Alicak vericek meselesi ?

Bence eşinize söyleyin kuzeninde size söyleme amacı dediği gibi bir borç varsa bunu eşinize söyleyin diye size demiştir madem sizin düğününüz için borç alındı Altan alta o ödemiyor o zaman siz ödeyin mesajı verilmiş.

Bu tür durumları ben dertlesme olarak görmem, sizin düğününüz için sizin haberiniz yokken kardeşten borç alınmış bu durumda en son dertleseceği insan siz olursunuz. Oda biliyor ki eşler arasında gizli saklı olmaz kolay kolay nasılsa eşine söyler borcu öder diye düşünmüş olabilir hatta düşünmüş olabilirler annesi ile beraber.
Benim gibi düşünen de varmış sevindim bende eşime söyler ve hatta ödetirdim çünkü bize harcanmış
Ama diğer taraftan bir oturma esnasında kayinvalideye de o küçük altın meselesini açardım dökülsün ortaya hersey eş de orda olmalı yani o altınlar ve o borç konusu aynı anda konuşulmalı

Ve şunuda eklemek istiyorum konu sahibi o borcu eşiniz bilmesin istense size soylenilmezdi burda sizin vicdanınıza oynanmis ben şahsen söyler ve ödemesini isterdim eşimin

Ve şunuda eklemek istiyorum konu sahibi o borcu eşiniz bilmesin istense size soylenilmezdi burda sizin vicdanınıza oynanmis ben şahsen söyler ve ödemesini isterdim eşimin
Dedigim gibi yeni yeni arada görusuyorum o kuzenle kafa yapilarimiz ayni. Cok uzun zaman sonra es ailesinden kafa dengi bulmak iyi bisey yinede ayarini kacirmsm. Kiz cok bunalmis onun icin anlatti bana yoksa ben zaten bu ailede genel olarak geri planda durup mesafemi herzamsn korudum.

2 yıllık evliyim ve 3 aylik bebegim var.
Gectigmiz günlerde eşimin benle yasit teyze kizi var yakinlarimiza taşınınca yeni yeni arada görusuyorum. Eşimin ailesinde bi kafa denk onu göruyorum oda yeni yeni daha.
Esimle evlendigmiz sira esim annem bana söz verdi düğün için biraz yardim etmeye dedi ve gelin alisverisi icin biraz para vermis kayinvalidem.
Şimdi teyze kizindan ögrendimki kayinvalidem o parayi borc almis kiz kardesinden borc olarak (fazla kimse bilmiyor tabi esim dahil).
Simdi o teyze kizi evlenicek yakinda ve hakli olarak o teyze aylar öncesi yavastan demis hani borcu ödeyin yavastan diye. Kayinvalidede cvp vermemis sonra benden nasil istersin o parayi bilmem ne demis aralarinda tartismislar ve küsmüsler bu sepepten dolayi.. Esim bilmiyor ve o teyze kizinada söz verdim söylemicem diye. Kayinvalidemin bu kacinci yalani sorsaniz cok yazik kendisine bilmem ne. Düğünumde bir tane kücük altin dahi gelmedi (alip sakladigni dusunuyorum) ki dügünu esim ödedi ama lafini asla etmedim. Baska seylere gelincede kayinvalidem söz verir verir yapmaz ama 64 yasinda namazinda niyazinda olan biri borcuna sadik olmamasi cok garip ve uzucu. Işin ucu bize patliyor gibi. Esime söylesem ödemeye kalkar ki bizim durumumuzda belli ben suan calismiyorum bebekten dolayi.

Ne yapmaliyim? Söylemelimiyim esime?
Birde daha gecen sene bir suru arkamdan konustuklarinida ögrendimki zaten tahmin ediyodum ve ona göre davraniyorum
Ne kadar bir paradan bahsediliyor ?

Bebeğim senlik bişey yok söyleme dedilerse eşine de duyurma ki borcu sahiplenip ödemeye kalkmasın yut içinde kalsın.
Zamanında bi salaklık yaptım.
Nişanımda gremse 2.5 luk denilen 10 çeyrek değerinde bi altın takmışlardı sürpriz yaptık sana diye diye.
Bende eşimin dedesi beni çok severdi ama vefat etmişti o mu yapmıştı diye sordum kv ile annesi de ödünç aldık dediler keşke ödünç altın takmasaydınız demiş bulundum eşime pinkflower geri verin istemiyorum dedi diyerekten altını yok ettiler ve eminim dedenin bneim için yaptığına.
Koca altını kaptırdım boş boğazlık yapıp sana da ders olsun yorum yapma borçsa onların borcu 😂

Bebeğim senlik bişey yok söyleme dedilerse eşine de duyurma ki borcu sahiplenip ödemeye kalkmasın yut içinde kalsın.
Zamanında bi salaklık yaptım.
Nişanımda gremse 2.5 luk denilen 10 çeyrek değerinde bi altın takmışlardı sürpriz yaptık sana diye diye.
Bende eşimin dedesi beni çok severdi ama vefat etmişti o mu yapmıştı diye sordum kv ile annesi de ödünç aldık dediler keşke ödünç altın takmasaydınız demiş bulundum eşime pinkflower geri verin istemiyorum dedi diyerekten altını yok ettiler ve eminim dedenin bneim için yaptığına.
Koca altını kaptırdım boş boğazlık yapıp sana da ders olsun yorum yapma borçsa onların borcu 😂
Tskr ederim yorumunuz icin. Okadar sinir bozucuki bide ucu bizim yüzümüzden oldu ya. Ztn dogum ayinda esimden para istedi kirasi icin halbuki 1 yildir o sira kaynimgil kaliyordu yardim etmiyotmus kendisine. Dogumdan sonra bi 50 euro bide kendi kullanilmis eski kupelerini verdi….

Aynen hala aynı düşünüyorum konu sahibine söylenmiş ki eşine söylensin yani ben yada annem düğün için kardeşine borç verse gelin/damatın bundan haberi olmazsa gidip o kişiyle dertleşmem bile bahsedilen miktar 100/150 binmiş az bir miktarda değil.

Tskr ederim yorumunuz icin. Okadar sinir bozucuki bide ucu bizim yüzümüzden oldu ya. Ztn dogum ayinda esimden para istedi kirasi icin halbuki 1 yildir o sira kaynimgil kaliyordu yardim etmiyotmus kendisine. Dogumdan sonra bi 50 euro bide kendi kullanilmis eski kupelerini verdi….
Ay hiç oralı olma kardeşi istemiş oda ödememiş kendi aralarında bişey.
Benim kv de kız kardeşinden 30 çeyrek borç almış hayvan almışlar yani bana düğünde bişe almadı evime de almadı benle alakası yok hemen diyor senin altınlardan ödücez asla oralı olmadım.
Bu tip insanların her dediğini ciddiye almaya kalksan belini doğrultamazsın.
Sanki kardeşinden borç aldı da sana mı harcadı yooo harcasa bile o onun görevi orası ayrı da konu senlik değil.
Eşinden isterse kayınvaliden kendi istesin bencce hiç dillendirme

Ay hiç oralı olma kardeşi istemiş oda ödememiş kendi aralarında bişey.
Benim kv de kız kardeşinden 30 çeyrek borç almış hayvan almışlar yani bana düğünde bişe almadı evime de almadı benle alakası yok hemen diyor senin altınlardan ödücez asla oralı olmadım.
Bu tip insanların her dediğini ciddiye almaya kalksan belini doğrultamazsın.
Sanki kardeşinden borç aldı da sana mı harcadı yooo harcasa bile o onun görevi orası ayrı da konu senlik değil.
Eşinden isterse kayınvaliden kendi istesin bencce hiç dillendirme
Guya o parayla gelinlik, kinalik vs vs gelinalisverisi alindi ama kvmin gram inanmam sözune. Ayrica kendi aralarinda konusmuslar ozaman benim ne sucum var? Esimede demek istemiyoru

Sen kız bana kalbini açtı falan gibi ponçik ponçik düşünüyorsun ama cidden iki ucu b.klu değnek.

Söylersen borç ödenecek.
Söylemezsen kocasından bir şeyler gizleyen kadın olacaksın bilenlerin gözünde.

Bombayı bırakmışlar kucağına hayırlı olsun.
Orasi öyle haklisinizda bana yapilanlari dusununcede demek istemoyorum hic bisey esime iletde konu olursa söz verdim kimseninde arasina girmek istemedim okadar

Bilemiyorum ben herkesin aksini düşünüyorum böyle durumlarda. Anne babamın borcu benim borcumdur, haberim olursa mutlaka öderim. Haberimin olmasına engel olana , bilip de söylemeyene, salağa yatana da kızarım şahsen. Borç alıp da ödemeyenden bir farkınız olmalı eşinize söylemelisiniz, size düşen o. Gerisi eşinizin bileceği ş

Benım böyle iç dökmelere tek cevabım var verirken ben orda mıydım bilemem konuşulanı . Kendı de kabullenmemıs derim

İşte aman kimseye söyleme ağzı yapana da ben kendım şahit olmadığım bişeyi zaten dilime dolamam merak etme der karşının beklentisini de bitiririm

Guya o parayla gelinlik, kinalik vs vs gelinalisverisi alindi ama kvmin gram inanmam sözune. Ayrica kendi aralarinda konusmuslar ozaman benim ne sucum var? Esimede demek istemiyoru
Sakın deme eşine.
Senlik bişe yok gelin olmuşsun sonuçta alınacak bunlar.
Oğlunu evlendirceğini bilmiyor muydu kenara atsaydı.
Yada kardeşine borcunu ödeseydi

Size arkanızdan ne konuşulduğunu anlatan insan sizin söylediklerinizi de annesine anlatır. Barıştığında teyzesine de anlatır. Siz de kayınvalidenizin dedikodusunu yaptığınızla kalırsınız.
Çok yanlış sularda yüzüyorsunuz.
Borç meselesi de sizi ilgilendiren bir konu değil. Kim ne almış ne vermişse kendi problemi. Başınızı ağrıtmayın yok yere.

Bana bir gun bir alacakli, su kisiye soyle borcunu odesin diye telefon etti. Bende borcluya telefon edip borcunu ödemesini alacaklinin aradigini soyledim.

Alacakli bana küstü.

Ama sizin durumunuzda ben ozellikle soylendigini ve anneye baski kurmak icin esinizin kullanilmaya calisildigini dusunuyorum. Ben olsam esime soylerdim ama esimide tembihlerdim "benden duymadin asla" diyerek.

Size arkanızdan ne konuşulduğunu anlatan insan sizin söylediklerinizi de annesine anlatır. Barıştığında teyzesine de anlatır. Siz de kayınvalidenizin dedikodusunu yaptığınızla kalırsınız.
Çok yanlış sularda yüzüyorsunuz.
Borç meselesi de sizi ilgilendiren bir konu değil. Kim ne almış ne vermişse kendi problemi. Başınızı ağrıtmayın yok yere.
Kesinlikle katiliyorum ki bunu bende dusunmustum zaten. Ben sadece zamaninda yasadigim zorluklsri anlattim ve bunlarida kvyle yuzlesildignide anlattim ve karsilikli söz verdik kimseye bisey söylemiyotuz diye. Ben zaten mesafeliyim genel olarak es ailesiyle

Back
X