Siz olsaniz böyle kaynanadan ne düsünürdünüz?

Ben bu dünür olayini anlamadim ya. Mecburmusun kizinin, oglunun kayin ailesi ile bff modunda takilmaya? Yani niye gidip gelinsin sürekli?

Bu arada umarim abin, oglan kardesin felan yoktur cünkü annen harika kv'de olur. Geline yazik. Seninkiler hastaneye gelmis ve yine yetmemis annene. Tatli getirmediler diye seni dolduruyor.

Ben acikcasi kv'dene sabir diliyorum. Ve ayrica kamu spotu: Lütfen gencler erken yasta evlenmeyin, haydi evlendiniz kendinize mesgale bulun yoksa günün birinde tatli gelmedi diye aglarsiniz.

Yarısını okudum
Kayınvalide insanları bunaltmayayım diye düşünüyor olabilir, ya da annene ısınmamış olabilir.

E sen ananı bu kadar çok seviyordun madem evlenmeseydin.

Bunlar ne tuhaf tripler ya
Nekadar saçma fikir evlenenler ozaman annesini yeteri kadar sevmiomu yani her annesini seven evde ekalsin ozaman

+1

Aslında kendini iyi göstermeye çalışan bir kaynana, biraz cahil biraz eski yapılı geri kafsli. Saygi ve idare ederek pekala geçinirsiniz.
Normali şudur budur demek istemem herkesin durumu şartları farklı fakat dert edecek bir kayınvalide degil
Altın konusu tabi oglundan ister gelip sizden niye istesin, sizin anneniz damattan mi ister sizden mi,birde düğünde takılanlar genelde anne babaların vaktinde taktiği takilsr bir bir geri. Geliyor işte.
Anneniz ile muhatap etmeyin.

Bu kadar sizin haksız oldugunuzu söyleyen insan var ve siz hala ama ,fakat, halbuki lerle hakliliginizi ispatlamaya çalışıyorsunuz.Sizin kendi anlatımınizla bile haklı görünüyor kayınvalideniz düşünün. Çünkü insanlar bir olayı anlatırken karşı tarafın hareketlerini abartabiliyirlar. Bence kayinvalidenize bilenmekten vazgeçip onu da hatalarıyla kabul edin.

Çok büyütülecek ya da sorun yapacak bişey yok bence. Yok kaza için anneni babanı aramamış da e adamlar kalkıp ziyarete gelmiş hastanede orada burada olursunuz filan diye darlamamışlar ona bile bozulmuşsunuz. Annenize ısınamamıştır görüşmek istemiyordur ya da çok samimi olmayı sevmiyordur. Buna bile bozuk atıyorsunuz. Dünürler diye sürekli dip dibe olmak istemiyor demek ki.

Daha çok başındasın neler göreceksin onların yanında bunlar hiç hiçbir zaman onun kızı gibi olmayacaksın kızımsın desede ınanma tatlı falan mevzularıda düğün zamanları öyle olur benim kaynanamda sordu bende direk alın dedüm çünkü benim annemde bizdr adet böyle falan dedi geçti ama emin ol öyle demekten anlamıyorlar direk demen gerekiyor şöyle dedi böyle dedi konuları çok basit bu kadar ince düşünme zaman geçtikçe birbirinizi anlamaya başlarsınız bu sorunlar çözülür ama sorunları asla eşin vasıtasıyla iletme kaynanada de Bü yanlış yaptıysam bana de kümeye deme diye uygun bi dille anlatmak daha iyi son olarak asla annen gibi olmayacak kıyaslama bile düşüncelerini ah anneciğim bende yakınında olsaydımda evinden cıkmasaydım kimsede bişey diyemezdi

Kizlar ben kendimi degistirmek istiyorum, yani cok takintiliyim ve mesela esimin ailesiyle bisey olsa hemen cok sinirleniyorum erkek ailesi oldugu icin bende kiz tarafi oldugum icin hor görülüyomusum gibime geliyor. Kücük biseyde bile cok takiyorum. Bisey duysam kv ile ilgili cok sinirleniyorum mümkünse hic bisey duymak bile istemiyorum.

Ne yapmam gerek nasil degiscem kizlar lütfen yardimci olun

Bu sizin konunuz...Bu yazdiklarinizin neden olduğunu bildiğiniz halde bıkmadan usanmadan iki uc gune bir konu açarak deşarj mi oluyosunuz

ilk oğlumda kanama yaşadım, acile gittik gerekli tedbirler alındı ve doktor bebeğin ölecek kendini hazırla dedi. Hastanede yatmayı kabul etmedim. Evde de bi başıma yapamadım. 2.gğnün sonunda ilgilenen kimsem olmadığından babam ve annem gelip aldılar beni. Allah razı olsun annem baktı 10gün hiç kaldırmadan beni ve bebeğim doğdu. Kaynanam bir defa ne aradı ne geldi ne de ailemi aradılar.

Sadece babam aradılar mı hiç diye 1 defa sordu, annem de bunlar hatır gönül bilmiyo, biz evladımız olduğu için bakıyoruz aramasınlar boşver dedi.

Yani o durumda bile tavırlara triplere girmedim ben. Üstüne trip yedim Allah aşkına gel bana bak anne diye kaynanama yalvarmadığım için

Siz tam benim kaynanama layık bir gelinmişsiniz konu sahibi. Birbirinizi yer dururdunuz :))

Yakında kv kp ve eşi 3 hayırla ugurlayacaklar. Farkında değil. "Eşim beni terk etti lütfen yardım edin" son konusu olur bu gidişle.

Siz bunlara dert mi diyorsunuz???
Ben size yaşadıklarımı anlatsam herhalde gözleriniz faltaşı gibi açılır.
Boşver tatlı getirmediyse onun bı Ömür kinimi tutulur.
Hayat çok kısa.
Anneniz bu yaşananlardan şikayetci ise evlenmeden önce açık açık eşinize söyleyecekti.
Evlenmissiniz kaç sene olmuş.
Allah başka dertler vermesin.

Konunuzda kim haklı kim haksız karar veremedim. Yeterli done yok :)

%60 siz (annenizle ilgili aşırı ön yargı ve gereksiz tepki + kendi seçimlerinizden dolayı rahatsız olmanız) %40 kaynananız ( şikayet ve tehditvari söylemlerden)

Kayınvalidenin şöyle yaparım böyle yaparım imaları olmazsa kusurlu olan sizsiniz.

Okurken heh şimdi olay patlayacak dedim.. yok yok şimdi çok sarsıcı bir şey geliyor.. diye diye sonuna geldim.

Yaşınız kaç sizin? Kınadaki tatlının üzerinden geçmiş 6 ay. Ben hiç böyle adet duymadım.. he olsa ne olurr olmasa ne oluur? 3-4 tane çeyrek alsa nee almasa ne. Oğluna sormuş, oda gelip size söyleyecek. Nerede görülmüş kayınvalidenin gelip gelinden "altın alabilir miyim" diye izin istediği. Tamam istese iyi de, olmuyor işte.

Sizde farketmişsinizdir; siz anne kız değilsiniz. O eşinizin annesi. Aranızda mesafe herzaman olacak. Hep birbirinizi yanlış anlayacak sınız. Çünkü bir kere beynimize yerleşmiş bu tabular. Dediğiniz gibi isteklerinizi yerine getirdiği zaman anne, getirmezse kaynana olur.

Birine demiş ki hiç gelmiyorlar. Ee? O kişi de yememiş içmemiş yetiştirmiş mi? Ayıp vallahi.

Kayınvalideniz annenizi sevmek zorunda da değil. Koca koca insanlar yahu. Saygılı kalsınlar yeterli. Ne diye durmadan gelip gitsinler ki? Annem çok üzüldü annem çok üzüldü. Anneniz de üzülecek yer arıyor.

Her şeyi böyle takarsanız oo oo. O evlilik yürümez. Biraz rahatlatın, koy verin gitsinn

Kitap falan okuyun boş vaktinizde.
Tabi oğluna sorcak altını. Size niye sorsun. Eşiniz belki gelip size sorabilirdi, o kadar.
Ayrıca unutmayın, o evde gordugunuz güler yüz sicaklik vs vs hepsi esiniz sayesinde. Ogullarini sevdikleri icin size de kiymet veriyorlar ya da en azından kalbinizi kirmiyorlar. Bir de ustune annenizi mi eglesinler. Neden gidip gelsinler annenize? Oğlu sizi sevdi diye onlar da annenizi mi sevsinler.
Tatliya hiç girmiyorum. TATLİ. Baya bildigimiz yufkadan hamurdan tatli
Annenizin bu kadar istedigini biliyorduysaniz keşke siz yaptirsaydiniz. Malum, kına annenizin gonlu olsun diye yapıldı. Zaten kadini yalnız birakmis kayinvalideniz..
Kusuruma bakmayin saygisizlik etmek istemiyorum ama konu alabildigine falsolu. Bakış açınız olabildiğince dar ve bencil.

Nekadar saçma fikir evlenenler ozaman annesini yeteri kadar sevmiomu yani her annesini seven evde ekalsin ozaman
Kalsın, bana ne?
Onun anası benim anam kıyası yapan evlenmesin
Evlendikten sonra bi zahmet artık anasının kızı değil, evli kadın olduğunu anlasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…