sevgilimin inadından iptal olan nişan ve bırakamadığım kardeşim

Çok zor bi durum erkek arkadaşınız kabul etse Bile ilerde sorun çıkarır bence kardeşiniz için daha doğrusu başka biri de olsa yine sorun çıkarırdi bence babanizin yaptığı yanlış insan evladına sahip çıkmalı üvey anne getirirken anlaşma yapsaydin benim kızlarım var onlara iyi bakacak dan gel diye sonuçta sen ablasisin annesi değil onun sorumluluğunu senin üstüne yüklemesi yanlış ama senin de durumun zor insan kardeşini güvenmediğini birine emanet etmek istemez ne desem bilemedim ...

hayatınıza kim girerse girsin ilk etapta büyük bir şaşkınlık yaşayacaktır diye düşünüyorum..
şaşırmadan olabilir diyorsa, o insan zaten hayatın her türlü kötülüğünü görmüş kendini bozmamış mübarek bir kişidir..

bir baba var, kendi evliliği için mutluluğu için iki kızını üstelik tam ergenlik çağlarındaki birisi engelli olan bu çocuklarını bırakıyor... ve tüm sorumluluk daha genç bir kız olan size kalıyor...

bizim milletimiz genelde evladını bu halde bırakan insanları da ayıplamayı sever.. böyledir maalesef...
bak bak sen şuna nasıl baba diye konuşulur işte arkasından..

o yüzden hayatınıza giren girecek insanların da bunu konuşabilmesi, babanıza hayret ediyor olması, babanıza öfke dolması çok da şaşırılacak bir durum olmasın sizin için..

genel insani değerler içerisinde babanızın yaptığı davranış doğru değil... buna şaşırmak öfkelenmek, normal karşılamak da insanın hayatta ki görüp geçirdiği şeylerle orantılıdır ...

babanız hayatta olmasaydı durum çok başka olurdu, o zaman elbetteki hayatınıza giren herkes kardeşinize bakmayı zaten kabul etmiş sayılırdı...konuşulacak bir mevzu olmazdı...
fakat babanız hayatta ve sizlere bakmamış... işte bu noktada insanın hayati değerleri devreye giriyor..
babanıza kızmaları da doğal hatta günümüz insanlarınca çok doğal...
babasının bakmadığına ben niye bakacağım diye tavırlar sergilemeleri de kaçınılmaz..

ne olur ne biter bilmiyorum, Allah yardımcınız olsun...
babanız büyük vebal altına girmiş, iki kızını da kaderine terk etmiş...

belli ki güzel bir kalbiniz var, inşallah o güzel kalbiniz de sizin kadar güzel birinin sevgisiyle dolar...

Mevlam sana yardimci olsun kardesim durumun cok zor ama 15 yildir engelli kardesine baktigini okuyunca gozlerim doldu cok hayirli bir evlat ve ablasin rabbim kardesine verdigin emeklerin hurmetine sana kolaylik versin ve hayirli bi kapi acsin kardesim

evet aslında biraz bahane oldu. nişan öncesi kardeşim ile ilgili konu netleşmediğinden sanırım korktu. kardeşim evlendikten sonra bizimle kalsa tabi ki benim için iyi bir çözüm ancak babam da sevgilim de yanaşmıyor bu çözüme. çok çaresiz kaldım gerçekten. artık ne sevgilime güvenebiliyorum tam anlamı ile ne de babama. ne yapacağımı şaşırdım
baban çok bencil..senin saygını haketmiyor..kardeşini o dünyaya getirdi..ayıp çok ayıp...

en başta konuştuk erkek arkadaşımla. birgün yol ayrımına gelirsek kardeşimi seçeceğimi söylemiştim. zihinsel engelli. kendi başına yaşayamaz birinin yanında olması gerek sürekli. erkek arkadaşım babama vermem konusunda ısrarlı ve bu durum beni çıkmaza sokuyor
sen zaten demi$in kardesimi seçerim diye
simdide erkek arkadasin seçim yap diyor sana
kardesini kabul eedecek birini bulabilirmisin bilemem de baban kim olsa vermez bence kardesini sana

belki soylemesi kolaydir ama hastane yada bakim evi gibi bi yer olabilirmi,hfta sonlari tatillerde falan alsan?

Altlı üstlü iki daire bulun, bir katında kardeşin otursun, şu an kardeşinle oturduğunuz evdeki eşyaları koyarsınız, siz yeni evlendiğiniz için yeni eşya alırsınız sanıyorum, yine bakıcı da tutarsınız, zaten çalıştığın için kardeşin senin sürekli onunla olmamana alışkındır. Ayrı ev tutarız bakıcı alırız yanına diye düşünüyorduk dediğin için durumunun müsait olduğunu varsaydım, babanla da konuş maddi olarak destek versin. Hem sana yakın olur her gün görürsün, ihtiyacı olduğunda yanında olursun, hem aynı evde olmaz erkek arkadaşının özel hayatla ilgili kaygılanmasına gerek kalmaz.

Burda bi konu acilmisti.
Bi bayan engelli gorumceme bakmak zorundayim beni hasta bakici olarak goruyorlar diye.

O durumun diger tarafi buda.
Erkek arkadasiniz hakli.
Mecbur degil.
Ama tabi basta bunu sart kosmussan ve o da tamam diyjp simdi birden donmusse bu sozunden.
Iste o zmn haksiz ve bu iliski tartilmali.

ah bebeğim sen ne hayırlı ve güçlü bi kadınmışsın.
inan ayakta alkışlanır senin bu yaptıkların ve sordukların.
bana göre sevgiline söyle
evliliğin ilk 10 günü siz balayındayken babanda kalsın. (balayı için 10 gün) ama babanı sıkı sıkı tenbihle tabi. sonra yine sizinle yaşasın kardeşin.
sizi engellemez ki.
belki evliliğinizin hayırlı ve güzel olmasına vesile olur.
siz merhamet ederseniz inşallah Allah da size merhamet eder canım.
nişanlın yazıyorum hep elim ona gidiyor :) sevgilin eğer dindarsa ona böyle güzel şekilde ikna edebilirsin.

ah bebeğim sen ne hayırlı ve güçlü bi kadınmışsın.
inan ayakta alkışlanır senin bu yaptıkların ve sordukların.
bana göre sevgiline söyle
evliliğin ilk 10 günü siz balayındayken babanda kalsın. (balayı için 10 gün) ama babanı sıkı sıkı tenbihle tabi. sonra yine sizinle yaşasın kardeşin.
sizi engellemez ki.
belki evliliğinizin hayırlı ve güzel olmasına vesile olur.
siz merhamet ederseniz inşallah Allah da size merhamet eder canım.
nişanlın yazıyorum hep elim ona gidiyor :) sevgilin eğer dindarsa ona böyle güzel şekilde ikna edebilirsin.
çok haklısın, üstelik kardeş iyice alışmış ablasına, ablası onun her şeyi olmuş.. Düzeni oturmuş, engelli bir kardeşin kime ne zararı olabilir ki? Mutlaka zorlukları vardır ama oturtmuşsunuz düzeni... İçinde kopacağı fırtınaları düşünüp, kimselere veremezdim kardeşimi, o kadar iyi insanlar var ki şu hayatta, inşallah kardeşinle birlikte kabul edecek babayiğit çıkacaktır karşına... Hayat sürprizlerle dolu...inşallah bırakmazsın kardeşini...

arkadaşlar merhaba,32 yaşındayım. iyi bir işim var. yaklaşık 1 aydır içinden çıkamadığım bir durumu paylaşmak isterim. belki farklı bir bakış açısı edinirim sayenizde. 6 aydır tanıştığım sevgilimle evlenmeye karar verdik. aileme açtım konuyu sevindiler. nişandan önce aileler tanışsın diye bize geldiler. sonra (1 ay kadar sonra biz gittik ) olanlar burdan sonra başladı zaten. babam nişandan 2-3 gün önce isteme için davet etti örneğin çarşamba gelin dedi. ctesi de nişan olsun evde. biz de öncesinde sevgilimle ctesi nişan isteme bir arada olsun die konuşmuştuk. babam gayet mantıklı bir talepte bulundu ailesi de olur dedi. bu arada ben zihinsel engelli kardeşimle 15 yıldır yalnız yaşıyorum. annemi kaybettim çok küçükken. babam tekrar evlendi. eşi ile anlaşamadığımız için de kardeşimi yanıma alıp ayrı yaşamaya başladım. bu hikayeyi nişanlıma anlatmıştım. meğer kendisi içten içe babama kızıp kin tutmuş. bana yapılan haksızlık ( babam tarafından ) zoruna gitmiş. ve istemeye gelecekleri günden 2 gün önce sorun çıkarmaya başladı. bu zamana kadar seni yalnız bırakan destek olmayan baban bizim adımıza tarihe karar veremez , onun dediği şekilde olmayacak dedi. ortalık karıştı ve ben bu durumu babama anlatmak zorunda kaldım nişan iptal oldu. bunu yaptıktan sonra çok çok pişman oldu ailesi geldi vs. birkaç gün görüşmedik ancak sonrasında ben pişmanlığını anlayıp tekrar görüşmeye başladım. çok kötü günler geçirdim. babam gözünde bu ilişki güvenilirliğini yitirdi sürekli emin misin soruları gelmeye başladı ve ben kararsız kalınca da psikiyatra götürmeye karar verdiler beni. babamın son söylediği ise iyi düşün bu adamla ömür geçirebilecekmisin ? benim için senin verdiğin karar esastır ama benim inancım kalmadı bu evliliğe dedi

diğer yandan asıl sorun engelli olan kızkardeşim. benim evlenmem demek onun babamla ve dolayısı ile üvey anne ile kalması demek. ben bunu kesinlikle istemiyorum.zamanında o kadının bize yaptıklarını tekrar yapma ihtimali yüksek. sevgilim de haklı olarak bizimle yaşamasını istemiyor. babam ve sevgilim bu konuda beni anlamaktan çok uzaklar. ancak ben kızkardeşimi o kadının evine gönderdiğimde zaten mutlu olamayacağım. burada tıkandık...

şuanda karar vermem gereken konular için sizden fikir rica ediyorum. psikolog psikiyatriste de gidiyorum ancak çaresiz kaldım.

1- bu adamla evlenmeli miyim ? gelecekte mutsuz olma ihtimalim var mı ( babama olan tavrı yüzünden )
2- kızkardeşimin durumu ile ilgili olarak tavrım ne olmalı ? babam da sevgilim de babamla kalması gerektiğinde hemfikir ancak ben istemiyorum
3- kesinlikle hiçkimse ile evlenmemek bir çözüm mü ? hayatımı kardeşime adamak ? çünkü kolay kolay hiçbir erkek böyle bir sorumluluğu kabul etmeyecektir.
bu arada sevgilim ne olursa olsun benden vazgeçmeyeceğini beni çok sevdiğini vs söylüyor her fırsatta

fikirleriniz benim için çok çok önemli. desteklernizi rica ediyorum

konu sahibi gelişme var mı?

Altlı üstlü iki daire bulun, bir katında kardeşin otursun, şu an kardeşinle oturduğunuz evdeki eşyaları koyarsınız, siz yeni evlendiğiniz için yeni eşya alırsınız sanıyorum, yine bakıcı da tutarsınız, zaten çalıştığın için kardeşin senin sürekli onunla olmamana alışkındır. Ayrı ev tutarız bakıcı alırız yanına diye düşünüyorduk dediğin için durumunun müsait olduğunu varsaydım, babanla da konuş maddi olarak destek versin. Hem sana yakın olur her gün görürsün, ihtiyacı olduğunda yanında olursun, hem aynı evde olmaz erkek arkadaşının özel hayatla ilgili kaygılanmasına gerek kalmaz.

bu çözüm çok iyi gibi görünüyor
olmaz mı?

arkadaşlar merhaba,32 yaşındayım. iyi bir işim var. yaklaşık 1 aydır içinden çıkamadığım bir durumu paylaşmak isterim. belki farklı bir bakış açısı edinirim sayenizde. 6 aydır tanıştığım sevgilimle evlenmeye karar verdik. aileme açtım konuyu sevindiler. nişandan önce aileler tanışsın diye bize geldiler. sonra (1 ay kadar sonra biz gittik ) olanlar burdan sonra başladı zaten. babam nişandan 2-3 gün önce isteme için davet etti örneğin çarşamba gelin dedi. ctesi de nişan olsun evde. biz de öncesinde sevgilimle ctesi nişan isteme bir arada olsun die konuşmuştuk. babam gayet mantıklı bir talepte bulundu ailesi de olur dedi. bu arada ben zihinsel engelli kardeşimle 15 yıldır yalnız yaşıyorum. annemi kaybettim çok küçükken. babam tekrar evlendi. eşi ile anlaşamadığımız için de kardeşimi yanıma alıp ayrı yaşamaya başladım. bu hikayeyi nişanlıma anlatmıştım. meğer kendisi içten içe babama kızıp kin tutmuş. bana yapılan haksızlık ( babam tarafından ) zoruna gitmiş. ve istemeye gelecekleri günden 2 gün önce sorun çıkarmaya başladı. bu zamana kadar seni yalnız bırakan destek olmayan baban bizim adımıza tarihe karar veremez , onun dediği şekilde olmayacak dedi. ortalık karıştı ve ben bu durumu babama anlatmak zorunda kaldım nişan iptal oldu. bunu yaptıktan sonra çok çok pişman oldu ailesi geldi vs. birkaç gün görüşmedik ancak sonrasında ben pişmanlığını anlayıp tekrar görüşmeye başladım. çok kötü günler geçirdim. babam gözünde bu ilişki güvenilirliğini yitirdi sürekli emin misin soruları gelmeye başladı ve ben kararsız kalınca da psikiyatra götürmeye karar verdiler beni. babamın son söylediği ise iyi düşün bu adamla ömür geçirebilecekmisin ? benim için senin verdiğin karar esastır ama benim inancım kalmadı bu evliliğe dedi

diğer yandan asıl sorun engelli olan kızkardeşim. benim evlenmem demek onun babamla ve dolayısı ile üvey anne ile kalması demek. ben bunu kesinlikle istemiyorum.zamanında o kadının bize yaptıklarını tekrar yapma ihtimali yüksek. sevgilim de haklı olarak bizimle yaşamasını istemiyor. babam ve sevgilim bu konuda beni anlamaktan çok uzaklar. ancak ben kızkardeşimi o kadının evine gönderdiğimde zaten mutlu olamayacağım. burada tıkandık...

şuanda karar vermem gereken konular için sizden fikir rica ediyorum. psikolog psikiyatriste de gidiyorum ancak çaresiz kaldım.

1- bu adamla evlenmeli miyim ? gelecekte mutsuz olma ihtimalim var mı ( babama olan tavrı yüzünden )
2- kızkardeşimin durumu ile ilgili olarak tavrım ne olmalı ? babam da sevgilim de babamla kalması gerektiğinde hemfikir ancak ben istemiyorum
3- kesinlikle hiçkimse ile evlenmemek bir çözüm mü ? hayatımı kardeşime adamak ? çünkü kolay kolay hiçbir erkek böyle bir sorumluluğu kabul etmeyecektir.
bu arada sevgilim ne olursa olsun benden vazgeçmeyeceğini beni çok sevdiğini vs söylüyor her fırsatta

fikirleriniz benim için çok çok önemli. desteklernizi rica ediyorum
1- Nişanlınız o sırada geçmişte yaşadıklarınızı bahane etmiş bence. Karakterinden tam olarak bahsetmediğiniz için bu kadar bilgiyle bir yorumda bulunamayacağım.
2- Kız kardeşinizle ilgili durum yüzünden sevgilinize kızamazsınız. Sonuçta yarın kayın valideniz yaşlansa bakmak istemeyebilirsiniz, siz bunda ne kadar haklıysanız sevgiliniz de o derece haklı.
Kendi evinde rahat hareket edemeyecek, davranışları kısıtlanacak. Örnek isterseniz ben evde iç çamaşırıyla gezmeyi çok severim, ya da bir başkası da olabilir. Kayın biraderimin evde olması ne durumda olursa olsun beni kısıtlar. Sevgiliniz için de kız kardeşinizin yanında olması aynı durum. Hiç bir erkek kolay kolay bunu kabullenmez yani...
3- Hiç kimseyle evlenmemek asla bir çözüm olamaz. Hayatınızı kardeşinize adayamazsınız, adasanız dahi ilerleyen yaşlarda bundan bıkıp, isyan edebilirsiniz. Pişman olabilirsiniz... Evlendikten sonra da kardeşinizle ilgilenebilirsiniz. Babanızın evinde sık sık ziyaret edersiniz. Siz kardeşinizin yanında rahat edebilirsiniz ama eşinizden bunu bekleyemezsiniz. Edemez yani...

konu sahibi gelişme var mı?

bu çözüm çok iyi gibi görünüyor
olmaz mı?
henüz gelişme yok. son çare bizimle kalsın diyor sevgilim ama istemediğini bile bile nasıl evleneceğim bilmiyorum. babam cephesinde gelişme yok. onun kararı kesinlikle bizimle kalamaz ve ayrı evde de yaşayamaz kardeşim. gerçekten şaşkın durumdayım. bütün bu olanlar içinden çıkamadıkça sanırım sevgilimden de uzaklaştırıyor beni. eskisi gibi hissedemiyorum sanki artık. evlilik kararımı sorgulama noktasındayım. heran herşeyden vazgeçebilirim. pek ii değilim :KK43:

Çok güzeel yazdıkların kardeşini bukadar sahiplenmen gercekten beni çok etkiledin.Allah sana hayırlı kapılar açsın inşallah nişanlın konusunda herkes bişeyler dicektir ama sonucta sen daha iyi tanıyorsun we kardeşine nekadar değer werdiğini anlasaydı eminim seni ondan ayırmak istemezdi babanla yaşamayı denese bir sorun olursa sen alsan yada dönüşümlü kalsa kardeşin oda sorun olurmu nişanlın için kardeşinin engeli ne derece ağır sizin ewliliğinixi etkileyecek bi durum warmı

Çok güzeel yazdıkların kardeşini bukadar sahiplenmen gercekten beni çok etkiledin.Allah sana hayırlı kapılar açsın inşallah nişanlın konusunda herkes bişeyler dicektir ama sonucta sen daha iyi tanıyorsun we kardeşine nekadar değer werdiğini anlasaydı eminim seni ondan ayırmak istemezdi babanla yaşamayı denese bir sorun olursa sen alsan yada dönüşümlü kalsa kardeşin oda sorun olurmu nişanlın için kardeşinin engeli ne derece ağır sizin ewliliğinixi etkileyecek bi durum warmı
aslında bizim evliliğimizi etkileyecek birşeyi yok. zaten şuan bütüngün evde yalnız kalabiliyor. ama dönüşümlü bakmak konusunda da ben risk almak istemiyorum. yarın evlendikten sonra hayır alamazsın derse ne yapacağım. aklımda deli sorular. karar veremiyorum ve kimsenin de beni anlamadığını düşünüyorum ne ailem ne de nişanlım

Tek çözüm yukarıdaki anlatım galiba; altlı üstlü ya da yakın oturmak

Ama o zaman da akşam zamanını kardeşin ile geçireceksen; dışarı gezmeye çıkınca gelsin diyeceksen ayrı eve masrafın da anlamı olmaz

Sizin yaşam biçimizi siz bilirsiniz; örneğin markete giderken kardeşiniz ile birlikte mi gidiyorsunuz şimdi ya da yalnız mı

Kardeşinizin dışarı çıkma sıklığı durumu nasıl; mesela doktora sizinle gider de atıyorum alışverişe gelmez gibi mi yoksa benim 5 yaşındaki oğlumu her yere götürdüğüm gibi benimle gelip onun gidemeyeceği bir yer varsa benim gitmemem gibi mi?

Bunu şunun için sordum bu sefer ona ayrı ev tutup onu akşam gelince 5 dakika görüp evinize çıkmak da sizi vicdanen yaralar mı o orda yalnız oturuyor biz burada gülüşerek yemek yiyoruz deyip lokmalarınızı yutamazsanız yaptığınız masrafın da anlamı olmaz ki

Çünkü altlı üstlü gelin kaynana oturmalarında bire bu sorun yaşanıyor; kv evde yalnız oğlu biz burada iki kişiyiz annem orda yalnız demeye başlıyor; sıkıntılar artıyor. Sizinkinin durumu daha da özel; siz de vicdanen yaralanır mısınız acaba

Tek çözüm yukarıdaki anlatım galiba; altlı üstlü ya da yakın oturmak

Ama o zaman da akşam zamanını kardeşin ile geçireceksen; dışarı gezmeye çıkınca gelsin diyeceksen ayrı eve masrafın da anlamı olmaz

Sizin yaşam biçimizi siz bilirsiniz; örneğin markete giderken kardeşiniz ile birlikte mi gidiyorsunuz şimdi ya da yalnız mı

Kardeşinizin dışarı çıkma sıklığı durumu nasıl; mesela doktora sizinle gider de atıyorum alışverişe gelmez gibi mi yoksa benim 5 yaşındaki oğlumu her yere götürdüğüm gibi benimle gelip onun gidemeyeceği bir yer varsa benim gitmemem gibi mi?

Bunu şunun için sordum bu sefer ona ayrı ev tutup onu akşam gelince 5 dakika görüp evinize çıkmak da sizi vicdanen yaralar mı o orda yalnız oturuyor biz burada gülüşerek yemek yiyoruz deyip lokmalarınızı yutamazsanız yaptığınız masrafın da anlamı olmaz ki

Çünkü altlı üstlü gelin kaynana oturmalarında bire bu sorun yaşanıyor; kv evde yalnız oğlu biz burada iki kişiyiz annem orda yalnız demeye başlıyor; sıkıntılar artıyor. Sizinkinin durumu daha da özel; siz de vicdanen yaralanır mısınız acaba
şuanda haftasonları çıkıyoruz kardeşimle sadece. ben alışverişe vs kendim gidiyorum. o alt üst oturma yada ona ayrı ev açma konusu sevgilime de mantıksız geldi. o zaman bizimle otursun diyor ama burada yine temel fikir neden babana bırakmıyorsun fikri. ileride bu sorun olacak diye korkuyorum. şimdi beni kaybetmemek için tamam bizimle kalsın diyor son çare ama böle olunca madem öle babanı çıkar hayatından görüşmeyeceksin falan diyebilir.

sevgilin kardeşini istememekle hiç de haklı değil. kendi öz annen olsa tamam diyeceğim üvey anneye kardeş bırakılır mı? bu nasıl bir vicdan, kedi mi ki bu sokağa atıyorsun..

X