Alicak vericek meselesi ?

Babam öldüğünde 20 yaşındaydım,çalıştığı yere gittim. Sordum. Var mıydı babamın borcu kimseye dedim. Patronuna sordum,eksik saat çalışması var mıydı dedim. Çünkü maaşı önceden alıp sonra çalışıyordu babam öğretmen olduğu için. Hayır dediler,varsa da helal olsun dediler.

Anneannem öldüğünde memlekete gidip esnafa tek tek sordum. Var mıydı borcu diye. Ufak tefek çıktı ödedim. Bu bir vebaldir sevgili arkadaşım. Sorulur,ödenebile ek bir meblağ ise ödenir. Yoksa da özür dilenir,helallik sorulur,elden gelen yapılır. Üstüne yatılmaz,”amaaaan nası olsa herkesten tırtıklamış gezmiş” denmez. Benim anlatmaya çalıştığım olay budur. Borçlu alacaklı yüzleşmeli. Annenizin babanızın borcu sizin de borcunuzdur. Bu net bir olay. Ama ödemek istemeyen de ödemez silah zoru yok neticede.

Tüm bu yaptıklarınız gerçekten takdir edilesi, bence de yapılmalı. Bunlara kesinlikle katılıyorum.

Siz kendi çocuğunuza borçsuz ve şerefli bir hayat bırakmak için çaba sarf ediyorsunuz, ne güzel. Eminim ki siz çocuğunuzun altınları da ceplemezdiniz.
Yada evli çocuklu evladınızdan borç isteyip durup, yanınızda aylarca kalmasına rağmen elini cebine atmayan diğer çocuğunuzu kayırmazdınız eminim ki.

Bazı insanlar hak ediyor dediğiniz tüm güzellikleri. Bazı insanlar ise konu sahinde ki kv gibi yalancı, fena oluyor. Bu gibi insanlar için kendi aile ekonomimi sarsmam demek istiyorum sadece.

Bu arada tabi ki fikir ayrılıklarımız olabilir, çok normal. Ben sizin bakış açınızı anlıyorum ve aynı şekilde düşünüyorum, tek ayrıldığım nokta karşımdakinin karakterine, yaptıklarına, suistimal ediliyor muyum edilmiyor muyum gibi kıstaslara göre değişir diye düşünüyorum. Ölüm sonrası ayrı bu arada. Kadın millete borç takıp gitmiş diye "banane ya borçlandığı kişiler düşünsün" diyemezdim bende. Belki birisi cebindeki son parayı borç verdi bilemeyiz.

Yorumlariniz icin sagolun 3 gun oldu hala tedirginim bu konu uzeri dusunuyotum öylede yanlis böylede yanlis :( gizledigmi duysa belki uzulur söz verdirip söyleme desem bi turlu bilemedim ki.
Esimle bebek sonrssi ztn uzaklastik yakinlasmamiza vakit olmuyor ( bebek gun icerisinde uyumuyor 20-30 dk haric). Aksamlarida ölu gibi oluyoruz bi kac sefer uyanik olmaya calistim bu sefer esim yorgun vs uzaklastik yeni yeni birsz toparliyo gibiyiz simdide bu konu…

Dedigim gibi yeni yeni arada görusuyorum o kuzenle kafa yapilarimiz ayni. Cok uzun zaman sonra es ailesinden kafa dengi bulmak iyi bisey yinede ayarini kacirmsm. Kiz cok bunalmis onun icin anlatti bana yoksa ben zaten bu ailede genel olarak geri planda durup mesafemi herzamsn korudum.
Bunun benim size yazdiklarimla alakası yok yalnız

Kayınvalideden bu kadar nefreti edip, yeğeniyle görüşme çabanızı hiç anlamadım. Aile içinden bilgi alma, dert yanma amaçlı yanlış kişiyi secmişsiniz. Sanki kafanızda kurduklarınız yetmezmiş gibi birde bu eklenmiş üzenlerine.
Her ailenin dinamiği,iletişim şekli farklı olabilir ama benim için bunun söylenmesi haberiniz olsun, buna bir çözüm bulun demektir. O yüzden de eşimle konuşurdum.

Kayınvalideden bu kadar nefreti edip, yeğeniyle görüşme çabanızı hiç anlamadım. Aile içinden bilgi alma, dert yanma amaçlı yanlış kişiyi secmişsiniz. Sanki kafanızda kurduklarınız yetmezmiş gibi birde bu eklenmiş üzenlerine.
Her ailenin dinamiği,iletişim şekli farklı olabilir ama benim için bunun söylenmesi haberiniz olsun, buna bir çözüm bulun demektir. O yüzden de eşimle konuşurdum.
Nefret etmiyorum sadece mesafeliyim kizlads yenilerde görustuk. Benim zor gunumfe aradi sordu bende o sekilde. Ben ona ztn kv ile yuzlestigim seyleri anlattim ki eski ve suan hersey iyi oldugnu söyledim ustunede aman ha gereksiz bunlari kimse duymasin tekrar böyle abuk subuk kafam agrimasin dedim birdahada konusmam ztn. Tek seferlik öyle evliligin zorluklaeini anlattim kendimden örnek vererek oladar

Tüm bu yaptıklarınız gerçekten takdir edilesi, bence de yapılmalı. Bunlara kesinlikle katılıyorum.

Siz kendi çocuğunuza borçsuz ve şerefli bir hayat bırakmak için çaba sarf ediyorsunuz, ne güzel. Eminim ki siz çocuğunuzun altınları da ceplemezdiniz.
Yada evli çocuklu evladınızdan borç isteyip durup, yanınızda aylarca kalmasına rağmen elini cebine atmayan diğer çocuğunuzu kayırmazdınız eminim ki.

Bazı insanlar hak ediyor dediğiniz tüm güzellikleri. Bazı insanlar ise konu sahinde ki kv gibi yalancı, fena oluyor. Bu gibi insanlar için kendi aile ekonomimi sarsmam demek istiyorum sadece.

Bu arada tabi ki fikir ayrılıklarımız olabilir, çok normal. Ben sizin bakış açınızı anlıyorum ve aynı şekilde düşünüyorum, tek ayrıldığım nokta karşımdakinin karakterine, yaptıklarına, suistimal ediliyor muyum edilmiyor muyum gibi kıstaslara göre değişir diye düşünüyorum. Ölüm sonrası ayrı bu arada. Kadın millete borç takıp gitmiş diye "banane ya borçlandığı kişiler düşünsün" diyemezdim bende. Belki birisi cebindeki son parayı borç verdi bilemeyiz.
Teşekkür ederim,eminim zaten aynı fikirde olduğumuza,az çok yorumlarınızdan biliyorum sizi de. Ben işin vebal boyutundan korkarım. Kendime göre inançlı bir insanım. Elimden geldiğince çocuğumu da öyle yetiştirmeye çabalayacağım. Soyumda birinin hakkına el uzatmış,vebal almış birileri olursa eğer bunun cezasını çocuklarımın çekmesinden korkarım. Tüm çabam o.

Açık konuşmak gerekirse, inançlı bir insan değilim, din konusunda. Ancak ahlaki ve vicdani düşüncem o paranın sizin tarafınızdan ödenmesi. Başkası almış dahi olsa o borcu, sizin kursağınızdan girmiş o para. Başka yerden çıkar, böyle şeylere çok inanırım. Kul hakkı yiyeceğime açlıktan ölmeyi yeğlerim düşüncesine sahibim. İnançla bağlantılı değil, içim rahat etmez. Hatta elimde varken ihtiyaç sahiplerine veririm, hep diyorum sadaka beladan korur diye.

Açık konuşmak gerekirse, inançlı bir insan değilim, din konusunda. Ancak ahlaki ve vicdani düşüncem o paranın sizin tarafınızdan ödenmesi. Başkası almış dahi olsa o borcu, sizin kursağınızdan girmiş o para. Başka yerden çıkar, böyle şeylere çok inanırım. Kul hakkı yiyeceğime açlıktan ölmeyi yeğlerim düşüncesine sahibim. İnançla bağlantılı değil, içim rahat etmez. Hatta elimde varken ihtiyaç sahiplerine veririm, hep diyorum sadaka beladan korur diye.
Bunun bilmiyorum inanctan öturu vicdan meselesi ve dedigim gibi kv esime kösede birikmisim var diyerek Verdi e ustune Hic kucuk altinlar fln verilmedi bana dugunde, sadece taktiklari bilezikler. Dayi, teyzeler vs ne verdi bilmiyorum bile muhtrmelen hepsini kv aldi. E dugunude esim yapti. Yani kv esimi cok pis kandirdigni dusunuyorum masen yoktu esim kendi borc alirdi yinede bu dufuma gelmezdi mesele. Ustelik kv surekli diger iki cocugnu dusunucegne her ay az az köseue atsa borcu biraz ödemis olurdu. Bu konu birda bitmez biliyorum isin ucu bize degivek ha simdi ha öldukten sonra. Kv ve kizi yani görumceyle zaten cok sorun yasadim bana az cektitmediler careyi mesafede buldum. Simdi cocuktan sonra biraz daha duzelir gibi oldu ama yinede mesafemi koruyorum surekli görusmuyorum aramiyorum vs. Simdi ustune bu konu, e ben kizmayimda ne yapiyim??
E bu saaten sonra nasil davtanmaliyim? Yuzune gulmek dahil istemiyorum cok canim sıkıldı karakteri zaten tuhaf biti ama bu kadarida cok fazla

Aynen hala aynı düşünüyorum konu sahibine söylenmiş ki eşine söylensin yani ben yada annem düğün için kardeşine borç verse gelin/damatın bundan haberi olmazsa gidip o kişiyle dertleşmem bile bahsedilen miktar 100/150 binmiş az bir miktarda değil.
Kesinlikle bilinçli söylenmiş öyle ponçik dertleşmekten değil, git kocana duyur bunu diye söylenmiş

Teyze kızının bildiğini neden eşinden saklıyorsun ki...Galiba bu borcu eninde sonunda eşinin ödemesinden korkuyorsun..sen de haklısın k.v borç diye alıp kendine altın alsın,borcu da siz ödeyin, iyi valla..ne kadar almış tam olarak

Teyze kızının bildiğini neden eşinden saklıyorsun ki...Galiba bu borcu eninde sonunda eşinin ödemesinden korkuyorsun..sen de haklısın k.v borç diye alıp kendine altın alsın,borcu da siz ödeyin, iyi valla..ne kadar almış tam olarak
Cunku teyze kizi özelikle dedi lutfen abime sakin söyleme diye.

Back
X