Sizce bir çikolata için değer miydi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yaw diyelim cikolata veriyor konu sahibi, yani? Bazi cocuklar cok
Inat oluyolar, tutturunca tutturuyolar o dogru.. kaldi ki konu sahibi zaten kendiside delirmis yani.. biraz cocuk anne birbrini tetiklemis olabilirler bu konuda.

İşte bu inadı besleyip beslememek mesele… cocugun inat ettiğine boyun eğdikçe bir sonraki inadın kapısını aralarsınız.
Taviz tavizi doğurur.
Tekrar söylüyorum babaanne hala saçmalamış. Ama cocuk da hayır dan anlamalı. Anlamadığı yerde dikkati dağıtılır.
O da olmuyorsa başa gelen çekilir, bir ağlar iki ağlar, bakar bir şey değişmiyor susar
Ben bu kadar dramatize edilecek bir şey görmedim konuda.

3 çocuğumdan birinde 9 köy insan inadı var. Sorumlusu benim.
Kardeşi ile arası 16 ay oldugu için ona daha fazla taviz verdim. Cunku küçücük abi oldu.
Verdiğim tavizlerin acısı şimdi çıkıyor ama.
Merhamet göstermek vs degil bu.
Cocuga da geleceğinize de zarar vermek.
Sonra demeyin Türk erkekleri böyle yetişiyor da babalık yapamıyor. Onu da böyle kadınlar yetiştiriyor.

benim aklıma "aman oğlum yeme onlar içinde ne olduğu belirsiz pismiş o" falan demek gelmişti ilk.
sanırım bu şekilde uzaklaştırırdım böyle çok ağlasa etse.

Halası geldi, götür çocuğu sevecek diye emir veren koca yarın börekler de açtırır sana kardeşim geliyor diye, hazır ol.
bana da oyle gelıyor
cok tuhaf ya gotur cocugu sevsınler cumlesı
allahım yarabbım

Aslında benimki normal olan, kardeşlerimi seviyorum onların yavrularını nasıl sevmem
size yada çocuğunza kötüsü denk gelmesi üzücü
Bebeğim 5,5 aylık. Halası bize 30 dakika mesafede oturuyor ama en son 4 ay önce gördü çocuğu. Başka yeğeni de yok. Ben de isterdim bebeğim sevgi görsün ama bazılarının içinden gelmiyor demek ki.

off 2 yaşındaki çocuk anlamaz da var
nasıl anlamaz vallahi kanmıyorlar billahi kanmıyorlar
kendiminkinden bildiriyorum 16 aylık kanmıyor.
o son folik asidi yutmayacaktık
Ahahhaah vala ya son yillarin modasi hamilelik baslangicindaki folik asit herkesi yakti bi onu farkli yaptınız çünkü onceki nesillerle

2 yasa yaklastikca inat baslio cocuklarda zaten. Malum sendromu da var. Benim 2 yas dogum gunumden fotografim var elimde catali var gucumle sikmisim saclarim yandan fiskiyeli suratim sam seytani gibi dislerimi gösteriyorum gozlerim yaşlı. Derdim de şu, eve gelenlerin pastami yiyor olmalari. Hatirliorum da o anki sinir krizimi su an bile. Pastami niye yiyo bunlar anne diye kendimi yerden yere attim. Cok sacma gelmisti hic tanimadigim annemin is yerinden eve dolusan koca koca insanlarin zar zor aldigimiz pastayi yiyor oluşlari :)

Evwt katiliyorum baslarda oyledir.. ama sonralari ortamdan degisiyolar, ins senin kizin degismez tabii. Dedigim gibi oglumda oyleydi sonra buyukten beter abur cubur sevmeye basladi. Kilo
Sorunu yok sukur ama sagliksiz diye yemesini istemiyorum
Tamam ama o an oylesi dogru gelmis sana oyle yapmissin…kaldi ki her cocugunda ayri ayri mizaci fitrati vardir..yani bi laf var: 5 parmagin 5 i bir degildir diye.. cok dogru..2 oglum var Allahim bagislarsa ama ikiside cok ayri karakter.. ikisinide ben buyuttum yani…biri ustune basina ne kadar titizse digeri o kadar saldim cayira hesabi, mesela..

Bu konuda goz hakki diye birsey var..bizler evde bile birsey yapsak bi komsu gelse kokmustur diye veririz yaptigimizdan, insan oz torununa yapmamali bunu.

Buarada istedigi sey cikolata degil baska birseyde olabilirdi.. ben cikolataya cok takilmadim daha cok davranislar rahatsiz etti beni. Yoksa cocuk ne kaar az yerse abur cubur o kadar iyi kafasindayim

Ben orda kalıp onlarla iletişimde olabileceğimi sanmıyorum. İyi halim iyidir de çok damarıma basılınca insan tanımam niyeti iyiyse ve kötü olduğu için vermek istemiyorsa düzgünce ifade eder. Çocukları evet eğitmeli aileler de orda başka çocuk yiyor bu çocuk da bakıyorsa ben yine yemesine izin verirdim.Ya da bir şeyi canı çektiyse yoksunlukla var olanı kaçırma arasında fark var çok çok iyi koşullarda yetişmedim ama ailem elinden geleni yaptı birşey tutturma gibi huyum da olmadı mesela ama çocuk bu yani yediği iki parça çikolata hemen zehirleyip öldürmez bu düzenlenebilir.
Çocuklarla ilgili kitap okumadım nasıl eğitilmeli bilmiyorum açıkcası ama o çikolatayı yemek istiyorsa yerdi anası bensem
Seviyesizliğe çok güzel seviyesizleşirdim çocuğum olsaydı. Olmayan çocuğu sahiplendim bende

bacım helal
şurada en doğru hareket önerisini sen verdin bence.
Aynen ya ne dil döküp alınıp durcaz bu kadar cidden salak miyiz neyiz Onlar düşünsün. Gene konusurlarsa hem eşine söyleyecek daha buyuk mesele olurdu bi cikolata yedik diye laf ettiler diye.

Aklıma buna benzer yaşadığım bir çikolata olayı geldi…Memleketime yani evime “bizimkilere sürpriz yapayım” diye habersiz gitmiştim, evin dış kapısı annemin odasının tam karşısında…Kapıyı açtım annem namaz kılıyordu daha bavulumu içeri alamadan kadın namazı bozdu kalktı mutfağa koştu, babamın ablamın çocuğu gelince yesin diye alıp dolaba koyduğu çikolataları topladı apar topar…Haklı çikolata kıtlığı var ülkede mazallah alınamaz bir daha falan… Onlar o el kadar çocuğu bi hiç uğruna böyle bilerek ağlattılar ya Allahta onları ağlatacak hiç şüpheniz olmasın. Ne rezil ne varoş insanlarmış ya bi yabancı çikolata ile level atladık falan sanıyorlar herhalde.

Sen anlamazsın ana değilsin ana evliliğin de yeni daha kocan evrim geçirmedi, seneye geçirecek diye tahmin ediyorum.

Ya da belki sen de benim gibi mükemmel koca bulmuşsundur, evrim geçirmez. İnşallah dinimiz amin

Mükemmel bir sevgiliydi, evlenince değişti ve mükemmel ötesi bir koca oldu. Daha fazla mükemmelleşmesini kaldıramayabilirim
Kirli sepetinin yerini falan annesi öğretmiş hep sağolsun. Çoraplarını sepete atmayı öğrenmek için çocukken bir süre özel ders alması gerekmiş ama olur o kadar.
Dedim biz de anamızın karnında öğrenmedik sonuçta, zamanla taşlar yerine oturur

Canisi sen evlenmeden zaten uzun sure bu adamla beraber yasadin, anlattiklarin oyle yani.. ee evlenmeden once cikis kapisi cokmus yani.. cogu kadin bunu yapmiyor ya da yapamiyor.. ve bence biriyle ayni evde yasamadan ne oldugunu anlayamazsin. Istersen 100 yil flort et…

Yaptıkları çok yanlış. Bir daha görüşmemeniz bence de daha iyi. Eşinize de anlatırsınız sebebini. 2 yaşında çocuk markettekinin alman çikolatası olmadıgını nasıl anlayacak diye düşündüm ama galiba büyük paketli bir çikolata istemis. Paraniz yetmedigi için alamamışsınız ama olabilir. en yakın zamanda o büyük paketli çikolatalardan alın bir tane. Bu şekilde içiniz rahat eder. Şöyle de düsünebilirsiniz 2 yaşındaki bir çocuk için çikolata zararlı. Yani alamazsanız da bu onun yararına olur

bende bunu anlamıyorum ıste
madem stresden uzak durmanız lazım ve sızı onlardan baska strese sokan yok
nıye kosa kosa onlara gıttınız kı ?
nıye bırılerını ıdare etmeye calısıyorsunuz mesela erkek aılesının idaresınden sorumlu bakan degılsınız kı ?
esınızınde her zaman bu kadar sozunu dınlemenıze gerek yok erkekler bazı seylerı goremez bılemez. sız ben gıtmek ıstemıyorum gelmek ısteyen buyursun gelsın dersınız
buyuk ıhtımal annesı esınızı arayıp karın gorumcesıne hosgeldıne gelmedı nıye gelmedı demıs de olabılır belkı de esınız o yuzden sızı oraya cocugu bahane ederek gonderdı sız o yuzden tavrınızı net koyun bırdaha

ay en yakın arkadaşım bana şey anlatmıştı
bir kere dondurma diye ağladım ağladım yok diyorlar ağlıyorum, zaten yedin diyorlar ağlıyorum asla susmadım yattım kalktım yine dondurma diye ağladım
nasıl unutmamış nasıl inat
ne gıcıkmışsın sen dedim o dam kabul etti gıcıklığını.
ilk bu konuyu okuyup gecenin körüne kadar ağlamaz bir çocuk dediklerinde aklıma bu geldi.
mesela benim oğlum da tutturur ama anası kılıklı dikkati dağılabilir ilgisini başka bir şeye çekebilirsin ama bu benim üstün yetenekli anne olmamdan değil onun yapısından kaynaklanıyor bence.

Gözlerimden yaşlar geldi okuyunca. Allahından bulsunlar torununa yiğenine bir çikolatayı bile çok görmüşler. O masum yavrunun ahı tutar da Allah ders verir bunlara inşaallah. Kat kat ödetir

Hepsini okumadım da siz neden günahsız yavruya bagiriyorsunuz?
Ona mi yetti gücünüz?
Eşeğini dovemeyen semerini dovermis sözünü yerine getirmişsiniz

Kk’daki kocalar çamaşır sepetinin kapağını açmayı becerebilecek kapasitede değiller bilmiyor musun? O adamlardan çocuk yapılır ama çocuk emanet edilmez.
Burada gördüm babaya çocuk emanet edilmezi, kızım 4 yaşındayken babasıyla bir haftalığına dedesiyle babaannesinin yanına gitti. Hiçbir şekilde gözüm arkada kalmaz, kalmadı da.

2 yaşındaki çocuk neden babasıyla birkaç saatliğine bir yere gidemesin? Kendi çocuğuna sahip çıkamayacak adamları da baba yapmamak lazım cidden.

Gerçi adamlara o şans da verilmiyor kadınlar tarafından. Sonra herşey benim üzerimde diye yakınılıyor. Annelere bağımli çocuklar ise kaçınılmaz son.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…