Anneme tanışmaya gittiğimi söyleyemem normalde her şeyi konusuruz ama bu konularda bu şekilde annem. Ama lafın arasında söylerdi. Sordum tanısmak istiyor diye hayır dediAnnenin mantığı değişikmiş. Doğuluyuz, onlar bize gelmeden benim erkek tarafına tanışmaya gittiğimi duysalar evde bir takım kıyametler kopar.
Annem kabul etmediği için bu şekilde ilerliyor.Önce beyefendinin sizin annenizle tanışması lazım. Bi kadınlar konseyi düşünün annesi çocukla tanışmak istemeden kız kalkmış gelmiş o kızı hafife alırlar. Normalde öyle olmamalı ama o tarz aileler hafife alır, basit görür.
Tesettürlü olmayıp da uzun tunik giyeni hiç görmedim. Normal kıyafetlerinizle gidin. Çiçek de götürmeyin. Kuru pasta ya da tatlı yeterli. Bana kalsa hiç gitmeyin orası da ayrı mesele. Ne o öyle komisyondan geçer gibi.
Daha evet diyen duymadım. Üniversiteden sonra erkek arkadaşım ve ailesi tanışmaya gelmek istediler. Ailem hayır dedi, günlerce başlarını yedikten sonra ikna ettim. Burada biraz ısrarcı olmalısın ki ne kadar ciddi olduğunuzu anlasınlar.Anneme tanışmaya gittiğimi söyleyemem normalde her şeyi konusuruz ama bu konularda bu şekilde annem. Ama lafın arasında söylerdi. Sordum tanısmak istiyor diye hayır dedi
Daha evet diyen duymadım. Türk aile yapısı kız tarafı eccük nazlı oluyor. Üniversiteden sonra erkek arkadaşım ve ailesi tanışmaya gelmek istediler. Ailem hayır dedi günlerce başlarını yedikten sonra ikna ettim. Burada biraz ısrarcı olmalısın ki ne kadar ciddi olduğunuzu anlasınlar.Anneme tanışmaya gittiğimi söyleyemem normalde her şeyi konusuruz ama bu konularda bu şekilde annem. Ama lafın arasında söylerdi. Sordum tanısmak istiyor diye hayır dedi
İlişkinizi dilediğiniz gibi özgürce yaşayın ama aileler işin içine girdiğinde asla toplumsal normların dışına çıkmayın. İstemeye gider gibi tatlı matlı çiçek miçek götürmeyin, sonra erkek tarafı nazlı geline dönünce şaşırıyorsunuz. Önce onlar gelsin madem artık evlilik düşünülüyor. Muhafazakar ve geleneksel bir aile her ne kadar kabul de etse, ne kadar bişeyler işlerine de gelse içten içe sizin puanınızı vereceklerdir kendilerince. Ciddiye almazlar sizi.Merhaba
Aslında bundan 6.5 sene önce benzer bir konu açmıştım çok da güzel yanıtlar almıştım, onu da gözden geçiriyorum şimdi
Yaş ,dönem… değiştiği için tekrar sizlere danışmak istedim.
29 yaşındayım. 8-9 aylık bir ilişkim var. Geçen hafta anneme söyledim(normalde çekinirim annemden bu konularda). Pazartesi onun ailesiyle tanışacağım.
Yaşımı belirttim.
Aile muhafazakar. Doğulu. Ben tesettürlü değilim ama çok açık da değilim.
Mesleğim öğretmenim.
Giderken siyah, düz , dizüstü bir tunik giyeyim altına da siyah spor tarzda bir kumaş pantolon giyeyim dedim. Siyah babet, krem trenç kot.
Bu arada bunları giymek zorundayım anlamında söylemedim fikir olarak mantıklı geldi. Ben simsiyah severim çunkü. Zaten yine soru olarak size yönelttim. Çok kısa giyemiyorum kendi ailemin içinde de hep bu tarz giyiniyorum ben. Tunik senelerdir dolabımda olan bir parça mesela :)
Çiçek ve tatlı götürürüm diye düşündüm. Tanışmada 2 teyze, anne, abla , kız kardeş ve belki kardeşinin eşi ve kucuk kızı olacak.
Annem tanışmaz bizim aile yapımıza tersmiş. Yengelerim de gelip bizimle tanıstı . Aile tanışması da çok uzamadan olacak. Biz su an evlilik konuşuyoruz yani
Dipnot: annesi, kız kardeşi, ablası ve 2 teyzesi olacakmış
1)Ne giyeyim ?
2)Ne götüreyim?
3)Nasıl davranayım?
4)Varsa tavsiyeleriniz?
Şimdiden teşekkür ederim
Anneme tanışmaya gittiğimi söyleyemem normalde her şeyi konusuruz ama bu konularda bu şekilde annem. Ama lafın arasında söylerdi. Sordum tanısmak istiyor diye hayır dedi
Az geride anneniz için kız erkeğin ailesiyle tanışır mantığında olduğunu hatta abinizin eşlerinin de ilk sizinle tanıştığını söylediniz. Neden haberinin olmaması lazım bu durumda peki? Siz annenizin nişanlınızı istemediğini unutmaya çalışıyorsunuz galiba.Anneme tanışmaya gittiğimi söyleyemem normalde her şeyi konusuruz ama bu konularda bu şekilde annem. Ama lafın arasında söylerdi. Sordum tanısmak istiyor diye hayır dedi
İlişkinizi dilediğiniz gibi özgürce yaşayın ama aileler işin içine girdiğinde asla toplumsal normların dışına çıkmayın. İstemeye gider gibi tatlı matlı çiçek miçek götürmeyin, sonra erkek tarafı nazlı geline dönünce şaşırıyorsunuz. Önce onlar gelsin madem artık evlilik düşünülüyor. Muhafazakar ve geleneksel bir aile her ne kadar kabul de etse, ne kadar bişeyler işlerine de gelse içten içe sizin puanınızı vereceklerdir kendilerince. Ciddiye almazlar sizi.
Bazı konulardaki erkekler.
Ben olsam bunca kalabalığın içine girmem 1, önce damat adayı gelsin benim evime tanışsın ailemle 2, dışarda bir çay içmek dururken bu ne böyle istemeye gider gibi 3…
İnsanlar artık resmi kurumlarda bile kumaş pantolon giymiyorlar neredeyse. Niye aile tanışmalarına, ilk buluşmalara falan iş görüşmesine gider gibi gitmeye çalışıyor bu genç kızlar?
Herkes söylemiş zaten normalde nasılsanız öyle giyinin, nasılsanız öyle davranın. Pasta, tatlı uygundur, adamı istemeye gitmiyorsanız çiçek almayın.
Anneniz neden kabul etmedi ? Tanisacaginizdan ailenizin haberi var mı ?
Kendiniz gibi olun lütfen, çok abartmadan okula gidiyor gibi giyinebilirsiniz ama resmi bir adım olmadqn tüm aile ile tanışmaya gerek var mı ?
Siyah tunik mi altına da siyah pantolon mu.? Fecaat. Nasıl giyiniyorsan öyle git. İkincisi olarak da sevgili ailesiyle tanışmak çok da lüzumlu değil. Yüzgöz olunuyor erkenden.
Kimse alınmasın kusura bakmasın ama o dize kadar elbise gibi tunikler (hatta bazıları elbise bence) tesettürlüler dahil kimseye yakışmıyor. Hadi tesettürlünün bir amacı, uyması gereken kuralları var o yüzden yakışıp yakışmaması önemli değil de başı açık insanda fecaat bi görüntü bence. 80’li 90’lı yıllarda önlüğün altına pijama giydirilen kız çocukları gibi
Yani ben bazı kadınları gerçekten anlamıyorum erkek tarafı gelip tanışmadan kostur koştur tüm aile ile tanışmak birde adamı istemeye gider gibi tatli çiçek götürmek üstüne üstlük facia bi kombin ile göze girmeye çalışmak. Biraz kendinize saygı duyun normalde tarziniz neyse ona göre giyinin, dünden hevesli gibi çicek tatli götürmeyin ya çicek ya tatlı yeter. Sizin peşinize dolanmaları gerek onlarin size kendilerini sevdirmeleri güven vermeleri gerek. Kız evi naz evi demişler. 8-9 aylık ilişkide erkek arkadaşiniz annenizle tanışsın he anneniz yok istemem derse sizde kimseyle tanismayin ilişki ilerlesin sonra erkek tarafi yakin kadin akrabalari ile annenizle tanismaya gelsin. Usul böyledir yada illa tanişcam diyorsaniz annesi ile disarda bi kahve icin yeter.
Bu durum tam facia ya.
Çok yanlış başlangıç hiç gerek yokmuş şimdiden ilişkiler dengesi sasmis
Yav tuniğin amacı totoyu kapatması değil mi zaten? Birçok insan tayt üstüne falan toto altına inecek şeyler giyiniyor. Hassasiyeti vardır uzun bişey giymek ister anlarım da bunu dize kadar uzatmanın, pantolon üstüne elbise giymenin ne anlamı var? Her şeyde olduğu gibi bunun da mokunu çıkarttık
Bu benim tarzım, basım açık ama daha derli toplu giyiniyorum. Elbise giysem diz hizasında altına siyah opak çorap giyerim mesela, pantolon giysem totomu kapatacak seyler olur üzerimde . Montlarımın tamamı uzundur neredeyse, kısa olanların içine uzun bir şey giymek daha çirkin gelir…Ben de boyle düşünüyorum. Ailesinin arkasindan iş çevirip erkek ailesine yaranmaya çalışan ergen kizlar gibi duruyor kimse kusura bakmasin. Koşa koşa bütün ailenin icine kendini beğendirmeye gelen bir kizdan beklentileri de ona gore olacak ileride. Kayinvalide kişisi her daim boyle siz kendinizi ona begendirmeniz gereken bisey gozuyle bakacak. İş bekleyecek, heidyeler , gitmek gelmek bekleyecek. Cunku en bastan bir kere ayaklarina gidip yaranmaya calismissiniz. Cok yanlis geliyo bana ya. Ailecek toplanip evime gelir ailemle tanışırlar valla. Kimseyle oturup da ailemden ayri muhabbete giremem. Onun anasi babasi onlarin evinde bana fikirlerini hayat goruslerini, "biz boyleyiz" i anlatirken, deplasmanda kalmis gibi, kendi annem babamin soz hakki bile olmadan oturamam ben sahsen
Anneniz neden tanışmak istemiyor? İstisnalar hariç sevgili de bir yamukluk varsa anneler hisseder Önce buna dikkat edin derimAnnem tanışmayı kabul etmiyor
Abilerimin eşleri de ilk bizimle tanıştılar. Yoksa çocuk ısrarla annemle tanışmayı teklif etti
nem
Söylüyoz işte yukarda kırk tane giyecek önerisi söylenmiş.Bu benim tarzım, basım açık ama daha derli toplu giyiniyorum. Elbise giysem diz hizasında altına siyah opak çorap giyerim mesela, pantolon giysem totomu kapatacak seyler olur üzerimde . Montlarımın tamamı uzundur neredeyse, kısa olanların içine uzun bir şey giymek daha çirkin gelir…
Ben benim anlayacağınız nesi fecaat mesela? Ayrıca öneri sordum, danıştım. Hunharca eleştirerek mi bir yerlere varacağız biz? Siz bir şeyler önerseydiniz keşke.. dolabımdaki sıradan bir parça o çokça giyilmiş . Yani biri de çıkıp sorsaymıs sen yeni kıyafet mi aldın hayırdır falan? Daha açık konusayım epilasyon sürecindeyim, tüylerimle basım dertte tabii alınmıyor altına siyah çorap giyersem kurtarır belki dedim. Bugüne dek siyah üst beyaz pantolon hedefliyordum aslında. Ki söylediklerinize göre şekillendiririm diye baslık açmıstım “fecaat” diyerek herhangi bir noktaya varamadık açıkçası, öneri beklerdim
Annem abilerimde de bu sekilde davrandı. Önce kız geldi sonra aileler tanıstı. Annem bu şekilde sürdürüyor.
Dışarda görüşemiyoruz . Çünkü annesi sık sık lavaboya çıkıyormuş. Hasta bir şey diyemedim…
Ablası sağ olsun çok kalabalık olmasın demiş. Ikı kızkardeşi, annesi ve 2 teyzesi olacakmış, onlara da söylemezlerse onlar için sorun olurmuş.
Dizimin üstünde bir tunik bu arada. Boyum kısa zaten 160ım. Dizimden 1 karış falan yukardadır ayak bileğimde değil yani. Ama yine ÖNERİLERİNİZE AÇIĞIM.
Bu arada ailem sevgilim olmasını da istemiyor.
Uc görüşme hakkı veriyor. Evden çıkmak için binbir bahane arıyorum. 2023 de 7 senedir aktif iş hayatında olan bir kadınım bu arada. Sevgilim oldugunda da arkalarından iş çevirmiş oldum yani sizin mantığınızla
Giyim ve aile yapılarımızın alakası yok ama dertler ortak, ben de bu haftasonu ailelerin tanışması için ne giyeceğimi düşünüyorum kaç gündürMerhaba
Aslında bundan 6.5 sene önce benzer bir konu açmıştım çok da güzel yanıtlar almıştım, onu da gözden geçiriyorum şimdi
Yaş ,dönem… değiştiği için tekrar sizlere danışmak istedim.
29 yaşındayım. 8-9 aylık bir ilişkim var. Geçen hafta anneme söyledim(normalde çekinirim annemden bu konularda). Pazartesi onun ailesiyle tanışacağım.
Yaşımı belirttim.
Aile muhafazakar. Doğulu. Ben tesettürlü değilim ama çok açık da değilim.
Mesleğim öğretmenim.
Giderken siyah, düz , dizüstü bir tunik giyeyim altına da siyah spor tarzda bir kumaş pantolon giyeyim dedim. Siyah babet, krem trenç kot.
Bu arada bunları giymek zorundayım anlamında söylemedim fikir olarak mantıklı geldi. Ben simsiyah severim çunkü. Zaten yine soru olarak size yönelttim. Çok kısa giyemiyorum kendi ailemin içinde de hep bu tarz giyiniyorum ben. Tunik senelerdir dolabımda olan bir parça mesela :)
Çiçek ve tatlı götürürüm diye düşündüm. Tanışmada 2 teyze, anne, abla , kız kardeş ve belki kardeşinin eşi ve kucuk kızı olacak.
Annem tanışmaz bizim aile yapımıza tersmiş. Yengelerim de gelip bizimle tanıstı . Aile tanışması da çok uzamadan olacak. Biz su an evlilik konuşuyoruz yani
Dipnot: annesi, kız kardeşi, ablası ve 2 teyzesi olacakmış
1)Ne giyeyim ?
2)Ne götüreyim?
3)Nasıl davranayım?
4)Varsa tavsiyeleriniz?
Şimdiden teşekkür ederim
Evet çünkü anneme asla bunu söyleyemem. Utanmaz oldugumu falan dusünürSiz tanışmaya ailenizden gizli mi gideceksiniz?
Annem erkek arkadaşımı istemiyor değil. Annem bu konuları istemiyor. Diyebileceğim sey “anne annesi seninle görüşmek istiyor “ bu hafta sevgilim var derken akıllı ol akıllı ol deyip durdu. Bu arada aile içinde evlenmeye uzak birisi olarak tanırırım öyle yanlışlarım olmadı yani. Bundan önceki sevgilimi biliyordu(6-7 sene önce) çocuk gayet düzgündü “görüşme” dedi. Buna da aynı kafada. Dün kız arkadaşımla kahve içeceğim dedim diş randevum sonrasıı “hayırdır neden” diyor . Söyleyeyim mi gerçekten?Az geride anneniz için kız erkeğin ailesiyle tanışır mantığında olduğunu hatta abinizin eşlerinin de ilk sizinle tanıştığını söylediniz. Neden haberinin olmaması lazım bu durumda peki? Siz annenizin nişanlınızı istemediğini unutmaya çalışıyorsunuz galiba.
Ne öneriyorsunuz mesela? Ben kaçırmısım eleştirilerin arasında da özür dilerim?Söylüyoz işte yukarda kırk tane giyecek önerisi söylenmiş.
Anneniz işine geldiği gibi yaşıyor biraz sanırım. Sahip çıkmıyor size. O 50 kişi yer sizi bunu görürse. Bunları sakın sevgiliniz ve ailesine anlatmayın, ilk günden etiketi yapıştırırlar. Ne siz ne de aileniz ciddiye alınmazsınız. Annenizin ağzından girin burnundan çıkın kabul ettirin. Evlenelim de nasıl olursa olsun mantığı ile hareket ederseniz çekeceğiniz var.Evet çünkü anneme asla bunu söyleyemem. Utanmaz oldugumu falan dusünür
Annem erkek arkadaşımı istemiyor değil. Annem bu konuları istemiyor. Diyebileceğim sey “anne annesi seninle görüşmek istiyor “ bu hafta sevgilim var derken akıllı ol akıllı ol deyip durdu. Bu arada aile içinde evlenmeye uzak birisi olarak tanırırım öyle yanlışlarım olmadı yani. Bundan önceki sevgilimi biliyordu(6-7 sene önce) çocuk gayet düzgündü “görüşme” dedi. Buna da aynı kafada. Dün kız arkadaşımla kahve içeceğim dedim diş randevum sonrasıı “hayırdır neden” diyor . Söyleyeyim mi gerçekten?
Bu benim tarzım, basım açık ama daha derli toplu giyiniyorum. Elbise giysem diz hizasında altına siyah opak çorap giyerim mesela, pantolon giysem totomu kapatacak seyler olur üzerimde . Montlarımın tamamı uzundur neredeyse, kısa olanların içine uzun bir şey giymek daha çirkin gelir…
Ben benim anlayacağınız nesi fecaat mesela? Ayrıca öneri sordum, danıştım. Hunharca eleştirerek mi bir yerlere varacağız biz? Siz bir şeyler önerseydiniz keşke.. dolabımdaki sıradan bir parça o çokça giyilmiş . Yani biri de çıkıp sorsaymıs sen yeni kıyafet mi aldın hayırdır falan? Daha açık konusayım epilasyon sürecindeyim, tüylerimle basım dertte tabii alınmıyor altına siyah çorap giyersem kurtarır belki dedim. Bugüne dek siyah üst beyaz pantolon hedefliyordum aslında. Ki söylediklerinize göre şekillendiririm diye baslık açmıstım “fecaat” diyerek herhangi bir noktaya varamadık açıkçası, öneri beklerdim
Annem abilerimde de bu sekilde davrandı. Önce kız geldi sonra aileler tanıstı. Annem bu şekilde sürdürüyor.
Dışarda görüşemiyoruz . Çünkü annesi sık sık lavaboya çıkıyormuş. Hasta bir şey diyemedim…
Ablası sağ olsun çok kalabalık olmasın demiş. Ikı kızkardeşi, annesi ve 2 teyzesi olacakmış, onlara da söylemezlerse onlar için sorun olurmuş.
Dizimin üstünde bir tunik bu arada. Boyum kısa zaten 160ım. Dizimden 1 karış falan yukardadır ayak bileğimde değil yani. Ama yine ÖNERİLERİNİZE AÇIĞIM.
Bu arada ailem sevgilim olmasını da istemiyor.
Uc görüşme hakkı veriyor. Evden çıkmak için binbir bahane arıyorum. 2023 de 7 senedir aktif iş hayatında olan bir kadınım bu arada. Sevgilim oldugunda da arkalarından iş çevirmiş oldum yani sizin mantığınızla