- 23 Ağustos 2019
- 737
- 473
- 53
- 27
- Konu Sahibi tirtilhikayesi
-
Ne kadar güzel olması gereken de bu zaten. Hırs kin bu denli öfke çekememezlik.. Rabbim kvnizin kalbine merhamet iyilik güzellik versin inşallahÖğrendiğim birşey var ama ilerde oğlum olursa asla kaynanam gibi kötü biri olmayacağım kızımda olursa oğlumunsa hayatına bu denli müdahalelerde bulunmayavağım
Yorumunuz çok iyi hissettirdi, tesekkur ederimŞu cocuk kokuna alismasin olayini anlamiyorum .cocuk annesiyle guven bagi kuriyor .sacma sapan laflar kokuna ismasin falan .anasinin kokusuna alismayacak huzur bulmaya akta ne yapacak el kadar bebe !
Sanada helal olsun kinu sahibi sen kendin hazir olunca calismak istersen calisirsin.daha bebegin kucuk .kocan cicugu yaparken bilmiyor muydu calisamayacagini .ayrica kv ye sor bakalim kendisi hem dogurup hem calismis mi !?!
Bunları yapıyorum, bebeğim sadece bende uyur, kucağımda uykuya dalar, uyanınca beni görsün gülümser güzel bir bağ var aramızdaAfferin kız iyi yapmışsın. Eşin sana da çocuğuna da bakmak zorunda. Bununla yükümlü zaten. Hiç anne sütü almadan büyüyen bebekler var. 3 ay emzirdim diye hiç üzülme. Ayrıca bir bebeğin yanında olmak için sadece emzirmek yetmez, bebeğinin sana duygusal olarak ihtiyacı var. Sık sık bebeğinle dışarı çık vakit geçir. Biraz kreş yaşına gelince o zaman çalışırsın. Bebeğini al parka git. Sürekli konuş bebeğinle. Sürekli sarıl, tensel temasın olsun. Mutluluklar dilerim.
Amin inşallahNe kadar güzel olması gereken de bu zaten. Hırs kin bu denli öfke çekememezlik.. Rabbim kvnizin kalbine merhamet iyilik güzellik versin inşallah
Rica ederim .cahil cahil insanlar su koku olayi beni acayip sinirlendiriyor .bunun adi güvenli bağlanma gibi biseydi .yani dogru bisey cocuk sizi ozlemeli ve kokunuzu duydugunda huzur bulmalı .sen hic kafana takma ,ekonomiyide takma .kv de gercekten sor kendisi hem dogurup hem calismis mi ? muhtemelen benim iyi isim yoktu ,ozaman kadin calismiyordu cart curt diyecek ama çak lafi aynen boyle .Yorumunuz çok iyi hissettirdi, tesekkur ederim
Kayınvalidenizin durması susması eşinizin sert bir cümlesine bakar. Adam bunu yapmadığı gibi gelip gidip anasından akıl alıyor. Niye kadını suçluyorsunuz anlamadım. Dolup dolup milletin değil eşinizin üstüne yürümeliydiniz, ne muhatap oluyorsunuz diğerleriyle? Annelik mi yaptın 3 ay emzirdin diyen adama eşim kocam nasıl deniyor hala?Bir babam var annemi kaybettim, eşimin memleketinde yaşıyoruz... ayrılmak gibi büyük bir katar alamam ( eşime bunu hissettirmesemde)
Nasıl olsa emzirmiyorsun çalışmalısın kafası nedir ya bunlar ne yiyor ne içiyor bu kafaya erişmek için. Çalışan anne olmaya asla karşı değilim benimde hedeflerimden biri bu ama hamileliği lohusaligi burnunuzdan getirip anneligine laf edecek kadar cesarete erismeleri takdire şayan..Merhaba, sizlere ailem hakkında danışmak istediğim bazı konular var ama sizden ricam başkasına yol göstererek değil de kendiniz benim yerimde olsaydınız nasıl davranırdınız ona göre cevaplamanız. Konu birçok kişinin yaşadığı kayınvalide görümce eş sorunu... 7 ay önce doğum yaptım, Allah'a emanet hayatıma neşe katan tatlı bir kızım var ve benim ayağa kalkışım da hey bir durun diyişimde kızımla beraber başladı.mm Evlendiğim dönemlerde herşeyi kayınvalidemlerle yapmaktan onlarla gezmekten şikayetçiydim ama bunu dile getiremezdim tabi bu durum hamileliğim sürecinde daha da arttı kayınvalide baskısına dönmeye başladı durum, dışarı çıksam nereye gidiyorsun eve biri gelse ses geliyor kim var sizde, eşimle başbaşa birşey yapmaya çalışsak bizde gelelim.... taki çocuğumu doğurasıya kadar , doğum yaptım çocuk kokuna alışmasın diye emzirme dışında bana vermek istememeye çalıştılar eee sen dinlen dediler ama evimde 10 kişi oturdular vs vs doğum üzerinden çok geçmemişti bir canıma tak ettti geçtim eşimibn karşısına rahatsız olduğumu dile getirdim kalabalıktan da tavırlardan da rahatsızım dedim uzun uzun anlattım... Eşimin açıklaması onlar seni düşünüyorlar art niyet yok içlerinde vs oldu tamam dedim en azından eşim onlarada uygun bir dille anlatır durumu,ben mesafemi koyayım bunlara .... Ne olduysa bunu dedikten sonra oldu gelin yani ben suratsız,memnuniyetsiz oldu, o çocuğa bakamaz dediler, kaynanam görümcemin çocuğuna baktığı gibi ! benim çocuğuma bakmak istedi ben bakamazmışım diye, doğurduğum gibi bakarım dedim. Bu seferde sen annemisin 3 ay emzirdin çocuğunu dediler( acı ama bunu eşimde dedi ) o anda koptu bende bazı şeyler herşeye tamam ama kimse anneliğime laf söyleyemez sonuçta, hepsinin üstüne yürüdüm, bildirdim hadlerini.... Fakat şuan farklı bir sorunla karşı karşıyayım kayınvalidem olacak kişi eşime karın çalışsın, ev alın ,birikim yapın baskısı kuruyor ve benim kocamda çok güzel kuruluyor, ben yetişemiyorum diye geliyor karşıma... Ama benim onlara hiçbir masrafım yok aksine babam sağ olsun sürekli destekler beni, markete gitse kendine 1 alsa birde bize alır, pazara gitsede aynı şekilde.... eşim yine çalışmayacak mısın nasıl olsa emzirmiyorsun diye geldi karşıma dayanamadım dedim kendisine çalış çalış diyorsun benim sana yük olacak birşeyim yok bu kadar da bakamayacaktın neden evlendin dedim, iyi tamam birşey demiyorum dedi gitti.... Ama sinirim bozuk kaldıramıyorum bu olanaları, siz benim yerimde olsanız ne yapardınız
Al benden de o kadar.Konunuzu okudum ve empati yaptım. Şiddete eğilimli biri olduğumu farkettim sağlıklı ve medeni bir yorum yapamıyorum.
Şiddet yanlısı olmadım hiç, kavgaya girsem yapamam daAl benden de o kadar.
Şu tipleri ancak döversem içim soğur.
Haklısınız tek çözüm bu olacak gibi duruyorYerine kendimi koydum empati yaptım, bana sen anne misin Bi çocuğu Emziremedin diyen kvyi de eşi de paralarım.
AyselSilahimiGetir ın çözümüne katılıyorum. Boşanmak istemiyorsan bile Bi süre düşünmek istiyorum diyip babanın evine git. Eşin vazgeçebileceğini görsün burnu sürtsün belki anasını bacısını susturmayı, onların gazıyla seni üzmemesi gerektiğini öğrenir.
İnanın ben kavga yapacak, laf sokacak bir insan değildim eşimde diyor bu sen bu kadar laf sokmazdın her lafın altında mana aramazdım diye ona da dedim ananla ablan öğretti sağolsunlar dedim...Konunuzu okudum ve empati yaptım. Şiddete eğilimli biri olduğumu farkettim sağlıklı ve medeni bir yorum yapamıyorum. Zorbalık, fitne fücur, belaltı herşey var maşallah kaynanada. Fakat gerçek şu ki psikolojisi güçlü olan kazanır. Sakin olan kazanır. Strateji herşeydir. Güçlü ve zayıf yanları görüp gündemi dengelemek lazım. Bu çok yönlü ve sabır isteyen birşey. Bir günde olmayabilir ama bir anda sorun tamamen biter doğru hamlelerle. Benim arkadasıma kaynanası 3 yıl çektirdi. Son 3 yıldır ise anne kız gibiler. Kız ne yaptı etti yola soktu kadını çok ilginç. Agresyondan uzak durmaya çalışın, negatif olan herşey onlara pozitif dönüyor. Hakkınızda hayırlısı olsun ..
Ne güzel yazmışsınız "kötü gelin" ben zaten onun ta kendisiyim onların nezdinde ... Onlarla sürekli gezmek istemem,çocuğuma bakmalarına izin vermem, herşeyi geçtim çalışmıyorum daha ne olsun ...Nasıl olsa emzirmiyorsun çalışmalısın kafası nedir ya bunlar ne yiyor ne içiyor bu kafaya erişmek için. Çalışan anne olmaya asla karşı değilim benimde hedeflerimden biri bu ama hamileliği lohusaligi burnunuzdan getirip anneligine laf edecek kadar cesarete erismeleri takdire şayan..
Hem çalışacaksaniz bu sizin kendi kararınızla olur. belki çalışıp ev almayacaksiniz belki başka bir yatırım yapacaksınız ya da çocuğunuz için biriktireceksiniz. Ortada olmayan paranın bile nereye gideceğini hesaplamislar. Eşinizi hatalı buldum kendi fikri yok mu onlar ne dese ona göre şekilleniyor. Sizinde hatanız en başından çok göz yummak olmuş. Ama hep öyle olwcak bişey bişey yok önemli olan sizin ne istediğiniz tavrinizi net koyun işlerine gelmeyen her konuda zaten siz kötü gelin olacaksınız yaranamazsiniz.
Çirkefleşiyorum ama bunu yaptıktan sonra yorgun düşüyorum çirkeflikten cinnet noktasına geçiyorum bu da hoşuma gitmiyorBen olsam napardim diye dusundum. Ben olmazdim mesela. En basta taviz vermezdim. Eve kim geldi diye kapiya dayansa sapikmisin sen sanane evime girenden cikandan diye apartmani inletirdim.
Kocam mesela bana sen cocuk mu emzirdin dese onu dedigi an anasindan emdiği sutu burnundan getirir bak ananda seni emzirmemis sayilir artik derdim.
En sonunda da oğlunu paket yapar anasina geri gonderirdim.
Bunlar hep yumusak yuzlulukten. Cirkeflesin biraz
Erkekler ah bu erkekler.. evliliğin, çocuğun, geçimim sorumluluğunu kaldıramadıkça böyle eşlerinin burnundan getiriyorlar. Hayır elbette hayat müşterek, an gelir sen çalışırsın o çalışamaz, garantisi yol hiçbir şeyin. Ama bu kurulmaya meyilli haki sorumluluğı kaldıramayışından.Merhaba, sizlere ailem hakkında danışmak istediğim bazı konular var ama sizden ricam başkasına yol göstererek değil de kendiniz benim yerimde olsaydınız nasıl davranırdınız ona göre cevaplamanız. Konu birçok kişinin yaşadığı kayınvalide görümce eş sorunu... 7 ay önce doğum yaptım, Allah'a emanet hayatıma neşe katan tatlı bir kızım var ve benim ayağa kalkışım da hey bir durun diyişimde kızımla beraber başladı.mm Evlendiğim dönemlerde herşeyi kayınvalidemlerle yapmaktan onlarla gezmekten şikayetçiydim ama bunu dile getiremezdim tabi bu durum hamileliğim sürecinde daha da arttı kayınvalide baskısına dönmeye başladı durum, dışarı çıksam nereye gidiyorsun eve biri gelse ses geliyor kim var sizde, eşimle başbaşa birşey yapmaya çalışsak bizde gelelim.... taki çocuğumu doğurasıya kadar , doğum yaptım çocuk kokuna alışmasın diye emzirme dışında bana vermek istememeye çalıştılar eee sen dinlen dediler ama evimde 10 kişi oturdular vs vs doğum üzerinden çok geçmemişti bir canıma tak ettti geçtim eşimibn karşısına rahatsız olduğumu dile getirdim kalabalıktan da tavırlardan da rahatsızım dedim uzun uzun anlattım... Eşimin açıklaması onlar seni düşünüyorlar art niyet yok içlerinde vs oldu tamam dedim en azından eşim onlarada uygun bir dille anlatır durumu,ben mesafemi koyayım bunlara .... Ne olduysa bunu dedikten sonra oldu gelin yani ben suratsız,memnuniyetsiz oldu, o çocuğa bakamaz dediler, kaynanam görümcemin çocuğuna baktığı gibi ! benim çocuğuma bakmak istedi ben bakamazmışım diye, doğurduğum gibi bakarım dedim. Bu seferde sen annemisin 3 ay emzirdin çocuğunu dediler( acı ama bunu eşimde dedi ) o anda koptu bende bazı şeyler herşeye tamam ama kimse anneliğime laf söyleyemez sonuçta, hepsinin üstüne yürüdüm, bildirdim hadlerini.... Fakat şuan farklı bir sorunla karşı karşıyayım kayınvalidem olacak kişi eşime karın çalışsın, ev alın ,birikim yapın baskısı kuruyor ve benim kocamda çok güzel kuruluyor, ben yetişemiyorum diye geliyor karşıma... Ama benim onlara hiçbir masrafım yok aksine babam sağ olsun sürekli destekler beni, markete gitse kendine 1 alsa birde bize alır, pazara gitsede aynı şekilde.... eşim yine çalışmayacak mısın nasıl olsa emzirmiyorsun diye geldi karşıma dayanamadım dedim kendisine çalış çalış diyorsun benim sana yük olacak birşeyim yok bu kadar da bakamayacaktın neden evlendin dedim, iyi tamam birşey demiyorum dedi gitti.... Ama sinirim bozuk kaldıramıyorum bu olanaları, siz benim yerimde olsanız ne yapardınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?