-
- Konu Sahibi maviduvar1
merhaba arkadaşlar. yaşım 26 onbir yıldır günde 1 paket sigara içiyorum ve artık bırakmak istiyorum. birkaç kez denedim nikotin sakızıyla ama işe yaramadı. birden kesmeyi çok isterim ama iradem çok kuvvetli değil. gerçekten bir anda kesip atabildiniz mi şu zıkkımı çok merak ediyorum, neler yapıyorsunuz şimdi?
merhaba
sanırım birden kesip atmak mümkün değil. ben defalarca kere denedim. 4. günümde yenildiğim de oldu 20. günde yenildiğimde. ama yanilsem de sigarayı bırakma düşüncesini hiç kafamdan atmadım. aman atın ölümü arpadan olsun, hayatta başka ne keyfim var ki, az içerim olur biter şeklindeki yenilgi cümlşeleri kurmadım. toparlanıp yeniden denedim. geçen yıl 6 ay bıraktım. tekrar başladım. ama yılmadım. hemen topladım kendimi. çünkü ben sigaradan iyice sıkılmaya başlamıştım. eskiden hiç zararlarını düşünmeden içerdim. ama bırakma düşüncesi kafama girdiğinden beri gönül rahatlığıyla içemiyor vicdan azabı çekiyordum. üstelik ben eşim evde sigara içerken bıraktım. bu atın 8 inde 7 ayım bitecek. sormak istediğin ne olursa cevaplamaya hazırım. yaşın çok genç daha. at sigarayı elinden. keşke ben senin yaşındayken bırakabilseydim.
merhaba seni uzun zamandır takip ediyorum bırakma düşüncemdeçok etkili olduğunu söyleyebilirim.bende 3 ay bıraktım daha sonra bazı sorunlar yaşayınca tekrar başladım şimdi 4 gün olmuştu bırakalı az önce 1 tane içtim neden içtim bende bilmiyorum çok pişman oldum.aslında çok nikotin krizi geçirmiyorum birden aldım yaktım içtim.içerken sigaraya ilk başladığım günkü tadı aldım.içmek istemiyorum daha çocuğum yok hamile kalmayı düşünüyorum ama tamamen aklımdan çıkmıyor rüyalarımda sigara içiyorum hep arka arkaya.sence yinemi başaramadım başaramıyorum.
merhaba
sanırım birden kesip atmak mümkün değil. ben defalarca kere denedim. 4. günümde yenildiğim de oldu 20. günde yenildiğimde. ama yanilsem de sigarayı bırakma düşüncesini hiç kafamdan atmadım. aman atın ölümü arpadan olsun, hayatta başka ne keyfim var ki, az içerim olur biter şeklindeki yenilgi cümlşeleri kurmadım. toparlanıp yeniden denedim. geçen yıl 6 ay bıraktım. tekrar başladım. ama yılmadım. hemen topladım kendimi. çünkü ben sigaradan iyice sıkılmaya başlamıştım. eskiden hiç zararlarını düşünmeden içerdim. ama bırakma düşüncesi kafama girdiğinden beri gönül rahatlığıyla içemiyor vicdan azabı çekiyordum. üstelik ben eşim evde sigara içerken bıraktım. bu atın 8 inde 7 ayım bitecek. sormak istediğin ne olursa cevaplamaya hazırım. yaşın çok genç daha. at sigarayı elinden. keşke ben senin yaşındayken bırakabilseydim.
merhaba
bende 1 yıldır sigarayı bırakmayı düşünüyorum ve vicdan azabı çekiyorum. kendimden tiksiniyorum, kokumdan, cildimden, dişlerimden.. ama yine de o paketten bi tane çekiyorum ve yakıyorum. azaltamıyorumda, birden de kesip atmak olmuyor. bugün spora başladım ve yarın psikiyatriye gidip sigarayı bırakmak için ilaç ya da uygun bir tedavi isteyeceğim doktordan. gerçekten onla da olmuyor, onsuz da olmuyor ama onsuz zamanla mutlu olabileceğim, çok mutlu olabileceğimi düşünüyorum. onla ise asla mutlu olamayacağım. bana verdiği mutluluk sadece 5 dakikadan ibaret. umarım kurtulabilirim sigaradan.. istersek herşeyi başarabiliriz dostlar yeter ki azimli olalım :))
10 yıl sıgara içtim. günde 1 paketten fazla..bırakalıda 5 yıl oluyor....
zaman zaman hala aklıma gelir ama artık rahatlıkla hayır diyebiliorum...
şunu söyleyeyim ilk 1 haftayı atlatırsanız krizleriniz azalacak..1 aydan sonra daha da azalacak...
ama aklınıza zaman zaman gene gelicek...geldiği zamanlarda hayır demeyi başarırsanız gerisi kolay...
keşke eşinizde bırakmayı denese birlikte daha kolay olucaktır...
ama sıgarasız hayat çok daha güzel...elleriniz dişleriniz gözlerinz daha parlak..nefes alışverişleriniz daha düzenli rahat daha güzel kokuyosunuz vs sıgarasız hayat daha güzel
başaracağınızı düşünüyorum yeterki isteyin bu güzel fikriniz içinde tebrik ederim