- 19 Mayıs 2020
- 46.470
- 207.891
Artık herkes çalışıyor. Umurlarında olmaz siz çalışmışsınız çalışmamışsınız. Siz gelinsiniz nokta. Sizden gelin olarak bir şeyler beklenecektir o aile yapısında. Sevgiliniz aileciyse yandınız. Sevgiliniz klasik Türk erkeği gibi gençlikte hoppidi zippidi, bi yaştan sonra evlenince geleneksel moda geçerse duble yandınız.Yani bunu konustuk bağımsız olacağımızı da ben çalısan biriyim zaten mümkün değil
Eve giderken elim bos gitmek istemedim. Ama kuzenim de eşinin ailesiyle bu şekilde tanıştı ben de eski sevgilimin ailesiyle tanıstım falan. Siz bunları yaşamadınız mı cidden? Size değil aslında sorum herkese
Yani bunu konustuk bağımsız olacağımızı da ben çalısan biriyim zaten mümkün değil
Eve giderken elim bos gitmek istemedim. Ama kuzenim de eşinin ailesiyle bu şekilde tanıştı ben de eski sevgilimin ailesiyle tanıstım falan. Siz bunları yaşamadınız mı cidden? Size değil aslında sorum herkese
Merhaba
Aslında bundan 6.5 sene önce benzer bir konu açmıştım çok da güzel yanıtlar almıştım, onu da gözden geçiriyorum şimdi
Yaş ,dönem… değiştiği için tekrar sizlere danışmak istedim.
29 yaşındayım. 8-9 aylık bir ilişkim var. Geçen hafta anneme söyledim(normalde çekinirim annemden bu konularda). Pazartesi onun ailesiyle tanışacağım.
Yaşımı belirttim.
Aile muhafazakar. Doğulu. Ben tesettürlü değilim ama çok açık da değilim.
Mesleğim öğretmenim.
Giderken siyah, düz , dizüstü bir tunik giyeyim altına da siyah spor tarzda bir kumaş pantolon giyeyim dedim. Siyah babet, krem trenç kot.
Bu arada bunları giymek zorundayım anlamında söylemedim fikir olarak mantıklı geldi. Ben simsiyah severim çunkü. Zaten yine soru olarak size yönelttim. Çok kısa giyemiyorum kendi ailemin içinde de hep bu tarz giyiniyorum ben. Tunik senelerdir dolabımda olan bir parça mesela :)
Çiçek ve tatlı götürürüm diye düşündüm. Tanışmada 2 teyze, anne, abla , kız kardeş ve belki kardeşinin eşi ve kucuk kızı olacak.
Annem tanışmaz bizim aile yapımıza tersmiş. Yengelerim de gelip bizimle tanıstı . Aile tanışması da çok uzamadan olacak. Biz su an evlilik konuşuyoruz yani
Dipnot: annesi, kız kardeşi, ablası ve 2 teyzesi olacakmış
1)Ne giyeyim ?
2)Ne götüreyim?
3)Nasıl davranayım?
4)Varsa tavsiyeleriniz?
Şimdiden teşekkür ederim
Aynen katılıyorum.. Madem evlilik düşünüyor önce kendi ailesine adamı kabul ettirmeli. Konu sahibi de kendini adamın ailesine kabul ettirme çabasında. Üstelik annesinden habersiz kadının arkasından iş çevirmek gibi olmuş.Kardeşiniz ailenizi asiri mi zorladi bu tanişma için? Yani oraya cahil bir genc kizi alip rencide etmek hiç iyi olmamiş. Boyle yapmak yerine biz tanismayiz, evlenmene gönlümüz yok dense daha iyi olurmuş, kendi ogluna söz geciremeyip kizi utandirarak bunu yapmak kotu olmuş. Umarim kiza da ders olmuştur. Aileden habersiz adamlarin evlerine gitmeyi ben de doğru bulmuyorum. Bu tanişma işleri biraz da karşidaki aileye gore yapilmali.
Türk olmayan sevgilim ve ailesiyle tanişmam başka olmustu, eşimim ailesiyle tanişmam başka olmustu mesela.
Eşimin ailesiyle evlenme teklif alana kadar zaten goruşmedim, ondan önce eşim ailemle tanisip sonra beni de ailesiyle tanistirmak istedigini soyledi haberli gittim. Biz cok Turk gelenekli bir aile degiliz.
Yani madem bu kadar gelenekseller anneden habersiz o evde işi olmamali konu sahibinin.
Ben kumaş pantolon ve tuniği şıklık değil uzuv örtme çabası olmak algıladım bence yapmayın ama siz bilirsinizNormalde daha spor giyiniyorum. Pantolon içine badi ve gömlek( uzun olsun diye) sadece klasik daha sık durur diye tercih ettim. Aile yapım da bu şekilde aslında hatta kapalılık geçmişim de var sağlık sorunlarıyla açılmak durumunda kaldım
Anneme mevzuya açamam benım sucum mu? Hangi işi çeviriyorum tam olarak arkasından?Aynen katılıyorum.. Madem evlilik düşünüyor önce kendi ailesine adamı kabul ettirmeli. Konu sahibi de kendini adamın ailesine kabul ettirme çabasında. Üstelik annesinden habersiz kadının arkasından iş çevirmek gibi olmuş.
24 yaşında kız annesiyim. Evladım benim haberim olmadan sevgilisinin ailesinn evine tanışmaya gitse çok ama çoook kırılırdım.
Peki ne önerirsiniz?Ben kumaş pantolon ve tuniği şıklık değil uzuv örtme çabası olmak algıladım bence yapmayın ama siz bilirsiniz
Yani bu korku içimde hep var ki ben babanne dedeyle büyüdüm. Ama ailesini istemeyen adam da sonradan anneci oluyor bunu bilemem kiArtık herkes çalışıyor. Umurlarında olmaz siz çalışmışsınız çalışmamışsınız. Siz gelinsiniz nokta. Sizden gelin olarak bir şeyler beklenecektir o aile yapısında. Sevgiliniz aileciyse yandınız. Sevgiliniz klasik Türk erkeği gibi gençlikte hoppidi zippidi, bi yaştan sonra evlenince geleneksel moda geçerse duble yandınız.
İnsanlar gelmek istiyorlar hatta öncesinee erkek arkadaşım ısrarla annenle ben tanışayım dedi. Annem istemedi. Şimdi ben gideceğim sonraki aşama anneleri tanıştıralım diyoruzBu fikir kimden çıktı ya? Kendim yapmadım, bir tane kız yeğenim var ona yaptırmam, kızım olsa ona da sevgilisinin ailesiyle tanışmaya göndermem. Tanışmak isteyen evime gelir, ki öyle oldu. İlla ilk gelişleri isteme olmak zorunda sanki, onlar düşünürler tanışmaya giderken ne yapalım, çiçek abartı mı olur diye♀
İnsanlar gelmek istiyorlar hatta öncesinee erkek arkadaşım ısrarla annenle ben tanışayım dedi. Annem istemedi. Şimdi ben gideceğim sonraki aşama anneleri tanıştıralım diyoruz
Siz benim ne demek istediğimi anlamak istediğiniz gibi anlamışsınız. :)Anneme mevzuya açamam benım sucum mu? Hangi işi çeviriyorum tam olarak arkasından?
Keskin sınırlarınız yoksa ,hayır demeyi bilmiyorsanız sizden gelincilik beklerler. Mesela ne kadar sıklıkla kv evine gitmenizi bekler eş adayiniz? Nerede oturacaksiniz? Bunları önceden konuşmali ve istemediklerinizi net söylemeniz lazim. Onu kiramam bunu yapamam derseniz ya habire misafir agirlarsiniz ya habire yemege oraya buraya çagrilirsiniz. Hiç calisiyorum vs diye dusunmeyin forumda calisan kadinlarin yakindiklari bir ton konu varYani bu korku içimde hep var ki ben babanne dedeyle büyüdüm. Ama ailesini istemeyen adam da sonradan anneci oluyor bunu bilemem ki
Toplu gelmelerini kabul etmedi, tek erkek arkadaşınızın gelmesini mi?İnsanlar gelmek istiyorlar hatta öncesinee erkek arkadaşım ısrarla annenle ben tanışayım dedi. Annem istemedi. Şimdi ben gideceğim sonraki aşama anneleri tanıştıralım diyoruz
tarzınızı bilmediğim için fazla öneri yapamam ama kumaş pantolondan yola çıkarsam ben üstüne kare yaka herhangi bir şeyi yakıştırırım şık bir kemer ve takıyla tamamlanabilir ya da gömlek olabilir ama klasik değil klasikle günlüğü harmanlayabilirsiniz eğer kumaştan vazgeçtiyseniz yüksek bel skinny olmayan ama vücuda oturan bir pantolonla ceket tercih edebilirsiniz vs vs çoğaltılır ama ben olsaydım elbise giyerdim hem tek parça daha risksiz olurdu takıyla tamamlardımPeki ne önerirsiniz?
Anneme bir fikir beyan ederim diye aslında. Çünkü neyle kimle karşılaşacağını bilmiyor bilmiyorumE direkt anneleri tanıştırın o zaman. Niye önce gidip tanışmanız gerekiyor?
Anneme geçen hafta söyledim zaten, bilgisi dahilinde birisinin varlığının ki buna da erkek arkadaşım zorladı. Çünkü 3 görüşme hakkı veriyordu ben zaten görünce sıfıra indi… daha önceki erkek arkadaşımın ailesiyle d tanıştığımı söylemiştim. Buna takılmaz çünkü bir kere gideceğim her gün gitsem tamam. Ama bunu ona söyleyemem. Sevgilin vardır bilir ama dile getirmezsin ya hani öyleSiz benim ne demek istediğimi anlamak istediğiniz gibi anlamışsınız. :)
Annenizin ne zamana kadar haberi olmayacak evlilik düşünüyorsunuz ya hani.
Önünde sonunda mevzuyu annenize açmayacak mısınız. Ben de diyorum ki önce ailenizi, annenizi ikna etseydiniz.Yarın öbürgün anneniz öğrenirse kırılacağını düşünmüyor musunız
Sonsuza kadar saklayacak değilsiniz dimi. Hayat sizin hayatınız siz bilirsiniz ben düşüncemi belirttim..
Konuştum. İki aileyle ortada olsun ben babannemle yasadım çok sorun oluşuyor dedim. Ona kalsa o daha da uzağa gidiyor. Annene de gidersin anneme de gideriz ama bizi bir salsınlar diyorKeskin sınırlarınız yoksa ,hayır demeyi bilmiyorsanız sizden gelincilik beklerler. Mesela ne kadar sıklıkla kv evine gitmenizi bekler eş adayiniz? Nerede oturacaksiniz? Bunları önceden konuşmali ve istemediklerinizi net söylemeniz lazim. Onu kiramam bunu yapamam derseniz ya habire misafir agirlarsiniz ya habire yemege oraya buraya çagrilirsiniz. Hiç calisiyorum vs diye dusunmeyin forumda calisan kadinlarin yakindiklari bir ton konu var
Aslında ben bu kombinde rahat ediyorum diye sectim dediğim gibi oneriye açığım ama uygun baska bir şey gelmedi aklıma bir de evden çıkıp dişçiye gidip ordan geçeceğim falanSimsiyah ,bir de tunik altına pantolon ile bence çok kötü gorunursunuz.Cenazeye gider gibi.
Onlar neyi beğenir diye değil ben ne düşünüyorum ile hareket edin
Tek erkek arkadaşımın. Bu görüşme sonrası anneler tanıssın dedik. Ne zaman derler bilmiyorum onuToplu gelmelerini kabul etmedi, tek erkek arkadaşınızın gelmesini mi?
Haberi olmadığını söyledim bu arada üstüne atlamaları daha kötü değil miAnnenizin hiç haberi olmayacak mı ondan habersiz gittiğinizden zannediyorsunuz? Hadi işler olumlu ilerledi aileler tanıştı. Sevgilinizin annesi laf arasında! konuşurken "sizin kız bizimle tanışmaya geldiğinde" diye başlayan bir cümle kurduğunda annenizin gireceği durumu yaşayacağı şoku tahmin edebiliyor musunuz?
30 yaşına gelmiş koca kadınsınız annenizi böyle basit bir şeye bile ikna edemiyorsan evlilik gibi bir topa hiç girmeyin, hele ki bahsettiğiniz tarz bir aileyle.
Nasıl evleneceksiniz o zaman? Anne ben evlenmeyi düşünüyorum ya o senle tanışsın ya ben gidip tanışayım ya da doğrudan sen annesiyle tanışacaksın bu yola bir şekilde girilecek sen nasıl olmasını uygun görürsün diye sormak bu kadar zor mu gerçekten?
İnşallah sevgilinize tanışma işinden annenizin haberinin olmadığını söylememişsinizdir.