Merhaba, sizlere ailem hakkında danışmak istediğim bazı konular var ama sizden ricam başkasına yol göstererek değil de kendiniz benim yerimde olsaydınız nasıl davranırdınız ona göre cevaplamanız. Konu birçok kişinin yaşadığı kayınvalide görümce eş sorunu... 7 ay önce doğum yaptım, Allah'a emanet hayatıma neşe katan tatlı bir kızım var ve benim ayağa kalkışım da hey bir durun diyişimde kızımla beraber başladı.mm Evlendiğim dönemlerde herşeyi kayınvalidemlerle yapmaktan onlarla gezmekten şikayetçiydim ama bunu dile getiremezdim tabi bu durum hamileliğim sürecinde daha da arttı kayınvalide baskısına dönmeye başladı durum, dışarı çıksam nereye gidiyorsun eve biri gelse ses geliyor kim var sizde, eşimle başbaşa birşey yapmaya çalışsak bizde gelelim.... taki çocuğumu doğurasıya kadar , doğum yaptım çocuk kokuna alışmasın diye emzirme dışında bana vermek istememeye çalıştılar eee sen dinlen dediler ama evimde 10 kişi oturdular vs vs doğum üzerinden çok geçmemişti bir canıma tak ettti geçtim eşimibn karşısına rahatsız olduğumu dile getirdim kalabalıktan da tavırlardan da rahatsızım dedim uzun uzun anlattım... Eşimin açıklaması onlar seni düşünüyorlar art niyet yok içlerinde vs oldu tamam dedim en azından eşim onlarada uygun bir dille anlatır durumu,ben mesafemi koyayım bunlara .... Ne olduysa bunu dedikten sonra oldu gelin yani ben suratsız,memnuniyetsiz oldu, o çocuğa bakamaz dediler, kaynanam görümcemin çocuğuna baktığı gibi ! benim çocuğuma bakmak istedi ben bakamazmışım diye, doğurduğum gibi bakarım dedim. Bu seferde sen annemisin 3 ay emzirdin çocuğunu dediler( acı ama bunu eşimde dedi ) o anda koptu bende bazı şeyler herşeye tamam ama kimse anneliğime laf söyleyemez sonuçta, hepsinin üstüne yürüdüm, bildirdim hadlerini.... Fakat şuan farklı bir sorunla karşı karşıyayım kayınvalidem olacak kişi eşime karın çalışsın, ev alın ,birikim yapın baskısı kuruyor ve benim kocamda çok güzel kuruluyor, ben yetişemiyorum diye geliyor karşıma... Ama benim onlara hiçbir masrafım yok aksine babam sağ olsun sürekli destekler beni, markete gitse kendine 1 alsa birde bize alır, pazara gitsede aynı şekilde.... eşim yine çalışmayacak mısın nasıl olsa emzirmiyorsun diye geldi karşıma dayanamadım dedim kendisine çalış çalış diyorsun benim sana yük olacak birşeyim yok bu kadar da bakamayacaktın neden evlendin dedim, iyi tamam birşey demiyorum dedi gitti.... Ama sinirim bozuk kaldıramıyorum bu olanaları, siz benim yerimde olsanız ne yapardınız