- 26 Mart 2012
- 44
- 0
-
- Konu Sahibi maviduvar1
Hepinizi imrenerek okudum.
Sizdeki iradenin sadece i si bende olsaydi keske.
Korkumdan deneyemiyorum bile.
Sabah esimi gonderdikten sonra ilk yaptigim sey balkonda sigara ve cay icmek.
En cok ihtiyac duydugum saatler sabahlari.
Ben ne yapicam?
Canım benim, önce sakin olmalısın. Sigarayı bırakalı 1,5 sene oldu ve o kadar rahatım ki, bunu paylaşmak istedim seninle. Bıraktıktan sonra sigaralı ortamlara, sokakta içenlere bile kızmaya başlıyor insan, hatta annem evlendiğimde ilk defa evime geldiğinde o içerken ne kadar tiksindim anlatamam, sadece şunu düşünmelisin sabah nescafe ya da çayla mı içiyorsun sigarayı? Bunu değiştirmelisin önce mesela sabah greyfurt+portakal elma ve azıcık ceviz gibi, hem kahvaltı hemde sigara isteği yok olur. Sana şans diliyorum, sormak istediğin bir şey olursa seve seve cevaplarım. Sevgilerimle...
İyi niyetin icin tesekkur ederim :)
Ne kadar guzel, sana cok ozendim. Eminim biraktiktan sonra binlerce faydasini goruyordur insan.
Fakat ben cidden tedaviligim bence. Esim bir sene once birakti ve bebek istiyoruz. Baktigin zaman ilk benim birakmam lazim. Esi icenler bile birakabilmis. Dedigim gibi sabahlardan dolayi cesaret edemiyorum birakmaya. Bir de cok seviyorum. Beni zehirliyor bunun bilincindeyim. Hangi akli basinda insan kendisine zehir enjekte eder? Boyle yazinca kendime olan saygim da azaliyor, bildigim halde devam ettigim icin. Belki cok rahat atlaticam krizleri bunu bilemiyorum, denemedim.
Durumum boyle iste canim
Merhabalar arkadaşlar, bende yaşlaşık altı haftadır sigara içmiyorum, gün içinde bir kaç kez aklıma geldiği oluyor olmuyor değil, o boşluğu henüz tam anlamıyla doldurabilmiş değilim bu bir yana, bana getirdiği artıları o kadar fazla ki.... Kendime inanamıyorum bunca yıl nasıl bir iradesizlik örneği sergileyip, hem sağlığıma,hem etrafıma maddi ve manevi kötülük yapmışım.İki yıl önce üç ay kadar bırakıp tekrar başlamıştım ama bu kez bu hatayı tekrar etmemeye kararlıyım.
Arkadaşlar benim nacizane düşüncem şudur; Sigara tamamen bir alışkanlık ise bu alışkanlığın yerini kayda değer birşeyler ile doldurmadan, insan beyni kolay kolay bunu unutmuyor.Bizler millet olarak çok yardım sever insanlarız değil mi, etrafımızda uzağımızda yardıma muhtaç insanların varlığı aşikardır.İnsan mutlu ederek mutlu olma fıtratına sahip bir varlıktır aslında.Sigaraya verdiğimiz ; hani şu çoluğun çocuğun nasibinden kesip, onların ve muhtaçların hakkını yeyip dumana küle ve derde çevirdiğimiz para var ya!!! İstenirse eğer, bir aşevinde sıcak bir çorbaya, bir yetimin gözlerinde ki umuda, huzur evinde huzura muhtaç olan bir yaşlı çınarın kuru dallarında bir demet çiçeğe dönüşebilir mi? Neden olmasın
ne kadar erken yeniden bırakmaya çabalarsan senin için iyi. çünkü bu paketi de içeyim bırakacağım, bu pazartesi bırakağım şeklinde cümleler kurmaya başladın mı kabus başlar yeniden. sigara içmemek senin de bildiğin gibi süper birşey. bazen geceleri çocuk yanımıza geliyor. üçümüz sığamıyoruz yatağa. eşim de hooppp oturma odasına. sabah kalkınca sanırsın o odada sabaha kadar sigara içilmiş. eşimin sadece nefesinden sabaha kadar odanın içi iğrenç kokuyor. hemen cama koşuyorum. bu bile sigarayı bırakmak için yeterli bir sebeb olabilir. ay bak aklıma geldi o koku...
kızlar tam 3 ay oldu sigarayı bırakalı. 3 aydır içmiyorum zıkkımı. çok mutluyum .çok. umarım bu sefer de yenilmem...
merhaba
sizi tebrik ediyorum.zor olan birşeyi başarmışsınız.
bundan 7 ay önce falan astım ve koah hastası olduğumu öğrendim.ozaman hiçbir destek ürün almadan 1 aya yakın içmedim.sonra şeytana uydum yine başlamıştım.
11 nisan çarşamba akşamı son sigaramı içtim. bırakmaya karar verdim ve bugün 2.günüm. günde 3 veya 4 tane nikotin sakızı çiğniyorum.bırakanlar genelde iştahının açıldığını söylüyor.ne zaman iştahınız açılmaya başladı.kaç gün sonra meselaa.
oldum olası kiloluyum.dahada kilo almaktan korktuğum için bugüne kadar bırakmak istemedim.ama sağlığım sözkonusu mecburum bırakmaya.2 gündür iştahım pek yok , birde kabızlık var. inşallah bende sizler gibi kurtulurum şu meretten. herkese sağlıklı günler dilerim.
merhaba
aramıza hoşgeldin. öncelikle seni bu kararın için kutluyorum. ben hiç destek almadım. o nedenle nikotin sakızı hakkında söyleyebilecek bir fikrim yok. benim aslında hiç iştahım açılmadı. ama bir yerde okumuştum. sigarayı bıraktıktan sonra eskiden yediğin gibi de yesen kilo alınırmış. çünkü vücut yiyeceklerdeki protein, vitamin gibi besim maddelerinden daha çok faydalanırmış. ben iki kilo aldım.62,6 idim. birden hangi arada oldu anlamadım ama64,8 e çıktım. şu anda 63,2 ye indim yeniden. önemli olan sigaradan kurtulmak. kilo verilir merak etme. bol su iç, ayrıca yeşil çay. sık sık yaz. eminim krizleri atlatmanda yardımcı olacaktır. ayrıca çok geçmiş olsun.
bugün 100. günüm. artık hayat bambaşka.. Bu süreçte çok zorlandığım zamanlarda oldu ama içmedim. nek nefes dahi çekmedim. kaybettiğim hiçbirşey olmadı. ama kazandıklarım. saymakla bitmez. 100 günde en az 100 paket sigara içecektim. buda tam 2000 adet sigara demek. şimdi önüme bir kapta 2000 sigarayı getirip hadi iç deseler aaa siz delirdiniz mi derim. ama ben yıllarca binlerce sigara içtim.
cildim tertemiz, 34 yaşımdayım hayatımda kendimi bu kadar güzel hissettiğim başka bir dönem hatırlamıyorum. 20'li yaşlarda bile böyle özgüvenim böylesine yüksek değildi. sürekli sigara içmek için biryerler aramak zorunda değilim, özgürüm artık, yediğim yemeğin, içtiğim kahvenin tadına varıyorum. çocuğumu özgürce öpebiliyorum. onu öperken yada ona sarılırken nefesimi tutmak zorunda değilim. cüzdanımdaki akrepten kurtuldum. tam 650 lirayı dumana harcamadım. artık bebekler gibi uyuyorum. sabah 06:30 da zorlanmadan kalkıyorum. boğazımdaki o iğrenç tat gitti artık. kısacası kızlar ben artık eşimin evde içmesine rağmen başardım diyebiliyorum. bu güzellikleri bırakıp bir daha allahın izniyle dönmem o pis dumana, pis kokuya...siz de düşünmeyin. bir seferde atın ve kurtulun...ben ileride çocuğumun hastane köşelerinde benimle helak olmasını istemiyorum...hayata artık farklı bir pencereden bakıyorum...