Siz olsaniz böyle kaynanadan ne düsünürdünüz?

Kadin ordaki pisliğe şaşirmiştir, siz temizlik yaparken orasi nasil pislendi gibisine. Hadi diyelim senin dediğin olsun, o zaman sadece densizlik yapmiş. Yine o kadar kirilcak birşey yok.

1 yilda topladiğin şeyler daha vahim olmaliydi çünkü süre uzun. Burda herkes ayni şeyi diyor, findik kabuğunu doldurmayacak şeyler olduğunu.

Ve konunda hep annenin kirildiği, bozulduğu,.. felan geçiyor. Annen bunlari sana yansitmasaydi, neyi ne kadar fark edip üzülürdün?

Ha bide söylemeden geçemeyeceğim, kinada erkek tarafin tatli getirdiğini hiç duymadim. Muhtemelen kv'de duymamiştir. Kadin size ev veriyor, kiradan kurtuldunuz ve tatli getirmedi diye öfkeleniyorsun. O kadin ağzi ile kuş tutsa yine size yaranamaz.

Ev vermedi biz burda borc ödüyoruz canim kimsenin malina konmadik

Kira ödüyormusun? Hayir. O zaman sizi kira borcundan kurtararak ev verdi. Elbette borçlar olacak. Hayat bu, sorumluluk bu. Ülkenin hali ortada.

Ne istiyorsun, kadinin o borcu ödemesinimi?
Yoo ben öyle bisey demedim, sen zaten bedava oturuyosuna getirdigin icin lafi bende bedava oturmuyoruz evin borcunu biz ödüyoruz demek istedim. Kimseyi ödettirip sonra bide onun lafini yedirtmem kendimize

Siz daha kaynana görmemişsiniz valla. Sizinki melek melek..
Özür dilerim ama inanın ben ortada dişe dokunur ya da çözümsüz hiçbir sorun göremedim.
Çok kafaya takmışsınız büyütmüşsünüz. Çok kafa yormayın. Her evde olan; Normal bir kaynananız var.

Canım,sen önce şunu bir kabullen.Hic kimse bir degildir ve hickimseyi değiştiremeyiz. Kendimiz hariç. Yani sen istesen kocanı bile değiştiremezsin insanlari oldugu gibi kabullenmemiz gerekir,kabul edemiyorsak yollarımızı ayıracağız bu kadar basit.
Ben şu yazdıklarında,(eski konularini da biliyorum) hic bir problem göremedim
Ortada,alingan,insanlara dolaylı yoldan konusan,kızıyla da dedikodu yapan bir anne,ve o annenin sozlerinden etkilenen,takıntılı bir genc kadin var.
Annen madem istiyordu tatli neden ortadan konusuyor,dünürüyle bu muhabbete girmisse evet tatlı alın diyebilir. Ya da bizim adetimizde tatli var siz mi alirsiniz biz mi diyebilirdi.Anlaşılmaz konusmus kaynana da almamis zaten bende ilk kez boyle birsey duyuyorum. Kina da tatli.mi dağıtılırmis?
Temizlik meselesinde birsey yok ne ara kirlendi burasi aa burayi da temizlememissiniz unuttunuzmu tarzinda da olabilir bunda bozulcak birsey yok ki
O komsusu veya arkadasi bildiginiz dedikodu yapmis sizde bu dedikodunun hesabini sormussunuz kaynanada yok kızım ben o anlamda soylemedim demis bundada birsey yok.
Benim babamda benim dedikodumu yapmis ben nisanliyken gitmis demiski eski komsumuza nişanlandı ama bakalim evlenecek mi ve ben bunun hesabini gidip babama sormadım cunku babamin ne mal oldugunu biliyorum
Muhtemelen sen de kaynananin ne oldugunu biliyorsun oyle bir laf soyleyip söylemediğini az cok tahmin edersin
Icguveysi konusu da dogru toplumumuzda erkek kizin ailesiyle yasayinca öyle anlaşılıyor evet bende istemezdim esimin benim annem babamla ayni apartmanda yaşamasını ayni sekilde bende kayinvalidemle yasamak istemezdim herkesin evi yurdu ayri
Sen cok buyutuyorsun ve kendine dert ariyorsun bence annen koskoca insan,kaynanan da..demek ki kaynanan annenden hoslanmamis sevmemis normal birsey bu. Hatta boyle olmasi daha iyi vıcık vıcık dünür iliskilerine gerek yok pazar gunu esimin annesinide kendi ailemide ( esimin babasi yok) evime davet ettim bu sekilde bulusturdum. Kaynanam çalışıyor haliyle gorusme fırsatı olmuyor pek telefonlasmak haric
Benim ailem asla benim kaynanam,kocam,yada kocamin ailesi hakkinda yorum yapamaz. Hele annem hic yapamaz. Lafi ağzına tıkarım.
Ayni sekilde kayinvalidem ve esim de konusamaz ağızlarının payını veririm .
Dikkat et olan sana olcak bu kadar stres takıntı üzüntü iyi birsey degil senin canina yazik.

Altın konusu var, 3 5 altin almış evet sana sormasi gerekirdi ama altinlar kocandaysa tabiki sormaz. Yapman gereken dugun sonrasi hemen bir banka kasasina altinlari koyup anahtarini cebine koymandi olan olmuş. Sen bu altinlar ben ve esimin ortak dusuncesinde birisiysen oda gidip ogluna sormustur esin de gelip sana soylemistir bence bu konuyu da bir daha acma esine ya da kaynanana ayıp olur çünkü ihtiyaclari olmasa almazlardi diye düşünüyorum.

Benim aileme de elden altin getiren olmus yani düğünde bana takmayan babama anneme verenler,hala vermediler onlari bozdurup elektrik su faturasi odediler. Her firsatta da sana borcumuz var evimizi sattigimizda odeyecegiz diyorlar ben de cok gıcık oldum evet ama yapacak birsey yok ha daha beteri,ben o altinlarin geri gelecegini hic zannetmiyorum :)

Kayınvalideniz annenizle samimi olmak zorunda değil, kına da yanında da durmak zorunda değil!. Kadın elinden geldiğince size karşı iyi davranıyor , sizin üslubu yanlış cevaplariniza olgunlukla yaklaşıyor daha ne yapsın.

Siz de anneniz de insanlar durmadan sizi pohpohlasın istiyorsunuz gibi gözüküyor buradan, biz kız annesiyiz kız tarafiyiz diyerek naz olayını fazla abartmışsınız. Kız tarafı naz yapar diye de bir şey yok, kimse kimsenin nazını çekmek zorunda değil. Annenizin kızı degerli ise onun da oglu değerli.Karşılıklı saygı olsa yeter ve o kayınvalidenizde de fazlasıyla var. Kadına üzüldüm, yaranamamış size daha ne yapsın .

Annenizin gazına gelmeyin lutfen, gayet iyi bir kayınvalideniz var. Ve de en önemlisi eşiniz ile mutluysaniz ne kendi annenizi ne karşı tarafı düşünerek eve huzursuzluk sokmayın, eşiniz de bir tamam der iki tamam der patlar, sonra siz uzulursunuz. Siz artık evlisiniz, evinizin içindeki mutluluğa bakın, bırakın anneniz alındı ise alındı.

Son düzenleme:
5aylik, 23 yasindayim
Bu arada yaşınız çok genç , sizi yüksek ihtimalle anneniz hep kendini kv' ye ezdirme, gerektiği yerde savun diyerek büyüttü, siz de ondan dolayı biraz abartmışsınız durumu. Kayınvalideniz gayet düzgün davranıyor dediğim gibi, siz annenizin alınganlıgını kenara bırakın, konusu geçerse de anne neyse geçmişte kaldı unutalım deyin. Eşinizle mutlu olmaya bakın , artık eşiniz aileniz oldu. Bu tarz konular mutsuzluk getirir takilmayin. Olgunlaştıkça siz de anlayacaksınız.

Seni o kadar iyi anlıyorum ki öncelikle diyeceğim burada dertlerini küçümseyecek ve kaynanana üzülecek olanları dikkate bile alma en büyük tavsiyem bu çünkü bir kaynananın artniyetli olması için beklenen şeyler sanırım sadece iftira ve kavga burada çıkardığım sonuç bu...Ben düğün üstü merdivenlerde düştüm belimde el kadar morartı vardı eşimin ailesinden tek bir kişi arayıp geçmiş olsun demedi(sadece babası abime düşmüş geçmiş olsun demek bu sanırım bu haberimiz var demek oluyor ki eşim herşeyi büyüten abartan biri bu konuda),eşimin annesi düğünden bir ay önce eşime takı mevzusunu açıp düğünde onların tarafından geleni gizlice çalmış bir insan(eşim hala inanmıyor annem öyle birşey yapmaz diyor ama şahit var),düğüne akrabalarımız gelsin istemediler birinin bile yüzüne bakmadılar,düğüne üç beş gün varken ailemin evini basıp ayrılmamız için uğraştılar sebepse bayramda kahve yapmamammış...Herşeyin sebebi suçumuz da uzak durmak olmuş sanırım peşlerinde dolanacaktık görümcemde bunu görmüşler çünkü sürekli görümcemi kabul etsinler diye uğraşmışlar o severek evlenmiş biz görücü usulü ne alakaysa artık... Emin ol insanlar çok benzer şeyler yaşıyor benim düğünümü gören eşimin ailesini farkedemezdi el gibi gelip gittiler eee bu kadar insanlıktan nasibini almamışlarsa onlara kim ne yapsın...

Siz bu kadına takmışsınız. Acıdım kadına. Zaten çatır çatır herşeyi söylüyorsunuz hiç altta kalmamışsınız o da özür dilemiş genelde kırdıysa toparlamaya çalışmış siz dert arıyorsunuz ya da kötü kaynana görmemişsiniz

Çok büyük travmalar yaşamışsınız.

Annenizden niye özür dilemesi gerekiyor Allah aşkına, ne alaka? Samimi olmak zorunda mıydı annenizle? Sırf siz öyle istiyorsunuz diye bunu yapmak zorunda değil ki. Kadının mizacı bu demek ki, nasıl siz kayınvalideyle altlı üstlü oturmak istemiyorsanız, o da fazla samimiyet istemiyor belki. Kısaca bu bir kabahat değil, tercih meselesi, fazla beklentiye girmemek lazım.

Bunun dışında anlattığınız tüm olaylar bana kayınvalidenin kötü bir tarafını yakalayayım diye uğraşıyormuşsunuz gibi düşündürttü. Düğün takılarınızı oğluna sorarak almış ve suçlu kayınvalide, öyle mi? Burada bir suçlu varsa sizin fikrinizi sormayan eşinizdir. Annesi elbette oğluna soracaktı, çünkü o samimiyet onların aralarında var. Eşiniz de gelip size soracaktı ama yapmamış. Hala kayınvalideye yükleniyorsunuz.

Bunun dışında kayınvalidenin bazı konuşmaları ayarsız, evet. Söylediklerinin çoğu sadece boş muhabbet, bir tehlike teşkil etmiyor. Takılacak bir tarafı yok.

Anneniz de kayınvalideyi sevmek zorunda değil. Sürekli annem bu konuda çok mutsuz dediğinize göre, anneniz tarafından dolduruluyorsunuz. Arada saygısız bir ilişki olmaması kafi, herkes herkesle can ciğer kuzu sarması olacak değil, bazı insanları olduğu gibi kabullenmek, herkesin huzuru için daha iyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…