Sevgilinin maailesine tanışmaya gitme

Bizim evin iki cephesi cam, bir cam yere kadar, diğeri yarım cam petek üstü.
Eski evinin güneşlik ve tül perdelerini kullanıyoruz. Tül kısa, güneşlik uzundu. Eşim o güneşlik için sürekli,gelinlik altına paçalı don giyilmiş gibi diyordu 😂
En sonunda güneşliği kestim. Elimde diktim. Kurtuldum onun eleştirilerinden:)))
Bu tunik konusu o travmayı hatırlattı. Sayenizde çok güldüm bu sabah yaşayın 🥳😄
Kışın da önlüğün altına kadife pantolon giydirirdi annem 😂
Doksanlar çocuğu travmaları😂😂

Gelinlik altına paçalı dona da ben kahkaha attım şimdi 😂

Normalde daha spor giyiniyorum. Pantolon içine badi ve gömlek( uzun olsun diye) sadece klasik daha sık durur diye tercih ettim. Aile yapım da bu şekilde aslında hatta kapalılık geçmişim de var sağlık sorunlarıyla açılmak durumunda kaldım
Konumuz bu değil ama, sağlık sorunuyla nasıl açılmak zorunda kaldınız ?

Karşı taraf muhafazakâr diye dize kadar tunikle gitmek mi? 😁 Allah'ım sen esirge. 😁🧿
Üniversitedeyken yakın bir arkadaşım baya bi muhafazakar bi çocukla takılmaya başlamıştı. İzmirli, totosunda şortlarla gezen kız birden yaz sıcağında uzun kollularla gezmeye başladı. Çok dedik yapma etme diye dinlemedi. Sonra çocuk sen benim aileme uygun değilsin diye terketti. Hayır aileye uygun olsa sanki 19-20 yaşında iki öğrenci evleneceklerdi. 😂

Üniversitedeyken yakın bir arkadaşım baya bi muhafazakar bi çocukla takılmaya başlamıştı. İzmirli, totosunda şortlarla gezen kız birden yaz sıcağında uzun kollularla gezmeye başladı. Çok dedik yapma etme diye dinlemedi. Sonra çocuk sen benim aileme uygun değilsin diye terketti. Hayır aileye uygun olsa sanki 19-20 yaşında iki öğrenci evleneceklerdi. 😂
Bazıları hakediyor beee😁😁🧿

21 22 yaşında toy genç kız olsanız bu hareketleri anlarım da.
Bu yaşta azıcık gözü açık olmak lazım.
Önce erkek gelir aile ile tanışmaya, annen tanışmıyorsa sen gidip tanışmazsın.
Ortada ciddi durum yoksa maaile tanışılmaz.
Giyim konusunda yaranmaya çalışılmaz.

Böyle olursan ve karşı taraf melek sülalesi değilse çok üzülürsün.

Normalde nasılsanız öyle olun. Karşı tarafa yaranmak için giyiminizi değiştirmeyin. Size saygı duymaları sevmelerinden daha önemli.
İstediğimiz gibi şekillendirip istediğimiz gibi davranırız diye düşünecekleri bir pozisyona sokmayın kendinizi.

Ayrıca sadece onların sizi tanıması, benimsemesi önemli değil. Böyle şeyler karşılıklı. Belki siz onlardan hoşlanmayacaksınız.
Kendinizi onlara beğendirmeye çalışmak yerine "acaba ben onları beğenecek miyim" diye düşünürseniz daha rahat ve daha kendiniz gibi olursunuz.

Tatlı ya da küçük bir pasta götürseniz yeterli. Sadece annesiyle tanışacak olsanız neyse de 50 kişinin olduğu yere çiçek götürmeyin.
Bana kalırsa 50 kişiyle aynı anda tanışmanız ve sevgiliniz sizin ailenizle tanışmadan sizin gitmeniz yanlış ama madem böyle olacak iyi gözlem yapın bari.

Kapali degilseniz uzun tunik giymek ileride giyiminize karışma hakkıni onlara vermek demek bence onun yerine elbise giymek daha şık durur.Tatli alacaksanız cicek almayin gereksiz sonucta kız istemeye gitmiyorsunuz.Kendiniz olun hanimhanimcik olayim diye ezilmeyin.Eşimin ailesiyle tanismaya gittigim geldi gözümün önünce kv beni yanaklarimdan öpmüstü canim diye finalı malum 😃 cok yüz göz olmayın tokalasırken de 4 5 seferli sarilma olaylarına girmeyin

Anneniz şuan tanışmak istemiyorsa, sizde tanışma icin biraz bekleyebilirdiniz bence.
Kendi aileni ikinci plana atmak gibi görüyorum böyle şeyleri.
İlla tanışacaksaniz, annesi hasta olduğu için dışarı çıkamıyorsa teyzeler falan gereksiz, o kalabalığa hic gerek yok.
Kıyafet konusunda normalde giyineceğiniz şekilde gidin, illa çok klasik de olmaya gerek yok.
Ben de boyle düşünüyorum. Ailesinin arkasindan iş çevirip erkek ailesine yaranmaya çalışan ergen kizlar gibi duruyor kimse kusura bakmasin. Koşa koşa bütün ailenin icine kendini beğendirmeye gelen bir kizdan beklentileri de ona gore olacak ileride. Kayinvalide kişisi her daim boyle siz kendinizi ona begendirmeniz gereken bisey gozuyle bakacak. İş bekleyecek, heidyeler , gitmek gelmek bekleyecek. Cunku en bastan bir kere ayaklarina gidip yaranmaya calismissiniz. Cok yanlis geliyo bana ya. Ailecek toplanip evime gelir ailemle tanışırlar valla. Kimseyle oturup da ailemden ayri muhabbete giremem. Onun anasi babasi onlarin evinde bana fikirlerini hayat goruslerini, "biz boyleyiz" i anlatirken, deplasmanda kalmis gibi, kendi annem babamin soz hakki bile olmadan oturamam ben sahsen

dizüstü tunik altına pantolon mu ?
normalde bu şekilde mi giyiniyorsun?
inanılmaz kötü değil mi ya
hiç tesettürsüz birinde bu tarzı görmedim
ayrıca evlilik konuşuyor bile olsanız neden maailesiyle tanışmaya gidiyorsun sanki kendini sergiler gibi ?
çok istiyorsa anasıyla dışarıda bi yerde tanış
aa tabi önce damat beyin annenle tanışması gerekirdi
ben bu aile ile tanışma olaylarını anlamıyorum aileler ile aileler tanışır
daha 9 aylık bi adam için giyim tarzının bile dışına çıkmayı kafana koymuşsun

kıyafetten tatlı dan önce size şunu söyliyeyim; Muhafazakar diyorsunuz ama onlar daha sizin ailenizi hiç muhatap bile almadan siz çiçek çikolata oğlan istemeye gidiyorsunuz! Dillendirmeseler bile ne düşüneceklerini azıcık tahmin etmek sizce de kolay değil mi? Karşınızdaki kişinin sizi daha doğru yönlendirmesi gerekirdi. Bu arada herşey çok fazla çiçek çikolata pasta herşey ama herşey çok fazla.

Kimse alınmasın kusura bakmasın ama o dize kadar elbise gibi tunikler (hatta bazıları elbise bence) tesettürlüler dahil kimseye yakışmıyor. Hadi tesettürlünün bir amacı, uyması gereken kuralları var o yüzden yakışıp yakışmaması önemli değil de başı açık insanda fecaat bi görüntü bence. 80’li 90’lı yıllarda önlüğün altına pijama giydirilen kız çocukları gibi 🙄
Bir de bu kombinin devamı sivri burun topuklu ayakkabı :KK53:

21 22 yaşında toy genç kız olsanız bu hareketleri anlarım da.
Bu yaşta azıcık gözü açık olmak lazım.
Önce erkek gelir aile ile tanışmaya, annen tanışmıyorsa sen gidip tanışmazsın.
Ortada ciddi durum yoksa maaile tanışılmaz.
Giyim konusunda yaranmaya çalışılmaz.

Böyle olursan ve karşı taraf melek sülalesi değilse çok üzülürsün.
Ortada ciddiye giden bir durum var. Ailem erkek , kızın ailesiyle tanısmaz. Kız, erkeğin ailesiyle tanısır mantığında.
Yaranmak değil aile yapım da zaten dediğim gibi çok açık değil. Pantolonun üzerine mutlaka uzun bir sey giyiyorum. Olmadığım birisi olmaya çalışmıyorum yani

Bu ne böyle mülakat gibi karşıda jüri üyeleri içim daraldı sorguya çeker gibi tüm sülale bi de çekirdek çitleyip sorguya çeksinler tam olsun.
Sevgiliniz önce sadece annesiyle tanıştırsa daha uygun olurdu
Doğulu oldukları için biraz beraber geziyorlar. Annesi , kız kardeşleri ve 2 teyzesi olacakmış ayıp olur mantığındalsr

kıyafetten tatlı dan önce size şunu söyliyeyim; Muhafazakar diyorsunuz ama onlar daha sizin ailenizi hiç muhatap bile almadan siz çiçek çikolata oğlan istemeye gidiyorsunuz! Dillendirmeseler bile ne düşüneceklerini azıcık tahmin etmek sizce de kolay değil mi? Karşınızdaki kişinin sizi daha doğru yönlendirmesi gerekirdi. Bu arada herşey çok fazla çiçek çikolata pasta herşey ama herşey çok fazla.
Annem mantığında önce ailesiyle tanısmam gerekiyor. Aileler bu hamleden sonra tanışacaklar zaten. Elim bos gidemeyeceğim için fikir sordum aslınds

Doğulu oldukları için biraz beraber geziyorlar. Annesi , kız kardeşleri ve 2 teyzesi olacakmış ayıp olur mantığındalsr
Annenin mantığı değişikmiş. Doğuluyuz, onlar bize gelmeden benim erkek tarafına tanışmaya gittiğimi duysalar evde bir takım kıyametler kopar. 🧿

Ben olsam bunca kalabalığın içine girmem 1, önce damat adayı gelsin benim evime tanışsın ailemle 2, dışarda bir çay içmek dururken bu ne böyle istemeye gider gibi 3…
Annem doğruları gereği aile tanışmasında damat adayıyla tanışacakmış. Bundan sonraki aşamada aile tanısması diye planlıyoruz

Ben de dışarıda buluşmak istedim. Fakat annesi rahatsız. Sık sık lavaboya gittiği için ev oturmaları dışında bir yere gidemiyor
Normalde tunik giyiyor musunuz işe giderken?
Şık bir iş günü kombini yapın.
Tatlı götürebilirsiniz. Baklava gibi.
normal davran :)
Kendini farklı tanıtma yeter.
Evet normalde çok kullandığım bir şey sıradan dümdüz kumaş zaten. Eğilip kalkerken bir yerlerim açılmayacak şekilde giyindim hep. Zaten kimse de çıkıp demedi ki sen o tuniği nerede buldun, dolabımdaki bir sürü uzun parçadan birisi :)
Dışarıda ciddi arkadaş ortamımfa aşırı konuşkanım o yuzden sordum aslında

Annem tanışmayı kabul etmiyor
Abilerimin eşleri de ilk bizimle tanıştılar. Yoksa çocuk ısrarla annemle tanışmayı teklif etti
Sevgiliniz önce gelip dizin aile ile tanışmadiysa gitmeniz doğru değil.Evlilige adım içinse bu tanışma doğrusu önce erkek tarafının gelip tanışması ,Benim fikrim bu kızların evlilik meraklısı gibi koşa koşa erkek tarafına gidip kendini beğendirme çabası hoşuma gitmiyor.Ne ben ne ailem ne çevrem hiç duymadım yapmadım erkek gelmeden kızın ilk gitmesini.Eger geldi ise o zaman sözüm yok olduğunuz gibi gidin,rol yapmaya gerek yok, eğer olmazsa baştan olmasın eğilip bükülmeye gerek yok.....
nem

X