Sevgilimin bu tutumu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aynen.boyle birini tanıyorum.5 kardeşler,köyde büyümüş ve yokluk görmüş. 2 kuruş harcamaya kıyamıyor.ihtiyaci olan birseyi alırken bile elleri titriyor.cocuguna pahalı birşey alsa lafını ediyor(çocuk çok istedi,kıyamadı vs)başkası için para harcamak istemez,harcasa da rahatsız olur.(belli oluyor).herkes ona almalı,herkes ona yardım etmeli
Bana diyor ki zamanında çok para harcadım, başıma gelmeyen kalmadı falan. Sonrasında dikkat etmeye başladım diyor. Bugün biraz konuştuk bu konuyu.

daha çok konuşursunuz para meselelerini. bir insanı değiştirmek kolay mı hele bu konularda. asla değişmez, öyle törpüleme vs unut derim. şimdi sen düşün böyle ömür geçer mi? başka bir huy olsa mesela dağınıklık, bunun çözümü var, ama sizin derdinizin yok, herşey para bu hayatta.

Şu ana kadar görüştüğüm insanlardan maddi beklentim hiç olmadı ama o insanların yanında da kendimi güvende hissedebilmek isterim. Bu tarz muhabbetlere girmekten de hiç hoşlanmadığım için direkt soğurdum ama ayrılmak seçeneğim değil dediğiniz için sıkışık olmadığını düşündüğünüz süreçte birkaç buluşmada kendi payınızı vermeyip size olan yaklaşımını değerlendirebilirsiniz

Kendi deneyimlerimden yola çıkarak söyleyebilirim ki sevmedikleri kadına harcadıkları para erkeklere batıyor. Hele bende bir hıyar vardı ki, ben öğrenciyken o çalışıyordu. Haftasonları harçlığımı çıkarmak için part time çalıştığımı bildiği halde buluşalım da yemek ısmarla bana diyordu. Ben de ne safmışım 🤦🏻‍♀️ Bir gün yine böyle yaptığında garsona el ettim hesap için. Erkkkeeğimizin gururuna dokundu masada ben varken sen niye yapıyorsun diye. Çok gururuna dokunuyorsa tribe girceğine öde o zaman demiştim, son buluşmamız oldu zaten 😂 kendisi hala sap hala yalnız 😂

Onu daha yakından tanımak istiyorsanız bundan sonra o hesabı ödedikten sonra ona para vermeyin hiç bişey de ısmarlamayın bişey sorarsa da ailenizin harçlığı azalttığını anca kendinize yettiğini söyleyin bakalım bu durumda hali tavrı nasıl olacak bi kaç ay böyle yapın bi sorun çıkarmıyorsa sizin açınızdan görmezden gelinip unutulacak bi durum olabilir.

Ama gerçekten beni çok sevdiğini görüyorum. Ne yapmalıyım?
Seviyor da napıyor mesela? Seviyor diyorsunda özel günlerde zırnık bişey almayan adam sence sana ne kadar değer veriyordur? Ayrıca sevgide bir yere kadar. Zamanla bu huyları senin sevgini yok edecek zaten de şimdi fark edemiyorsun. Cimri insanla ömür geçmez. Evlenince her harcamana laf eder, kendi parana bile sahip çıkamazsın her gün kavga kıyamet sevgin falan kalmaz. Bir de çocuk olursa hiç ayrılamazsın ömrünü geçirirsin böyle. Yol yakınken dön. Biraz üzülür unutursun

Ama sürekli aramızda para muhabbeti mi var senin paran benim param benim param da senin diyor sözde…
E benim param senin demek bedava der yani nolacak. Sen de bakim bir ona senin param benimse evlenince kirayı da sen verirsin marketi de sen yaparsın. Ben arada eksik birşeyler olursa alırım eve ama öyle tüm paramı harcayamam ev geçindirmeye. Bakalım ne cevap verecek sana.
Eski sevgililerimden biri aynı bu adam gibi aşırı cimriydi. Kışın kar çamur yürütürdü beni arabası kapının önünde dururken. Bir gün lokantada menüye bakıp pahalı çıkalım dedi oturduğumuz yerden kalktık çıktık. Gardonlardan utanmıştım. O gün onu son görüşüm oldu.

En başından fark etmiştim ben para harcamada sıkıntılı olduğunu. Atıyorum bir şeye harcıyorsa sonrakini benim ödememe izin veriyor veya ben o kadar rahatsız oluyorum ki ben ödüyorum yine de.

İlk buluşmamızda güzel bir mekanda yemek yemiştik. Ben mahsustan ısrar ettim ben ödeyeceğim diye. “Tamam o zaman madem ödeyeyim dedin ödeyebilirsin. bir dahaki yemeği de ben ısmarlarım” demişti
İlk buluşmada bir erkek kadına para ödetir mi Allahım neler duyuyorum. Size gelince de ne diye ısrar ediyorsunuz ben öderim diye? Böyle yapa yapa iyice alıştırmışsınız şimdi de rahatsız oluyorsunuz. Size değer vermiyor ve sevmiyor bunu bilin

En başından fark etmiştim ben para harcamada sıkıntılı olduğunu. Atıyorum bir şeye harcıyorsa sonrakini benim ödememe izin veriyor veya ben o kadar rahatsız oluyorum ki ben ödüyorum yine de.

İlk buluşmamızda güzel bir mekanda yemek yemiştik. Ben mahsustan ısrar ettim ben ödeyeceğim diye. “Tamam o zaman madem ödeyeyim dedin ödeyebilirsin. bir dahaki yemeği de ben ısmarlarım” demişti
Adam sizinle masrafsız ve güzel vakit geçiriyor. Siz hala tek sorun cimriligi gibi bakıyorsunuz olaya. Hayır, sorun sevgilinizin sizi, elini cebine atacak kadar sevmemesi. Bana bir çiçek almazken, diger sevgilisine yağdırıyor tarzı başlıklar çok gördük niye çünkü erkekler sevdikleri kadınlara para harcarlar. Param yok pulum yok diye gezmezler ortalıkta. Güçlü görünmek isterler sevdikleri kadının gözünde.

Bu tamtersi, teklif etse de o odese diye bekliyor miyminti herif.

İlk bulusmada da , kimin davet ettiğinden bağımsız, hesabı genelde erkek öder. Alman usulüyle olacak iş değil sevgililik.

Siz de adamin hicbir seyini odemeyin. Sadece kendi yediginizi ictiginizi odeyin. Hatta oyle yapin ki disari ciktiginizda bir cay bir kahve bir bira icin daha fazla bir sey yiyip icmeyin kendi yesin icsin sonra siz sadece bir cayin parasini verin. Onu da hala aliyorsa yuh. O zaman tutumlu degil de paragozdur.

30 yaşında oldukça tecrübeli pek çapkın bir hayat sürmüş bi ablan olarak söylüyorum(çok erkek tanıdım yani anlıyorum o yüzden fdkjsfdsh); çok para lafı yapan adamdan hiçbir şey olmaz. biliyorum umrunda olmayacak söylediğim ama sakın ileri gidip başını yakma. para lafı yapan erkekten ivedilikle kaç.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X