- 30 Temmuz 2022
- 1.997
- 6.043
-
- Konu Sahibi leilaheart
Seven erkek görmediğin için sevdiğinden şüphen olmuyor. Gerçekten seven bir erkeğin neler yaptığını görseydin bu adamla bir dakika bile durmazdinSevdiğine şüphem yok ama bu maddi durumlar beni çok yoruyor. Sırf para yüzünden ayrılmak istemiyorum sadece nasıl onun bu huyunu törpülerim diye düşünüyorum… keske mumkun olsa
Önceden ödüyordu yine. Atıyorum sırayla ödüyorduk bi o bi ben. Ama son zamanlarda maaş yattıktan ertesi gün bile alman usulü yapmaya izin verdi yani anlatabiliyor muyum? Lafa sıra gelince ben sana para veririm ben yaparım vs ama çok nadirdir icraat gördüğümBana tutumludan ziyade cimri gibi geldi. Cimri biriyle asla hayat geçmez. İleride de hiç beklenti içine girmeyin bu adam ne yer ne yedirir. Nerede beleş oraya yerleş.
En başından fark etmiştim ben para harcamada sıkıntılı olduğunu. Atıyorum bir şeye harcıyorsa sonrakini benim ödememe izin veriyor veya ben o kadar rahatsız oluyorum ki ben ödüyorum yine de.Seven erkek görmediğin için sevdiğinden şüphen olmuyor. Gerçekten seven bir erkeğin neler yaptığını görseydin bu adamla bir dakika bile durmazdin
Evet ikimizde öğrenciyiz. Ben ailemden geçiniyorum o da çalışıyor.Cimri erkek hiç sevmem.
Ama şöyle de bir şey var ikinizde ogrencisiniz bilemedim.
Acaba yok mudur, ilerisini mi düşünüyor bile deyip vicdan yapıyorum.Adamın yanında o kadar rahat değilsiniz ki, yediğiniz yemeğin parasını uzatiyorsunuz, o da utanmadan çantasına atıyor. Sizi çok seviyor, aşkından ölüyor ama öyle mi? Siz hiç sevilmemissiniz, sevilmek böyle olmaz.
İlerisi için ben de fark ettim ailesinin ne tür olduğunu şimdiden. Ama öğrenciyiz diye mi böyle oluyor bilemedim. Atıyorum asgari ücret alsam ben de ertesi gün yemeğe çıksak “olur mu öyle şey sen bana verme. Ben maaşımı aldım ben ısmarlayayım” der 200-300 ün hesabını yapmam açıkçasıBana tutumludan ziyade cimri gibi geldi. Cimri biriyle asla hayat geçmez. İleride de hiç beklenti içine girmeyin bu adam ne yer ne yedirir. Nerede beleş oraya yerleş.
Söylediğimde benim yanlış düşündüğümü söylüyor.Sevgilinize söyleyin para biriktirerek zengin olunmaz.
Çocukluğunda yokluk görmüş. Böyle insanlar zaten ya ilerde parasıyla övünüyor ya da paraya kıyamıyorlarPinti çok net analizleriniz doğru.Hesabı birine kitlemek falan ne çirkin deyimler...Yerinizde olsam ( ki ben ayrılırdım ama siz istemiyorsunuz bunu yapmak o halde şunu deneyin) hesap ödemeyi bırakır bir de o halini gözlemlerdim.Bakalım para meselesinin aranızı germemesini o da istiyor mu sizin kadar.
Tek eksisi maddi konular… ben de elibol bir aileden geliyorum, acaba benim için de nasılsa ailesi para veriyor istediğinde diye mi düşünüyor bilmiyorum. Mesela param olmadığını söyleyince yardım etmeye çalışır ama param var dediğimde oralı olmaz. Yani ben açık açık param yok mu demem lazım? Bu benim karakterim değil. Cebimde 10 lira da kalsa param var derim ben..Evli olsanız da çalışamasanız ne olur hiç düşündünüz mü?
Işsiz kalabilirsiniz, zor bir hamilelik ve lohusalık geçirebilirsiniz, çocuğunuza kendiniz bakmak isteyebilirsiniz ya da çalışmak istemiyor olabilirsiniz. Bu durumlarda ne olacak sizce? Öngörü yeteneğiniz hiç yok mu?
Bir komşumuz var bizim. Kocası dünyanın en cimri insanlarından biridir. Komşunun kızı da benim arkadaşım . Birlikte büyüdük can yoldası gibiyiz.
Bu kız küçükken bayram diye annesi beyaz bir elbise almış buna. Bayram günü giydirecek güya. Kız da hevesle bayram gününü bekliyor. Çocuk işte. Heyecanlaniyor filan.
Babası elbiseyi görünce kızıyor buna ne gerek vardı elbisesi mi yoktu diye mesele yapıyor, kadına elbiseyi iade ettıriyor.
Kız şu an 40 yaşına merdiven dayamış. Çok zengin bir adamla evli. Ultra lüks bir hayat yaşıyor. Ama beyaz elbise denince halen daha ağlamaklı oluyor. Elbise içinde kapanmayacak bir yara olarak kaldı.
Işte ilerde bunu size ya da çocuğunuza yapacak bu adam . Bunu anlamıyor musunuz?
Evet. Cimrilik bir tabiat özelliğidir. Insan doğuştan getirir bunu ve değişmesi zordur. Bu sebeple cimri insanlara kızamıyorum.
Ben daha çok cimri olmayıp da cimri bi insanla birlikte olmaya çalışan insanlara kızıyorum.
Evlenin ve çalışın diyelim. Kirayi o verirse mutfağı size ödetir. Faturayı ödese arabaya yakıt koymaya zorlar sizi. Hayat elbette müşterek, elbette kazancı paylaşmak gerek. Ama burdaki durum çok başka. Gücü yetse bile kendisinin 1 lirasını, sizin kursağınızdan gecerken görse üzülecek. Bu noktada durum paylaşım olmaktan çıkıyor, ortaklığa dönüşüyor m
Ve dikkat edin paylaşımcı olmak hep sizden bekleniyor.
Benim ne babam ne eşim cimri değildir. Cimri bir insanla yaşamak zorunda kalmadım.
Tek bir cimri komşu bana hayatı öğretti resmen.
Eşim, evladıma aldığım bayramlığı iade ettirse, çocuğuma açilan yaradan çok daha büyük bir yara açılır bende ve bu yaraya bir de vicdan azabı eklenir.
Siz çalışsanız da çalışmasanız da o beyaz elbisenin parası evinizde söz konusu olacak. O gün çok pişman olacaksınız.
Ay o kadar ileri gitmez herhalde… gider mi ki? Çok katlanılmaz derece bir durum bu anlattığınız ama haklısınız burdan biri balık baştan kokar demişti. Ben biraz daha gözlemlemek istiyorum açıkçası bakalım nasıl davranıcak ne yapıcak diye. Hiç bana bir şey ısmarlamamış biri değil ama ısmarlasa da ben altında hiç kalmam. Son bikaç buluşmamız da alman hesabı oluyor, ben sonradan cebine sıkıştırıyorum al bunu diye. Belki kabul etmez diyorum ama alıyor, hiç umrunda değil sanki. Aramızda para muhabbeti yok nasılsa falan diyor. Ben aileme hiç bu olaydan bahsetmedim bahsetsem çok kızarlar zaten. Ama ikimiz de öğrenciyiz diye mi böyle oluyor bilmiyorum. Ondan bir şeyler beklediğimi söylediğimde ben başka bir şeye plan yapıyorum ikimizle ilgili vs diyor. Kafam çok dolu, haklısın bazen düşüncesiz olabiliyorum diyor. Yazdığım yazıda hiç bir şeyimi ödememiş gibi görünmüş. Hiçbir şeyimi ödemedi değil ama son zamanlarda hep böyle oluyor. Elimi cebime attığımda sıkıntı çıkartmıyor. Ama zaten haftada bir görüşüyoruz hani 200-300 tllik hesabın maaştan sonra önemli olmayacağını düşünüyorum. Kendi ödediğinde sorun yok hani hesaba atlar, ama ben sonradan verirsem de kabul eder. Öyle biri.Ayrıl kuzum hiç çekme derdini, böyle bir tip ilerde de huzur vermez sana. Tüm samimiyetimle söylüyorum bir ablan gibi kabul et.
Bir tanıdığım var, aile oldukça varlıklı. Güzelce düğün yaptılar evlerininde alıp oturttular çocuklarını. Borçsuz harçsız. Gelini iyi tanırım, oğlan o kadar cimri ki kız sokağa adım atamıyor çünkü parası yok. Aynı binadan ev aldık, oturduğumuzda mutfak peteği bozuktu, yıllar geçti (7 yıl )hala tamir ettirmedi burda nasılsa ocak çalışıyor ısınır diye. Kız yeni doğum yaptığında bir sene evin tüm doğalgazını kapattı, sadece yatak odası yandı. Oğlan geç geliyor eve, bebek de zaten sürekli uyur siz yatak odasında takılırsınız diyerek oraya mahkum etti kızı. Bir sürü örnek var anlatılacak da uzatmayayım.
Kendine böyle bir hayatı reva görüyorsan devam et, aşığım diyorsun o üç günlük dava. Yarın soğukta titrerken olsun aşığım diyemezsin. Sevgilin aşırı cimri görünüyor, onunla hayat geçmez.
Kaç bu adamdan. Gitsin aç karnını doyursunEn başından fark etmiştim ben para harcamada sıkıntılı olduğunu. Atıyorum bir şeye harcıyorsa sonrakini benim ödememe izin veriyor veya ben o kadar rahatsız oluyorum ki ben ödüyorum yine de.
İlk buluşmamızda güzel bir mekanda yemek yemiştik. Ben mahsustan ısrar ettim ben ödeyeceğim diye. “Tamam o zaman madem ödeyeyim dedin ödeyebilirsin. bir dahaki yemeği de ben ısmarlarım” demişti
Aynen.boyle birini tanıyorum.5 kardeşler,köyde büyümüş ve yokluk görmüş. 2 kuruş harcamaya kıyamıyor.ihtiyaci olan birseyi alırken bile elleri titriyor.cocuguna pahalı birşey alsa lafını ediyor(çocuk çok istedi,kıyamadı vs)başkası için para harcamak istemez,harcasa da rahatsız olur.(belli oluyor).herkes ona almalı,herkes ona yardım etmeliÇocukluğunda yokluk görmüş. Böyle insanlar zaten ya ilerde parasıyla övünüyor ya da paraya kıyamıyorlar