Sigaradan kurtuluyorum

bugün saat 1 olduğunda hiç sigara içmemiştim
dedim ki zaten bırakmayı istiyodun al işte sana fırsat
bu saate kadar hiç içmedim ama canım çekiyo ara ara bişeyle uğraşarak dağıtmaya çalışıyorum
umarım ilk denememde başarılı olurum çünkü bugüne kadar denemeye bile korktum
ve bu saate kadar içmemek benim için bi adım
umarım günler sonra tekrar gelip bende bıraktım diyebilirim

Bu konuyu devam ettireyim M maviduvar1 nın izniyle. Hem başkalarınında sigarayı bırakmasına vesile olabilirsek ne mutlu bize.

Sigarayı bırakma çalışmalarımın 7. günü bugün. Gün gün yazıyorum hissettiklerimi.

Birden bıraktım. Hiç azaltmadan,azaltmanın etkili olacağına hiç inanmıyorum. Çok kararlı ve iradeli hissediyordum kendimi ki hala öyleyim. Daha önceki sigara bırakma girişimlerimde bir haftayı buldum mu hatırlamıyorum , yaklaşık 12,13 yıldır içiyorum çünkü olduysa bile hatırlamıyorum.

Arkadaşlar sigarayı seviyorum ben. İçerken mutluyum. Ağzımda bıraktığı o tat (sabahları hariç) hoşuma gidiyor. Ama pis kokuyorum. ( hiç kimseden duymadım, böyle hissediyorum) yüzüm yorgun, göz altlarım mor, cildim soluk.

Güzel olmayı seviyorum ben, güzel ve sağlıklı yaşlanmak istiyorum. Maddi ve manevi olarak beni yıpratmasını istemiyorum. İkinci sınıf insan muamelesi görmek istemiyorum. En önemlisi kendim için bir şey yapmış olmak ve başardım diyebilmek istiyorum.

Eşimle birlikte karar verdik o da ben de 6 gündür tek nefes içmedik. Hiç sigara üzerine konuşmuyoruz.

İlk krizimi 4. gün yaşadım ellerim karıncalandı sürekli ovdum gün içinde, bir nefes alsam yeter diyordum. Bu kadar bağımlı olmak bile öyle kötü hissettirdi ki.

Esiri olmuş gibiyim. Keyif için içiyorum derim oysa hep. Değil aslında sigaranın keyfine göre yaşıyormuşum.

7. gün bugün , iyi ve rahatım şu an. Sigara içenlerin yanından uzaklaşmıyorum. Bunu yapabilmeliyim. Tırnak uçlarım daha beyazladı ve sanki yürüyüş yaparken daha az tıkanıyor gibiyim. Onun dışında cildim üzerinde gözle görülür pek bir etkisi yok henüz.

Henüz çok yeni. Bunun da olacağına eminim.

Ve ben sağlıklı, kokusuz, güzel bir anne olmak için bu savaşı veriyorum her şeyden önce.

Herkese kolaylıklar diliyorum bu yolda olan.

Şu an çok gerginim, resmen savaşıyorum kendimle. İstemsizce gülüyorum , bacağımı sabit tutamıyorum. 4. günümü anımsatan bir kriz bu.

Çıldırıcam kızlar. Ama kararlıyım yarım saat sonra işten çıkıcam ve açık havada yürüyüş yapmak hatta koşmak istiyorum sadece.

Başım ağrıyor.

8. gün

Güne ağzımdaki o çirkin tatla başladım yine. 6 ay kadar sürebiliyormuş zannedersem. Onun dışında çok zinde uyandım. Şu an canım hiç istemiyor.

Dün sigara içilen bir ortamda bulunmama rağmen gayet iradeli davrandım ve içmedim. Soranlara sigarayı bıraktığımı değil sigara içmediğimi söyledim.

Bir vesile ile topiğim geldi aklıma.
Sigaradan kurtulalı 4.5 yıl oldu. Sanki hiç içmemişim, hiç elime almamışım gibi.sigara hayatıma hiç girmemiş sanki. Hatta sigaranın kokusundan nefret ediyorum.
Hayatta kendim için yaptığım en iyi şeylerden biri sigarayı bırakmak

Ne guzel ya cok imrendim bende birakiyorum insallaah bi tek su yoksunluk hissi zorluyor.elim bosta kalmis gibi bisey eksik gibi ama gececek sanirim

Bir vesile ile topiğim geldi aklıma.
Sigaradan kurtulalı 4.5 yıl oldu. Sanki hiç içmemişim, hiç elime almamışım gibi.sigara hayatıma hiç girmemiş sanki. Hatta sigaranın kokusundan nefret ediyorum.
Hayatta kendim için yaptığım en iyi şeylerden biri sigarayı bırakmak
Ne kadar güzel:KK9: darısi tüüüüüümmmmmmmmm tiryakilerin başına:dua:

Yıldönümüm yaklaşıyor....
bütün topiği her yıl yaptığım gibi yine okudum... neler yaşamışım. Nasıl mücadele etmişim diye.
Yarın tam 6 yıl dolacak. Sanki hiç içmemişim gibi. Hiç hayatımda olmamış gibi...kendime bu eziyeti hiç etmemişim gibi...
Aaaa yüzün çok güzel, cildin çok parlak, nasıl bakım yapıyorsun diyenlere gururla sigarayı bıraktım diyorum....
kendim için yaptığım en kötü şey 15 yıl boyunca durmadan sigara içmek ve kendim için yaptığım en iyi şey de ondan vazgeçmekti...
O zaman kendime kocaman bir alkış gelsin :KK9:
Kendimi çok seviyorum :KK37: daha ne olsun :KK6:

X