Sevgilinin maailesine tanışmaya gitme

Abim eve bir gün bir kızla geldi. Annemle babamla tanışacakmış kız.
Annem kıza ilk şunu sordu.
-Annenle babanın haberi var mı kızım buraya geldiğinden?
Kız yok dedi.
-Sen neden onlara söylemeden böyle bir işe kalkıştın? dedi. Kızda çıt yok.
Annem tekrar sordu.
-Kendine güveniyor musun evlenmek için, yaşın biraz küçük evladım.
O zaman aslan kesildi kız.
"Güveniyorum tabii." dedi.
Annem de, "ama ben oğluma hiç güvenmiyorum. Ben olmasam çorabını bulamaz, karnını doyuramaz. Her şeyi hazır bekler. Bacısıyla her gün hır gür içinde, (bacısı da benim bu arada. 😅) Sen ne bekliyorsun bu çocuktan?
Kız o zaman hiç beklemediğimiz bir şey söyledi.
-Ben onu adam ederim!

O zaman babam sinirden gülmeye başladı, evden çıktı gitti.
Annem de, "adam olmuşları var, niye onlardan seçmiyorsun evladım?"
Böyle uzadı gitti polemik.
Abim hâlâ bekar, o kız da zaten abimle bir daha görüşmemiş ailen çok saygısız diye😂
Ben olsam ben de görüşmem. Kıza çok yüklenmişler abinin kısmetini kapatmışlar resmen. 😁

Ne doğusu ne batısı arkadaşlar 🙄 doğunun göbeğinden bir aileden geliyorum. Sevgilimle tatile gittim dönem dönem birlikte yaşadıklarım oldu. Bütün sevgililerimi babam dahil ailem biliyordu. Hiç kapalı giyinmedim, hatta buradaki pek çok kadına göre cüretkar giyindiğim bile söylenebilir. İşin komiği eşim de doğulu, onun ailesi bizimkilere göre daha da açık görüşlü. Evlenmeden önce birlikte yaşadığımız evde teyzeli halalı falan misafir ağırlamışlığımız var 😂

Ama mesela aydınlı bir komşum var, 22-23 yaşında bir kızı var, kızcağız tek başına burnunu çıkaramıyor dışarı. Doğuyla batıyla alakası yok mevzunun.
Sizin aileniz öyle olabilir tüm dogu sizin ailenizle bir diil doğu halkı genel olarak bu saydıginiz seylere müsade edecek bı halk diil bunu herkes bilir istisnalar olabilir
Ben doguluyum ve diil sevgiliyle tatile gitmek sevgilim olsa ve bunu ogrenseler kıyamet kopar
Ki o Aydınlı arkadaşınızın aileside öyle dir ama tüm Aydınlılar öyle diil Aydınlılar in çoğu bildigim kadarıyla daha açık fikirli
İstisnalar üzerinden yola çıkmak çok sacma genel halka bakmak lazm

Ben olsam ben de görüşmem. Kıza çok yüklenmişler abinin kısmetini kapatmışlar resmen. 😁
Ahahhaa yav emrivaki bir şekilde geldiler habersiz. Kız tutturmuş beni ailenle tanıştır diye. Ondan ortam biraz gerildi yoksa annem abimi vermeye dünden razıydı. Kızı da beğenmedi belki bilmiyorum. Ama kıza yazık olurdu gene de. Annem ona fark etmeden iyilik etti

Annem değil bu. İki abimde yıllarca çalıstılar. Maaşlarından bir kuruş alınmadı. Üzerine ev aldırmak için para verdiler. Gelinlerimizin ikiside yabancı. Hiçbir çeyiz getirilmedi her şeyi annem verdi. Hala daha oğullarının geliri annemden kat kat fazla olmasına rağmen torunlarına aşırı verici.

Sarmalar sarar, ellerine verir. Yemek yapınca arar istiyorsanız kocan alsın kızım, evde basbasa yiyin diye kavanoza koyar evine gönderir. Annem bu değil gerçekten
O zaman sevgiliniz ve ailesini ciddi bulmuyor, güvenmiyor, bir şekilde ısınamamış. Önce kız tanışır kafasında biri de değil. Herkesin kendi gibi olmadığının gayet farkında.

O zaman sevgiliniz ve ailesini ciddi bulmuyor, güvenmiyor, bir şekilde ısınamamış. Önce kız tanışır kafasında biri de değil. Herkesin kendi gibi olmadığının gayet farkında.
Annem kendisini tanımıyor. Annem genel olarak kızıyla bu konulara girmeye karşı. Elbette kimseye güvenme kafasında ama ben de 29 yasımda ıkıncı kez anneme hayatımda birisi oldugunu söylüyorum. Hani her gün birisini söylesem o da tamam ama. Ciddi bulmadığından da değil yuz göz olmuyor kendince

Annem kendisini tanımıyor. Annem genel olarak kızıyla bu konulara girmeye karşı. Elbette kimseye güvenme kafasında ama ben de 29 yasımda ıkıncı kez anneme hayatımda birisi oldugunu söylüyorum. Hani her gün birisini söylesem o da tamam ama. Ciddi bulmadığından da değil yuz göz olmuyor kendince
Anneniz sizi bu yaştan sonra kavanoza basacak değil, karşısında ciddi birilerini görürse tavrı değişecektir. Sakın size kimse gelmeden siz kimsenin evine hele hele bi başınıza çiçek miçekle gitmeyin.

Doğulu oldukları için biraz beraber geziyorlar. Annesi , kız kardeşleri ve 2 teyzesi olacakmış ayıp olur mantığındalsr
Siz neden kendi mantığınıza göre hareket etmiyorsunuz.
Olduda evlendiniz eşinizle başbaşa gezmenin hayalini bile kurmayın.. Maaile gezersiniz ayıp olmasın diye

Sevgilinizin ailesiyle niye tanışıyorsunuz istemeye gelirken görürsünüz bildiğiniz tüm sülaleye görücü çıkıyorsunuz ne gerek. Çiçeği neden götüreceksiniz sevgilinizi istemeyi mi düşünüyorsunuz.

Siz neden kendi mantığınıza göre hareket etmiyorsunuz.
Olduda evlendiniz eşinizle başbaşa gezmenin hayalini bile kurmayın.. Maaile gezersiniz ayıp olmasın diye
Yani bunu konustuk bağımsız olacağımızı da ben çalısan biriyim zaten mümkün değil
Sevgilinizin ailesiyle niye tanışıyorsunuz istemeye gelirken görürsünüz bildiğiniz tüm sülaleye görücü çıkıyorsunuz ne gerek. Çiçeği neden götüreceksiniz sevgilinizi istemeyi mi düşünüyorsunuz.
Eve giderken elim bos gitmek istemedim. Ama kuzenim de eşinin ailesiyle bu şekilde tanıştı ben de eski sevgilimin ailesiyle tanıstım falan. Siz bunları yaşamadınız mı cidden? Size değil aslında sorum herkese

Bu şekilde genç Bi kız da rencide edilmez ama. Söyledikleri doğru olsa da eve misafir gelmiş. Sanki oğluna söz geçirememiş kızı kaçırmaya çalışmış gibi. Annen bayaaa zor Bi kaynana olacak abin hiç evlenmesin. 😂😂
Annemi savunmuyorum elbette ama kimse de, o yaşa getirdiği evladına "adam olamamış ama ben ederim" tavrı takınmamalı. Bu da cüret etmek oluyor işte. O cümleye kadar annem gayet objektifti. Yoğurdum ekşi dedi işte daha ne desin😂
Oğlum evlilik sorumluluğu alamaz demekle, oğlum adam değil demek aynı mı:)

Yani bunu konustuk bağımsız olacağımızı da ben çalısan biriyim zaten mümkün değil

Eve giderken elim bos gitmek istemedim. Ama kuzenim de eşinin ailesiyle bu şekilde tanıştı ben de eski sevgilimin ailesiyle tanıstım falan. Siz bunları yaşamadınız mı cidden? Size değil aslında sorum herkese
Onların yapması, sizin daha önce yapmanız bunun normal olduğunu göstermiyor. Eski sevgilinizle ayrılmışsınız bak ne gereği vardı ailesiyle böyle kasıntı bir tanışmaya. Ben eşimle sevgiliyken ailesinin evine yakın gezerken 2 dk gidip tanışır mısın seni merak ediyorlar dedi yırtık kot vardı üstümde gittim yarım saat bile oturmadım hal hatır sorduk çıktım biz gezmeye devam ettik elim de boş gittim yani. Çiçekle çikolatayla normalde gitmeyeceğim şık kıyafetlerle 40 kişiyle tanışmaya asla gitmem.Bu dediğimden 1 ay sonra gelip beni istediler zaten evlenmeyi düşünüyorduk. Aradaki farkı görün diye yazıyorum. Kendinizi ağırdan alın biraz bizim ülkeye gitmez böyle şeyler.

Annemi savunmuyorum elbette ama kimse de, o yaşa getirdiği evladına "adam olamamış ama ben ederim" tavrı takınmamalı. Bu da cüret etmek oluyor işte. O cümleye kadar annem gayet objektifti. Yoğurdum ekşi dedi işte daha ne desin😂
O ana kadar kız yeterince gerilmiş zaten ama. Konuşmaya niye geldin diye başlamış annen. Kız cahil olabilir ama annen de kovmaktan beter etmiş bence böyle yapılmamalı. Hem genç Bi kız hem misafir rencide etmeden de söyleyebilirdi oğlunun evlilik için hazır olmadığını. Empati yap tanışmaya gittin kadın kızım sen niye geldin ailen biliyor mu burda olduğunu diye soruyor, yerin dibine sokmuş resmen. 😂😂

Ayrıca 10 tane kadınla tanışınca 3 gün dedikodunuzu yapacaklar öyleymiş böyleymiş diye beğendik ya da beğenmedik vırt zırt diyecekler. Gördüğünüz gibi onlara kendinizi beğendirmeye çalışan siz gibi duruyorsunuz. Öyle bir zorunluluğunuz yok çıkın bu kafadan.

O ana kadar kız yeterince gerilmiş zaten ama. Konuşmaya niye geldin diye başlamış annen. Kız cahil olabilir ama annen de kovmaktan beter etmiş bence böyle yapılmamalı. Hem genç Bi kız hem misafir rencide etmeden de söyleyebilirdi oğlunun evlilik için hazır olmadığını. Empati yap tanışmaya gittin kadın kızım sen niye geldin ailen biliyor mu burda olduğunu diye soruyor, yerin dibine sokmuş resmen. 😂😂
Kız hiç gerilmedi hatta hiç etkilenmedi biliyor musunuz? Üzülse anlardım. Hatta bacak bacak üstüne atıp çok rahat oturuyordu. (Annem pek sevmedi muhtemelen o konuda haklısınız.)
Ben ölsem gitmezdim öyle bir ortama zaten o yaşta. Korkardım bir kere. Annem de kız da kabahatli bence ama abim en kabahatli olanı 😂 yeni tanıştığın kızı, annene haber etmeden niye eve getiriyorsun? Her şey çok saçmaydı o gün.
Allah da müstehakını verdi zaten hâlâ evlenemedi abim.

Kardeşiniz ailenizi asiri mi zorladi bu tanişma için? Yani oraya cahil bir genc kizi alip rencide etmek hiç iyi olmamiş. Boyle yapmak yerine biz tanismayiz, evlenmene gönlümüz yok dense daha iyi olurmuş, kendi ogluna söz geciremeyip kizi utandirarak bunu yapmak kotu olmuş. Umarim kiza da ders olmuştur. Aileden habersiz adamlarin evlerine gitmeyi ben de doğru bulmuyorum. Bu tanişma işleri biraz da karşidaki aileye gore yapilmali.
Türk olmayan sevgilim ve ailesiyle tanişmam başka olmustu, eşimim ailesiyle tanişmam başka olmustu mesela.

Eşimin ailesiyle evlenme teklif alana kadar zaten goruşmedim, ondan önce eşim ailemle tanisip sonra beni de ailesiyle tanistirmak istedigini soyledi haberli gittim. Biz cok Turk gelenekli bir aile degiliz.
Yani madem bu kadar gelenekseller anneden habersiz o evde işi olmamali konu sahibinin.

Kardeşiniz ailenizi asiri mi zorladi bu tanişma için? Yani oraya cahil bir genc kizi alip rencide etmek hiç iyi olmamiş. Boyle yapmak yerine biz tanismayiz, evlenmene gönlümüz yok dense daha iyi olurmuş, kendi ogluna söz geciremeyip kizi utandirarak bunu yapmak kotu olmuş. Umarim kiza da ders olmuştur. Aileden habersiz adamlarin evlerine gitmeyi ben de doğru bulmuyorum. Bu tanişma işleri biraz da karşidaki aileye gore yapilmali.
Türk olmayan sevgilim ve ailesiyle tanişmam başka olmustu, eşimim ailesiyle tanişmam başka olmustu mesela.

Eşimin ailesiyle evlenme teklif alana kadar zaten goruşmedim, ondan önce eşim ailemle tanisip sonra beni de ailesiyle tanistirmak istedigini soyledi haberli gittim. Biz cok Turk gelenekli bir aile degiliz.
Yani madem bu kadar gelenekseller anneden habersiz o evde işi olmamali konu sahibinin.
Bu buluşmanın üzerinden belki yirmi yıl geçti. Kimsenin bir şeyden haberi yokken pat diye geldiler. Kız ben yeni gelininizim tarzında tanıttı kendini. Benim bunlara değinme sebebim, konu sahibine bir pencere açıp, biraz da gülümseyerek kendi hayatını gözden geçirmesini istemekti.
Şimdiki aklımda olsam zaten o ortamın yaşanmasına izin vermezdim diye düşünüyorum, abim de şimdiki yaşında olsa bu kadar saçma davranmazdı muhtemelen. En azından önceden haber verirdi. Kızı kendi bile doğru düzgün tanımıyordu. O kız da böyle bir şey yapmazdı belki. Yani geçmiş zaman.
Ama konu sahibine, sevgilisinin ailesinin bakış açısı böyle olacak gibi hissettim. Baskın insanlar gibi duruyorlar. Bir kızı tanımak için teyzelere varana kadar insan gelecekmiş ve ailesinin de haberi yok. Çok ezerler. Üzülür sonra. Heyecanlı, mutluluk yolunda yürüyor ama görsün istedim böyle yaparsa onu üzerler, değersiz olur.
Şimdi annem gibi böyle sorular sorsalar konu sahibine, o da üzülür. Bir de mahcup olur. Haberleri var dese olmaz. Yok dese ezilir. Yapmaması daha doğru.

X