Sigaradan kurtuluyorum

Canım benim, önce sakin olmalısın. Sigarayı bırakalı 1,5 sene oldu ve o kadar rahatım ki, bunu paylaşmak istedim seninle. Bıraktıktan sonra sigaralı ortamlara, sokakta içenlere bile kızmaya başlıyor insan, hatta annem evlendiğimde ilk defa evime geldiğinde o içerken ne kadar tiksindim anlatamam, sadece şunu düşünmelisin sabah nescafe ya da çayla mı içiyorsun sigarayı? Bunu değiştirmelisin önce mesela sabah greyfurt+portakal elma ve azıcık ceviz gibi, hem kahvaltı hemde sigara isteği yok olur. Sana şans diliyorum, sormak istediğin bir şey olursa seve seve cevaplarım. Sevgilerimle...

İyi niyetin icin tesekkur ederim :)

Ne kadar guzel, sana cok ozendim. Eminim biraktiktan sonra binlerce faydasini goruyordur insan.

Fakat ben cidden tedaviligim bence. Esim bir sene once birakti ve bebek istiyoruz. Baktigin zaman ilk benim birakmam lazim. Esi icenler bile birakabilmis. Dedigim gibi sabahlardan dolayi cesaret edemiyorum birakmaya. Bir de cok seviyorum. Beni zehirliyor bunun bilincindeyim. Hangi akli basinda insan kendisine zehir enjekte eder? Boyle yazinca kendime olan saygim da azaliyor, bildigim halde devam ettigim icin. Belki cok rahat atlaticam krizleri bunu bilemiyorum, denemedim.

Durumum boyle iste canim

Yıllardır içiyorum bende diş tedavime başlanacak doktorum fırçalıyor sürekli en azından azaltın diyor,günde 1 paket içiyordum..

Geçen cuma günü nikotin bantı aldım 30cm lik olanlardan hiç içmemem gerekiyor bantı kullanırken ama günlük 5 tane filan içiyorum şimdilik..

İnşallah onuda içmemde kurtulurum bu illetten

MERHABA BEN UZUN ZAMANDIR BU SİTEYE ÜYE OLMAMA RAĞMEN İLK DEFA MESAJ YAZIYORUM.

20 YILDAN FAZLA BİR ZAMANDIR SİGARA KULLANIYORUM, AMA ARTIK BIRAKMAK İSTİYORUM,
Bu konuda en büyük etken ise 10 yaşınaki kızım sen olmazsan ben ne yaparım diyerek ağlıyor ve lütfen sigara içme diyor.

İşte bu karışık duygular içinde 171 sigara bırakma hattını aradım ve sigara bırakma polikliniğine gittim.
İlk bir hafta sigara içebilirsin dedi doktor ilaçla birlikte bugün 4. günüm ilaca başlamanın, azalttım sayısını çünkü zevk vermiyor artık boş boş
çekiyormuşum gibi geliyor, biraz da sakinleştiriyor galiba bu ilaçlar 02,04,2012 tarihinden itibaren tamamen bırakmayı hedefledim.
İnşallah başarabilirim, gerçekten çok istiyorum bu illetten kurtulmayı.
Gelişmeleri yazmaya devam edeceğim.

bende sigarayı 8 gün önce bıraktım. annem karaciğer kanserine yakalandı korkumdan bıraktım. ama bazen çok zorlanıyorum 2 çekince atıyorum gün boyu o bana iyi gelio.. acaba sigara içenler benim gibi günde 2 çekip atan oldu mu?

herkese merhaba;
bugün 81 gün oldu. çok rahatım inanılmaz hissediyorum kendimi. artık hiç canım istemiyor. aklıma bile gelmiyor. ben sigarayı bırakırken ilaç kullanmadığım için ilaçla bırakan arkadaşlara tavsiye edebileceğim bir şey yok malesef. ama herkese şunu söyleyebilirim. inat edin. bir dumanın sizi yenmesine izin vermeyin. özellikle çocuğu olan arkadaşlar...geçen gün ben duştayım. bornozum dışarıda kalmış. çocuğumda banyonun kapısında eline bornoz beni bekliyor. anne bornozun aynı sen gibi çok güzel kokuyor. eskiden bu kadar güzel kokmazdı. annem kokuyor, annem dedi. daha ne dewnir ki....

Merhabalar arkadaşlar, bende yaşlaşık altı haftadır sigara içmiyorum, gün içinde bir kaç kez aklıma geldiği oluyor olmuyor değil, o boşluğu henüz tam anlamıyla doldurabilmiş değilim bu bir yana, bana getirdiği artıları o kadar fazla ki.... Kendime inanamıyorum bunca yıl nasıl bir iradesizlik örneği sergileyip, hem sağlığıma,hem etrafıma maddi ve manevi kötülük yapmışım.İki yıl önce üç ay kadar bırakıp tekrar başlamıştım ama bu kez bu hatayı tekrar etmemeye kararlıyım.
Arkadaşlar benim nacizane düşüncem şudur; Sigara tamamen bir alışkanlık ise bu alışkanlığın yerini kayda değer birşeyler ile doldurmadan, insan beyni kolay kolay bunu unutmuyor.Bizler millet olarak çok yardım sever insanlarız değil mi, etrafımızda uzağımızda yardıma muhtaç insanların varlığı aşikardır.İnsan mutlu ederek mutlu olma fıtratına sahip bir varlıktır aslında.Sigaraya verdiğimiz ; hani şu çoluğun çocuğun nasibinden kesip, onların ve muhtaçların hakkını yeyip dumana küle ve derde çevirdiğimiz para var ya!!! İstenirse eğer, bir aşevinde sıcak bir çorbaya, bir yetimin gözlerinde ki umuda, huzur evinde huzura muhtaç olan bir yaşlı çınarın kuru dallarında bir demet çiçeğe dönüşebilir mi? Neden olmasın

sizi yürekten tebrik ediyorum. sigarayı bırakmak hem çok meşaketli hem de çok zevkli bir yol. ayrıca fikriniz çok hoşuma gitti. neden olmasın...

Senin dediğin gibi durumum kabus oldu gerçekten..Burda paylaştığım fikirleri eşimle de paylaşmıştım.Dedim bırakcam,içmicem falan filan..Ama olmadı başaramadım.Yine sıkıntı etcek bişi buldum kendime.Doktor kontrolümüz verimli geçmedi,Hiç bi düzelme olmamış,hatta olan değerlerimizde düşmüş.Tüp bebek servisine yönlendirdiler,sanırım normal yollardan bebeğimiz olmayacak,bu yüzden zaten her durumda bırakmam lazım,kendi isteğimle olmasa bile bu kez zorunlu olarak bırakmam lazım,tedavi başlarsa..Bu durumu dert ettim kendime.Perşembe bırakamadım,Çarş.akşam en son 7.30ta içtim sigarayı,dedim içmeyeceğim,Perş.sabah boş ders saatimde annemle telde dertleşirken dayanmadım,aldım yine paketi.Dün akşam bugün olmadı yarın dedim.Yine dün akşam son sigaramı içtim,bugün okulda memur akadaş kahve yapmış içmeye çağırdı,kahveyi gördüm,bi de beraber gittik sigara içmeye,onlar içiyorlar dayanamadım,dedim bana da 1 tane verin bugünde öyle sözümde duramadım.Etrafımdakilere sigarayı bırakcam,bırakmak istiyorum demeye cesaret edemiyorum artık.Bi eşimle paylaşmıştım,sözümde durmayınca o da istemediğim şekilde tepkiler göstermeye başladı.Birbirimizi kırmaya başladık.Zor bi süreçten geçiyoruz,başımız kalabalık,bunlardan ötürü bırakamıyorum.Ama hayatımızda bu gibi süreçler hep mevcut olcak,bu bahane olmamalı.Karar verdi mi uygulamalı insan.Çok kızıyorum kendime,bırakmak için bi çok sebep var,herşeyden önce gerçekten istemiyorum sigarayı hayatımda ama olmuyor olmuyor olmuyor..Dün akşam sinirimden hem içtim hem ağladım.Yıllarca hiç düşünmeden dert etmeden içtiğim şey yüzünden, şimdiyse acı çekiyorum ağlıyorum içiyorum diye..Psikolojimi çok olumsuz etkiledi bırakmak istiyorum deyip bırakamamak..Size çok imreniyorum..Umarım yine bırakabilirim, o gücü kendimde bulabilirim...

ve bugün sanırım 85 gün. artık gün saymıyorum. sadece pazarları 7 nin katı oluyor. oradan çıkarmaya çalışıyorum. tabi 100. günü kutlayacağım. o günü kaçırmamalıyım. artık hiç aklıma gelmiyor. yanımda sigara içilse de ben farkına bile varmıyorum. bu aralar sigarayla mücadeleme bir de kilolarla mücadelemi ekledim. sizde durumlar nasıl...

Selam bende geldim.18 yildir her gun 1 paket iciyprum hasta uykulu ac olmam farketmiyo her halukarda iciyorum.171 i arayip hastaneyede gittim verdigi ilaci icip vucudum kabul etmedigi halde icmeue devsm edip ilaci biraktim nihayetinde.esim icmiyo ve kendisiyle olan sorunlarim sebebiyle kendimi cok yanluz hissediyorum ve sigarada olmasa hayatim cok anlamsizmis gibi geliyo.henuz mesajlarinizi okumadim burayi ogrenince direk girdim mevzuya her yaktigim sigarada lanet olsun diyorum simdi donup mesajlari okuycam ve belki banada cesaret olur.simdiden tesekkurler

berbat bir giriş ama, ben de yazmak istiyorum... eşim içmez, ben içmiyorum ama babam abim kardeşim içiyor, içmesinler diye kendimi parçalasam da nafile :/ 26 martta kayınvalidemi kaybettik, sebebi de gerçekten sigara... akciğerleri iflas etmiş, böbrekleri iflas etmiş, kalbi büyük oranda zarar görmüş ve 4 damarı tıkanmış. öğrenin ve bırakın diye yazıyorum, kalbi o kadar yorgun düşmüş ki, normal insanların kalp rahatsızlıklarından bu denli etkilenmediğini söyledi doktor. 1 gecede vefat etti kayınvalidem... hastaneye kaldırdık, kalp olduğunu bilmiyorduk, hoş diğerlerini de bilmiyorduk, doktora hiç gitmemekle övünenlerdendi... Gece zorla yavuz selime kaldırdık ağrısı var diye, oradan ambulansla koşuyolu kalp hastanesine sevk ettiler(ambulans 35 dakikada geldi) kadının kalbi ambulansta durmuş, zaten korkuyodu, kimseyi de almadılar yanına... çalıştırmışlar ama beyni zarar görmüş kalp durduğu sırada... koşuyolunda direk anjiyo, 3 damar açılmış ama ana damar açılamamış, uyutmuşlar, makinaya bağlamışlar ki kalbi dinlensin... uyandırılıp makina çıkartıldığında arka arkaya 3 kalp krizi geçirmiş, kalp kapakçığı çatlamış, vücut iflas etmiş... yapmayın kendinize bunu, bırakın o laneti

kızlar tam 3 ay oldu sigarayı bırakalı. 3 aydır içmiyorum zıkkımı. çok mutluyum .çok. umarım bu sefer de yenilmem...

kızlar tam 3 ay oldu sigarayı bırakalı. 3 aydır içmiyorum zıkkımı. çok mutluyum .çok. umarım bu sefer de yenilmem...

Sizi canı gönülden tebrik ediyorum, dile kolay "ÜÇ AY" harikulade birşey değil mi insanın nefesinin misler gibi kokması, bütün yiyeceklerin tadını ve kokusunu tekrar hissetmek,bu illete karşı sağlam bir duruş sergileyip zafer kazanmak...Yenilmeyeceksiniz Spor yaparak, erdorfini artırarak bu süreci daha kolay geçiriyorum ben de, tavsiyemdir:)

merhaba

sizi tebrik ediyorum. zor olan birşeyi başarmışsınız.
bundan 7 ay önce falan astım ve koah hastası olduğumu öğrendim. ozaman hiçbir destek ürün almadan 1 aya yakın içmedim.sonra şeytana uydum yine başlamıştım.

11 nisan çarşamba akşamı son sigaramı içtim. bırakmaya karar verdim ve bugün 2.günüm. günde 3 veya 4 tane nikotin sakızı çiğniyorum.bırakanlar genelde iştahının açıldığını söylüyor.ne zaman iştahınız açılmaya başladı.kaç gün sonra meselaa.
oldum olası kiloluyum.dahada kilo almaktan korktuğum için bugüne kadar bırakmak istemedim.ama sağlığım sözkonusu mecburum bırakmaya.2 gündür iştahım pek yok , birde kabızlık var. inşallah bende sizler gibi kurtulurum şu meretten. herkese sağlıklı günler dilerim.

merhaba
aramıza hoşgeldin. öncelikle seni bu kararın için kutluyorum. ben hiç destek almadım. o nedenle nikotin sakızı hakkında söyleyebilecek bir fikrim yok. benim aslında hiç iştahım açılmadı. ama bir yerde okumuştum. sigarayı bıraktıktan sonra eskiden yediğin gibi de yesen kilo alınırmış. çünkü vücut yiyeceklerdeki protein, vitamin gibi besim maddelerinden daha çok faydalanırmış. ben iki kilo aldım.62,6 idim. birden hangi arada oldu anlamadım ama64,8 e çıktım. şu anda 63,2 ye indim yeniden. önemli olan sigaradan kurtulmak. kilo verilir merak etme. bol su iç, ayrıca yeşil çay. sık sık yaz. eminim krizleri atlatmanda yardımcı olacaktır. ayrıca çok geçmiş olsun.

hoşbulduk canım.
topiğini baştan sona okudum ,bana çok moral oldun. benimde eşim içiyor,bırakmak istediğini söyleyip duruyor ama deneyemiyor nedense.çok sinirli ,dahada sinirli olacağından korkuyor sanırım.
ilk gün iyiydim ,fakat dün akşam çok zorlandım.2 saat boyunca tepemdeki şeytanla cebelleştim (içimdeki ses) 1 tane iç brişey olmaz ,nasıl olsa dayanabiliyorsun diyorrrr.delirtti beni en sonunda ağladım sinirimnden.
sonra internette siigaradan hastalanan kişilerin videolarını falan seyrettim.seyrederken tepemdeki şeytan defoldu gitti. eşimde benimle seyretti.bırakıyorum bende dedi. bakalım inşallah başarırız.
nikotin sakızının içinde 24 adet vardı ,bittimi birdaha almamayı düşünüyorum.birkaç gün yardımcı olur düşüncesiyle almıştım.
içimi döktüm rahatladım sanki bir ohhhhhh çekeyim. çok teşekkür ederim arkadaşım.kendine iyi bak..sağlıklı günler:80:

bugün 100. günüm. artık hayat bambaşka.. Bu süreçte çok zorlandığım zamanlarda oldu ama içmedim. nek nefes dahi çekmedim. kaybettiğim hiçbirşey olmadı. ama kazandıklarım. saymakla bitmez. 100 günde en az 100 paket sigara içecektim. buda tam 2000 adet sigara demek. şimdi önüme bir kapta 2000 sigarayı getirip hadi iç deseler aaa siz delirdiniz mi derim. ama ben yıllarca binlerce sigara içtim.
cildim tertemiz, 34 yaşımdayım hayatımda kendimi bu kadar güzel hissettiğim başka bir dönem hatırlamıyorum. 20'li yaşlarda bile böyle özgüvenim böylesine yüksek değildi. sürekli sigara içmek için biryerler aramak zorunda değilim, özgürüm artık, yediğim yemeğin, içtiğim kahvenin tadına varıyorum. çocuğumu özgürce öpebiliyorum. onu öperken yada ona sarılırken nefesimi tutmak zorunda değilim. cüzdanımdaki akrepten kurtuldum. tam 650 lirayı dumana harcamadım. artık bebekler gibi uyuyorum. sabah 06:30 da zorlanmadan kalkıyorum. boğazımdaki o iğrenç tat gitti artık. kısacası kızlar ben artık eşimin evde içmesine rağmen başardım diyebiliyorum. bu güzellikleri bırakıp bir daha allahın izniyle dönmem o pis dumana, pis kokuya...siz de düşünmeyin. bir seferde atın ve kurtulun...ben ileride çocuğumun hastane köşelerinde benimle helak olmasını istemiyorum...hayata artık farklı bir pencereden bakıyorum...

maşalahh
zaman artık daha çabuk geçiyo günleri saymıyorum
sabahları yataktan kalkmak tam bir işkenceydi şimdi dinlenmiş ve mutlu kalkıyorum bide üstüne 45 dakika yürüyüş yapıyorum
bende hayatımın hiçbir döneminde kendimi bu kadar enerjik mutlu ve güzel hissetmedim
özgürlük çok güzelmiş gerçekten hep sigara içmek için fırsat kollamak yok artık

102. günüm bugün. az önce farkettim de canım artık hiççç sigara istemiyor. aklıma bile gelmiyor. yanımda gün boyu onlarca sigara içiliyor. farkında bile olmuyorum. yıllarca kendime vücuduma ciğerime cildime eziyet etmişim. hele sabah kalkar kalkmaz içtiğim o sigaralar yok mu..vücudum yapma diye bağırmış. ben farketmemişim bile...şimdi herşey çok daha güzel...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…