Sizce bir çikolata için değer miydi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kendini bu kadar acindarmasinmi acaba? Ya konu fake, ya müthiş antipati yaratti bana.

1. Kimse kimseyi hasta edemez. Duysan sanki kanser, ki değil, en fazla biraz anksiyetidir.

2. . Kayin aile bu tür konularda asla suçlu değil. Saçma sapan erkekler ile evlenip, kayin aileye suç atmak moda oldu. O adam azicik annesine laf anlatabilseydi, böyle şeyler olmazdi. Ancak eminim "özünde iyi" olan eşin sana "napim beaa onlar ailem, alttan al" diyordur. Sende "aa ne muhteşem kalbi var eşimin" diyorsundur.

3. O çocuk o olayda eminim en çok sen bağirdin diye üzülmüştür. Onlardan aşağa kalir yaninda yok.

Bilemedim bu kadar derdini düzgünce anlatabile, cahil ailenin içinde kalmasi.. çok fake duruyor.

2 yaşındaki çocuk bu. Kandırılabilir yani. Benim var çocuklarım. O yaşlarda paketli gıdaları bilmiyorlardı.
Markete gitsek istemiyorlardı. Cunku bilmiyorlardı. Diyelim ki henuz 2 yaşındaki çocuk paketli gıdalara bu kadar hakim,
Alır başka çikolata bu da Jamaika çikolatası dersin.
Yani bu kadar dram, içli içli ağlayarak uyudu vs bana fazla abartı geldi.

madem biliyor konu sahibi eşinin ailesini götürmesin çocuğunu da.

Bir de görümcenin boşanmış olmasının konu ile alakasını hiç anlamadım…
Senin bebeler saf. Konu sahibininki algıları çok açık bir çocuk.

Maddi yetersiizliği belirtmemim sebebi biz bu durumdayken bize yapılan muamele. Kimseden maddi beklentim hele ki onlardan asla yok. Ama biraz hassas davranmalarını beklerken tam da dediğiniz gibi erol taş karakteri gibi davrandılar. Evet çocuğum çok ağladı. Belki düzgün bir dille anlatsalardı çocuk bu kadar takıntı yapmayacaktı. İnatlaştılar adeta çocukla oda yenemedi kendini çocuk işte. Evet gerçekten sırıttı erol taş gibi. Güya şaka yapıyor aklınca. Neden bu kadar şaşırıyorsunuz ki insanların kötülüklerine? Sanki ortalık kanatsız meleklerle doluymuş gibi. Son olarak evet anlatmadığım çok daha fazlası var.
Cocugunuz kaç yasinda

Valla
Cocugunu babasiyla
Yollasa boyle birsey olsa kendi goremeyecekti.. kolay degil oyle cocugunu emanet edip oraya buraya yollamak. babasi bile olsa ben babalarin anneler kadar dikkatli detayci oldugunu dusunmuyorum

Ben hic bir konuda kadin yapar erkek yapamaz, kadin dusunur, erkek dusunemez tarzi dusunce şekline katilmiyorum, boyle bir şey yok bence.
Dikkatli olmak isteyen olur. Dikkatsizse bu "erkek" oldugundan degildir kendisi dikkatsizdir veya dikkatsiz olmak işine geliyordur.
Konu sahibi olayi kendi gordu de ne oldu sanki, ustune cocuga firca atmiş zaten.
Cocuk bas bas cikolata diye bagirirken adamin gormemesi duymamasi da mumkun olmaz.
Oraya buraya yollamiyor babasi ile birlikte hala ve babaannesini gormeye gidiyor. Bunu da beceremeyecek insandan cocuk yapilirsa her turlu hastalik, sinir, stress olur tabi insanda.

Ben hic bir konuda kadin yapar erkek yapamaz, kadin dusunur, erkek dusunemez tarzi dusunce şekline katilmiyorum, boyle bir şey yok bence.
Dikkatli olmak isteyen olur. Dikkatsizse bu "erkek" oldugundan degildir kendisi dikkatsizdir veya dikkatsiz olmak işine geliyordur.
Konu sahibi olayi kendi gordu de ne oldu sanki, ustune cocuga firca atmiş zaten.
Cocuk bas bas cikolata diye bagirirken adamin gormemesi duymamasi da mumkun olmaz.
Oraya buraya yollamiyor babasi ile birlikte hala ve babaannesini gormeye gidiyor. Bunu da beceremeyecek insandan cocuk yapilirsa her turlu hastalik, sinir, stress olur tabi insanda.
Normalde bencede kadin erkek diye birsey pek yok artik.. ama annelik cidden icgidusel birsey.. ya da soyle soyleyim bizim turk
Erkekleri genel anlamda daha rahatlar anneye bakarak..

Cocuga bagirmasi yanlis
Olmus, ama iste katirlar tepisir olan arada kalan eseklere olur derler.. kaldi ki olay burda cocugu kandirmak degil bana kalirsa.. o hala babanne musvettelerinin hareketi. Bazen bu tarz seyler 30 yil gecsede unutulmaz. Gitmemesi gerekirdi konu sahibini oraya bastan

Kk’daki kocalar çamaşır sepetinin kapağını açmayı becerebilecek kapasitede değiller bilmiyor musun? O adamlardan çocuk yapılır ama çocuk emanet edilmez.

O kadar sinirlendim ki çocuğuma bağırdım kes aptal gibi ağlamayı yürü eve gidiyoruz dedim.
Bilmiyorum başka söyleyen oldu mu ama çok kötü bir annesin.
Benim annem de millete sinirlenince bizi azarlardi, hala aklımda.
Çocuk için teyzesi,nenesi...hepsi el. Hissettirdiklerini unutur gider
Ama anne,baba...onların yaptıkları çentik olur bir yerinde kalır.
Önce kendinizi düzeltin,önce siz çocuğunuza saygı gösterin, sonra başkalarından aynı davranisi beklersiniz
Sonuçta başkalarını değiştiremezsiniz ama kendinizi değiştirebilirsiniz.
Ayrıca 2 yaşında çocuğa neden çikolata veriyorsunuz ki? İçinde şekerden,zehirden başka ne var çikolataların? İster alman malı olsun ister Belçika. Çikolata çikolatadir. El yapimi- organik vs olmadigi sürece içinde ne olduğunu bilemezsiniz bile .
Diğer insanlarda da , onların terbiyesizliği. Dediğim gibi, engel olamazsiniz. Ama çocuğunuzun ilgisini başka şeye çekmek , ona üzülmeden istediği şeyin olmayacağını söylemek sizin göreviniz.
Sonuçta o çikolata alkollü de olabilirdi (Avrupa'daki çoğu cikolata gibi). O zaman çocuğunuz istediği zaman yine 'salak salak aglama' mi diyecektiniz?
Çocuk bu, bugün çikolata yicem diye ağlar, yarın pahalı bir makinayla oynucam diye, öteki gün marketteki başka şeye... her istediğini alacak diye bir kaide yok ki. Onunla tane tane konuşup neden ona uygun olmadığını soyleyeseniz bu kadar memleket meselesi olmazdı konu. Daha da önemlisi çocuğunuz ondan bir seylerin sakindigini hissetmezdi.
Ben olsam, kendi yeğenim böyle dislansa onun dışlanmış hissetmemesi için "bu çikolatalar büyükler için ama ben de hiç sevmiyorum. Çünkü tadlari biraz acı. En iyisi evde kendi cikolatamizi yapalım, videodan bakalım internette nasıl en tatlı çikolataları yapıyorlar" derdim heralde . Böylece ilgisi başka şeye çekilirdi, ağlasa bile istenmediği için yemediğini değil büyüklere özel olduğu için yemediğini düşünür ona ağlardı.
Çocuğun yanında yaptığınız bu ve benzeri tartışmalar ondan yıllar sonra bile cikip alakasız durumlarda alınganlık gosterip 'beni disladilar' triplerine giren insanlardan biri olabilir

Son düzenleme:
Kesinlikle abartmıyorum çoğu şeyi anlatmadım bile böyle bir şey için neden yalan söylenir ki
Nickiniz bi muamma o ayrı. Ama şeyin ayrı yazılmasını gerektiğini biliyorsunuz, ki bağlacı da yerli yerinde, yani okuduğunuzu anlayıp ifade edebiliyorsunuz düzgünce. Kaçtır eşinizin tepkisi sorulmuş, eşiniz nerde bile denmiş bu soruya cevap vermiyorsunuz ısrarla🤔

2 yaşındaki çocuk bu. Kandırılabilir yani. Benim var çocuklarım. O yaşlarda paketli gıdaları bilmiyorlardı.
Markete gitsek istemiyorlardı. Cunku bilmiyorlardı. Diyelim ki henuz 2 yaşındaki çocuk paketli gıdalara bu kadar hakim,
Alır başka çikolata bu da Jamaika çikolatası dersin.
Yani bu kadar dram, içli içli ağlayarak uyudu vs bana fazla abartı geldi.

madem biliyor konu sahibi eşinin ailesini götürmesin çocuğunu da.

Bir de görümcenin boşanmış olmasının konu ile alakasını hiç anlamadım…
Haklılık payı yüksek tabi ben sadece inanmak istedim :)

Konuyla ilgili yorumum yok da merak ettiğim bişey var. Bu alman çikolataları hangi markette satılıyor? Kayınvalideden eve geçerken metro ya da macrocenter’a uğramadıysanız diğerlerinde yok bildiğim kadarıyla. Varsa söyleyin ben de alayım 🙄

Bağzı Migros’larda Ritter Sport var çiçeğim.

Yapılan davranış cahilce bir davranış. Çocuk onun çikolata olup olmadığını anlamamış olabilir çocuğun önünden bir hışımla bir şeyi alıp kaldırırsanız tepinir yırtınır. Sizde sesinizi yükseltince karşılıklı bir inatlaşma olmuş. Malum bir de 2 yaş sendromu. Mesafenizi korumayan devam etceksiniz. Eşiniz ne diyecek siz benim çocuğumdan bi çikolatamı esirgediniz. Bu da hoş olmaz. Tutar çocuğun elinden markete götürür en fazla. Olaydan bahsedin ama üzerinde durmayın bence. Keşke orada sakinliğinizi de koruyabilseymişsiniz.

Kendini bu kadar acindarmasinmi acaba? Ya konu fake, ya müthiş antipati yaratti bana.

1. Kimse kimseyi hasta edemez. Duysan sanki kanser, ki değil, en fazla biraz anksiyetidir.

2. . Kayin aile bu tür konularda asla suçlu değil. Saçma sapan erkekler ile evlenip, kayin aileye suç atmak moda oldu. O adam azicik annesine laf anlatabilseydi, böyle şeyler olmazdi. Ancak eminim "özünde iyi" olan eşin sana "napim beaa onlar ailem, alttan al" diyordur. Sende "aa ne muhteşem kalbi var eşimin" diyorsundur.

3. O çocuk o olayda eminim en çok sen bağirdin diye üzülmüştür. Onlardan aşağa kalir yaninda yok.

Bilemedim bu kadar derdini düzgünce anlatabile, cahil ailenin içinde kalmasi.. çok fake duruyor.
Anksiyete psikolojik bir rahatsızlıktır. Benim ki stres kaynaklı fiziksel bir hastalık. İlerlerse Bütün organlarıma zarar verebilecek kanser kadar tehlikeli ölümcül ama sağı solu belli olmayan bir hastalık. Nadir görülen tedavisi olmayan diye belirtmeme rağmen anksiyete yazmışsınız. İlginçsiniz. Çocuğun olayda en çok ben bağırdım diye üzüldüğünden nasıl bu kadar emin oldunuz? Gözünüzle gördünüz mü? Diğer yazdıklarınıza cevap vermeyeceğim çünkü bir mesaja sığdıracak kadar basit değil. Görüşmem gerekiyordu görüşmüş bulundum artık.

başlarım onların halalığına da babaanneliğine de insanlığına da
söz konusu çocuk olunca kontrolümü kaybediyorum

yakınımda falan olsanız da alsam çocuğunuza o çikolatalardan

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X