Sigaradan kurtuluyorum

Seni tebrik ediyorum .. en doğru kararı vermışsın ben 4 senedir sigara kullanıyordum gece mayıs 28inde bıraktım ve hiç kaçmak yapmadım şuan 10 ay oldu bitti benim için şükürrler olsunnn :))) seni takip edeceğim yanındayım sonuna kadar destek sakın ama sakın bi duman diiyip tekrr yakma O SENİ KALP HASTASI KANSER YAPAN İĞRENÇ ŞEYİİİ.. yanındayım ne istersen konuşa bilriiz.. sakız çiğne yemek ye çips çikolata ye verırısın gerıye kılo.. ben almadım hiç braktıgımdan berı aldım ama 2 kılo felan normal o fazlasıbnıda verırısın yeterkı bırak şu pisliği!!

yazdıklarınız sayesın de bende sigarayı bırakmaya karar verdim tam 8 saattir sigara içmiyorum teşekkür ederim :)

yazdıklarınız sayesın de bende sigarayı bırakmaya karar verdim tam 8 saattir sigara içmiyorum teşekkür ederim :)

çok sevindim senin adına. tabi kendimle de gurur duydum birilerine örnek oldum diye. ilk günler zor geçecek. bol bol yaz bize, hem de topiklerdeki geçmiş sayfaları oku. ben sigarayı bırakmakla kendime çok büyük iyilik ettim. şu anda yaşadığım tek sorun wc ye sık çıkamamak. bunu da zamanla aşacağımdan eminim. bunun dışında suyun tadının bile bambaşka old. farkettim. çok mutluyum ve kendimi süper hissediyorum. aramıza hoşgeldin.

acaip derece de sigara kokusu alıyorum ve çok rahatsız ediyo bu durum beni bütün eşyaları mı yıkıcam bi de duşa giricem ben öğrenci evinde kalıyorum evde acaip sigara kokusu var bu yüzden korkuyorum ev arkadaşım da kullanıyorum umarım başaracağım.

Zorlu 1gün daha.37.günümdü.Ama niye bu kadar eziyet çekiyorum.Herşey çok iyiydi,gayet rahattım sigarasız hayatımda.Ama bikaç gündür resmen ilk günlerimi yaşıyor gibiyim.Bugün pikniğe gittik,etrafımda diğer piknikçilerin içtiğini gördükçe,semaverden çayımı doldurdukça,temiz havayı soludukça,denizin güzelliğine daldıkça nasıl canım çekti anlatamam..Çok mutsuzum,ya kayınvalidemler vardı sigarayı bırakmadan önce,1.5ay falan kalmışlardı,onlar varken çok içmiştim,onlar gittikten 1hafta sonra bıraktım zaten..Yine onlar bizde, 1hafta olacak geleli,ve onlar geldiğinden beri ben yine daraldıkça,onlarla bi arada vakit geçirdikçe canım sigara çekiyo,off offf....Keşke biraz daha vakit geçseydi de öyle gelselerdi..Allahın izniyle Nisan 7 de gitcekler ve bikaç ay görmicem,umarım bu zamanda geri başlamam,bu işin bahanesi biliyorum herşey benim elimde..Allahım bana yardım et,şu zorlu süreci atlatayım..

buna benzer zor zamanlarım oluyor benim de. bazen arkadaşlarım geldiğinde canım çok istiyor. içtiğimi ve sonra neler yaşayacağımı hayal ediyorum. elime sigarayı alacağım. bir heyecan saracak vücudumu. yakacağım. ilk nefes ciğerime giderken boğazımdan zorla geçecek. bıraktığım zaman ki tadı bulamayacağım. sigara bitecek. ben ne yaptım diyeceğim kendi kendime ama olan olacak. 30 dk sonra canım yeniden isteyecek. ve o kısır döngü yeniden başlayacak. peki o anda içmemek için ne yapılabilir. elinede koca bir su bardağı yudum yudum tadına vararak su içebilirsin. yada o ortamdan uzaklaşmak için wc ye gitmeyi bahane edebilirsin. sakın içme. burada bir kişi yenilirse diğerlerimiz de yenilir...hepimiz birbirimizden güç alıyoruz...

Arkadaşım çok teşekkür ederim bugüne kadar bana olan desteğin için ama ben bugün 38.günümde o canavara yenildim..Bikaç gündür bugünü yaşamamak için direniyodum,küçücük bi kıvılcım yeterliydi geri başlamam için ve ben bugün onu buldum ve pesettim..Çok üzgünüm,öyle üzgünüm ki kendimden nefret ediyorum,çok büyük bi suç işlemiş gibi hissediyorum kendimi..Oysa öyle huzurluydum ki onsuz dünyamda anlatamam..Sakın pesetmeyin arkadaşlar,gerçekten sigarasız hayat çok güzel..İşin kötüsü daha eşime söyleyemedim,aramız biraz limoni ve çok kızacak eminim..Söylediğimde limoni olan aramız daha da bozulacak..Ama bi sebep lazımdı ya,ailesine gerilmiştim,üstüne bugün okuldan çıktım telde onunla konuşurken aramızda geçen tatsız muhabbetti bana o paketi aldırtan ama nasıl anlatcam ki bunu ona..Ben bu illetten gerçekten kurtulmak istiyodum ve hala da çok istiyorum..Lütfen bana olumlu güzel bi şeyler söyleyin de o güce yeniden kavuşayım..Ben sizi sonuna kadar destekliyorum arkadaşlar,38 gün içmeyip geri başlayan birisi olarak,geri adım attığınızda size hiçbişey katmadığını,hiçbi kıymeti olmadığını bizzat yaşayan biri olarak belirtmek istiyorum..Sinirlerim çok bozuk

zararın neresinden dönersen kardır. hemen at o paketi. ve sakın devamını içme. eğer sigarasız yaşama devam etmek istiyorsan bil ki bu yenilgi birşey ifade etmez. belki yine ilk günler sıkıntı çekeceksin ama inan zor olmayacak. 38 gün az değil. hatta oldukça fazla bir zaman. hadi iyi haberlerini bekliyoruz...

62. günüm bugün. Geçen hafta bende bir sinirle sigara aldım, arkadaşımızın dediği gibi ilk sigara keyif vermeden zorla gidiyor sanki ama yarım saat sonra tekrar istemeye başlıyorsun, ve maalesef başa dönüş.... o ilk günlerdeki bütüün emeğin çöpe gidiyor, (en çokta buna üzüldüm) Sonra içmeyeceğim diyerek aldığım onca kilolar.... Ya herşey boşa gidecek, resmen bunları düşünüp ağlayarak içtim sigarayı. Ne lanet birşeymiş bu.... Sonra dedim ki yapılanlar, emeklerim, direnmelerim asla boşa gitmemeli ve ben geri aynı işkenceyi çekmemeliyim!!!!!! Seni içmiyorummm hatta senden nefret ediyorum pis kokulu pis dumanlı iğrenç şey....

İşte karar verildikten sonra geriye kalan ne?? zamanını oyuna çevirip sigarayla kedi fare gibi oynamak.Canın sigara istemiyor aksine sigaranın pis dumanı içine girmek için can atıyor.Yani onun canı istiyor karşısına geçip ona işkence ederek koca bir bardak su ve naneli bir sakız, yada karanfilli tarçınlı güzel bir elma çayı.....

Bende şu an aynı durumdayım, az kalsın başa dönüyordum boşyere zorlanma yaşatmayalım kendimize....... ha gayret ....

Son düzenleme:
selam;

bu senenin başında 10 gün bırakıp, geri saran biri olarak yeni bir deneme yapmaya daha karar verdim. benim bütün denemelerim eşimle birlikte bırakmaya çalıştığımız için hüsranla sonuçlanıyordu. ben bırakıyordum, o bırakamıyordu, ya da birlikte karar verip birkaç saat sonra bir tane ben içiyordum falan.

böyle olmuyor, her koyun kendi bacağından....

eşimin içmesi ya da içmemesi, ya da gözümün önünde içmesi gibi bahanelere sığınmicam artık. bu aralar yine bırakmayı düşünüyordum, ama bu topic zamanı öne aldırdı. spora başlamayı da düşünüyordum zaten, zamanlamaları denk geldi.

benim için en zoru hafta sonları. evdeyim, eşim de içiyor ve bütün hafta sonum temizlik yaparak geçiyor ve temizlik sırasında ne kadar sigara içtiğimi saymadım bile. nerdeyse sigara içmek için temizlik yapıyormuşum gibi bir durum...

başladım 27 mart 2012 saat 14.00 dan itibaren...

atak geldiğinde falan yazarım, sanırım artık çok sık yazarım

aramıza hoşgeldin. benim eşim de içiyor. tabi ki dezavantaj. ama yapacak birşey yok. ben canım sigara istediğinde eşimin içtiği sigaraları kokladım. olmadı sigarayı elime aldım. yakmadan içiyor gibi yaptım. midem bulandı attım. ama o kültablası kokusu insanda kriz falan bırakmıyor. sık sık yaz. iyi haberlerini bekliyoruz.

seni yürekten tebrik ediyorum. yeniden yenilmediğin, hatanın farkına vardığın için. bol su...en önemli çözüm. ve sigara içen bayanların yüzünü çaktırmadan incelemek. sonra da kendi yüzünü. aradaki uçurumu görmemek imkansız...

Teşekkür ederim, Kesinlikle cilt çok farkediyor, sigara içerkenki halimden 1 ton açıldım sanki. Beni en başlarda bu çok motive etmişti. Yeniden kararmamak dileğiyle:)) Suya devam

hemen bir hesap yapayım. 79 gündür içmiyorum. 2,5 ayı geçtim. 513,5 lira cebimde. tatile 1820 lira ödedik. yani benim payım 910 lira. ve ben yarısını hiçbirşey yapmadan sadece sigara içmeyerek çıkarmışım. 1580 tane sigaranın dumanı ciğerlerime gitmedi bu kadar sürede. aldığım 2 kilonun 1 kilosunu verdim. aaa gülmeyin o bir kiloyu vericem diye göbeğim çatladı. ama vericem vericem 60 kilo olucammm.....en son pide yediğimde sigara isteği tavan yapmıştı. 3 hafta önce falan. hatta canım sigara isteyecek diye hep uzak duruyordum. bugün de 1 porsiyoncuk yedim. ama canım sigara istemedi. o acı tatda kalmadı ağzımda. bebekler gibi uyuyor, gayet dinç uyanıyorum. ve artık cildim çok güzel...aynaya bakınca kendimi beğeniyorum...

Hepinizi imrenerek okudum.

Sizdeki iradenin sadece i si bende olsaydi keske.

Korkumdan deneyemiyorum bile.

Sabah esimi gonderdikten sonra ilk yaptigim sey balkonda sigara ve cay icmek.

En cok ihtiyac duydugum saatler sabahlari.

Ben ne yapicam?

benim de en çok sevdiğim sigara sabah sigarasıydı. şimdi eşim evde sabah sigara içince aldığım o kokunun nasıl pis ve iğrenç olduğunu tahmin bile edemezsiniz. şimdi inanamıyorum sabah o saatte o dumanı nasıl içime çektiğime...

Dünden beri içmeye devam ediyorum,ama pişmanlıkla..Bugün okulda herkes geri başlamama çok şaşırdı ve üzüldü(özellikle içmeyenler).Kendimi çok daha kötü hissettim bu duruma maruz kalınca..Yani sigaraya geri dönünce ''ohh be dünya varmış'' diyemedim,geri dönmek istiyorum arkadaşlar,zorlu da olsa aynı sıkıntıları yaşamaya razıyım,yeter ki içmeyeyim..

Yarın doktora gitcez,kontrolü var eşimin,bebek istiyoruz,zorlu bi süreçten geçiyoruz bu yolda,eşim ameliyat oldu,4.5ay oldu,ve aylardır yarının olmasını bekliyoduk güzel haber almak için,umarım değerler düzelmiştir.Niye bunu anlattım,yarın bu zorlu sınavı atlatayım,perşembe gününden itibaren yine içmicem,bırakacağım yine..Kayınvalimdemlerin varlığına daraldım,eşimin lafına kırıldım diye geri döndüm de noldu,rahatsızlığım azaldı mı varlıklarından??Hayır!!!Onlar gidene kadar içerim sonra yine bırakırım diyodum ama beklemeye gerek yok!!Çünkü içerken huzursuzum..(Bi de kayınvalideme söyledim,sigaraya geri başladım diye,tabi eşime de,keşke söylemeseydim,ama 1-2saat önce karar verdim perşembe günü bırakmaya,o ana kadar bi süre içer yine bırakırım diyodum)

Kendimi mi kandırıyorum arkadaşlar??Beni sizden başka daha iyi kimse anlayamaz bu konuda..38.günde yenilip,geri başlayıp,3 gün içip,ben yine geri bırakacağım demek saçma mı??Çocuk oyuncağı mı bu diyen var mı aranızda?Lütfen bana yardımcı olun,desteklerinizi bekliyorum..

Ben 6 aydan sonra tek sigaray yenildim. hiç birşey kazanmadım. aksine çok şey kaybettim. perşembe günü yeniden içmemeyi dene. motivasyonunu kaybetmiş olabilirsin. yarın bol bol oku, bol bol video izle. yeniden motive olmaya çalış. iyi haberlerini bekliyoruz.

Dediğin gibi evet şevkim motivasyonum kırıldı,ben bu akşamdan başladım okumaya,izlemeye..Zaten karar verdikten sonra izledim,okudum.Umarım hayırlısı olur..Umarım 3güne yenilmem..Teşekkürler..

Dediğin gibi evet şevkim motivasyonum kırıldı,ben bu akşamdan başladım okumaya,izlemeye..Zaten karar verdikten sonra izledim,okudum.Umarım hayırlısı olur..Umarım 3güne yenilmem..Teşekkürler..

ne kadar erken yeniden bırakmaya çabalarsan senin için iyi. çünkü bu paketi de içeyim bırakacağım, bu pazartesi bırakağım şeklinde cümleler kurmaya başladın mı kabus başlar yeniden. sigara içmemek senin de bildiğin gibi süper birşey. bazen geceleri çocuk yanımıza geliyor. üçümüz sığamıyoruz yatağa. eşim de hooppp oturma odasına. sabah kalkınca sanırsın o odada sabaha kadar sigara içilmiş. eşimin sadece nefesinden sabaha kadar odanın içi iğrenç kokuyor. hemen cama koşuyorum. bu bile sigarayı bırakmak için yeterli bir sebeb olabilir. ay bak aklıma geldi o koku...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…