Sevgilimin bu tutumu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Maaşını aldığı sıralarda buluşmak için aradığında hiç paranız kalmadığını ve gidemeyeceğinizi söyleyin sonra da verdiği tepkiye göre aksiyon alın derim. Neler diyebilir diye bakarsak:
1- Ya saçmalama bende var birlikte harcarız (guzel)
2- Ha peki o zaman başka gün buluşuruz. (sıkıntı)
3- Canım ne olacak ben veririm borcun olur. (daha buyuk sıkıntı)

Bu tamamen sizi sevmemesiyle alakali. Cunku atiyorum bi adamin parasi yok 50 tl si varsa size bu durumu ozetler ve sizi 40-50 liralik bi yemege goturur. Ama o öder. Size ödetmez. Sizinki arkanizdanda yuzde 90 arkadasi icin soylediklerini söyluyor.

Öyle bi durum olduğunda benden harcayalım der o konuda sorun değil, ama ben rahatsız oluyorum. Sanki para harcarken rahatsız oluyor gibi kendisi, veya ben başından beri ben öderim diye atlayıp alıştırdığımdan mı bilemiyorum. Bir hanımefendi yazmış ay sonuna kadar kendini geçindiriyor olabilir diye, bu kısmı doğru muhtemelen öyle. Ailesinin de yetiştirme kaynaklı paraya karşı bakış açıları çok farklı

Böyle gelmiş böyle gider.ayrica tek kriteriniz sizi koruyup kollaması olmamalı.evlenince 3 kurusun hesabını yapar,harcamalariniz göze batar.su anda evli olmadığınız için harcamanıza karışmıyor.belki de sizi gelip gecici birisi olarak gördüğü için size para harcamayı gereksiz buluyor bile olabilir.

Şöyle ki hiç götürmüyor değil, 10 kez gidiyorsak 3 kez o ödüyor mesela.

İnsan7sinde neyse,70 inde de odur .Törpülemek isterken yıprandığına değmez bence.ya kabullenip öyle sevmelisin yada bir ömür geçmez deyip yol vereceksin hayat senin

Tüm mesajları okudum, konu sahibi şu an sana iki sene "woowowwwaaawww bizim yıllardır aşkımız var" gibi geliyor ama inan bana iki sene cok bile değil. Bir süre sonra iki senelik,her gününün beraber geçtiği sevgilini hatırlamayacaksin hile, hayal meyal bir universite anısı olarak kalacak.
Yol yakinken dön bu saçma ilişkiden
Adamin tek artısı yok.
Güzel sözü yok, seni mutlu etme çabası yok, her şey para değil babam hep der ki balın yoksa bal dilin de mi yok. Bu adamda işte bal dil de yok . onun bunun sırtından geçinme, millete yancı olma derdinde
Sen buna mi layıksın???
Devam ettiğin her saniye "evet ben buna layigim" demek.
Adam iyi adam iyi diyorsun da iyiyse camii yaptırsin dicem,ona da para harcamaz ne iyiliği var. Bu adamın sana ne katkısı var? Neyi güzel sence? Aranızdaki ask dediğin şey tam olarak ne?
Üniversitede bir vesileyle tanışıp sevgili olan, sırf tanıştık diye , "bu şehirde biri en yakınım olsun" diye takılan bir ciftsiniz yani.
Ayrıl kurtul. Cooook daha iyi erkekler sana gelecektir,emin olabilirsin. Daha yolun çok basindasin. Ne aşklar ne heyecanlar yaşayacaksın. Ne çekiyorsun bu karakterde bir adamı?
Ayrıca para için terkedemem diye düşünme. Adam seni mutlu etmek için caba sarfetmiyor. Bu açıdan düşün.
Daha da devam edersen bu adam sana doğum izni bile kullandırmaz. Para da para,evde devamlı bir para lafı dolanır durur, saçını kestirsen 'sende bir degisiklik var' demez 'buna kaç yaptırdın? Çüüş' der.
:) Gelecek planın böyle biriyle ömür tuketmekse devam et, ikiii koccaaa yıl geçmiş nasılsa :)
Ama daha iyilerine layigim dersen bas Totoya tekmeyi. Üzülürüm diye düşünme,bence rahatlarsın bile

Yani aslında tutumlu erkeği severım ama cımrıyı deıl. Her seyı odemeyın bence. Bir dozu olsun. Sorumluluk sahıbı olur

Evli olsanız da çalışamasanız ne olur hiç düşündünüz mü?

Işsiz kalabilirsiniz, zor bir hamilelik ve lohusalık geçirebilirsiniz, çocuğunuza kendiniz bakmak isteyebilirsiniz ya da çalışmak istemiyor olabilirsiniz. Bu durumlarda ne olacak sizce? Öngörü yeteneğiniz hiç yok mu?

Bir komşumuz var bizim. Kocası dünyanın en cimri insanlarından biridir. Komşunun kızı da benim arkadaşım . Birlikte büyüdük can yoldası gibiyiz.

Bu kız küçükken bayram diye annesi beyaz bir elbise almış buna. Bayram günü giydirecek güya. Kız da hevesle bayram gününü bekliyor. Çocuk işte. Heyecanlaniyor filan.

Babası elbiseyi görünce kızıyor buna ne gerek vardı elbisesi mi yoktu diye mesele yapıyor, kadına elbiseyi iade ettıriyor.

Kız şu an 40 yaşına merdiven dayamış. Çok zengin bir adamla evli. Ultra lüks bir hayat yaşıyor. Ama beyaz elbise denince halen daha ağlamaklı oluyor. Elbise içinde kapanmayacak bir yara olarak kaldı.

Işte ilerde bunu size ya da çocuğunuza yapacak bu adam . Bunu anlamıyor musunuz?

Evet. Cimrilik bir tabiat özelliğidir. Insan doğuştan getirir bunu ve değişmesi zordur. Bu sebeple cimri insanlara kızamıyorum.

Ben daha çok cimri olmayıp da cimri bi insanla birlikte olmaya çalışan insanlara kızıyorum.

Evlenin ve çalışın diyelim. Kirayi o verirse mutfağı size ödetir. Faturayı ödese arabaya yakıt koymaya zorlar sizi. Hayat elbette müşterek, elbette kazancı paylaşmak gerek. Ama burdaki durum çok başka. Gücü yetse bile kendisinin 1 lirasını, sizin kursağınızdan gecerken görse üzülecek. Bu noktada durum paylaşım olmaktan çıkıyor, ortaklığa dönüşüyor m

Ve dikkat edin paylaşımcı olmak hep sizden bekleniyor.

Benim ne babam ne eşim cimri değildir. Cimri bir insanla yaşamak zorunda kalmadım.

Tek bir cimri komşu bana hayatı öğretti resmen.

Eşim, evladıma aldığım bayramlığı iade ettirse, çocuğuma açilan yaradan çok daha büyük bir yara açılır bende ve bu yaraya bir de vicdan azabı eklenir.

Siz çalışsanız da çalışmasanız da o beyaz elbisenin parası evinizde söz konusu olacak. O gün çok pişman olacaksınız.

Arkadaşlarıyla bi yere çıktığında sonra gelip bana anlattığında “ bugün hesabı X’e kitledim, ödesin yani nasılsa parası var” diyor mesela.
Buraya kadar anlayabilirdim bir nebze ama şu olay benim için bir erkeğin bittiği yerdir. Dünya iyisi olsa köylü kurnazı,cimri bir adama tahammül edemem

Pinti çok net analizleriniz doğru.Hesabı birine kitlemek falan ne çirkin deyimler...Yerinizde olsam ( ki ben ayrılırdım ama siz istemiyorsunuz bunu yapmak o halde şunu deneyin) hesap ödemeyi bırakır bir de o halini gözlemlerdim.Bakalım para meselesinin aranızı germemesini o da istiyor mu sizin kadar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…