sevgilimin inadından iptal olan nişan ve bırakamadığım kardeşim

erkek arkadaşım için babamda kalması kesin çözüm. ama benim rahat ve mutlu olmayacağımı anlayamıyor sanırım. neden kendini feda edesin ki diyor. son çare sen ne istersen kabulüm dedi ama bu kadar olaydan sonra ailem de emn değilken ben de endişeliyim açıkcası
İstersen nişanı biraz ertele, kafanda otursun herşey öncelikle. Sonrasında adımlarını atarsın..

burada a
Emin olun sizi kardesinizle kabul edecek biri çıkar karşınıza..Benmde annem engelli ama çalışıyor. Babamla ayrildiklarinda eşim direkt annen kardeşlerin bizimle yaşayabilir dedi. Kız kardeşimin görüştüğü kişide aynısını teklif etmiş..yani kardesinizle yaşamanız babanız vs nisandan birkaç gün önce sorun olmasi manidar. .bişeyler bahane gibi sanki. .hayırlısı deyip biraz zamana bırakın acele etmeyin resmi adımlar icin

aslında burda ailemin tavrı da ürküttü beni. 2 ay içinde istiyor musun istemiyor musun bir karar ver dediler. kardeşim için benim hissettiklerimi hissetmiyor kimse. o sorun bile değil. elbette ki babamda kalacak mantığı var herkeste. ama ben bu kısmı henüz aşamamışken bu adam doğru adam mı kararını veremiyorum

Erkek arkadaşınız kardeşinizi niye istemiyor

Babanızın sahip çıkamadığı ortada

Özel hayatımız olmaz başbaşa kalamayız gibi mi nedenleri yoksa bana ne babası baksın mı

Yani zaten engelli ama engelli olmasa bile 15 yıl birlikte yaşamışsanız ve bakıma muhtaç insanlar evcil hayvanlarını bile bırakmıyor geride

Erkek arkadaşınıza niye evet dediniz peki

Sonuçta o bu şartı ileri sürmüş siz de kabul etmiş ve nişan aşamasına gelmişseniz

Anladığım kadarı ile o baştan beri babana bırakmayı düşünmüş

Karşılıklı dürüst olup bu önemli konuda net şekilde konuşun

Nasıl insanları çocukları ile kabul edip 2. Evlilik yapanlar varsa sizin de kardeşiniz ile kabul edilmeniz lazım o sizi çok seven erkek arkadaşınız tarafından

Nişanlınız net olmalı, bahanelerin arkasına saklanmamalı, bu ayrı bir mesele
Kardeşinize babanızın bakması uygun olur.
Neden anneler çocuklarının başında duruyor.. ömür boyu sorumluluklarını taşıyorsa babada yapabilir.
Babanızın eşi kötüyse, evladını tercih etmeli, Bilemiyorum zor bir durum herkes için
Bu erkek arkadaşınız için geçerli değil sadece. Siz kiminle bir yuva kurmak isteseniz bu sorun olacak.
Şu açık ve net kimse kardeşinizi istemeyecek..Acı ama gerçek bu.. sizin aşkınızdan ölse de istemez.
O nedenle babanız elini taşın altına koyacak kardeşinize bakacak.
Sizin de evlenmeye çoluk çocuğa karışmaya hakkınız var.

Kardeşindir canındır ciğerindir ama evladın sorumluluğu anne babadadır.32 yaşındasın 15 yıldır yalnız yaşıyorum diyorsun.32-15= 17 yaşında annesi olmayan küçük bir kızı,zihinsel engelli kardeşiyle yalnız bırakan babaya nişanlının tepkisini çok fazla görmüyorum.Herkes babana,senin baktığın pencereden bakmaz.Baban kendini size adamış mı.

Değil nişanlın,dünyadaki hiçbir erkeğe böyle büyük bir sorumluluğu yükleyemezsin.Bugüne kadar elinden geleni yapmışsın.Bundan sonra,baban 15 yıldır yapmadığını yapmalı ve bir evladının hayatını kurması için diğer evladıyla ilgili sorumluluklarını yerine getirmeli.

Katılıyorum. Seni kabul eden böyle etsin, bile bile seni sevmiş kabul etmeli diyenleri anlamıyorum Dile kolay
BABA BAKMALI DOĞRUSU BUDUR

Erkek arkadaşınız kardeşinizi niye istemiyor

Babanızın sahip çıkamadığı ortada

Özel hayatımız olmaz başbaşa kalamayız gibi mi nedenleri yoksa bana ne babası baksın mı

Yani zaten engelli ama engelli olmasa bile 15 yıl birlikte yaşamışsanız ve bakıma muhtaç insanlar evcil hayvanlarını bile bırakmıyor geride

Erkek arkadaşınıza niye evet dediniz peki

Sonuçta o bu şartı ileri sürmüş siz de kabul etmiş ve nişan aşamasına gelmişseniz

Anladığım kadarı ile o baştan beri babana bırakmayı düşünmüş

Karşılıklı dürüst olup bu önemli konuda net şekilde konuşun

Nasıl insanları çocukları ile kabul edip 2. Evlilik yapanlar varsa sizin de kardeşiniz ile kabul edilmeniz lazım o sizi çok seven erkek arkadaşınız tarafından
evet özel hayatımız olmaz başbaşa kalamayız diye istemiyor. aslında başta çözümümüz gerekirse ona ayrı bir ev tutarız bir bakıcı ile idare ederiz biz de yakınında oluruz çözümü vardı. sonra işler sarpasardı :KK43: şimdi de ayrılalım artık dediğimde tamam sen nasıl istiyorsan öyle olsun ama benim istediğim bu değil diyor.

Erkek arkadasiniz bahane yaratmis, babanizin soyledigi Seyde hicbir gariplik bir mudahale vs goremedim ben, musait oldugu tarihi soylemis gelsin istesinler demis. Bence kardesinizin durumu netlesmedigi icin boyle davranıyor.
Kardesiniz konusuna gelince ben eger uvey anneye guvenmiyorsan (kotu davranma/siddet gibi olumsuz davranislar sergileyebilecegini dusunseydim) birakmazdim ve kabul etmeyen biriyle evlenmezdim.

Çözümsüz gibi duruyor konunuz.
Ben olsaydım kardeşimi babamın evine gönderemezdim.
Hayatımın her dakikası endişe, korku ve üzüntüyle geçerdi.
Çok iyi merkezler var oraya gönderemez misiniz?

erkek arkadaşım için babamda kalması kesin çözüm. ama benim rahat ve mutlu olmayacağımı anlayamıyor sanırım. neden kendini feda edesin ki diyor. son çare sen ne istersen kabulüm dedi ama bu kadar olaydan sonra ailem de emn değilken ben de endişeliyim açıkcası

Ailem de emin değil dediğin anda bende hatlar koptu muhtemelen erkek arkadaşında da aynısı oldu

Kusura bakma ama aile berde onlar ailen falan değil

Senin üzerinde hak iddia edecek durumda değiller Babadır saygı vs ama senin adına karar alamaz hatta sevgilin hakkında yorum dahi yapamaz

Küçücük kızlarına yeni eşini tercih edip zihinsel engelli kızını ablasına baktıran ailenin doğru kararlar alabileceğini seni de doğru yönlendirebileceğini asla kabul edemem

Azıcık sakinleş mümkünse aileden olmayan aklı başında insanlar ile görüş ölç tart ama babanın görüşlerini asla referans alma

Ben nişanlınızı hak verdim Babanız nasıl bırakabilmiş kardeşinizi 17 Yaşında olan bir çocuğa Aklım almadı. Kardeşimizle kurduğunuz bağ o kadar güzel ki sizi seviyorum. Ancak sizinde hayatınızı kurmaya hakkınız var nişanlınızın kaygılarını ve babanıza olan tepkisini normal buldum ben yani ben olsam sanırım benim tavrımda o yönde olurdu.bence Kardeşiniz babanızla yaşayabilir ama gözünüz hep Babanızın eşinin üstünde olsun babanızlada Konuşun çok net konuşsun kendi Eşiyle .sonuçta o bayanda Babanızın engelli çocuğu olduğunu bilerek evlendi babanızla.ki bu Babanızın ne Açıdan bakarsak bakarsak görevi.eğer babanızla hiç yapamazsa bakıcı durumlarını filan düşünürsünüz

• Beğen
Reactions: anu
Eski kötü günlerden babanın haberi var mı? Onun yorumu ne?

çok üzüldüm sana canım benım,erkek arkadaşın kabahati yok,istememekle haklı,sende görümce istemezdın
baban sopalık bile değil tepem attı özür,sopa azzz,bir çocuğa diğer çocuğun sorumluluğu,ah be adam,ahh
neyse tatlım şunu biliyorum,Allah yar ve yardımcın olsun,konu içinden çıkılmaz bir hal
bir kere o babayı çöp at baba bile deme,erkek arkadaşın için bişey dıyemedım yürek sever,seviyorsun,kardeşin işte kelme kifayetsız kalıyor,ama ne olursa olsun ondan vazgeçme...aşk geli geçer,yine gelir
ama vicdan işte o geçmez

Çözümsüz gibi duruyor konunuz.
Ben olsaydım kardeşimi babamın evine gönderemezdim.
Hayatımın her dakikası endişe, korku ve üzüntüyle geçerdi.
Çok iyi merkezler var oraya gönderemez misiniz?
benden uzakta neresi olursa olsun hep huzursuz olacağım. böyle merkezlere de güvenemiyorum. ayrıca onun psikolojisi de kaldırmaz bunu. kardeşim kendi hayatı için beni feda etti der diye korkuyorum

arkadaşlar merhaba,32 yaşındayım. iyi bir işim var. yaklaşık 1 aydır içinden çıkamadığım bir durumu paylaşmak isterim. belki farklı bir bakış açısı edinirim sayenizde. 6 aydır tanıştığım sevgilimle evlenmeye karar verdik. aileme açtım konuyu sevindiler. nişandan önce aileler tanışsın diye bize geldiler. sonra (1 ay kadar sonra biz gittik ) olanlar burdan sonra başladı zaten. babam nişandan 2-3 gün önce isteme için davet etti örneğin çarşamba gelin dedi. ctesi de nişan olsun evde. biz de öncesinde sevgilimle ctesi nişan isteme bir arada olsun die konuşmuştuk. babam gayet mantıklı bir talepte bulundu ailesi de olur dedi. bu arada ben zihinsel engelli kardeşimle 15 yıldır yalnız yaşıyorum. annemi kaybettim çok küçükken. babam tekrar evlendi. eşi ile anlaşamadığımız için de kardeşimi yanıma alıp ayrı yaşamaya başladım. bu hikayeyi nişanlıma anlatmıştım. meğer kendisi içten içe babama kızıp kin tutmuş. bana yapılan haksızlık ( babam tarafından ) zoruna gitmiş. ve istemeye gelecekleri günden 2 gün önce sorun çıkarmaya başladı. bu zamana kadar seni yalnız bırakan destek olmayan baban bizim adımıza tarihe karar veremez , onun dediği şekilde olmayacak dedi. ortalık karıştı ve ben bu durumu babama anlatmak zorunda kaldım nişan iptal oldu. bunu yaptıktan sonra çok çok pişman oldu ailesi geldi vs. birkaç gün görüşmedik ancak sonrasında ben pişmanlığını anlayıp tekrar görüşmeye başladım. çok kötü günler geçirdim. babam gözünde bu ilişki güvenilirliğini yitirdi sürekli emin misin soruları gelmeye başladı ve ben kararsız kalınca da psikiyatra götürmeye karar verdiler beni. babamın son söylediği ise iyi düşün bu adamla ömür geçirebilecekmisin ? benim için senin verdiğin karar esastır ama benim inancım kalmadı bu evliliğe dedi

diğer yandan asıl sorun engelli olan kızkardeşim. benim evlenmem demek onun babamla ve dolayısı ile üvey anne ile kalması demek. ben bunu kesinlikle istemiyorum.zamanında o kadının bize yaptıklarını tekrar yapma ihtimali yüksek. sevgilim de haklı olarak bizimle yaşamasını istemiyor. babam ve sevgilim bu konuda beni anlamaktan çok uzaklar. ancak ben kızkardeşimi o kadının evine gönderdiğimde zaten mutlu olamayacağım. burada tıkandık...

şuanda karar vermem gereken konular için sizden fikir rica ediyorum. psikolog psikiyatriste de gidiyorum ancak çaresiz kaldım.

1- bu adamla evlenmeli miyim ? gelecekte mutsuz olma ihtimalim var mı ( babama olan tavrı yüzünden )
2- kızkardeşimin durumu ile ilgili olarak tavrım ne olmalı ? babam da sevgilim de babamla kalması gerektiğinde hemfikir ancak ben istemiyorum
3- kesinlikle hiçkimse ile evlenmemek bir çözüm mü ? hayatımı kardeşime adamak ? çünkü kolay kolay hiçbir erkek böyle bir sorumluluğu kabul etmeyecektir.
bu arada sevgilim ne olursa olsun benden vazgeçmeyeceğini beni çok sevdiğini vs söylüyor her fırsatta

fikirleriniz benim için çok çok önemli. desteklernizi rica ediyorum

sevgiliniz kardeşinizi istemediğini direk söyleyemediğinden, böyle bir bahane uydurmuş, Babanızın istediği aman aman olay olacak ayrılığa varacak bir konu değil..

olaya tam tersi olarak bakalım.. sevgilinin yatalak bir annesi var, onu bırakacak hiçbir yeri yok ve sen onunla şartlarını bilerek evlenmeye karar versen; nişan günü geldiğinde "ben anneni istemiyorum" desen sevgilin annesini başka bir yere bırakır mıydı? Hayır!

Diğer konuda da kendi adıma empati yapayım.. Babamla benim arama girecek erkeğin alnını karışlarım.. isterse 6465464 yıl babalık yapmamış olsun o benimle babam arasındaki sorundur.. hiç ama hiç kimse babanız ile sizin aranızdaki ilişkiye bodoslama atlayamaz.. ben cidden haddini bildirirdim.. bu mantıkla kendisi de gidecek bir yeri olmayan engelli bir kızcağızı istemeyecek kadar "vicdanlı"..

bence evlenmeyin.. o sizin kardeşiniz değil kızınız da olabilirdi.. mutlaka bu hayatta sizi kardeşinizle sevecek birisi vardır, allah karşınıza mutlaka birini çıkarır.. ama bu adamdan koca olmaz..

benden uzakta neresi olursa olsun hep huzursuz olacağım. böyle merkezlere de güvenemiyorum. ayrıca onun psikolojisi de kaldırmaz bunu. kardeşim kendi hayatı için beni feda etti der diye korkuyorum

Haklısınız.
Empati kurduğumda ne olursa olsun, kim olursa olsun ben de kardeşimi bırakmazdım.
Kendi hayatım pahasına..
Ama nişanlınızı da ikna etmek imkansız gibi görünüyor.

sadece 1. için cevap vereyim evlilik arefesinde olup da problemsiz başlayana denk gelmedim

AMA bu adam senin babanı takmaman konusunda tistemsi bence ciddi problem, çünkü daha şimdiden böyle çok çok basit bir konu da ki basit demem 2 günün lafı 2 gün nedir ya atla deve istemiş sanki zahmet çekmeden mutlu olunmuyor, insan şimdi de bile böyle bir çook basit konuyu abartınca düşünürdüm.... geçinmeye ne kadar gönlü var diye

Allah yardım etsin inşallah bir çözüm bulunur. Engelli kişiye bakmak çok zor insanlar kendi çocuklarına yakınlarına bakmakta sıkıntı çekiyorlar düşünün artık bir de engelli bu arada başımızda vardı o yüzden çok iyi biliyorum. Babanız tek başına kendine bakamaz kıza nasıl baksın. Nişanlınıza gelince çok iyi bir insan olsada sonradan sorun olur. Sizden başka kardeş yok mu.

var tabi ki. geldi geçti o günler. artık kötü davranamaz kardeşine diyor ama kadını biliyorum ben kimse duramaz onun nefretinin önünde. babam da bir laf etse 5 kez susar . zaten kardeşim de bırakma beni onlara diyor.
Anladım, böyle bir kararsızlıkta kalmana cok üzüldüm gercekten. Babana o anlamda güvenmiyorsan oraya bırakamazsın, acaba bir merkeze mi versen güzel güzel bakılsa kardeşine.

Bir ablam var anne ve babası vefat etti, engelli kardeşine baktı, kimseyle de evlenmedi bu nedenle. Yaşı gecti, kardeşi vefat etti ve yapayalnız kaldığını düşünüyor.

Cok zor bir secim :KK43:

X