Sizce bir çikolata için değer miydi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yooo, benim etrafimdaki erkekler hepsi cok iyi bakiyorlar cocuklarina. Gece uyanmadan tut, bez değistirmeye kadar. Hiçte istisna değiller.

Millet hödük ile evleniyor diye, avutmak için "herkeste böyle beaa" diyor bide. Yok değil işte.

Ha istisnaya bakarsan, ben evde bir bardak bile kaldirmiyordum. Şimdi ev, iş çocuk mekik dönüyorum. Demek oluyormuş öyle. Demek çocukluktan eğer bişey alip almadiysan bile, ömür boyu değil o. Demek yetişkin bir insan kendi hayatini kendi belirlermiş

Vay be.
cocuk buyutmek ya da ıyı ebeveyn olabılmek bezını degıstırıp gece uyutmak degılkı :)

eger erkeklerın hıslerı daha gelısmıs duygusal zekaları daha gelısmıs olsaydı zaten dunyada genel olarak erkekler sıkıntılı olmazlardı :)

adam cocuguna ve esıne saygılı bır baba ve es olsaydı goturde cocugu sevsınler demezdı sankı kedı yavrusu . ne munasebet cocugumu mılletın ayagına alın sevın dıye gotureyım.

kadınlar kadar onsezılerının yuksek olmadıgına erkeklerın dıkkatlerının daha dagınık olduguna bende katılıyorum cunku zaten bu bılımsel kanıtlanmıs bırsey

konu sahıbı oraya gıdınce aslında gerılım yasanacagını bılıyordu
erkek kısısı zaten bu kadarını dusunmez

“Önsezi düşünmeden düşünmektir. İnsanların ‘içgüdü’ dediği de budur. Kadınlar, iyi bir anne olmak gibi bu tip yeteneklerde erkeklerden daha iyidir.”

erkekler kadınlar kadar ''bazı seylerı,'' gorebılseydı dunya zaten bambaska olurdu
Valla ben bunu soyleyince cocugu olmadigini yuzune vurmusum vs.

Bahsettigim kadin zaten her konuda kendi hayatini ovdugu icin, ayrica indirekt olarak benim yorumuma olan yoruma yaptigi icin cevap verdim. Birde gozardi ettim deyip deyip ortaya sallamasi😐😂

Simdide paketli gidayi cocuk tanimamasi gerekiyordu demis, yaw bu cocuklar simdiki zamane cocuklari o kadar kolay degil baxi seyler yokmus gibi davranmak. Cocuk bilmese bile paketinden renkli ambalajindan istemistir. Ayrica tv de vs goruyolar. Neyse..

Ben cogu zaman cocuklarin dusecegi ani bile kestirebiliyordum kucukken..sivri yerleri dusecekleri yerleri daha detayli dusunuyordum.. ve bu icgudusel bazi seyleri yasayarak anlar insan diyorum.. bunu soylemem garip degil, anne olup olmamak degil mesele…kendi basina gelip gelmemesidir.

Ohff gene kendi mukemmel hayatini dusunerek bos yapiyorsun😐😂 cocugun yok , olsaydi kocan nasil evrilecekti bunu bilmiyorsun bile..demek guvenmedigin icin yapmamissin cocuk🙄 genel
Olarak Turk aileleri erkek cocuklarini boyle yetistiriyor.. olan birseyi yok gibi
Mi davranalim yani? Cogu corabini cikarip sepete bile atmaz evet, dogru bunlar.. cocukta emanet edilmez kolay kolay o yuzden.. istisnalar her zaman vardir bu dogru…
Kendi kendinizle çelişmişsiniz…
Kocasına güvenmedi ki cocuk yapmadı varsayımınızı ele alalım, öyle mi bilemeyiz ama
Kadın doğru yapmış öyleyse bile.
Zaten eleştirdiği bu degil mi?

Türk erkeklerinin geneli böyle yetişiyorsa diğer seçeneklere bakalım,
1) istisna olan Türk erkekleri
2) Türk olmayan erkekler
3) bu adamları baba yapmama
4) madem yendi bir halt şikayet etmeme

Kendi kendinizle çelişmişsiniz…
Kocasına güvenmedi ki cocuk yapmadı varsayımınızı ele alalım, öyle mi bilemeyiz ama
Kadın doğru yapmış öyleyse bile.
Zaten eleştirdiği bu degil mi?

Türk erkeklerinin geneli böyle yetişiyorsa diğer seçeneklere bakalım,
1) istisna olan Türk erkekleri
2) Türk olmayan erkekler
3) bu adamları baba yapmama
4) madem yendi bir halt şikayet etmeme
Yok kendi kocasi ve hayati mukemmel gibi anlatiyor her defasinda, bunu soyleyen tek kisi ben degilim zaten. Belki guveniyorsun basta yapiyorsun cocuk sonra guvenin sarsiliyor, olamaz mi? Yani bu konu icinde hem konu gercek mi diye dalga gecip hemde offtopic giden sizlersiniz.

Yaa ben sinir krizi geçirdim burda çocuğa yaptıkları muameleye bak. Asla asla bayramlarda bile gösterme çocuğunu konu sahibi bu insanlara. Patlarlar insaly çikolata yiye yiye. :duduk::sinirli::sinirli::sinirli:

bende yapardım kendimde yerdim kalanının üstünde de tepinirdim yenilmeyecek hale gelene kadar.
Çok sinirimi bozdu konu abartılacak birşey yok dramatize etmeyin falan demişler konu sahibine de
sakınılan şey çikolata sakınanda onların kanından bence konu sahibi gene efendi bile davranmış sesini çıkarmamış
ayy aman ne tenezzul edeceksınız
cocuk her gordugune cıldırıp ısteyebılır
cocugum bu bıze aıt degıl baskasının, bıraz oturalım markete gıdıcez oradan 1 tane secme hakkın var dersın gıtmısken kendıne de alırsın
nıye lokması bogazımdan gecsın ya da cocugumun bogazından gecsın sevmedıgım kısılerın

zaten o yasta bır cocuk paketlı gıdalar da yememelı... benım kızım hıc tutturmadı cunku cıkolatanın cıkolata oldugunu bılmıyordu onunden gecıp gıdıyordu dondurmanında dondurma oldugunu bılmıyordu. evde herseyı bız saglıklı olanından yaptıgmız ıcın

bu sene ogrendı neyın ne oldugunu . bazen okulda dagıtıyorlarmıs yemıyor kendısı bakıyorum cantasının ıcınde duruyor oyle :)

Valla ben bunu soyleyince cocugu olmadigini yuzune vurmusum vs.

Bahsettigim kadin zaten her konuda kendi hayatini ovdugu icin, ayrica indirekt olarak benim yorumuma olan yoruma yaptigi icin cevap verdim. Birde gozardi ettim deyip deyip ortaya sallamasi😐😂

Simdide paketli gidayi cocuk tanimamasi gerekiyordu demis, yaw bu cocuklar simdiki zamane cocuklari o kadar kolay degil baxi seyler yokmus gibi davranmak. Cocuk bilmese bile paketinden renkli ambalajindan istemistir. Ayrica tv de vs goruyolar. Neyse..

Ben cogu zaman cocuklarin dusecegi ani bile kestirebiliyordum kucukken..sivri yerleri dusecekleri yerleri daha detayli dusunuyordum.. ve bu icgudusel bazi seyleri yasayarak anlar insan diyorum.. bunu soylemem garip degil, anne olup olmamak degil mesele…kendi basina gelip gelmemesidir.
Hay Allah ım bunları okuyunca çocuklarım saf mı acaba diye düşünüyorum
Yahu 2 yaşındaki hele de tek cocuk, paketli gıdayı anne-baba vermedikçe bilmez ve anlamaz.
Ben 3 çocukla markete girip, çikolata almadan çıkabiliyordum mesela.
Bilmiyorlardı cunku. Rengarenk cafcaflı olması bir şey değiştirmiyor ki. Öğretmezseniz bilmez.
Vermezseniz yemez.
2 yaş da gerçekten çok erken bu olayın yaşanması için. Ben hala anlamıyorum bir cocuk nasıl başka bir şeyle kandırılamaz?
Tamam babaanne hala aklamıyoruz burada bu ayrı bir şey ama bu kadar ajitasyonluk bir durum yok. Varsa da sorumluluğu anne de paylaşıyor

cocugum bu bıze aıt degıl baskasının, bıraz oturalım markete gıdıcez oradan 1 tane secme hakkın var dersın gıtmısken kendıne de alırsın
nıye lokması bogazımdan gecsın ya da cocugumun bogazından gecsın sevmedıgım kısılerın

zaten o yasta bır cocuk paketlı gıdalar da yememelı... benım kızım hıc tutturmadı cunku cıkolatanın cıkolata oldugunu bılmıyordu onunden gecıp gıdıyordu dondurmanında dondurma oldugunu bılmıyordu. evde herseyı bız saglıklı olanından yaptıgmız ıcın

bu sene ogrendı neyın ne oldugunu . bazen okulda dagıtıyorlarmıs yemıyor kendısı bakıyorum cantasının ıcınde duruyor oyle :)
Kucuk oglumda aynen boyleydi..sonra abur cuburun hepsini ogrendi.. yas gectikte engel olamiyorsun bence..

Çikolatayı bi sene yemesem aramam sanırım sütlü tatlı severim ama sırf onların inadına hepsini mahvederdim o çikolatanın:KK70:
Cidden şu an kendi anneme gitsem bile bişey istemeden almam ama bilmiyorum ya çocuğum olursa bu yapılana çok sinirlerim bozulurdu 2 yaşında çocuk iste yemese tabi ki daha iyi ama bir parça verip gönlü görülebilir bu çocukların da

Hay Allah ım bunları okuyunca çocuklarım saf mı acaba diye düşünüyorum
Yahu 2 yaşındaki hele de tek cocuk, paketli gıdayı anne-baba vermedikçe bilmez ve anlamaz.
Ben 3 çocukla markete girip, çikolata almadan çıkabiliyordum mesela.
Bilmiyorlardı cunku. Rengarenk cafcaflı olması bir şey değiştirmiyor ki. Öğretmezseniz bilmez.
Vermezseniz yemez.
2 yaş da gerçekten çok erken bu olayın yaşanması için. Ben hala anlamıyorum bir cocuk nasıl başka bir şeyle kandırılamaz?
Tamam babaanne hala aklamıyoruz burada bu ayrı bir şey ama bu kadar ajitasyonluk bir durum yok. Varsa da sorumluluğu anne de paylaşıyor
Yaw diyelim cikolata veriyor konu sahibi, yani? Bazi cocuklar cok
Inat oluyolar, tutturunca tutturuyolar o dogru.. kaldi ki konu sahibi zaten kendiside delirmis yani.. biraz cocuk anne birbrini tetiklemis olabilirler bu konuda.

Olan kiytirik birseyi cocuga layik gormemeleri..

Ha gi cikolataymis buarada?

Kucuk oglumda aynen boyleydi..sonra abur cuburun hepsini ogrendi.. yas gectikte engel olamiyorsun bence..
bızımkıde bu sene neyın ne oldugunu ogrendı ama okulda dagıtılanı bıle yemıyor
kola ıcen cocuk gordu sen bunu nasıl ıcıyorsun dıye sasırdı ona :KK70:
bazen soruyor bu ne dıye bende ıcerıgını anlatıyorum zaten bızım evımıze de gırmıyor oyle seyler zararlarından dolayı almadıgımızı soyluyorum
bunu alanlar var mı neden satıyorlar dıyor :) kendısı yemıyor ıcmıyor suan
okulda bırının kardesı olmus herkese gofret dagıtmıs baktım kızımın cantasında duruyor
neden yemedın dedım dıslerım curur yemem dedı
esıme verdım ıs yerıne goturdu oyle yanı... alıskanlıklarla alakalı bırazda

Gidip oradan bir çikolatayı alır açar oğluma yedirir sonra da afiyet olsun derdim!her yerde hanımefendi cizgimizi korumak zorunda değiliz.cok buzulurlarsa da oglunuzdan parasını alırsınız der çıkardım! Bu ne zalimlik ya😡
Hakkaten ya bu da bi yöntem aslinda. Hem annesinin dişli olduğunu görür. Dogru diyosun vala.

Ya ufaklık pakedi farklı diye anne bu degildi diyor kanmiyor. Anne bunun üstünde Made in Germany yazmiyo ki demiyor. Allahim yarabbim!!! :KK70:

off 2 yaşındaki çocuk anlamaz da var
nasıl anlamaz vallahi kanmıyorlar billahi kanmıyorlar
kendiminkinden bildiriyorum 16 aylık kanmıyor.
o son folik asidi yutmayacaktık :KK70:

Haklisin, ama kadinlarda genelde oyle yetistiriliyor toplumumuzda..buarada herkes evlenmeden bir arada yasamiyor, yeterince taniyip evleneyim demek icin.. malum herkesin bunun icin sebepleri var.

Görücü usulüne bir şey diyemem ama şurada 32455 tane konu var "eşimle 50 sene sevgilikten sonra evlendik, evlendikten sonra değişti" diye.
Bunu hiç anlamıyorum mesela.
Bu adamlar manyak mı hayat görüşlerine hiç uymayan, beklentileri bambaşka olan kadınlarla mutsuz olacakları evlilikler yapmak için kendilerini gizleyip rol yapsınlar? Niye böyle bir şey yapsınlar?
Kadınlar evlenince değişir, çocuk yapınca değişir diye düşünerek evlenip çocuk yapıyorlar. Adam değişmeyince kötü yöne doğru değişti sanıyorlar.

Mesela konu sahibi kocası yüzünden hastalıklara kalmış.
Şu olayı anlattığında adam sırf annesini ablasını savunmak için "aman ne var vermedilerse, alt tarafı çikolata. Alsaydın marketten kaç paraysa niye ağlattın çocuğu" dese hiç şaşırmam.

Gidip oradan bir çikolatayı alır açar oğluma yedirir sonra da afiyet olsun derdim!her yerde hanımefendi cizgimizi korumak zorunda değiliz.cok buzulurlarsa da oglunuzdan parasını alırsınız der çıkardım! Bu ne zalimlik ya😡

bacım helal
şurada en doğru hareket önerisini sen verdin bence.

Çikolatayı bi sene yemesem aramam sanırım sütlü tatlı severim ama sırf onların inadına hepsini mahvederdim o çikolatanın:KK70:
Cidden şu an kendi anneme gitsem bile bişey istemeden almam ama bilmiyorum ya çocuğum olursa bu yapılana çok sinirlerim bozulurdu 2 yaşında çocuk iste yemese tabi ki daha iyi ama bir parça verip gönlü görülebilir bu çocukların da
soguk kanlı olmak gerek onların ıstedıgı zaten cıldırtmak sınır bozmak :) amaclarına ulasmıs olurlar

sakınce cocuga agladıgından senı anlamıyorum dersenız gerekırse amaaan cocuk ıste ne bılsın boyle seylerın gereksız oldugunu bende ona boyle boyle ogretıyorum ıste dersenız en buyuk cevabı vermıs olursunuz :)
cocuk bu her ortamda dıkkat cekecek bırsey var her aglayıp tutturdugunu alamayacak da olabılırız hadı babane verdı dıyelım hala verdı dıyelım kı aglayan cocuga zaten kesınlıkle verılmemelı de...pekıstırmıs olunur daha cok. alamayacagımız noktada tutturursa ne olacak o durumların yasanmaması ıcın boyle durumlarda sakın olmak ve sabırlı olmak gerek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X