- 15 Mayıs 2016
- 211
- 420
-
- Konu Sahibi leilaheart
Öyle bi durum olduğunda benden harcayalım der o konuda sorun değil, ama ben rahatsız oluyorum. Sanki para harcarken rahatsız oluyor gibi kendisi, veya ben başından beri ben öderim diye atlayıp alıştırdığımdan mı bilemiyorum. Bir hanımefendi yazmış ay sonuna kadar kendini geçindiriyor olabilir diye, bu kısmı doğru muhtemelen öyle. Ailesinin de yetiştirme kaynaklı paraya karşı bakış açıları çok farklıMaaşını aldığı sıralarda buluşmak için aradığında hiç paranız kalmadığını ve gidemeyeceğinizi söyleyin sonra da verdiği tepkiye göre aksiyon alın derim. Neler diyebilir diye bakarsak:
1- Ya saçmalama bende var birlikte harcarız (guzel)
2- Ha peki o zaman başka gün buluşuruz. (sıkıntı)
3- Canım ne olacak ben veririm borcun olur. (daha buyuk sıkıntı)
Sevdiğine şüphem yok ama bu maddi durumlar beni çok yoruyor. Sırf para yüzünden ayrılmak istemiyorum sadece nasıl onun bu huyunu törpülerim diye düşünüyorum… keske mumkun olsainsan
Şöyle ki hiç götürmüyor değil, 10 kez gidiyorsak 3 kez o ödüyor mesela.Bu tamamen sizi sevmemesiyle alakali. Cunku atiyorum bi adamin parasi yok 50 tl si varsa size bu durumu ozetler ve sizi 40-50 liralik bi yemege goturur. Ama o öder. Size ödetmez. Sizinki arkanizdanda yuzde 90 arkadasi icin soylediklerini söyluyor.
Bana gore 10 kez gidiyosaniz 10 unuda o ödemeli.Şöyle ki hiç götürmüyor değil, 10 kez gidiyorsak 3 kez o ödüyor mesela.
Maalesef öyle olmuyor bizde işte…Bana gore 10 kez gidiyosaniz 10 unuda o ödemeli.
2 senede hiç hediye almadı mıHayır hediye almadı henüz ama kutlama yapar özel günlerde…
2 senedir size bir çöp bile almayan, bir lokma bir şey ısmarlamayan adam mı sizi seviyor?Ama gerçekten beni çok sevdiğini görüyorum. Ne yapmalıyım?
Yanlış hatırlamışım aldı birkaç kez hiç almadı değil2 senede hiç hediye almadı mı
Yani aslında tutumlu erkeği severım ama cımrıyı deıl. Her seyı odemeyın bence. Bir dozu olsun. Sorumluluk sahıbı olurMerhaba sayın KK üyeleri, ablalarım, yaşıtlarım…
Ben size bir akıl danışmaya geldim. Yaklaşık 2 yıl olacak bir ilişkim var ve onu çok seviyorum ancak bazı tavırları kafamda soru işareti oluşturuyor. Tek taraflı analiz etmeye çalıştığımda hep onun tarafını haklı görüyor, ilişkimize dışardan bi göz ile bakamıyorum.
Erkek arkadaşımın fazla tutumlu biri olduğunu düşünüyorum. Örneğin bir yere çıksak, hesabı hep ortak öderiz. Veya kim ne yediyse o parasını öder. Alman usulu. Derdim para değil ama ben de o da öğrenciyiz, üstelik o çalışıyor ve ben ailemden para alıyorum. Bana birkaç kez bazı kredi kartlarını ödediğini söyledi ve kenara geleceği için para attığını, böyle zengin olabileceğini doğuştan şanslı olmadığını söyledi. Anladığım kadarıyla ailesi de sürekli paranın lafını yapan insanlar ve çocuklarına para vermektense köylerinde tadilat işlerini yaptırıyorlar. Dedesi de fazla tutumluymus anlattıgına göre.
Mesela hesabımda 3000TL var diyor, ikimiz yemek yediğimizde hesabı ödüyor ve sonra ben yarısını ona verdiğimde hiç garipsemeden alıp çantasına atıyor. Halbuki mesela 300TL oluyor benim o gün cebimde, ama yine de ödemekten çekinmiyorum çünkü neden ödemiyim ki? Ama paranın sürekli sorun olması ve sevgilimin sürekli parayla alakalı konuşması beni bazen üzüyor. bunu ona bu şekilde söylesem “paranın lafını mı yapıyorsun?” Der ama inanın ki amacım paranın lafını yapmak değil….her gün bulusmuyoruz zaten bulustugumuzda atıyorum yemeği o ısmarlasa ben kahveyi ısmarlarım. Kahveyi o ısmarlasa ben yemeği ısmarlarım.
Arkadaşlarıyla bi yere çıktığında sonra gelip bana anlattığında “ bugün hesabı X’e kitledim, ödesin yani nasılsa parası var” diyor mesela. Ben de bu tavırlarından pek hoşlanmıyorum açıkçası ve ona söylüyorum hoşlanmadıgımı.
Para mevzuları hariç biz çok iyiyiz ama ya. Gerçekten beni koruyor kolluyor deli gibi seviyor ben de onu seviyorum. Para meselesinin aramızı germesini hiç istemiyorum ve ayrılmak da istemiyorum. Sizin fikirleriniz neler? Ne yapmalıyım?
Buraya kadar anlayabilirdim bir nebze ama şu olay benim için bir erkeğin bittiği yerdir. Dünya iyisi olsa köylü kurnazı,cimri bir adama tahammül edememArkadaşlarıyla bi yere çıktığında sonra gelip bana anlattığında “ bugün hesabı X’e kitledim, ödesin yani nasılsa parası var” diyor mesela.
Pinti çok net analizleriniz doğru.Hesabı birine kitlemek falan ne çirkin deyimler...Yerinizde olsam ( ki ben ayrılırdım ama siz istemiyorsunuz bunu yapmak o halde şunu deneyin) hesap ödemeyi bırakır bir de o halini gözlemlerdim.Bakalım para meselesinin aranızı germemesini o da istiyor mu sizin kadar.Merhaba sayın KK üyeleri, ablalarım, yaşıtlarım…
Ben size bir akıl danışmaya geldim. Yaklaşık 2 yıl olacak bir ilişkim var ve onu çok seviyorum ancak bazı tavırları kafamda soru işareti oluşturuyor. Tek taraflı analiz etmeye çalıştığımda hep onun tarafını haklı görüyor, ilişkimize dışardan bi göz ile bakamıyorum.
Erkek arkadaşımın fazla tutumlu biri olduğunu düşünüyorum. Örneğin bir yere çıksak, hesabı hep ortak öderiz. Veya kim ne yediyse o parasını öder. Alman usulu. Derdim para değil ama ben de o da öğrenciyiz, üstelik o çalışıyor ve ben ailemden para alıyorum. Bana birkaç kez bazı kredi kartlarını ödediğini söyledi ve kenara geleceği için para attığını, böyle zengin olabileceğini doğuştan şanslı olmadığını söyledi. Anladığım kadarıyla ailesi de sürekli paranın lafını yapan insanlar ve çocuklarına para vermektense köylerinde tadilat işlerini yaptırıyorlar. Dedesi de fazla tutumluymus anlattıgına göre.
Mesela hesabımda 3000TL var diyor, ikimiz yemek yediğimizde hesabı ödüyor ve sonra ben yarısını ona verdiğimde hiç garipsemeden alıp çantasına atıyor. Halbuki mesela 300TL oluyor benim o gün cebimde, ama yine de ödemekten çekinmiyorum çünkü neden ödemiyim ki? Ama paranın sürekli sorun olması ve sevgilimin sürekli parayla alakalı konuşması beni bazen üzüyor. bunu ona bu şekilde söylesem “paranın lafını mı yapıyorsun?” Der ama inanın ki amacım paranın lafını yapmak değil….her gün bulusmuyoruz zaten bulustugumuzda atıyorum yemeği o ısmarlasa ben kahveyi ısmarlarım. Kahveyi o ısmarlasa ben yemeği ısmarlarım.
Arkadaşlarıyla bi yere çıktığında sonra gelip bana anlattığında “ bugün hesabı X’e kitledim, ödesin yani nasılsa parası var” diyor mesela. Ben de bu tavırlarından pek hoşlanmıyorum açıkçası ve ona söylüyorum hoşlanmadıgımı.
Para mevzuları hariç biz çok iyiyiz ama ya. Gerçekten beni koruyor kolluyor deli gibi seviyor ben de onu seviyorum. Para meselesinin aramızı germesini hiç istemiyorum ve ayrılmak da istemiyorum. Sizin fikirleriniz neler? Ne yapmalıyım?