanlar bir türlü aklımdan çıkmıyor. Çünkü çocuğum da unutturmuyor bana. Maddi durumumuz iyi değil. Dün eşim aradı işteyken. Çocuğu al annemlere götür. Halası gelmiş sevecekmiş dedi.
Bu arada halası çocuğumu asla sevmiyor. Çünkü sürekli bir kıyas halinde kendi çocuğuyla. Çocuk hastalandığı zaman boş verin hastaneye götürmeyin abartıyor bu diyen birisi. Ben bile onun çocuğunu daha çok seviyorumdur çocukla kan bağım olmadığı halde. Götürdüm. Eşimin kız kardeşi boşandı. Almanya’ da çalışan biriyle evlenecek. Adam Almanya’dan koca bir çanta dolusu çikolata vermiş eşimin kardeşine. O da eşimin annesinin evine getirmiş salonun ortasına koymuş.
Oğlum çikolataları görünce bir sevindi kendisine alınmış gibi koştu karıştırdı falan. Yapma oğlum dememe kalmadı eşimin annesi bir hışımla çantayı aldı içeri götürdü. Oğluma bir tane bile vermedi. Çocuk ağlamaya başladı.
Tamam oğlum eve giderken marketten alacağım sana desem de çocuk işte ağlıyor ne yapabilirim. Sonra eşimin kız kardeşi oğluma, zırlayıp durma bunları arkadaşlarıma hediye dağıtacağım git annen bakkaldan alsın görmemişlik yapma dedi bir de sırıtıyor bunları söylerken.
Ben de alırım sorun değil gel gidelim oğlum dedim. Çocukta taktı o çikolatalara isteyip duruyor hala. Eşimin annesi de demez mi hayatın da hiç alman çikolatası mı gördün de isteyip duruyorsun. Çocuk hala ağlıyor. Çocuk ağladıkça laf söylüyorlar.
O kadar sinirlendim ki çocuğuma bağırdım kes aptal gibi ağlamayı yürü eve gidiyoruz dedim. Onlara da madem vermeyeceksiniz çocuğun geleceğini bile bile neden ortaya koyuyorsunuz ister tabi çocuk ne görmemişliğinden bahsediyorsunuz dedim. Çıkıp geldim.
Oğlum ağlaya ağlaya göz pınarları kurudu.
Markete gittik alman çikolataları pahalıydı. O kadar param yoktu. Başka bir tane aldım eve geldik. Ben bunu istememiştim ki dedi oğlum bir de kızmayım diye korka korka söylüyor. İnanın bana mesele bir çikolata asla değil. Ufacık çocuğa üstelik kendi kanlarından olan çocuğa söyledikleri. Hıçkıra hıçkıra ağlayarak uyudu yavrum. Gece de uykusunda hala o çikolataları sayıkladı.
Nasıl bu kadar kötü kalpli insanlara düştüm ben nerden girdiler hayatıma lanet olsun. Bu olayın üstüne bir de üç aylık bebeği öldüresiye döven baba müsvettesinin videosunu da görünce hem o yavrucağa hem oğluma ağladım. Vicdan azabı çekiyorum çocuğuma bağırdığım için. Kötü insanlar hayat sizlere neler yaşattı da bu kadar vicdansız oldunuz bilmiyorum ama ben ne yaşarsam yaşayayım asla sizin gibi olmayacağım. Lanet olsun çocuklara acımayan herkese ! Bu arada uzun süredir görüşmüyordum ama eşim tekrar bizi bir araya getirdi. Ben de belki artık düzelmişlerdir diye ve eşim üzülmesin diye görüştüm. Bir daha asla yüzlerini görmek istemiyorum.
Ohff gene kendi mukemmel hayatini dusunerek bos yapiyorsuncocugun yok , olsaydi kocan nasil evrilecekti bunu bilmiyorsun bile..demek guvenmedigin icin yapmamissin cocuk genel
Olarak Turk aileleri erkek cocuklarini boyle yetistiriyor.. olan birseyi yok gibi
Mi davranalim yani? Cogu corabini cikarip sepete bile atmaz evet, dogru bunlar.. cocukta emanet edilmez kolay kolay o yuzden.. istisnalar her zaman vardir bu dogru…
Kendisi istemdigini okumustum sanirim o yuzden oyle dedim. Yoksa beni bilen bilirBelki çocuğumuz olmuyor (ben de anne değilim) böyle vurmanız hiç hoş değil.
Sevilmezmi ya, evlat gibiler nasıl sevmeyeyim ben onları. Şimdi birtane daha geliyor, yolda. Deli oluyorum sevinçten, doğsada görsek diye gün sayıyorum resmen.Bu halalar yeğenlerini neden sevmiyor biri konuya açıklık getirsin ya. hep aynı şeyler yaşanıyor
Hastalığınızın sebebi eş ailesi olduğunun teşhisini dr mu koyduAnksiyete psikolojik bir rahatsızlıktır. Benim ki stres kaynaklı fiziksel bir hastalık. İlerlerse Bütün organlarıma zarar verebilecek kanser kadar tehlikeli ölümcül ama sağı solu belli olmayan bir hastalık. Nadir görülen tedavisi olmayan diye belirtmeme rağmen anksiyete yazmışsınız. İlginçsiniz. Çocuğun olayda en çok ben bağırdım diye üzüldüğünden nasıl bu kadar emin oldunuz? Gözünüzle gördünüz mü? Diğer yazdıklarınıza cevap vermeyeceğim çünkü bir mesaja sığdıracak kadar basit değil. Görüşmem gerekiyordu görüşmüş bulundum artık.
Ohff gene kendi mukemmel hayatini dusunerek bos yapiyorsuncocugun yok , olsaydi kocan nasil evrilecekti bunu bilmiyorsun bile..demek guvenmedigin icin yapmamissin cocuk genel
Olarak Turk aileleri erkek cocuklarini boyle yetistiriyor.. olan birseyi yok gibi
Mi davranalim yani? Cogu corabini cikarip sepete bile atmaz evet, dogru bunlar.. cocukta emanet edilmez kolay kolay o yuzden.. istisnalar her zaman vardir bu dogru…
Merak edene söyleyeyim, ben anneyim. Ota b.ka kötüye evrilecek tıynette adamla evlenip çocuk yapmamışım iyi ki zamanında ailemi dinleyip. Erkekteki lükse bak abi, boş alan bulmasın hemen keyfine göre evriliyor.Bu erkekler evlenince ayrı, çocuk olunca ayrı evrim geçiriyorsa kimse evlenip çocuk yapmasın. Kadınlar niye evrim geçirmiyor da bir erkekler geçiriyor?
Erkeklerin çocuklarına bakamamasında kadınların da suçu var.
Doğumda ana, bacı, kayınvalide kim varsa, eve 50 tane kadın toplayıp 40 gün çocuğu sadece kendi malları gibi sahiplenirlerse baba da tabii ki benimsemez çocuğunu.
Sonra da ne bakmayı bilir ne korumayı bilir ne hastalandığında ne yapacağını bilir. Adamların içinde öyle bir duygu oluşmasına izin verilmiyor ki.
İnsan baktığı bitkiye bile bağlanıyor, derdini anlıyor. Erkekler de salak ya da 2. bir tür değiller. Ama insan sadece emek verdiği şeylere bağlanır, sakınır.
Kadınlar erkeklere alan tanımıyor, bazı erkeklerin de işine geliyor.
Evrilmek bu kadar kolay madem, iyiye doğru da evrilebilirler demek ki.
Günün 324576. "Anne değilsiniz galiba" cümlesine de direkt cevap vereyim de alıntılayıp sormak isteyenler yorulmasın; çocuğum yok.
Ben inandım, konu sahibinin böyle abartmasının sebebinin de eş ailesine karşı bir koz elde etmesinden diye düşünüyorum. Çünkü karşılarındaki çocuk, insan olan çocuktan 1 parça çikolatayı sakınmaz. Kocası onu el kızı bellemiş, hastalık sahibi olmuş kadın, hala tınlamıyor, hala garip gurip ailesinin içine sokuyor. Bana acımadı çocuğa acır belki diye umut ediyor kadın, napsın.Şu konuya inanmayanlar çıkıp gidebilir mi artik lütfen her konuda ayni sey bunda inanmayacak ne var anlamiorum ki. Herkes konu sahibine katılır bu konuda tartisma fln da cikmaz. Sansasyonel hicbi tarafi yok. Yok benim kafama oturmadi falan. Sen onaylamazsan eksik kaliodu her sey zaten. Hey allahim.
O kaynanayla görümceye küfür etmek disinda denebilecek hicbi sey yok. Cocuklar unutmayabilio boyle seyleri ama cok kucukmus daha illa ki unutur erkenden küsmeniz gorusmemeniz cok iyi olur.
Ben de 5 yasindaydim halam karpuz kesiodu. Göbek kismindan bi parça verir misin demistim. Sen gobegini yicen de biz neresini yicez yürü git diye kovmustu beni. O gunden beri aklimda :) Bunu bi arkadasima anlattigimda da o da bisey mi dedi benim halam ogluyla beni okuldan almaya gelmisti cikistaki simitciden 1 tane simit aldi kuzenime verdi ben de hala ben de simit istiyorum dedim param yok dedi vermediler bana dedi. Insan bi ikiye boler yarisini verir para yoksa. Ne adi insanlar var ya. Mesele zaten cikolatayi vermemis olmalari da degil herkes herseyini vermek zorunda degil ama vermeyip de bi de ustune agliyor diye laf saymalari... Kan dondurucu. Kirk kat el olsa sokaktaki cocuk olsa gene verir insan bi bavul cikolatayi napacaklar oturup yiip şeker komasina girerler inşallah :)
kadinlarda degisiyor anne olunca..kadini erkegi yok ve evet bu bozuk ve kopruyu gecene kadar ayiya dayi diyen erkekleride maalesef bizler yetistiriyoruz. Kaldi ki anasini danasini toplayan her zaman kadin olmuyor.. o cok bilmis kv ler gorumceler.. hatta kocalar olabiliyor. Yani annelerde bu kadar suc aranmaz bence. Buyukte konusmamak lazim Yinede..Bazi seyleri yasadiginda anlarsin.. yani uzaktan cidden konusmak kolaydir.Erkeklerin çocuklarına bakamamasında kadınların da suçu var.
Doğumda ana, bacı, kayınvalide kim varsa, eve 50 tane kadın toplayıp 40 gün çocuğu sadece kendi malları gibi sahiplenirlerse baba da tabii ki benimsemez çocuğunu.
Sonra da ne bakmayı bilir ne korumayı bilir ne hastalandığında ne yapacağını bilir. Adamların içinde öyle bir duygu oluşmasına izin verilmiyor ki.
İnsan baktığı bitkiye bile bağlanıyor, derdini anlıyor. Erkekler de salak ya da 2. bir tür değiller. Ama insan sadece emek verdiği şeylere bağlanır, sakınır.
Kadınlar erkeklere alan tanımıyor, bazı erkeklerin de işine geliyor.
Evrilmek bu kadar kolay madem, iyiye doğru da evrilebilirler demek ki.
Günün 324576. "Anne değilsiniz galiba" cümlesine de direkt cevap vereyim de alıntılayıp sormak isteyenler yorulmasın; çocuğum yok.
Hanımefendi jamaika ne alaka? çocuk kendi ağzıyla ben alman çikolatası istiyorum türk çikolatası istemiyorum demedi ki. Çanta dolusu çikolata görünce sevindi birden karıştırmaya başladı. Bi tanesini aldı eline. Onlar da elinden aldılar. Gel markete gidelim dediysem de tutturdu bunu istiyorum diye. Paketi farklıydı dikkatini çekti demek ki. Onlarda esirgedikçe daha da inatlaştı. Sonrasında marketten başka bir çikolata alıyordum. Bu değildi anne dedi iç çekerek. Çocuğumun her istediği anında olacak diye bir şey yok elbette. Ben vermeyecekleri şeyi çocuğun gözünün önüne koymalarına sonrasında böyle hakaret etmelerine onların yüzünden benim de çocuğuma bağırmama üzüldüm. Çocuğun rüyasına girmişti. Ben abartmıyorum siz hafife alıyorsunuz. Görümcemin boşandığını belirtmemin sebebi de çocuğu olduğunu yazdığım ve şuan almanyadaki kişiyle evleneceğini yazdığım için.2 yaşındaki çocuk bu. Kandırılabilir yani. Benim var çocuklarım. O yaşlarda paketli gıdaları bilmiyorlardı.
Markete gitsek istemiyorlardı. Cunku bilmiyorlardı. Diyelim ki henuz 2 yaşındaki çocuk paketli gıdalara bu kadar hakim,
Alır başka çikolata bu da Jamaika çikolatası dersin.
Yani bu kadar dram, içli içli ağlayarak uyudu vs bana fazla abartı geldi.
madem biliyor konu sahibi eşinin ailesini götürmesin çocuğunu da.
Bir de görümcenin boşanmış olmasının konu ile alakasını hiç anlamadım…