sevgilimin inadından iptal olan nişan ve bırakamadığım kardeşim

Valla ben ilk mesajımda sevgiliniz haklı demiştim; babanız konusunda da hala o kanaatteyim.

Siz olaya duygusal bakıyor olabilirsiniz ama ben o babanın evine gidip de beni babamdan isteyin diyemezdim sanırım.

Sevgiliniz de madem babam babam deyip onun sözü ile hareket ediyorsun; kardeşinin de babası sorumluluğu alsın diyor.

Sevgiliniz kardeşinizi biliyordu; onu bırakamayacağınız biz buradan anladık da o sizinle yüz yüze zaman geçiren adam bunu nasıl anlamamış.

Sevgilinize de bu aşamada tamam oldu demesi de içinize sinmez haklısınız ama galiba önce babanız ile aranıza mesafe koymanız sevgilinizi de makul bir çizgiye çeker.

Hep verici olmayın özellikle hak etmeyen babanıza karşı. Kardeşinizin de kimseye çok da zararı yok; sevgilinizin çekinmesini de anlıyorum; bir bilinmezlik ve bu ömür boyu sürecek...

Bir öneri olarak da belki nişanı vs şimdilik erteleyip sevgiliniz ve kardeşiniz ile birlikte bir süre evde vakit geçirmeniz olabilir. Sevgiliniz ve kardeşiniz şimdi nasıl görüşüyorlar bilmiyorum ama ev içi bir yaşamda ilişki kurarlarsa sevgilinizin kafasındaki korkuları da azalabilir.

Bir de şurdan anladığım kadarı ile bu aşamada kardeşinizin öyle bakıcılık vs durumu yok gibi. Akşamları da yalnız kalabiliyorsa arada, size herhangi bir kişiden farklı bir yük olma durumu yok.

Yani ha anneler ha kardeşiniz kalmış; bir fark yok; hatta yarın öbür gün çocuğunuz vs olduğunda ona can yoldaşı olur. Ama bu demek değil ki sevgilinizin endişeleri yersiz. Bunu aşması da onunla daha çok zaman geçirmesine bağlı.

Bir de kime ne olacağı belli değil; alt komşumun ayır evi var; kv tek yaşıyor ama görümcesinin liseye giden oğlu dört yıl bununla yaşayacak. Kv olsa daha iyi diyor. Hiç olmazsa bir işin ucundan tutar; çocuğa bakar; arada kaç göç olmaz diyor. Yaşam insanlara farklı şeyler getirebiliyor.

Kolay gelsin demekten başka elimizden bir şey gelmiyor sizin için de

Kardeşine iyi bakamayacaklarını, kötü davranacaklarını düşünüyorsan için rahat etmez, huzurlu mutlu olamazsın zaten. Ben kardeşimi kabul edecek bir adamla evlilik yapmayı tercih ederdim.. Velev ki baban vefat etti ne olacak? Bakım yurduna vermek içine sinecek mi? Kardeşini kabul eden biriyle olman en mantıklı çözüm olacaktır, ben olsam görümcem olsun, hiç sevmediğim kv olsun o durumda olsa yanımda tutarım, eve yardımcı alırım günlük gelir gider, akşamları gözümün önünde olur. Başka türlü içim rahat etmez, vicdanım beni yer bitirir. Kararı verecek olan sensin burada.

arkadaşlar merhaba, uzun zamandır yazamadım kendimi toparlamaya çalışıyordum. yukarıda bahsettiğim kardeşim konusu ile ilgili maalesef hiçbir yol katedemedik. sevgilim ile uzun süredir bu konuda konuşmuyorduk. psikoloğa gittik böyle önerdi. kendisi sürekli herşey güzel olacak deyip duruordu ama en son dün artık konuşmamız gerektiğini söyledim. evlilik fikrini tamamen rafa kaldırmışız gibi şuan dedim. ama bizim hayatımızın böyle bir gerçeği var. ne olursa olsun ben kardeşimi babama yada bakımevine vermeyeceğim. e sen de kabul etmediğine göre bu ilişkiyi devam ettirmenin anlamı yok bitsin dedim. ben senden ayrılmıcam bi hl yol bulunur falan dedi ama bunu birçok kez söylemişti zaten. hiç bir hali yolu yok. benim bu sorumluluğu tamamen bırakmam gerektiğini düşünüyor. kendince haklı belki aynı evde 3. bir insan istemiyorum ama sana kardeşini de at demiyorum diyor. ben son noktayı dün koydum bu ilişki bitsin dedim ama geçen süre içinde de birçok kez söylememe rağmen bitiremedim. şimdi hiçbirşey yokmuş gibi davranıyor. mesajları falan. bir de şyunu söyledi bana madem evlenmeyeceksin kardeşine adayacaksın kendini, beni neden çıkartıyorsun hayatından ? biz birbirimizi seviyoruz devam edelim evlenemesek de .. bana saçma geldi bu. sizin de fikirlerinizi rica edebilir miyim arkadaşlar ? zorbir durum gerçekten

babanız size para vererek mi babalık yapıyor kzılarına sahip çıkamadıysa üzerinizde bir söz hakkı yoktur benim gözümde..maddi durumunuz iyi ise kızkardeşinize bir bakıcı tutsanız yan dairenize taşısanız günlük ilgilenseniz ve akşam eşiniz geldiğinde kapınızı kapatsanız..

Senin suçun günahın ne sen doğurmadığın ne diye kendi hayatından vazgeçiyorsun ben bu kararı yanlış buluyorum , ortayolu bulmalısın çünkü yaşlandığın bu kararından dolayı pişman olacaksın

babanın sorumluluğunu sen üstlendiğin için ömrün boyunca bir yuvan, çocuğun olmayacak.
tuhaf yani körü körüne.
ebeveyn sen değilsin baban. bu derece hayatını adamak ne bileyim ya.. neyse.

Nisanlinizin sevgilinizin veya esinizin hicbir durumda babaniza tavir almaya onunla ilgili bir durumu elestirmeye hakki yok ben sadece bu kisma takildim engelli kardesinizle ayni evde yasamak istemeyebilir ama zaten babanizin da kardesinizi siz evlenince sizinle gondereceginden supheliyim

Öncelikle sizi tebrik ediyorum..
Ama kendinizi de adamak ve hiç bir zaman evlenmemek size de çok büyük haksızlık.. şimdi gençsiniz problem değil ama ileride tek başınıza kalacaksınız.. Babanızın yapması gerekenleri siz yapmışsınız.
Erkek arkadaşınızın haddine değil ama ben bile sinirlendim babanıza.. hadi evlenmiş evlendiği kişiyi hiç mi susturamıyor bu konuda dizginleyemiyor.. hadi yapamıyor evladını niye hiç düşünmüyor.. yanlış anlamayın beni ama kadın uğruna evladını düşürdüğü şu duruma bak ya!!!

Sakın kendi hayatınızdan vazgeçmeyin.. erkek arkadaşınıza kesin birileri akıl veriyordur o da anlık patlamıştır.. eğer seviyorsan nişanı yapın derim biraz da öyle izle hal ve hareketlerini.. baktın hala aynı!! Bırak gitsin onuda.. yaşın daha çok genç eminim ki karşına senin gibi vicdan sahibi biri çıkar.. kardeşinle kabul edecek biri çıkar..
Ama sakın aşık olmaktan ve kendin için de bir şeyler yapmaktan vazgeçme !!! Babanın yapması gerekenleri sen yapma!

seni her şeye rağmen istiyorsa kardeşini kabul etmesi lazım umarım her şey gönlünce olur güzel yürekli insan

babamın tavrı ben kızıma bakarım sen evlen şuan. ama işte biliyorum ki benim gibi bakamayacak ve ben bu nedenle evlensem de mutlu olamayacağım. nişanın iptal olmasından 2 ay geçti ama sevgilim hala aynı ben böle bir sorumluluk istemiyorum diyor ama seni de seviyorum vazgeçmicem diyor. güzellikle anlattım dün ama yine aynı. ayrılalım dedim.
şu durumda nişan yapamıyor olmamızın da sebebi bu. ortada böle bir belirsizlik varken nasıl böle bir adım atalım diyor. hatta olayı abartıp kusura bakma ama karşına çıkacak hiç kimse bu durumu kabul etmez, ancak rol yapar sen de kanıp evlenirsin sonra da görürsün nasıl sorunlar yaşayacağını diyor.

Eğer nişanlınız sizi her halinizle kabul etmiyorsa bence evlenme zorunluluğunuz yok arkadaşım. bak benım de ayaklarımda sorun var. bizi her halimizle kabul etmeyen hiç etmesin. kimsenin benle evlenme zorunluluğu yok. benim de evlenme zorunlulugum yok. kardeşiniz için hayatınızdan vazgeçmeniz doğru değil tabii ki evleneceksiniz ama kardeşiniz, seveceğiniz adam ve sizin için en gönül rahatlığı ile seçtiğiniz hayata adım atarak evleneceksiniz. kimse son seçenek değil.

tabi ki evlenmek zorunda değiliz kimse son seçenek de değil ama bu olayda ben çok arada kalmış hissediyorum kendimi. aslında kardeşimle yaşasa 1 ay en azından anlayacak bize hiçbir zararının olmayacağını ancak o da kendince haklı işte.

sonuç nolursa olsun dilerim mutlu olursunuz :)

adamın düşüncesi çok saçma ve mantıksız..ayrıca siz hayatınızı kardeşinize adamıyorsunuz aslında..neden herkes böyle algılıyor anlamadım..sürekli bakıma muhtaç biri değil üstelik kardeşiniz..lütfen kimsenin sizi bu konuma sokmasına izin vermeyin..
bence sizi bu kadar çok sevseydi her şartta kabul ederdi..evde siz zararı olmayacak bir kardeşin ne sakıncası olabilr ki? konuyu ilk yazdıüınızda da yorum yazmıştım..kardeşin durumunu açıklamıştınız..
bakın benim çocukluk ark. var annesi vefat etti küçükken ve zeka özürlü bir ablası var.3 yaşındaki çcuğun zekasına sahip..yani gerçekten bakıma muhtaç ama mesela kendisi evleneceiği kadına şartı vardı kardeşimi asla bırakmam diye..ki öyle de oldu..inanın bu hayatta sizin gibi dşünen iyi yürekli erkekler de var..

evet önceki yorumlarınızı da görmüştüm. teşekkür ederim fikir verdiğiniz için. çocukluk arkadaşınız evlenirken bu sorun olmadı mı ? yani zeka engelli kardeşi ? evleneceği kadın ve ailesi direk kabul etti mi ? bir de babası hayatta değil mi arkadaşınızın ?

babası hayatta evet.son yıllarda pek görüşemedik kendisiyle şimdi nasıl bilemiyorum..babası yaşlı bir insandı,eninde sonunda arkadaşımla beraber olacaktı kardeşi..baştan bunlar konuşuldu..kardeşini devamlı evine getirip götürürdü zaten..çok sevgi dolu insanlar baba oğul ve tabi ablası da keza..kardeşimi skabul etmeyi bırak sevmeyecek insan hayatımda olamaz derdi hep..

Bence babaniz abartiyor olayi. Erkek arkadasinizi sakin terk etmeyin. Ona bakarsaniz babaniz kizlaribi yalniz birakmak uguruna evlendi bencede pek soz soylemeye hakki yok.

kardeşinizin zihinsel engel düzeyi ne merak ettim, Orta MR mi?

bence kendince haklı değil, üvey annenin kardeşine bakamayacağı ortada ne yapacaksın sokağa mı atıcan engelli kardeşini. seni seven onunla birlikte kabul etmeli hemde kafana kakarak istemeyerek değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…