Sevgilimin bu tutumu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

leilaheart

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2022
55
14
24
Merhaba sayın KK üyeleri, ablalarım, yaşıtlarım…

Ben size bir akıl danışmaya geldim. Yaklaşık 2 yıl olacak bir ilişkim var ve onu çok seviyorum ancak bazı tavırları kafamda soru işareti oluşturuyor. Tek taraflı analiz etmeye çalıştığımda hep onun tarafını haklı görüyor, ilişkimize dışardan bi göz ile bakamıyorum.

Erkek arkadaşımın fazla tutumlu biri olduğunu düşünüyorum. Örneğin bir yere çıksak, hesabı hep ortak öderiz. Veya kim ne yediyse o parasını öder. Alman usulu. Derdim para değil ama ben de o da öğrenciyiz, üstelik o çalışıyor ve ben ailemden para alıyorum. Bana birkaç kez bazı kredi kartlarını ödediğini söyledi ve kenara geleceği için para attığını, böyle zengin olabileceğini doğuştan şanslı olmadığını söyledi. Anladığım kadarıyla ailesi de sürekli paranın lafını yapan insanlar ve çocuklarına para vermektense köylerinde tadilat işlerini yaptırıyorlar. Dedesi de fazla tutumluymus anlattıgına göre.

Mesela hesabımda 3000TL var diyor, ikimiz yemek yediğimizde hesabı ödüyor ve sonra ben yarısını ona verdiğimde hiç garipsemeden alıp çantasına atıyor. Halbuki mesela 300TL oluyor benim o gün cebimde, ama yine de ödemekten çekinmiyorum çünkü neden ödemiyim ki? Ama paranın sürekli sorun olması ve sevgilimin sürekli parayla alakalı konuşması beni bazen üzüyor. bunu ona bu şekilde söylesem “paranın lafını mı yapıyorsun?” Der ama inanın ki amacım paranın lafını yapmak değil….her gün bulusmuyoruz zaten bulustugumuzda atıyorum yemeği o ısmarlasa ben kahveyi ısmarlarım. Kahveyi o ısmarlasa ben yemeği ısmarlarım.
Arkadaşlarıyla bi yere çıktığında sonra gelip bana anlattığında “ bugün hesabı X’e kitledim, ödesin yani nasılsa babasının dershanesi var” diyor mesela. Ben de bu tavırlarından pek hoşlanmıyorum açıkçası ve ona söylüyorum hoşlanmadıgımı.
Para mevzuları hariç biz çok iyiyiz ama ya. Gerçekten beni koruyor kolluyor deli gibi seviyor ben de onu seviyorum. Para meselesinin aramızı germesini hiç istemiyorum ve ayrılmak da istemiyorum. Sizin fikirleriniz neler? Ne yapmalıyım?

Sevgilinin seni sevdiginden eminmisin hersey para degil ama seven insan su yaptiklarini yapmaz hadi yapiyor diyelim bu adamla bi gelecek dusunulmez yarin evleneceksin diyelim herseyin en ucuzuna kacacak bircok ihtiyaca ne gerek var diyecek evlenince bu durum degismeyecek bence yol yakinken ayril senin kiymetini bilecek birini bul

Sevdiğine şüphem yok ama bu maddi durumlar beni çok yoruyor. Sırf para yüzünden ayrılmak istemiyorum sadece nasıl onun bu huyunu törpülerim diye düşünüyorum… keske mumkun olsa

Sevdiğine şüphem yok ama bu maddi durumlar beni çok yoruyor. Sırf para yüzünden ayrılmak istemiyorum sadece nasıl onun bu huyunu törpülerim diye düşünüyorum… keske mumkun olsa

Bence ayril bu sebeb para icin olmaz yeterince deger gorememek olur kiymet bilmeyen adamla uzun omurlu iliskiye nefesin yetmez

Sırf para yüzünden ayrılmak istemiyorum diyorsunuz da hayat parayla dönüyor. Bi kahve içmeye çıksan bi tatile gitsen bi sinemaya gitsen hepsi para, şimdi yemeğin yarı parasını kabul eden adam evlilik masraflarında ne yapacak? İki gönül bir olunca samanlık seyran olmuyor maalesef.

Evet işte sorun da o yerden göğe kadar haklısınız. Ama birbirimizi bu kadar severken… bilemiyorum.

İtici buluyorum tabiiki… mantığımla kalbim savaşıyor ne yapayım

Hediye alıyor mu size? Özel günler dışında "şunu görünce senin olmasını istedim,hoşuna gider diye düşündüm vb." Diyerek ufak tefek şeyler de olsa alıyor mu size?

Geleceğe yonelik asırı sıkıntılı bir durum.Suan mevzu yapılacak bir konu değilmis gibi gorunse de alman usulü bana göre yanlıs.Tabi erkek ödesin demiyorum ama yokken bayan destek olmalı.Şahsen böyle bir erkeği hayatimda istemezdim.

Sevgiliniz öğrenci mi?

Hediye alıyor mu size? Özel günler dışında "şunu görünce senin olmasını istedim,hoşuna gider diye düşündüm vb." Diyerek ufak tefek şeyler de olsa alıyor mu size?
Hayır özel günler dısında yok öyle bir sey. ama sözde çok şey almak istiyor. Şunu alıcam, bunu yapıcam, bunu yapıcaktım ama sen o zaman başka yerdeydin iptal oldu gibi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…