sevgilimin inadından iptal olan nişan ve bırakamadığım kardeşim

erkek arkadaşın bence de korkmuş yada ailesi alını karıştırmış olabilir tepkisi gereğinden fazla ağır olmuş babanı sen yargılayabilirsin o deil bunu yapması konusunda da senden demekki cesaret almış... kız kardeşine gelince çok üzüldüm arada kaldığın duruma ben olsam bende bırakmak istemezdim.. ya baban eşiyle konusup düzgün davranmasını sağlıcak yada senin aklın sürekli orda kalacak böyle mutlu da olamazsın ki aklın kardeşindeyken.. bence erkek arkadasının tepkisini biraz daha ölç ve nişanı erteleyecek kadar ileri gitmesinin seni ne duruma soktugunu anlat.. benim hayatım bu ve sorumlu oldugum kız kardesin oldugunun farkına varmasını sağla.. olmuosa da zaten evlensen de hep arada kalırsın..

erkek arkadaşınızın kardeşinizle aynı evde yaşamak istememesi gayet normal. son derece sağlıklı olsaydı da kardeşinizle yaşamak istemeyebilirdi kim ister ki yeni evliyken evde birinin daha olmasını??
kardeşinize bakmakla yükümlü olan babanız siz evlenmeden önce kardeşinizi babanıza bırakın sonra babanız ne derse desin sık sık ziyaretine gidin.

Öncelikle hakkımızda hayırlısı olsun. Erkek arkadaşınızın tavrı bana garip geldi. Babanız işi yokuşa sürse haklı olabilir tavır almakta bu zamana kadar karışmamış şimdi de karışmasın diyebilir ama öyle bi durum da yok. Bi kez daha düşünün derin ben. Ayrıca kardeşiniz bile olsa kimse için hayatınızı ertelemeyin sonra pişman olursunuz.

Ne acayip bir babanız var, sizi götüreceğine engelli kızına bakmayan eşini ve kendisini götürsün pskiyatrise. Nişanlınız haklı, sizi bunca yıl yalnız bırakmış, babanız baba olmadan önce yeni eşine koca olmuş.

Okuduğumdan anladığım şu, nisanlınız kardeşinizle aynı evde kalmak istememiş ve babanızı bahane edip, sorun çıkartmiş.
Tabiki siz tanıyorsunuz nişanlınızı, dolayısıyla ben okuduğuma istinaden yaptım yukarıdaki yorumu ama doğru olma ihtimali olduğuna inanıyorum tezimin.
Sizde böyle hissettiyseniz, en ufak bir şüpheniz dahi var ise söylediklerim doğrultusunda, size açık olamayan, böyle bahanelerle durumu değiştirmeye çalışan, ufak hesaplar yapan biri olma ihtimali hakkında, evlilik konusunu bir kez daha değerlendirin derim. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Is ısteme vakasına gelmeden önce sızın aranızdakı planınız neydı?

Babanızla ilıskınız bu kadar dokunduysa, bu gune kadar nıye tavrını gosterme geregı duymamıs.

En guzel gununuzde ısler yolundayken sizin kendı adınıza huzursuz olmanıza neden olacak bı gırdaba gırmenıze sebep olmuş?

Sizin cocugunuz gıbı emek verdıgınız bı kardesınız var.. Baglılıgınızı anlamalı, sizi üzecek bi surece sokmamalıydı.Babanızda ilişkilerinizin gerilemesine sebep olacaksa ileride kardesınız babanızın yanında kalsa dahı zıyaret etmenız yonunden bıle sıkıntı yaratabılır nısanlınız..

Bence sız karar vermeden once bır/ıkı hafta tatıle cıkın.Kardesınızı babanızın yanına bırakın.Dondugunuzde edındıgınız ızlenıme gore kardesınız hakkındakı fıkrınızı verırsınız.Nısanlınız ıle olan ılıskınız de tam bı kumar.. En azından kardesınızı arkanızda huzurla bırakabılecek durumda olursanız bence bu ılıskıde hersey ıcınıze sınerse evlilik deneyın derım..

Bende evlenmeyı planlıyorum ama arkamda engellı bır anne bırakarak.. Ablam ona bakacak ama.. ıcıme gelde anjlat bunu.. sızı cok ıyı anlayabılıyorum..

Zor bir durummuş ama ne güzel böyle vicdanlı olmanız kardeşiniz için kendi hayatınızdan feragat etmeyi düşünmeniz..çok takdir ettim sizi.Belli ki ne koşulda olursa olsun siz kardeşinizi bırakmayacaksınız, evlilikler zaten her zaman için bir kumardır evliliğiniz yürüyebilir yürümeyedebilir ihtimaller her zaman eşittir tecrübe ederek görebilirsiniz ancak yürümezse yollar ayrılabilir
Bir süre kendinize izin verin bu süreçte nişanlınızı tartıp biçin kriteriniz vicdan olmalı sizin o ne kadar merhametli kendi ailesine yakınlarına yada herhangi birine bu en önemli kıstas bunu gözlemleyin.Bu süreçte kardeşinizi babanıza bırakın ve sık sık ziyaretine gidin kararınızı bu çerçevede verirseniz sağlıklı olur diye düşünüyorum.

Bende olsam kardesimi birakamazdm
Ama bi yandanda yuva kurup mutlu olmak sizinde hakkiniz
Ancak kardesim uvey anne elindeykende sanki o mutlulujk golgelenir ve mutlu olamazdm
cok zor bir durum

Sevgiliniz haklı, kardeşiniz için fedakarlık yapması gereken babanız. Bakın o evlenmiş düşünmeden , siz genç yasinizda bekar kalmayi düşünüyorsunuz. Sizin için doğru olan zor ama kardeşiniz babanizda kalmalı. Eğer mumkunse kardeşinizin bakımı için birini tutsaniz üvey anne hiç muhatap olmasa..zaten babanız da emekliymis onunda gözü üzerinde olur.birde zaten devlet bakana maaş bagliyor yanılmıyorsam az bişi de siz koyarsanız iyi bir şekilde ilgilenilir.

Sevgiliniz babanız hakkında sizin önceden yaşadıklarınıza zorluklara şahit olmuş ki dolmuş.
Ben sevgilinize hak verdim.
Babanız bu zamana dek neredeydi! Siz onca zorluğu bu ülkede bayan olarak yaşarken!
Sevgili yeni karısını pohpohlamayı tercih etmiş 2 evladını bırakarak.
Psikoloğa bence ilk babanızın gitmesi lazımdı..

Kardeşiniz konusunda da sevgilinizin tereddüt etmesi normal.
Babanızın da bu kadar düşünebilmesi ! normal.
Belli olmaz insanoğlu çiğ süt emmiştir. engelli birinin taciz vs şeylere uğradığını hepimiz duyuyoruz.
Siz de yeni evli olacaksınız belki rahat edemezsiniz diye ikisi de istemiyordur.

Ama ömrünüzü kardeşinize adamak ilerde size sadece yalnızlık verir.
Hakkınızda hayırlısı olsun.

Zor bir durum, bence nişanliniz biraz hakli. Kardesinize de babaniz bakmali artik siz yeterince sorumlulugunu almissiniz sira onda. Belki ilerde esiniz de kardesinizle yasamaya olumlu bakar ama baslangicta zor

belkide sende tepkilisindir ama siz baba-kızsınız döner dolaşır birbirinizi yinede seversiniz.
onun bu konulara girmemesi lazım direk olarak.. kızkardeşin için tepkili olabilir ama nişan gününü bile koymasına tahammülü yok..ve bu yelpaze daha da büyüycek..hiçbir konuda görüşüne saygı duymayacak..
benmde demek istediğim bu evlendiğinizde bu baba sorunu çok yoracak seni.babanı atacak değilsin kardeşini atacak değilsin ama el oglu bu malesef bunu önüne sunup sunup sürekli huzursuzluk çıkaracaktır..
haklı haksız olarak konuşmuyorum.senin huzurun için söyledim bunları..
kardeşininde senden başka kimsesi olmadıgı bir durumda erkegin gözardı etmeside hoş değil.o aynı durumda olsaydı asla ve asla bırakmazdı kardeşini..
sende kendince bir karar verirdin ya beraber ya hiç diye.3. bir seçenek sunması tuhaf...

Son düzenleme:
Allah hakkında hayırlısını versin, benim de engelli bir kız kardeşim var,seninle benzer şeyleri zamanında yaşadım, kardeşimi öğrenip görüşmek istemeyen erkek müsvetteleriyle karşı karşıya geldşmim,kimin ne olacağı hiç belli olmaz, belki onlarda sağlıklı insanlarla evlenip engelli çocukları olur ,, şuan ki erkek arkadaşıma da n başta durumumu söyledim , işler ciddiye binince de tekrar hatırlattım ve ailene de söyle bu durumu dedim , senin ve ailen için özel olan her sey benim için de özeldir, o benim de kardeşimdir dedi, insanın için de Allah korkusu olması gerekiyor, bence sen de kardeşinş sakın bırakma ve erkek arkadaşınla evlenme işini bir kez daha düşün

benimle ayn durumda olan birinin olması ve duygularımı paylaşması sevindirdi beni. özel değilse sizde durum nasıl ? sizinle mi yaşayacak kız kardeşin evlendikten sonra ?

benimle ayn durumda olan birinin olması ve duygularımı paylaşması sevindirdi beni. özel değilse sizde durum nasıl ? sizinle mi yaşayacak kız kardeşin evlendikten sonra ?
Benim annem babam sağ canım, Allah yokluklarını göstermesin, ama böyle bir durumda ben kesinlikle bırakmayı düşünmem, o benim canım

herseyden once senı o temız kalbın ıcın tebrık edıyorum.Allah bozmasın.Gercekten cok naıf düşünüyorsun.Allah ınsallah güzel hayırlı kapılar açsın sana.Ama dıyeceklerım soyle
senın evlenmemen hayatına kardesıne adaman bır cozum degıl ama yıne de bunu düşünmen dahı cok buyuk bır erdem ve belırtmek ısterım kı bu adam bu sorumluluğu alacak tınıyette degıl dıye gonlunu kapatma yok yere.
Ama bence de bu adamla olmaz.

Siz ćalisirken kim bakiyo kardesinize..
Nisanliligi biraz daha uzatin bence daha iyi tanimaniz gerek adam atarlı ve aile mevzulari cok karisik mevzular bastan böyleyse

Şöyle olabilir mi acaba birkaç ay sizde birkaç ay babanda kalabilir mi eğer aynı şehirdeyseniz bu bir çare olabilir Allah hakkınızdan hayırlısını versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…