- 6 Ocak 2022
- 126
- 107
- 23
- 32
- Konu Sahibi tirtilhikayesi
-
Aynı şeyi dedim arkadaşımla koonuşurken bu kaynanamı bala yatırsan yine yenmez yine çekilmez :)Böyle adam ve kaynana çekilmez. Tavrınızı koymuşsunuz daha da demez heralde
7 sene önce kaybettim annemiTüüü yazıklar olsun. Annesinin dolduruşuna gelecekti ise ne diye evlendi. Herkes kendi doğurduğuna bakacak tabi. Kayınvalidenize sorun bakalım çocuk bakmayı anasının karnında mı öğrenmiş. Ya ne sinir bozucu bir durum ya. Çalışsanız bile evladınızı kendi annenize verin bence. Çünkü kv çocuğu size düşman bile edebilir. Evlerden Irak.
Cok iyi demissiniz boyle kocaya ben de calişmazdim. Omce bi birey olsun oküzMerhaba, sizlere ailem hakkında danışmak istediğim bazı konular var ama sizden ricam başkasına yol göstererek değil de kendiniz benim yerimde olsaydınız nasıl davranırdınız ona göre cevaplamanız. Konu birçok kişinin yaşadığı kayınvalide görümce eş sorunu... 7 ay önce doğum yaptım, Allah'a emanet hayatıma neşe katan tatlı bir kızım var ve benim ayağa kalkışım da hey bir durun diyişimde kızımla beraber başladı.mm Evlendiğim dönemlerde herşeyi kayınvalidemlerle yapmaktan onlarla gezmekten şikayetçiydim ama bunu dile getiremezdim tabi bu durum hamileliğim sürecinde daha da arttı kayınvalide baskısına dönmeye başladı durum, dışarı çıksam nereye gidiyorsun eve biri gelse ses geliyor kim var sizde, eşimle başbaşa birşey yapmaya çalışsak bizde gelelim.... taki çocuğumu doğurasıya kadar , doğum yaptım çocuk kokuna alışmasın diye emzirme dışında bana vermek istememeye çalıştılar eee sen dinlen dediler ama evimde 10 kişi oturdular vs vs doğum üzerinden çok geçmemişti bir canıma tak ettti geçtim eşimibn karşısına rahatsız olduğumu dile getirdim kalabalıktan da tavırlardan da rahatsızım dedim uzun uzun anlattım... Eşimin açıklaması onlar seni düşünüyorlar art niyet yok içlerinde vs oldu tamam dedim en azından eşim onlarada uygun bir dille anlatır durumu,ben mesafemi koyayım bunlara .... Ne olduysa bunu dedikten sonra oldu gelin yani ben suratsız,memnuniyetsiz oldu, o çocuğa bakamaz dediler, kaynanam görümcemin çocuğuna baktığı gibi ! benim çocuğuma bakmak istedi ben bakamazmışım diye, doğurduğum gibi bakarım dedim. Bu seferde sen annemisin 3 ay emzirdin çocuğunu dediler( acı ama bunu eşimde dedi ) o anda koptu bende bazı şeyler herşeye tamam ama kimse anneliğime laf söyleyemez sonuçta, hepsinin üstüne yürüdüm, bildirdim hadlerini.... Fakat şuan farklı bir sorunla karşı karşıyayım kayınvalidem olacak kişi eşime karın çalışsın, ev alın ,birikim yapın baskısı kuruyor ve benim kocamda çok güzel kuruluyor, ben yetişemiyorum diye geliyor karşıma... Ama benim onlara hiçbir masrafım yok aksine babam sağ olsun sürekli destekler beni, markete gitse kendine 1 alsa birde bize alır, pazara gitsede aynı şekilde.... eşim yine çalışmayacak mısın nasıl olsa emzirmiyorsun diye geldi karşıma dayanamadım dedim kendisine çalış çalış diyorsun benim sana yük olacak birşeyim yok bu kadar da bakamayacaktın neden evlendin dedim, iyi tamam birşey demiyorum dedi gitti.... Ama sinirim bozuk kaldıramıyorum bu olanaları, siz benim yerimde olsanız ne yapardınız
Çalışmak güzel birşey , hamileliğimin başına kadar çalışıyordum sorunlu bir hamileliğim olduğu için bırakmak zorunda kaldım.. Şöyle bir durumda var para her zaman ihtiyaç ama maddi anlamda en büyük desteğim babam var , babamın bana bırakacağı bir ev var , annemden kalan belli bir pay var bunları ortaya koyuca çocuğumu kendim yetiştirmek istemem daha mantıklı geliyor bana... ben çalışırsam çocuğuma kaynanam bakacak eşimle ortak kazandığım parayla gezip tozacak yada kendilerine ev yaptıracaklar... Ben başkası için çocuğumu neden rezil edeyimBence yavaş yavaş iş bulmaya bakın. Onlar zorladığı için değil. Ben sizin durumunuzda olsam ne kaynanam ne de kocama güvenebilirdim.En azından elinizde kendi paranız olsa çemkirmelerini çekmek zorunda kalmazsınız. Ama bebeğiniz çok küçük hemen çalışın demiyorum. Zaten kaynananız yine kendi çocukla haşır neşir olmak için iş bahanesiyle sizi evden göndermeye çalışıyor. Çocuk 2 yaşına falan gelsin mutlaka çalışmaya, başlayın.
Ağzı küfürlü eli vurak küçük kadın gibi yetiştiriyor şu an görümcemin çocuğuna bakıyor , evliliklerinin de içinde ... yazık oluyor herkeseKaynana çocuk bakmaya bu kadar hevesliyse bir tane daha doğursun bu ne ya
Her insan iyi olamaz. Bizde her insan ile iyi ilişkiler kuramayız. Keşke böyle olmasaydı ama maalesef şimdilerde düzen bu. Rabbim niyetinizi salih kılsın inşallah dilediğiniz gibi gönlünüzce yetiştirirsiniz evladınızı.7 sene önce kaybettim annemievlat dfarklı birşey, dünyaya getirdiğimiz güzel bir tohum onu güzel yetiştirip, güzellikler ekme niyetimdetim ona, maneviyatı, sevgisi güçlü olsun istiyorum, biraz daha büyüsün kurslara götüreyim, eğitimler aldırayım kendini tanısın ona göre bir yol izlesin, barışık olsun kendi ile istiyorum... Sevsin herkesi sevsin, onları da sevdin ama onlar böyle yaptıkça dokunsunlar bile istemiyorum çocuğuma
e her şeyin varmış. baban da arkanda. çocuğu da yapmışsın boşa gitsinÇalışmak güzel birşey , hamileliğimin başına kadar çalışıyordum sorunlu bir hamileliğim olduğu için bırakmak zorunda kaldım.. Şöyle bir durumda var para her zaman ihtiyaç ama maddi anlamda en büyük desteğim babam var , babamın bana bırakacağı bir ev var , annemden kalan belli bir pay var bunları ortaya koyuca çocuğumu kendim yetiştirmek istemem daha mantıklı geliyor bana... ben çalışırsam çocuğuma kaynanam bakacak eşimle ortak kazandığım parayla gezip tozacak yada kendilerine ev yaptıracaklar... Ben başkası için çocuğumu neden rezil edeyim
Bu bakış açınız yanlış.benim onlara hiçbir masrafım yok
Zaten çocuk büyüsün çalışacağım derdim sana yük olduysam kendi karnımı kendim doyururum. Ev işinide ortak yaparız masrafları da. Herkes rahat ederMerhaba, sizlere ailem hakkında danışmak istediğim bazı konular var ama sizden ricam başkasına yol göstererek değil de kendiniz benim yerimde olsaydınız nasıl davranırdınız ona göre cevaplamanız. Konu birçok kişinin yaşadığı kayınvalide görümce eş sorunu... 7 ay önce doğum yaptım, Allah'a emanet hayatıma neşe katan tatlı bir kızım var ve benim ayağa kalkışım da hey bir durun diyişimde kızımla beraber başladı.mm Evlendiğim dönemlerde herşeyi kayınvalidemlerle yapmaktan onlarla gezmekten şikayetçiydim ama bunu dile getiremezdim tabi bu durum hamileliğim sürecinde daha da arttı kayınvalide baskısına dönmeye başladı durum, dışarı çıksam nereye gidiyorsun eve biri gelse ses geliyor kim var sizde, eşimle başbaşa birşey yapmaya çalışsak bizde gelelim.... taki çocuğumu doğurasıya kadar , doğum yaptım çocuk kokuna alışmasın diye emzirme dışında bana vermek istememeye çalıştılar eee sen dinlen dediler ama evimde 10 kişi oturdular vs vs doğum üzerinden çok geçmemişti bir canıma tak ettti geçtim eşimibn karşısına rahatsız olduğumu dile getirdim kalabalıktan da tavırlardan da rahatsızım dedim uzun uzun anlattım... Eşimin açıklaması onlar seni düşünüyorlar art niyet yok içlerinde vs oldu tamam dedim en azından eşim onlarada uygun bir dille anlatır durumu,ben mesafemi koyayım bunlara .... Ne olduysa bunu dedikten sonra oldu gelin yani ben suratsız,memnuniyetsiz oldu, o çocuğa bakamaz dediler, kaynanam görümcemin çocuğuna baktığı gibi ! benim çocuğuma bakmak istedi ben bakamazmışım diye, doğurduğum gibi bakarım dedim. Bu seferde sen annemisin 3 ay emzirdin çocuğunu dediler( acı ama bunu eşimde dedi ) o anda koptu bende bazı şeyler herşeye tamam ama kimse anneliğime laf söyleyemez sonuçta, hepsinin üstüne yürüdüm, bildirdim hadlerini.... Fakat şuan farklı bir sorunla karşı karşıyayım kayınvalidem olacak kişi eşime karın çalışsın, ev alın ,birikim yapın baskısı kuruyor ve benim kocamda çok güzel kuruluyor, ben yetişemiyorum diye geliyor karşıma... Ama benim onlara hiçbir masrafım yok aksine babam sağ olsun sürekli destekler beni, markete gitse kendine 1 alsa birde bize alır, pazara gitsede aynı şekilde.... eşim yine çalışmayacak mısın nasıl olsa emzirmiyorsun diye geldi karşıma dayanamadım dedim kendisine çalış çalış diyorsun benim sana yük olacak birşeyim yok bu kadar da bakamayacaktın neden evlendin dedim, iyi tamam birşey demiyorum dedi gitti.... Ama sinirim bozuk kaldıramıyorum bu olanaları, siz benim yerimde olsanız ne yapardınız
Terbiye müsade etse neler denir nelerKocan,kumandalı oyuncak arabalar gibi..
Ben olsam biraz daha direttiklerinde önce işi bulur sonra bu kişiyi bosardim.
Cocugama da aslanlar gibi bakardım,ailem zaten desteğini eksik etmiyormus.
Benden çıkana söz hakkım olamayacaksa ne anladım o evlilikten.
Yok size biri mi geldi,vay efendim sesler geliyor..Elinde bardak, ev mi dinliyor.
"Evet Anne,dostumu aldım eve desen" sogurdu herhalde KV.
Kocan,kumandalı oyuncak arabalar gibi..
Ben olsam biraz daha direttiklerinde önce işi bulur sonra bu kişiyi bosardim.
Cocugama da aslanlar gibi bakardım,ailem zaten desteğini eksik etmiyormus.
Benden çıkana söz hakkım olamayacaksa ne anladım o evlilikten.
Yok size biri mi geldi,vay efendim sesler geliyor..Elinde bardak, ev mi dinliyor.
"Evet Anne,dostumu aldım eve desen" sogurdu herhalde K
Boşanmak akla gelen ilk çözüm ama çok da düşünerek alınması gereken bir kararBen olsam boşardım .
Çok güzel yazmışsınız çok da haklısınız peki bir insan kendi değerinin farkında nasıl varır ? Uzmanların yazdığını okuyorum ama ben daha net bir cevap arıyorumBu bakış açınız yanlış.
Çalışmanızı ben de öneririm şahsen ama bebeğiniz var planını yapın ona göre.
Olacak gibi değil ve sorun kv görümce de değil.
Sorun eşiniz.
Şuna inanırım ki eşiniz size o değeri verse kimse kalkıp ağzını açamaz.Bunun bir üstü de şu oluyor,siz özdeğerinizin farkında olsanız eşiniz hiiiiç yeltenemez sizi incitmeye.
Ne yapın edin değerinizi farkedin.
Allah razı olsunHer insan iyi olamaz. Bizde her insan ile iyi ilişkiler kuramayız. Keşke böyle olmasaydı ama maalesef şimdilerde düzen bu. Rabbim niyetinizi salih kılsın inşallah dilediğiniz gibi gönlünüzce yetiştirirsiniz evladınızı.
Annenizin mekanı cennet olsun inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?