siz benim yerimde olsanız ne yapardınız

Ne güzel yazmışsınız "kötü gelin" ben zaten onun ta kendisiyim onların nezdinde ... Onlarla sürekli gezmek istemem,çocuğuma bakmalarına izin vermem, herşeyi geçtim çalışmıyorum daha ne olsun ...
Hiç pasif duruma düşmeyin. Şu emzirme konusunda aşırı hassasım zaten aşırı sinir oldum. Minicik bebeğiniz var anne olmak her şeyin üzerinde kendinizi hazır hissedince çalışırsınız ya da hiç çalışmam kocamın getirdiği yetiyor bile diyebilirsiniz. Bu durum sadece sizi ve kocanizi alakadar eder.

Belli bi yaş aralığında bebek en çok anneye muhtaç. Onunla aranızdaki bag çok önemli. Bosverin kötü gelin olun iyi olunca da kıymet bilinmiyorsa ne gerek var yıpranmaya..

Çirkefleşiyorum ama bunu yaptıktan sonra yorgun düşüyorum çirkeflikten cinnet noktasına geçiyorum bu da hoşuma gitmiyor
Çünkü sizi en hassas noktanizdan vuruyorlar çok normal cirkeflesip sonra yorgun düşmek. Yeni anne olmuşsunuz insan her anını doya doya yaşamak istiyor. Mecburi bı durum yoksa bebeği en iyi anne büyütür fikrindeyim.

Örneğin benim kv. Diğer torunlarına bakmış çocuklar o kadar dengesiz olmuş ki çünkü her şeye ben bakıyorum diyip müdahale etmiş. Ben bunu yasamak istemiyorum şuan bile bebeğime bak göz kulak ol demiyorum. oysaki o kadar kötü bı lohusalık yaşadım ki buna rağmen yardım istemedim o da zaten oralı olmadı. ( Destek olacağına köstek olup emziremiyorum diye yüzüme vurdu başkaları ile kıyasladı )

sırf çocuğu için iş hayatini bitiren insanlar gördüm. Çocuk zaten belli bı çağa gelince bağımsız olmak istiyor ama onlar illa müdahale edeceği için bunları görmek istemiyorlar.

Hadi bunları geçtim babanız destek oluyormuş. Adamcağız yedirip icirirken niye gocunmuyorlar. Resmen işlerine geldiği gibi davranıyorlar. Aileniz arkanizda durur gibi geldi bana. Baktınız bunlar hala aynı baskıyla devam ediyor resti çekin.

Aynı şeyleri söyledim kendim büyütmek istiyorum, onu farklı yetiştirmek istiyorum , kendini tanıması için küçüklükten sosyalliğini geliştirecek şeylere kurslara göndermek istiyorum, onunla etkinlikler yapmak, güzel sofralar hazırlamak, ailecek gezmek,doğayı tanıtmak, kitap okumak vs vs bunların hepsini sen yapamazsın dedim kaynanama , eşime ... Ben annesiöolarak bu laeı yapmam istiyorum babası olarak bunlara imkan tanıman lazım dedim, kaynanama çoxjk konusunda bilgine güveniyorum ama bana yapmamı istediğin şeylerin nedenini söyle kızım bunu yaparsan şöyle iyi olur böyle kötü olur söyle dedim... Ben insanlık yaptım bunlara ama anlamıyorlar

Mutlu olmak için evlendim, mutlu olduğuma inandığım için yaptım bu çocuğu o olunca değişen ne oldu... Görümce, görümcenin işten ayrılması kayınvalidesinin onun istememesi, görümcenin çocuğu kendi kayınvalidesine göstermek istememesi, evine istememesi.... Benim mutsuzluğumun kaynağı görümce oldu kaynanamı da kocamı da çok güzel kurdu.... Yazıl ki onlarda kuruldu.... Ayrılmama , mutsuz olduğumu bilmeme babam aşırı şekilde üzülür, hayatında tek ben varım zaten, kardeşim vs yok... Güçlüyüm, ayakta duruyorum minnet etmiyorum ne kocama ne de onlara ama ne ağır geliyor biliyor musunuz... O yuvam dediğim adımın sıcaklığını kaybetmiş olmak, ablasına gösterdiği merhameti bana göstermemiş olması, en çok zoruma giden şeyler bunlar....
Resti çekeyim maddi anlamda ihya eder babam beni peki yüreğine inandığım o adamla geçirdiğim güzel günler ne olacak, bu adam bu değildi bunlar geçiyor aklımdan ...
Resti çektim benim kız evladım var ben tekrar asla evlenmem, devir o kadar kötü ki insanlara güvenemem...
Ama boşanmışsın, yalnız yaşıyorsun veya babanla bakışlar öyle farklılaşıyor ki....

Keşke anlasalar ama şart değil; hani anlıyoruz seni diyip sırtını sıvazlamazlar çoğu zaman zaten aile, arkadaş olsun; biz kendi iyiliğimizi düşünüp, kendimizi korumak zorındayız. Sen sınırını çiz, tavrını koy, bebeğini büyütmeye devam et bakalım

Teşekkür ederim en azından beni yürekten dinlediğiniz için

Sizi çok iyi anlıyorum insan bazen umduğunu bulamıyor ve hayal kırıklığı yaşıyor.
Eşiniz çok çabuk şekil alıyor etkileniyor bunu aşıp en azından orta bı yol bulmali.

Endişe etmekte çokça haklısınız ama size tavsiyem eğer bir mesleginiz varsa en azından bebek kreş zamanına gelene kadar dişinizi sıkın ve işe girin. Bir kadinin ekonomik ozgurlunun olması bı çok kişinin çenesini kapatıyor ben bunu çok iyi anladım.

Mesela benim hedefim bu yönde. El kadar bebeğimi bırakıp gidemem ama hedefledigim zamana gelince paramı kazanacağım.
Her şeyden ziyade kendi iyiligimiz içinde şart bu.

Ama fikriniz ne olursa olsun arkasında durun lafinizi söyleyin geri çekilin birazda uzak durun eşinizi seviyor ve inanıyorsanız alttan alıp ortak bı kararla ilerlemek için ikna edin. Çünkü onla zitlastikca daha yorgun düşeceksiniz..

Ben katilmiyorum. Kadinin calismasi yanayim ama bu aile cocugu asla bakiciya vermez. Kv cocuga bakacagim diye tutturur. Bin tane farkli problemle ugrasmak zorunda kalir konu sahibi. Kocasi yetmez cocugu da doldurur.

Ayrıca ilk pişmanım dön dediğinde de yelkenleri hemen suya indirme :)

Ben katilmiyorum. Kadinin calismasi yanayim ama bu aile cocugu asla bakiciya vermez. Kv cocuga bakacagim diye tutturur. Bin tane farkli problemle ugrasmak zorunda kalir konu sahibi. Kocasi yetmez cocugu da doldurur.
Değindiğiniz noktalar çok doğru.. görümcemin 3 yaşında çocuğu var çocuk şiddet yanlısı ağzında sürekli küfür baba ve babanneye karşı hep bir nefret sözleri... Ben minnacık çocukların zihinleri ve kalplerinin bu şekilde kirlenmesi istemiyorum

Zaten çalışmanız konusunu onlar hamilelikte konuşmuş ki, doğurduğunuz gibi “kokuna alışmasın” demişler. Daha o kısmı okur okumaz sonunu tahmin etmiştim. Ben olsam çalışmam, sırf bu yüzden çalışmadım da, çocuğuma bakmak için bize çörekleneceklerdi çünkü. Çocuğunuzu büyütün, babanızda desteği kessin.

Dün de yazmıştım, eşime sopuk davranıyorum diye, farkında kendince adım atmaya çalıştı aynı olduğumu görünce banane düzelir dedi belkide...
Ama ben uzun uzun düşündüm, yazdıklarınızı okudum, hatalı olduğum yer var mı diye tekrar tekrar düşündüm ve şu karara vardım...
Bir değişim başlatıyorum önce kendimde sonra hayatımda ama böyle hızlı hızlı radikal değişikler değil yavaş yavaş sindire sindire ...
Doğum sonrası kilo, sarkan göğüs (ki buna çok takık ) aman ona masraf olmasın diye kıyafet tarzı şeylerde elimdekilerle idare etmelerim... Zengin bir hayattan çıkmış olmama rağmen onların gözüne bunu sokmak istemem aman eşim kendini kötü hissetmesin demelerim.... Yeter ama değil mi ??
Dediğim gibi yavaş yavaş değişeceğim oje sürmeyen bu kadın oje sürecek bugün, yarın uyandığında cilt bakımını yapacak doğal bir makyaj yapacak ve bunları iyi hissetmek için yapacak
Eşine de hala soğuk davranacak, aşkım buna darıldım buna üzüldüm demeyecek...
Davranışları değişecek sonra bu kadının beni tahrik etmeye çalıştıkları ortamda sakinliğini koruyup bu benim hayatım bu benim kararım diyeceğim....
Onlar gibi küfüre sinire başvurmadan hemde...
Kendim ve hayatım değişince farkına varacak eşim elinden gidiyor oluşumun o zaman kozlar benim elime geçecek...

Birde kızlar yazmadım da ben bu sene üni son sınıfta bıraktım okulu, fizik öğrencisiyim normalde... Fizik bana göre mi değil ama hayatın işleyişini evrenin mükemmelliğini anladım fizik sayesinde , açık öğretimden tekrar okula başlaması düşünüyorum hemde daha sosyal ağırlıklı bir bölümde sosyoloji, çocuk gelişimi gibi bir bölüm hem okumayı sevdiğim için hemde kendimi geliştirmek için...
Bunlar dışında da üretmeyi seviyorum puch yapıyorum el becerilerim var kendi işimi kurmak istiyorum e ticaret olabilir...
Benim bu tarz düşüncelerim var fakat bana yaşattıkları sıkıntılarından dolayı konsantre olamıyorum adım atamıyorum birşeylere...

İşte şimdi kendime gelme zamanı dediğim noktalardan biri de bunu
Onlar sıcak parayı seviyor, bu kızdan onlara ekmak çıkmaz ama

Siz bir yerden başlayın , inançlı ve sabırlı olun gerisi gelir Hayat mottom" önce kendini düşün" zaman zaman sekteye ugrasada elimden geldiğince bu şekilde yaşıyorum.Biliyorum ki mutlu çocuklar,mutlu eş ve en önemlisi mutlu ben......

Eğer imkanınız varsa ki oldugunuzu soylemissiniz çocuğunuza kreş yaşı gelene kadar kendiniz bakın. Sonra kreşe verir çalışmaya başlarsınız. Bebeğinizin size ihtiyacı var. Bu günler bir daha geri gelmeyecek. Yardim ediyoruz adı altinda sizden almaya çalışmaları emzirmeden emzirmeye vermeleri yanlis olmuş. Bir de kucağa alıştirma diyenler yok mu cok sinir oluyorum ben. Bir bebeğe en iyi annesi bakat. Cok yardim etmek istiyorlarsa evin islerini yapsınlar. Mutlu anne demek mutlu bebek demek. Eger huzurunuz yoksa bebeğinizi öyle bir ortamda büyütmeyin.

Bu nasıl adam,nasıl k.v...böyle şeyler filmlerde olur sanıyordum..orası aile apartmanı mi kira veriyor musunuz..ufacık bebek ne çalışması ..çalışsanız alacağınız asgari ücret hatta onu bile vermiyorlar..O parayla birikim falan yapılamaz ev nasıl alınacak.. insan bi der ki kızım sen bebeğine bak,biz yetişemediydiniz yerde destek oluruz, çocuk kreş çağına geldiğinde istersen çalışırsın..anne dediğin evladının ailesine ,mahremine saygı duyar,illahaki bi fitnelik sokacak bunlar..kaç yaşındasınız ne mezunsunuz kpss'ye falan hazirlanin, onlar için değil kendiniz için çalış, bu sürede bebeğe baksınlar boşver sonuçta sen annesin senden soğumaz, okula başlatana kadar idare et..işin yoluna girdiğinde ailen de yenindeysa ayrılırsın, ama sen işi girince sana olan davranışlarının da değişeceğini düşünüyorum...

Eşiniz sizi çalışmaya zorlayamaz

İşe yarar mı bilmiyorum ama madem annesi eşinizi dolduruyor kavga ile değilde tatlı dille bunu belki tersine çevirebilirsiniz. O zaman annesinin göremediği yüzünü görür
Misal örnek veriyorum şimdi
-Oğlum karında çalışsın para biriktirin bu ne böyle
Eş hemen gelir karısına çalışmasını söyler. Karısı;
-kocacığım annen de iyiliğimiz için söyledi biliyorum ama bebeğimiz daha küçücük annesine muhtaç şimdi çalışmam uygun olmaz.

Kocanı biraz kendi tarafına çek

Dediklerini yaptım , kaynanam insan değil şeytan olduğu için çok işe yaramıyor hep bir daha fazlası isteniyor bugün çalışsam çocuk onlarda kalsa yarın yatıyada kalsın der izinli olsam sen dinlen bizde kalsın der tatile gitsem aman üzer sizi ben bakayım der, niyet iyi değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…