Sigaradan kurtuluyorum

bugün 15. haftam bitti. aslında gün saymıyorum hiç. sadece buraya yazacağım zaman bakıyorum takvime. eşime rağmen, evdeki sigaralara rağmen sanırım bu kez başardım. kendimi seviyorum.

tam tamına 115 gün. 700 küsür lira kardayım. kızlar süperim. o dumanı nasıl içime çektiğime inanamıyorum. ne olur çok düşünmeyin. atın gitsin...

ben de kurtulabilsem keşke şu zıkkımdan bunu yazarken de elimde hala sigara var

emin ol kurtulabilirsin. önemli olan istemek. çok kolay değil ama imkansız da değil. insanı maddi ve manevi sömüen birşey. tek bir faydası olmayan bir şey. yapmayın atın gitsin. ilk günler zor geçecek ama geçecek. sigara içmezseniz ölmezsiniz....

2 sene önce bıraktım ilk defa, 5 ay sürdü. sonra bi arkadaşın yak 1 tane noolacak demesiyle başladım,gerisi geldi hemen o 5 ayda çok kilo aldım,sürekli abur cubur vs. en çok cildime iyi geldi yaa,2 haftada insanın rengi açılıyo,suratı parlıyo valla. hatta şu anda da en çok cildim için istiyorum bırakmayı :44: ayyy gaza getirin beni yarın bırakayım kızlar! bugün bırakamam çünkü şu anda yeni paketi açtım

ben 2 kilo aldım bıarkınca şimdi verdim o kiloları. bence bugün sigaralarını hem iç hem de buradaki topikleri oku. yeterince gaz verici. olmadı nette onlarca video var onları izle.

yaklaşık on gündür hiçbirşey yazmamışım. çünkü sigarayla olan tüm bağım koptu. artık hiç aklıma gelmiyor, hiç canım istemiyor...sigara yok artık....Çok şükür allahım....

sanırım bırakalı 1 ay civarında oldu
tam olarak günleri hesaplamadım
yemeklerden sonra falan canım hâlâ istiyor
çay ve kahve kesinlikle içmiyorum
çay ve kahveyi gördüğüm anda bile canım sigara istiyor
bunlara alıştım sayılır, dayanamayacağım kadar kötü hissetmiyorum kendimi
ama sinirlendiğim zaman canım çok istiyor
buna hâlâ alışamadım
en ufak bi gerginlik yaşasam hemen bi sigara yakmak istiyorum
kendimi çok zor tutuyorum
inşallah içmem bir daha.

dayanamiyom catlicam simdi yemek yemekten

54. saatteyim irade 0 her an sigara yakmak icin bahane uyduruyorum ne var canim gunde 1 tane icerim keyif olur acaba nargile icmeye mi gitsem

zaten spora gidiyom sauna filan toksin mi kalir vucutta....

haaa unutmadan nikotin bandi sag kolda acaba sol kola da taksam nikotin komasina girer miyim?

yarın 5. ayım bitecek. ama benim son birkaç gündür canım sigara istemeye başladı. havalar ısınınca sanırım, psikolojik bir savaş halindeyim. biliyorum bir tane içsem gerisi geleck. of allahım ne oluyor bana aylar sonra. bitmeyecek mi bu kölelik...

ara ara benimde canım istiyo hala ,sonra balkonda karşı komşumu görüyorum ,kemoterapiden dökülmüş saçları ,kaşları yüzü çökmüş inşallah iyileşiyo tedavisi çok iyi gidiyo ama oda akciğer kanseri olduğunu öğrendikten sonra sigarayı bıraktı ,
biz geç kalmamak için ,çocuklarımızla daha güzel günler için bırakmadıkkı bu zıkkımı eeee o kadar yol almışken şimdi geri dönüş olmaz olamaz
istersen daha sık yaz ,konuşalım ama sigaraya geri dönmek yok anlaştık mı

hafta sonu bir günlüğüne tatile gittik. kaldığımız otel denizin dibindeydi. yemekten sonra efil efil esen rüzgarla nasıl canım istedi anlatamam. eee eşimde içiyor. yani sigara her an elimin altında. geçen yılki bırakma sürecimdede 6. ayı doldurmak üzereyken başlamıştım. sanki yeni bırakıyor muşum gibi arad içsem mi demeye başladım. off offf

arada olmuyo canım ya :/ ben de çok denedim, lanet olsun benim en fazla aram 2 gün sürüyor. sen ne güzel 6 ay başarmışsın öncesinde. iradelisin bunu sakın unutma, bol bol sakız çiğne :/ başlamamaya çalış.

3 gündür falan iyiyim. sanırım bu psikolojik savaş. sigarayı bıraktığımndan beri hiç deniz kenarına gitmemiştik. ilk defa olunca beyin hemen sinyal verdi. çok şükür atlattım.

bu aralar canım çok felaket sigara istiyor. temmuzun 8'inde 6 ay bitecek. içtiğimi hayal ediyorum. o bıraktığım zaman ki tadı alamıcam zaten. ağzım zehir gibi olacak. tek sigarayla bitmeyecek. 2. 3. isteyeceğim. bütün bedenimi müthiş bir pişmanlık saracak. bunları düşünerek atlatmaya çalışıyorum. gündüz problem yok ta akşam arkadaşlarla dışarı çıkınca başlıyor şeytan konuşmaya.

tam 22 senedir içiyorum ve yeter artık demek istiyorum
bende kaç zamandır bırakmaya çalışıyorum ufak denemelerim oluyor başaramıyorum ama sizin topiğinizi okuyunca özendim
bırakmayı istiyorum gerçekten ve bugün başlıycam eğer sen başlarsan hevesim kırılır lütfen devam et ki bende senden destek alıym çantamda tek sigaram kaldı onuda iş çıkışı içmeyi düşünüyorum

dün akşam altıbuçktan beri içmedim son sigaramı iş çıkışında içmiştim
onyedi saat oldu ...içmiycem seni, içmekte istemiyorum..bu savaşı ben kazanacam

öncelikle kolaylıklar diliyorum. içmedim ben de içmicem. zaten bu ara ara gelen nöbetler. eşimim sigara içiyor olması da etken sanıyorum. canım geçen haftalarda cidden çok istiyordu. ama içmeyi aklımdan geçirmedim. sadece canım istedi. ben hep buradayım sende gün gün yaz. bak gör çok daha kolay olacak.

bugün iki gün oldu şeytan çok dürtüyo "bitane iç sonra devam edersin diye ama ben direniyorum
boşluk hissi çok fazla "bırakmam için bir sebeb yokti ki " demeye başladım ama hemen ardın boyle bır karar aldıysam
sebebleri çok fazladır diyorum kendi kendime şu anda o sebebleri hatiralyıp görmem gereken bir durumdayım
ama kararlıyım halen içmiycem...

bu arada desteğin için teşekkürler çoşeymiistedim yanımda olduğunu bilmek güzel yalnız değilim bu yolda
yalnız dıkkatımı çeken bişey dün akşam dan beri bir öksürük var kuru kuru
boğazım gıcıklanıyo çok fazla böylemi oluyor bırakan arkadaşlar yardımcı olun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…