Sevgilinin maailesine tanışmaya gitme

Ne öneriyorsunuz mesela? Ben kaçırmısım eleştirilerin arasında da özür dilerim?
Bence düz ve şık bir elbise giyin. Midi boy ya da diz kapağı hizasında olabilir. 29 yaşındaki sana, annenin bu davranışlarını hiç hoş karşılamadım. Kocaman insansın biraz anlayışlı olması gerekir.

Aslında güzel parçalar olunca çok şık oluyo bende önceden sizin gibi duşunuyordum ama çok güzel tunikler ve pantolonlar var ve bende tunik çok giyerim hatta hiç kısa giymem açık olmama rağmen ve herkes çok yakıştırır

Tesettürlü olmayıp pantolonun üzerine uzun tunik giyme fikrini gözümde canlandırdım, berbat durdu. Niye böyle bir tarz? Başka bir şeyler de giyerek hem şık hem usturuplu olabilirsiniz. Ben de açığım, doğum sonrası kilo aldıktan sonra kalçamı kapatan, oversize şeyler giymeye başladım. Çok rahat oluyor. Hiç garip durmuyor hem de. Çiçek fazla, tatlı yeterli bence de. Anneniz de nasıl sürdürüyorsa öyle devam edin. Her ailenin dinamiği farklıdır sonuçta.

Ailenizin haberi yoksa çok yanlış yapıyorsunuz.
Böyle bir yaşam tarzı olan aile sizin kafanıza göre gidip tanışmanızı en hafif tabiriyle hafiflik olarak göreceklerdir. Tabii ki yüzünüze gülüp memnun oldum diyecekler ama diğer üyelerin de dediği gibi notunuzu verip konumunuzu da belirleyecekler kafalarında.

Madem aile yapılarınız böyle, buna uygun davranın. Annenizin elin kızına gel tanışalım demesiyle kendi kızını milletin ayağına yollaması aynı şey değil.
Siz amaan yengelerim de gelmişti ne olacak ki diyorsunuz ama ikisinin aynı şey olmadığını eminim biliyorsunuzdur. Aynı şey olsa gidip annenize söylersiniz zaten tanışmaya gideceğinizi.

Yaa öncelikle çok güzel olsun şimdiden

Fitilli elbiselere bayılıyorum ama babam da giydirmiyor maalesef eminim siz çok güzel olacaksınız siyah bende çok severim bence de kurtarıcı:)
Şık bir iş kombini pantolon sifon bluz sanırım. Ben bir arkadaşıma fikir versem içine koy derdim ama babam sebebiyle bunu yapamıyorum. Ama baska önerilere de açığım:)
Aslında dizüstü dedim, çok uzun bir sey değil aslında .
Kıyafet konusunda da arkadaşlarımon yanında daha rahatken ailemle daha çok dikkat ediyorum benzer aslında

Ama bu çifte standart değil mi? Abilerinizin sevgilileri aile kızı değil miydi de tanışmayı kabul etti anneniz?

Aslında aynı şey anne çifte standart uyguluyor sadece.

Zevkler ve renkler. Bi kere pantolon üstüne giyilen dize kadar uzun herhangi bir şey boyu keser, kısa gösterir.

Evet çünkü anneme asla bunu söyleyemem. Utanmaz oldugumu falan dusünür

Karşı tarafın öyle düşünmeyeceğini nereden biliyorsunuz?
Ben sevgilisiyle tatillere giden insanım, çocuklarının hayatına karışmayan bir ailem var. Yine de kayınvalidemle eşim ailemle tanıştıktan çoook sonra, ailelerin tanışmasından 3 gün önce tanıştım.
Siz, sizin aileleriniz bu yapıdayken başınızı alıp erkek evine giderseniz başınıza iş açarsınız.

ama evlenmeyi düşünüyorum diyosunuz, nasıl olacak o zaman bu işler? Yani dengenin olmadığı yerde kaos kaçınılmaz, sizin ailenizin bu kadar dışında kalıp sizi yalnız bıraktığı, onun ailesinin ise maaile dahil olduğu organizasyonlar gelecek için çok ciddi sıkıntı. Annenizle her şekilde bi konuşun bence. Yanlış yapıyor cünkü. Utanılacak bi şey varsa o da kızını böyle bi aşamada yalnız bırakmak, her seye habersiz ve fransız kalmak istemek, duyunca da 29 yaşındaki kızına yapma etme diye yasak koymaya çalışmak.

Ek : Sizin ve erkek arkadaşınızın aile yapısında bu tanışma "utanılması" gereken bi hareketse yine annenizle konuşun. Onun öngördüğü yol yordamı ögrenin. Sizin de kafanıza yatıyosa o yoldan gidilsin. Çünkü siz kıyafeti, hediyesi, tarzı, tavrı diye bu kadar özenirken kendinizce üzüleceginiz baska etiketlerle, baska yorumlarla karsılasabilirsiniz günün sonunda.

Son düzenleme:

Tanışmaya gideceği aile de kendi kızlarını kimsenin evine yollamaz eminim. O yüzden konu sahibini kafalarında hiç de iyi bir yerde konumlandırmayacaklar.
Errrrkek istediği kızı tutup getirebilir ama kadınlara yassah.

Doğuluyum ailemm benim sevgilimin ailesiyle tanişmaya gittiğimi öğrense kıyamet kopar valla ha gerçi sevgilimin olduğunu ogrenselerde kıyamet kopar o ayrı mesele
Bizde önce erkek ailesi gelicek kız gidip kendini yaraniyomus gibi milletin ayağına gitmez annem duysa gebertir beni

Kurabiye veya tatlı türü bi şey olabilir.
Normalde nasıl bi tarzınız varsa öyle rahat bi şekilde gidin . evlilik konuların da bazı sorularda konuşuyorken ne hissettiginizi ve düşünce fikir vb mutlaka belirtin .
hakkınızda iyi olur inşallah.

Şey bu, oğlunu everirken herşeyin ucuzuna kaçıp, o adet bizde yok bu adet bizde yok çekip, kızı evleneceği zaman altın yağmuru isteyen anne modeli. İşine geldiği gibi. Vallahi görürler. Konu sahibinin çekeceği var.

Bana da kızılcık şerbo pinkoyu andırdı. Fatihe her şey mübah nursemaya gelince wow wow wow haraaam

Bende antepliyim burdada gelenek aynı ilk başta oğlan evi gelecek .
Sadece batılı olan şehirlerde durum degisebiliyor . ankara izmir istanbul gibi .

Bana da kızılcık şerbo pinkoyu andırdı. Fatihe her şey mübah nursemaya gelince wow wow wow haraaam
Kendi elin kızlarını zahmetsiz altınsız boncuksuz çekip alırken iyiydi. Şimdi kendi kızı gizli gizli çiçeğini tatlısını alıp elin evine gidecek.

Her şey yolunda ve sadece ne giyeceğiniz sorunmuş gibi düşünerek cevap vermiştim ben size fakat şu an fikrim değişti. Ben sandım ki sevgiliniz sizin aile ile çoktan tanıştı da şimdi sizi tanımak istiyorlar fakat konu böyle değilmiş.
Ailenizi çiğneyip, başka aileyle tanışmaya gitmek sizi küçük düşürür.
Bence o tanışmaya gitmeyin. Biraz ağırdan alın. Taşın altına elini koysunlar. Anneniz itiraz ediyorsa, aile arayıp ısrarcı olsun. Sizi istediklerini onlar göstersin ki ileride değeriniz olsun.
Ailecek böyle bir talepleri olursa, merak etmeyin sizin aileniz de yumuşar ve itiraz edemez. Bir şeyin daha önce yaşanmamış olması, bundan sonra da yaşanmayacağı demek değildir. Bazı kurallar çağın koşullarına göre değişir.
Siz de bu konuda öncü olun. Annenize söyleyin. Anne olarak kiminle evlenmek istediğimi görmen lazım, senin fikrin benim için değerli. Ben böyle ağaç kovuğundan çıkmış gibi her işimi kendim halledemem, aile bunun için var. Anlatın işte, ısrar edin. Onlar gelsin sizle tanışmaya önce. Öbür türlüsü de hamamda kız beğenmek gibi yani. Teyzeler kardeşler ne alaka yahu?
Siz en fazla anne babası ile tanışırsınız başlangıçta ve madem ailede buna herkes meraklı. O zaman annenizin gerekirse kapısında yatıp, onların tanışmaya gelmesi lazım.

fecaat kelimesi abartı olmuş evet ama burada kaç kadın bu giyim tarzının pek şık olmadığını söyledik aslında
bu benim tarzım diye lafa giriş yaptığınız için yazma gereği duyuyorum
çünkü eskiden ben de giyim konusunda yeniliklere falan kapalıydım
belli çizgilerin dışına çıkmazdım ama seneler önce yeni girdiğim çevreler giyim tarzımı eleştirip
öneriler sunmasıyla bi değişikliğe gittim ve iyiki de gitmişim dedim
şimdi 5 sene öncesine baktığımda hakikaten berbat giyinen bi kadınmışım
evet kendimi tamda bu kelimelerle eleştiriyorum şuan anlatırken
ha siz bunu uygular mısınız veya uygulamak ister misiniz bilemem sizin tercihiniz
ama sahiden tunik altına pantolon kötü duruyor
popoyu kapama istediğinizi anlayabiliyorum ama ben olsam bunu tunik ile yapmazdım
hafiften uzun gömlekler oluyor onlarla yapılabilir
boyunuz çok uzun değilmiş bende aynı boylardayım uzun giysiler uzun boylu kadınlarda hoş duruyor
kısa boylu kadınlarda uzun giysiler iyi durmuyor
şu yorumumu 5-6 sene önce insanlar bana yaptığında, ya bu benim tarzım böyle iyi deyip geçerdim muhtemelen
o bakış açısında ısrarcı olmadığım için biraz değişikliğe gittim ve çok şey farketti
şahsi görüşüm tabii belki faydasını görürsünüz yorumumun, dursun bi kenarda diye yazıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…