Yaw diyelim cikolata veriyor konu sahibi, yani? Bazi cocuklar cok
Inat oluyolar, tutturunca tutturuyolar o dogru.. kaldi ki konu sahibi zaten kendiside delirmis yani.. biraz cocuk anne birbrini tetiklemis olabilirler bu konuda.
soguk kanlı olmak gerek onların ıstedıgı zaten cıldırtmak sınır bozmak :) amaclarına ulasmıs olurlar
sakınce cocuga agladıgından senı anlamıyorum dersenız gerekırse amaaan cocuk ıste ne bılsın boyle seylerın gereksız oldugunu bende ona boyle boyle ogretıyorum ıste dersenız en buyuk cevabı vermıs olursunuz :)
cocuk bu her ortamda dıkkat cekecek bırsey var her aglayıp tutturdugunu alamayacak da olabılırız hadı babane verdı dıyelım hala verdı dıyelım kı aglayan cocuga zaten kesınlıkle verılmemelı de...pekıstırmıs olunur daha cok. alamayacagımız noktada tutturursa ne olacak o durumların yasanmaması ıcın boyle durumlarda sakın olmak ve sabırlı olmak gerek
bana da oyle gelıyorHalası geldi, götür çocuğu sevecek diye emir veren koca yarın börekler de açtırır sana kardeşim geliyor diye, hazır ol.
Bebeğim 5,5 aylık. Halası bize 30 dakika mesafede oturuyor ama en son 4 ay önce gördü çocuğu. Başka yeğeni de yok. Ben de isterdim bebeğim sevgi görsün ama bazılarının içinden gelmiyor demek ki.Aslında benimki normal olan, kardeşlerimi seviyorum onların yavrularını nasıl sevmem
size yada çocuğunza kötüsü denk gelmesi üzücü
Ahahhaah vala ya son yillarin modasi hamilelik baslangicindaki folik asit herkesi yakti bi onu farkli yaptınız çünkü onceki nesillerleoff 2 yaşındaki çocuk anlamaz da var
nasıl anlamaz vallahi kanmıyorlar billahi kanmıyorlar
kendiminkinden bildiriyorum 16 aylık kanmıyor.
o son folik asidi yutmayacaktık
Evwt katiliyorum baslarda oyledir.. ama sonralari ortamdan degisiyolar, ins senin kizin degismez tabii. Dedigim gibi oglumda oyleydi sonra buyukten beter abur cubur sevmeye basladi. Kilobızımkıde bu sene neyın ne oldugunu ogrendı ama okulda dagıtılanı bıle yemıyor
kola ıcen cocuk gordu sen bunu nasıl ıcıyorsun dıye sasırdı ona
bazen soruyor bu ne dıye bende ıcerıgını anlatıyorum zaten bızım evımıze de gırmıyor oyle seyler zararlarından dolayı almadıgımızı soyluyorum
bunu alanlar var mı neden satıyorlar dıyor :) kendısı yemıyor ıcmıyor suan
okulda bırının kardesı olmus herkese gofret dagıtmıs baktım kızımın cantasında duruyor
neden yemedın dedım dıslerım curur yemem dedı
esıme verdım ıs yerıne goturdu oyle yanı... alıskanlıklarla alakalı bırazda
Tamam ama o an oylesi dogru gelmis sana oyle yapmissin…kaldi ki her cocugunda ayri ayri mizaci fitrati vardir..yani bi laf var: 5 parmagin 5 i bir degildir diye.. cok dogru..2 oglum var Allahim bagislarsa ama ikiside cok ayri karakter.. ikisinide ben buyuttum yani…biri ustune basina ne kadar titizse digeri o kadar saldim cayira hesabi, mesela..İşte bu inadı besleyip beslememek mesele… cocugun inat ettiğine boyun eğdikçe bir sonraki inadın kapısını aralarsınız.
Taviz tavizi doğurur.
Tekrar söylüyorum babaanne hala saçmalamış. Ama cocuk da hayır dan anlamalı. Anlamadığı yerde dikkati dağıtılır.
O da olmuyorsa başa gelen çekilir, bir ağlar iki ağlar, bakar bir şey değişmiyor susar
Ben bu kadar dramatize edilecek bir şey görmedim konuda.
3 çocuğumdan birinde 9 köy insan inadı var. Sorumlusu benim.
Kardeşi ile arası 16 ay oldugu için ona daha fazla taviz verdim. Cunku küçücük abi oldu.
Verdiğim tavizlerin acısı şimdi çıkıyor ama.
Merhamet göstermek vs degil bu.
Cocuga da geleceğinize de zarar vermek.
Sonra demeyin Türk erkekleri böyle yetişiyor da babalık yapamıyor. Onu da böyle kadınlar yetiştiriyor.
Ben orda kalıp onlarla iletişimde olabileceğimi sanmıyorum. İyi halim iyidir de çok damarıma basılınca insan tanımam niyeti iyiyse ve kötü olduğu için vermek istemiyorsa düzgünce ifade eder. Çocukları evet eğitmeli aileler de orda başka çocuk yiyor bu çocuk da bakıyorsa ben yine yemesine izin verirdim.Ya da bir şeyi canı çektiyse yoksunlukla var olanı kaçırma arasında fark var çok çok iyi koşullarda yetişmedim ama ailem elinden geleni yaptı birşey tutturma gibi huyum da olmadı mesela ama çocuk bu yani yediği iki parça çikolata hemen zehirleyip öldürmez bu düzenlenebilir.soguk kanlı olmak gerek onların ıstedıgı zaten cıldırtmak sınır bozmak :) amaclarına ulasmıs olurlar
sakınce cocuga agladıgından senı anlamıyorum dersenız gerekırse amaaan cocuk ıste ne bılsın boyle seylerın gereksız oldugunu bende ona boyle boyle ogretıyorum ıste dersenız en buyuk cevabı vermıs olursunuz :)
cocuk bu her ortamda dıkkat cekecek bırsey var her aglayıp tutturdugunu alamayacak da olabılırız hadı babane verdı dıyelım hala verdı dıyelım kı aglayan cocuga zaten kesınlıkle verılmemelı de...pekıstırmıs olunur daha cok. alamayacagımız noktada tutturursa ne olacak o durumların yasanmaması ıcın boyle durumlarda sakın olmak ve sabırlı olmak gerek
Aynen ya ne dil döküp alınıp durcaz bu kadar cidden salak miyiz neyizbacım helal
şurada en doğru hareket önerisini sen verdin bence.
Sen anlamazsın ana değilsin anaevliliğin de yeni daha kocan evrim geçirmedi, seneye geçirecek diye tahmin ediyorum.
Ya da belki sen de benim gibi mükemmel koca bulmuşsundur, evrim geçirmez. İnşallah dinimiz amin
Canisi sen evlenmeden zaten uzun sure bu adamla beraber yasadin, anlattiklarin oyle yani.. ee evlenmeden once cikis kapisi cokmus yani.. cogu kadin bunu yapmiyor ya da yapamiyor.. ve bence biriyle ayni evde yasamadan ne oldugunu anlayamazsin. Istersen 100 yil flort et…Mükemmel bir sevgiliydi, evlenince değişti ve mükemmel ötesi bir koca oldu. Daha fazla mükemmelleşmesini kaldıramayabilirim
Kirli sepetinin yerini falan annesi öğretmiş hep sağolsun. Çoraplarını sepete atmayı öğrenmek için çocukken bir süre özel ders alması gerekmiş ama olur o kadar.
Dedim biz de anamızın karnında öğrenmedik sonuçta, zamanla taşlar yerine oturur
Yaptıkları çok yanlış. Bir daha görüşmemeniz bence de daha iyi. Eşinize de anlatırsınız sebebini. 2 yaşında çocuk markettekinin alman çikolatası olmadıgını nasıl anlayacak diye düşündüm ama galiba büyük paketli bir çikolata istemis. Paraniz yetmedigi için alamamışsınız ama olabilir. en yakın zamanda o büyük paketli çikolatalardan alın bir tane. Bu şekilde içiniz rahat eder. Şöyle de düsünebilirsiniz 2 yaşındaki bir çocuk için çikolata zararlı. Yani alamazsanız da bu onun yararına olurMerhabalar. Sırf bu konuyu paylaşmak için üye oldum çünkü yavruma yapılan muamele aklımdan çıkmıyor, bu saat oldu hala uyumadım.
Onlardan görümcem ve kayınvalidem diye bahsetmek istemiyorum çünkü onlar benim artık hiç bir şeyim değiller. Sadece eşimin kızkardeşi ve annesi.
Evliliğimiz görücü usulü oldu. Beni ilk kez görmeye gelen bu insanları o kadar sevmiştim ki aklımda hiç evlilik düşüncesi yokken evlenmeye karar verdim. Ben bunlar hakkında herkese melek gibi insanlar diye bahsederken meğer bunlar şeytanmış arkamdan iş çevirip dururlarmış. En ufak bir davranışımdan, sözümden kafalarında bin tane şizofrenik hikaye yazıp beni eşime kötüleyen çok çok kötü insanlarmış meğer.
Çok büyük üzüntüler yaşantılar bana. Buraya hepsini tek tek yazmak istemiyorum çünkü bana yapılanları unutmaya çalışıyorum.
Kafama takmamam gerekiyor hastalığımın aktifleşmemesi için.
Sadece şunu söyleyebilirim bekarken hiç bir şeyi kafasına takmayan ben şuan bu insanlar yüzünden kronik, nadir görülen, tedavisi olmayan, her an ne yapacağı belli olmayan bir hastalığa yakalandım. Ölebilirim de, sürünebilirim de yaşayabilirim de. Böyle bir şey. Ömür boyu taşıyacağım bir hastalık hediye ettiler bana..
Üzülmemem stres olmamam lazım ama 2 yaşındaki oğluma yapılanlar bir türlü aklımdan çıkmıyor. Çünkü çocuğum da unutturmuyor bana. Maddi durumumuz iyi değil. Dün eşim aradı işteyken. Çocuğu al annemlere götür. Halası gelmiş sevecekmiş dedi.
Bu arada halası çocuğumu asla sevmiyor. Çünkü sürekli bir kıyas halinde kendi çocuğuyla. Çocuk hastalandığı zaman boş verin hastaneye götürmeyin abartıyor bu diyen birisi. Ben bile onun çocuğunu daha çok seviyorumdur çocukla kan bağım olmadığı halde. Götürdüm. Eşimin kız kardeşi boşandı. Almanya’ da çalışan biriyle evlenecek. Adam Almanya’dan koca bir çanta dolusu çikolata vermiş eşimin kardeşine. O da eşimin annesinin evine getirmiş salonun ortasına koymuş.
Oğlum çikolataları görünce bir sevindi kendisine alınmış gibi koştu karıştırdı falan. Yapma oğlum dememe kalmadı eşimin annesi bir hışımla çantayı aldı içeri götürdü. Oğluma bir tane bile vermedi. Çocuk ağlamaya başladı.
Tamam oğlum eve giderken marketten alacağım sana desem de çocuk işte ağlıyor ne yapabilirim. Sonra eşimin kız kardeşi oğluma, zırlayıp durma bunları arkadaşlarıma hediye dağıtacağım git annen bakkaldan alsın görmemişlik yapma dedi bir de sırıtıyor bunları söylerken.
Ben de alırım sorun değil gel gidelim oğlum dedim. Çocukta taktı o çikolatalara isteyip duruyor hala. Eşimin annesi de demez mi hayatın da hiç alman çikolatası mı gördün de isteyip duruyorsun. Çocuk hala ağlıyor. Çocuk ağladıkça laf söylüyorlar.
O kadar sinirlendim ki çocuğuma bağırdım kes aptal gibi ağlamayı yürü eve gidiyoruz dedim. Onlara da madem vermeyeceksiniz çocuğun geleceğini bile bile neden ortaya koyuyorsunuz ister tabi çocuk ne görmemişliğinden bahsediyorsunuz dedim. Çıkıp geldim.
Oğlum ağlaya ağlaya göz pınarları kurudu.
Markete gittik alman çikolataları pahalıydı. O kadar param yoktu. Başka bir tane aldım eve geldik. Ben bunu istememiştim ki dedi oğlum bir de kızmayım diye korka korka söylüyor. İnanın bana mesele bir çikolata asla değil. Ufacık çocuğa üstelik kendi kanlarından olan çocuğa söyledikleri. Hıçkıra hıçkıra ağlayarak uyudu yavrum. Gece de uykusunda hala o çikolataları sayıkladı.
Nasıl bu kadar kötü kalpli insanlara düştüm ben nerden girdiler hayatıma lanet olsun. Bu olayın üstüne bir de üç aylık bebeği öldüresiye döven baba müsvettesinin videosunu da görünce hem o yavrucağa hem oğluma ağladım. Vicdan azabı çekiyorum çocuğuma bağırdığım için. Kötü insanlar hayat sizlere neler yaşattı da bu kadar vicdansız oldunuz bilmiyorum ama ben ne yaşarsam yaşayayım asla sizin gibi olmayacağım. Lanet olsun çocuklara acımayan herkese ! Bu arada uzun süredir görüşmüyordum ama eşim tekrar bizi bir araya getirdi. Ben de belki artık düzelmişlerdir diye ve eşim üzülmesin diye görüştüm. Bir daha asla yüzlerini görmek istemiyorum.
Çocuk illaki alman çikolatası demedi görsele takıntı yaptı. Komik değilsiniz.
Bim'de 6-7 TL'ye var paketi o tarz olan çikolatalardan. Onlardan alınÇocuk illaki alman çikolatası demedi görsele takıntı yaptı. Komik değilsiniz.
bende bunu anlamıyorum ısteTeşhisi doktor koydu evet. Bir kanser hastasının nasıl stres olmaması gerekiyorsa sen de aynı şekilde dikkat edeceksin dedi. Benim hayatım da onlardan başka beni strese sokacak kimse yok. Çünkü bu insanlar hastalığımı bile bile beni sevmedikleri halde yüzsüz yüzsüz benimle görüşmek istiyorlar. Uzun bi süre görüşmedim çok rahattım. Eşim onları ölen babalarının emaneti olarak gördüğü için, benden başka kimseleri yok yazık günah vs vs dediği için idare edelim dediği için idare etmeye çalıştım. Aslında böyle yaparak en büyük zararı kendime ben verdim. İdrak etmem biraz geç oldu ama oldu işte. Ne kadar boş şeylere takılıyorsunuz. İlginçsiniz.
Ahahhaah vala ya son yillarin modasi hamilelik baslangicindaki folik asit herkesi yakti bi onu farkli yaptınız çünkü onceki nesillerle
2 yasa yaklastikca inat baslio cocuklarda zaten. Malum sendromu da var. Benim 2 yas dogum gunumden fotografim var elimde catali var gucumle sikmisim saclarim yandan fiskiyeli suratim sam seytani gibi dislerimi gösteriyorum gozlerim yaşlı. Derdim de şu, eve gelenlerin pastami yiyor olmalari. Hatirliorum da o anki sinir krizimi su an bile. Pastami niye yiyo bunlar anne diye kendimi yerden yere attim. Cok sacma gelmisti hic tanimadigim annemin is yerinden eve dolusan koca koca insanlarin zar zor aldigimiz pastayi yiyor oluşlari :)
Hepsini okumadım da siz neden günahsız yavruya bagiriyorsunuz?Merhabalar. Sırf bu konuyu paylaşmak için üye oldum çünkü yavruma yapılan muamele aklımdan çıkmıyor, bu saat oldu hala uyumadım.
Onlardan görümcem ve kayınvalidem diye bahsetmek istemiyorum çünkü onlar benim artık hiç bir şeyim değiller. Sadece eşimin kızkardeşi ve annesi.
Evliliğimiz görücü usulü oldu. Beni ilk kez görmeye gelen bu insanları o kadar sevmiştim ki aklımda hiç evlilik düşüncesi yokken evlenmeye karar verdim. Ben bunlar hakkında herkese melek gibi insanlar diye bahsederken meğer bunlar şeytanmış arkamdan iş çevirip dururlarmış. En ufak bir davranışımdan, sözümden kafalarında bin tane şizofrenik hikaye yazıp beni eşime kötüleyen çok çok kötü insanlarmış meğer.
Çok büyük üzüntüler yaşantılar bana. Buraya hepsini tek tek yazmak istemiyorum çünkü bana yapılanları unutmaya çalışıyorum.
Kafama takmamam gerekiyor hastalığımın aktifleşmemesi için.
Sadece şunu söyleyebilirim bekarken hiç bir şeyi kafasına takmayan ben şuan bu insanlar yüzünden kronik, nadir görülen, tedavisi olmayan, her an ne yapacağı belli olmayan bir hastalığa yakalandım. Ölebilirim de, sürünebilirim de yaşayabilirim de. Böyle bir şey. Ömür boyu taşıyacağım bir hastalık hediye ettiler bana..
Üzülmemem stres olmamam lazım ama 2 yaşındaki oğluma yapılanlar bir türlü aklımdan çıkmıyor. Çünkü çocuğum da unutturmuyor bana. Maddi durumumuz iyi değil. Dün eşim aradı işteyken. Çocuğu al annemlere götür. Halası gelmiş sevecekmiş dedi.
Bu arada halası çocuğumu asla sevmiyor. Çünkü sürekli bir kıyas halinde kendi çocuğuyla. Çocuk hastalandığı zaman boş verin hastaneye götürmeyin abartıyor bu diyen birisi. Ben bile onun çocuğunu daha çok seviyorumdur çocukla kan bağım olmadığı halde. Götürdüm. Eşimin kız kardeşi boşandı. Almanya’ da çalışan biriyle evlenecek. Adam Almanya’dan koca bir çanta dolusu çikolata vermiş eşimin kardeşine. O da eşimin annesinin evine getirmiş salonun ortasına koymuş.
Oğlum çikolataları görünce bir sevindi kendisine alınmış gibi koştu karıştırdı falan. Yapma oğlum dememe kalmadı eşimin annesi bir hışımla çantayı aldı içeri götürdü. Oğluma bir tane bile vermedi. Çocuk ağlamaya başladı.
Tamam oğlum eve giderken marketten alacağım sana desem de çocuk işte ağlıyor ne yapabilirim. Sonra eşimin kız kardeşi oğluma, zırlayıp durma bunları arkadaşlarıma hediye dağıtacağım git annen bakkaldan alsın görmemişlik yapma dedi bir de sırıtıyor bunları söylerken.
Ben de alırım sorun değil gel gidelim oğlum dedim. Çocukta taktı o çikolatalara isteyip duruyor hala. Eşimin annesi de demez mi hayatın da hiç alman çikolatası mı gördün de isteyip duruyorsun. Çocuk hala ağlıyor. Çocuk ağladıkça laf söylüyorlar.
O kadar sinirlendim ki çocuğuma bağırdım kes aptal gibi ağlamayı yürü eve gidiyoruz dedim. Onlara da madem vermeyeceksiniz çocuğun geleceğini bile bile neden ortaya koyuyorsunuz ister tabi çocuk ne görmemişliğinden bahsediyorsunuz dedim. Çıkıp geldim.
Oğlum ağlaya ağlaya göz pınarları kurudu.
Markete gittik alman çikolataları pahalıydı. O kadar param yoktu. Başka bir tane aldım eve geldik. Ben bunu istememiştim ki dedi oğlum bir de kızmayım diye korka korka söylüyor. İnanın bana mesele bir çikolata asla değil. Ufacık çocuğa üstelik kendi kanlarından olan çocuğa söyledikleri. Hıçkıra hıçkıra ağlayarak uyudu yavrum. Gece de uykusunda hala o çikolataları sayıkladı.
Nasıl bu kadar kötü kalpli insanlara düştüm ben nerden girdiler hayatıma lanet olsun. Bu olayın üstüne bir de üç aylık bebeği öldüresiye döven baba müsvettesinin videosunu da görünce hem o yavrucağa hem oğluma ağladım. Vicdan azabı çekiyorum çocuğuma bağırdığım için. Kötü insanlar hayat sizlere neler yaşattı da bu kadar vicdansız oldunuz bilmiyorum ama ben ne yaşarsam yaşayayım asla sizin gibi olmayacağım. Lanet olsun çocuklara acımayan herkese ! Bu arada uzun süredir görüşmüyordum ama eşim tekrar bizi bir araya getirdi. Ben de belki artık düzelmişlerdir diye ve eşim üzülmesin diye görüştüm. Bir daha asla yüzlerini görmek istemiyorum.
Burada gördüm babaya çocuk emanet edilmezi, kızım 4 yaşındayken babasıyla bir haftalığına dedesiyle babaannesinin yanına gitti. Hiçbir şekilde gözüm arkada kalmaz, kalmadı da.Kk’daki kocalar çamaşır sepetinin kapağını açmayı becerebilecek kapasitede değiller bilmiyor musun? O adamlardan çocuk yapılır ama çocuk emanet edilmez.