Sevgilinin maailesine tanışmaya gitme

Annenin mantığı değişikmiş. Doğuluyuz, onlar bize gelmeden benim erkek tarafına tanışmaya gittiğimi duysalar evde bir takım kıyametler kopar.
Anneme tanışmaya gittiğimi söyleyemem normalde her şeyi konusuruz ama bu konularda bu şekilde annem. Ama lafın arasında söylerdi. Sordum tanısmak istiyor diye hayır dedi

Annem kabul etmediği için bu şekilde ilerliyor.
Ben sürekli bu sekilde giyiniyorum ama su anda da mesela sıradan bir gün işteyim üzerimde pantolon ve uzun gömlek var:)

Tatlı diyeyim o zaman :)

Anneme tanışmaya gittiğimi söyleyemem normalde her şeyi konusuruz ama bu konularda bu şekilde annem. Ama lafın arasında söylerdi. Sordum tanısmak istiyor diye hayır dedi
Daha evet diyen duymadım. Üniversiteden sonra erkek arkadaşım ve ailesi tanışmaya gelmek istediler. Ailem hayır dedi, günlerce başlarını yedikten sonra ikna ettim. Burada biraz ısrarcı olmalısın ki ne kadar ciddi olduğunuzu anlasınlar.

Daha evet diyen duymadım. Türk aile yapısı kız tarafı eccük nazlı oluyor. Üniversiteden sonra erkek arkadaşım ve ailesi tanışmaya gelmek istediler. Ailem hayır dedi günlerce başlarını yedikten sonra ikna ettim. Burada biraz ısrarcı olmalısın ki ne kadar ciddi olduğunuzu anlasınlar.

İlişkinizi dilediğiniz gibi özgürce yaşayın ama aileler işin içine girdiğinde asla toplumsal normların dışına çıkmayın. İstemeye gider gibi tatlı matlı çiçek miçek götürmeyin, sonra erkek tarafı nazlı geline dönünce şaşırıyorsunuz. Önce onlar gelsin madem artık evlilik düşünülüyor. Muhafazakar ve geleneksel bir aile her ne kadar kabul de etse, ne kadar bişeyler işlerine de gelse içten içe sizin puanınızı vereceklerdir kendilerince. Ciddiye almazlar sizi.

Az geride anneniz için kız erkeğin ailesiyle tanışır mantığında olduğunu hatta abinizin eşlerinin de ilk sizinle tanıştığını söylediniz. Neden haberinin olmaması lazım bu durumda peki? Siz annenizin nişanlınızı istemediğini unutmaya çalışıyorsunuz galiba.

Ben olsam bunca kalabalığın içine girmem 1, önce damat adayı gelsin benim evime tanışsın ailemle 2, dışarda bir çay içmek dururken bu ne böyle istemeye gider gibi 3…

Anneniz neden kabul etmedi ? Tanisacaginizdan ailenizin haberi var mı ?
Kendiniz gibi olun lütfen, çok abartmadan okula gidiyor gibi giyinebilirsiniz ama resmi bir adım olmadqn tüm aile ile tanışmaya gerek var mı ?

Siyah tunik mi altına da siyah pantolon mu.? Fecaat. Nasıl giyiniyorsan öyle git. İkincisi olarak da sevgili ailesiyle tanışmak çok da lüzumlu değil. Yüzgöz olunuyor erkenden.

Bu durum tam facia ya.
Çok yanlış başlangıç hiç gerek yokmuş şimdiden ilişkiler dengesi sasmis

Bu benim tarzım, basım açık ama daha derli toplu giyiniyorum. Elbise giysem diz hizasında altına siyah opak çorap giyerim mesela, pantolon giysem totomu kapatacak seyler olur üzerimde . Montlarımın tamamı uzundur neredeyse, kısa olanların içine uzun bir şey giymek daha çirkin gelir…
Ben benim anlayacağınız nesi fecaat mesela? Ayrıca öneri sordum, danıştım. Hunharca eleştirerek mi bir yerlere varacağız biz? Siz bir şeyler önerseydiniz keşke.. dolabımdaki sıradan bir parça o çokça giyilmiş . Yani biri de çıkıp sorsaymıs sen yeni kıyafet mi aldın hayırdır falan? Daha açık konusayım epilasyon sürecindeyim, tüylerimle basım dertte tabii alınmıyor altına siyah çorap giyersem kurtarır belki dedim. Bugüne dek siyah üst beyaz pantolon hedefliyordum aslında. Ki söylediklerinize göre şekillendiririm diye baslık açmıstım “fecaat” diyerek herhangi bir noktaya varamadık açıkçası, öneri beklerdim

Annem abilerimde de bu sekilde davrandı. Önce kız geldi sonra aileler tanıstı. Annem bu şekilde sürdürüyor.

Dışarda görüşemiyoruz . Çünkü annesi sık sık lavaboya çıkıyormuş. Hasta bir şey diyemedim…
Ablası sağ olsun çok kalabalık olmasın demiş. Ikı kızkardeşi, annesi ve 2 teyzesi olacakmış, onlara da söylemezlerse onlar için sorun olurmuş.

Dizimin üstünde bir tunik bu arada. Boyum kısa zaten 160ım. Dizimden 1 karış falan yukardadır ayak bileğimde değil yani. Ama yine ÖNERİLERİNİZE AÇIĞIM.

Bu arada ailem sevgilim olmasını da istemiyor.
Uc görüşme hakkı veriyor. Evden çıkmak için binbir bahane arıyorum. 2023 de 7 senedir aktif iş hayatında olan bir kadınım bu arada. Sevgilim oldugunda da arkalarından iş çevirmiş oldum yani sizin mantığınızla

Annem tanışmayı kabul etmiyor
Abilerimin eşleri de ilk bizimle tanıştılar. Yoksa çocuk ısrarla annemle tanışmayı teklif etti

nem
Anneniz neden tanışmak istemiyor? İstisnalar hariç sevgili de bir yamukluk varsa anneler hisseder Önce buna dikkat edin derim

Söylüyoz işte yukarda kırk tane giyecek önerisi söylenmiş.

Giyim ve aile yapılarımızın alakası yok ama dertler ortak, ben de bu haftasonu ailelerin tanışması için ne giyeceğimi düşünüyorum kaç gündür

Bi üye şık bi iş günü kombini yap demiş, bence çok da güzel söylemiş. Kendi adıma ben öyle bi karar verdim en son, siyah fitilli midi boy bi elbise seçtim. İçinde rahat hareket edebildiğim, hareket halindeyken kırışma, katlanma, frikik verme riski taşımadığım, beni yansıtan, abartısız ama şık ve özellikle de belli bi kalıba sokulamayacak bi elbise olduğunu düşünerek tercih ettim.

Siyah siyah olmasa mıydım diye bi kaygım var hala ama siyah severim ben, sade gold aksesurla da renk veririm diye düsünüyorum şu an

Tabi aslında üstünüzde görmek lazım ama genel fikir olarak pantolon üstü tunik bence pek bu kriterleri karşılayan bi kıyafet degil. Yani özellikle dize kadar inen tunikler genelde pek şık durmuyor ve hareket ederken de insanın bacağını engelleyen, otururken kırışan, toplanan tuhaf bi yapısı oluyor o kıyafetin. Sizinki de öyle midir?

Bi de kadın - kadına bi tanısmaysa bu keske sizin aileden de biri olsaydı, cünkü siz böyle jüri önüne çıkmışsınız gibi olmuş. Alakalı alakasız bi sürü kadın akraba hepsi birleşmiş sizi yorumlamaya oturacak sanki, siz ise tek.

Ki öyle bi noktada yorumlarda söylenenler dogru, hani siz 10 üzerinden 7 muhafazakar bi hayat sürüyosanız ve o ortama o tunik - pantolon kombiniyle giderseniz sizden gelecek için beklenecek muhafazakarlık seviyesi 10 üzerinden 9 olabilir mi, bence gayet olabilir. Tunik - pantolonun getirdigi bi kalıp var cünkü. Elbisede pek bu sorun yaşanmaz mesela. Elbise seçenegimiz yok mu?

Diger sorulara gelince;

2. Buluşacağınız günün ve ögünün kategorisine uygun bir tatlı almanız yeterli.

3 ve 4. İçten ama abartısız. Kendi ailenizde sevilen ama sizin ilk defa gördüğünüz bi akrabayla tanışıyomuşsunuz gibi. Güler yüzlü olun, hoş sohbet olun, anlatılanları dikkatli ve içten dinleyin, size sorulan seylere de aynı ictenlikle cevap verin ama gereksiz ayrıntılardan, çok fazla konuşmaktan da kaçının. Asla şimdilik ayıya dayı diyeyim moduna girmeyin, onların hoşuna gideceğinizi düşündüğünüz şeyleri değil içinizden geçenleri saygı ve sevgi çerçevsinde söyleyin.

Siz tanışmaya ailenizden gizli mi gideceksiniz?
Evet çünkü anneme asla bunu söyleyemem. Utanmaz oldugumu falan dusünür
Annem erkek arkadaşımı istemiyor değil. Annem bu konuları istemiyor. Diyebileceğim sey “anne annesi seninle görüşmek istiyor “ bu hafta sevgilim var derken akıllı ol akıllı ol deyip durdu. Bu arada aile içinde evlenmeye uzak birisi olarak tanırırım öyle yanlışlarım olmadı yani. Bundan önceki sevgilimi biliyordu(6-7 sene önce) çocuk gayet düzgündü “görüşme” dedi. Buna da aynı kafada. Dün kız arkadaşımla kahve içeceğim dedim diş randevum sonrasıı “hayırdır neden” diyor . Söyleyeyim mi gerçekten?

Anneniz işine geldiği gibi yaşıyor biraz sanırım. Sahip çıkmıyor size. O 50 kişi yer sizi bunu görürse. Bunları sakın sevgiliniz ve ailesine anlatmayın, ilk günden etiketi yapıştırırlar. Ne siz ne de aileniz ciddiye alınmazsınız. Annenizin ağzından girin burnundan çıkın kabul ettirin. Evlenelim de nasıl olursa olsun mantığı ile hareket ederseniz çekeceğiniz var.

Annenizin yaptığı yanlışı doğruya çeviriyor ki. Neyse sonradan anlarsınız ne demek olduğunu, çiçek yanına çikolata alıp girmişken isteyin bari.
Giyim tarzı hakkında yorum yapmadım ama renk baştan kotu tercih ztn, siyahi düğün aşamasında doğru bulmuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…