Sevgilimin bu tutumu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O insanlara iyilik yapıyor, gönüllerini hoş tutuyor, karakterinden ödün vermiyor ama gördüğüm kadarıyla. Ezdirmiyor yani kendini. Ama hesap ödetiyor.
İşte o iyilik olmuyor iyilik öyle bir şey değil.
Karşılık bekleyerek yapinca menfaat oluyor onun adı.
Belli ki yaşınız küçük hayat tecrübeniz az siz bu adamdan ayrilmazsiniz gibi hissettim.
Ne diyelim yaşayıp göreceksiniz zaten.

İnanın iyiligimin dokunduğu pek çok insan vardır sürekli benim hesabımı ödemelerini beklemem.
Ya da bana iyilik eden insanlara da kibarca jestler yaparım belki ufak bi hediye vs orada biter yani.
Kimseye hesabı kitledim diye düşünmem bu gerçek arkadaşlık değildir zaten.

Bir kere sana şunu alayım, ister misin demedi. Hep maaşının yetersiz olduğunu para biriktirmesi gerektiğini söyledi…
Eskiden bunu söyleyenlere çok kızardım ama 30 yaşına geldim neredeyse ve doğruluğuna tamamen inanıyorum artık erkekler para harcamadigi kadını sevmiyorlar. Şu an size kırıcı da gelebilir bu ama o kadar doğruymuş ki. Bir ablam söylemişti bunu bana ne alakası var olur mu öyle şey diye yükselmiştim, çok doğruymuş.
Yatırım gözüyle bakıyor erkekler, sevdiği gelecek gördüğü kadına para harcamaya meyilli oluyorlar diğerlerine ise harcamiyorlar.

İşte o iyilik olmuyor iyilik öyle bir şey değil.
Karşılık bekleyerek yapinca menfaat oluyor onun adı.
Belli ki yaşınız küçük hayat tecrübeniz az siz bu adamdan ayrilmazsiniz gibi hissettim.
Ne diyelim yaşayıp göreceksiniz zaten.

İnanın iyiligimin dokunduğu pek çok insan vardır sürekli benim hesabımı ödemelerini beklemem.
Ya da bana iyilik eden insanlara da kibarca jestler yaparım belki ufak bi hediye vs orada biter yani.
Kimseye hesabı kitledim diye düşünmem bu gerçek arkadaşlık değildir zaten.
Hayat tecrübem az evet haklısınız, o yüzden benden yaşça büyük kadınlardan, ablalarımdan fikir alabilmek için konuyu başka platformlardan değil de buraya açtım. Çünkü yönlendirenim yok

Eskiden bunu söyleyenlere çok kızardım ama 30 yaşına geldim neredeyse ve doğruluğuna tamamen inanıyorum artık erkekler para harcamadigi kadını sevmiyorlar. Şu an size kırıcı da gelebilir bu ama o kadar doğruymuş ki. Bir ablam söylemişti bunu bana ne alakası var olur mu öyle şey diye yükselmiştim, çok doğruymuş.
Yatırım gözüyle bakıyor erkekler, sevdiği gelecek gördüğü kadına para harcamaya meyilli oluyorlar diğerlerine ise harcamiyorlar.
Şöyle geçmiş iliskilerime bı bakıyorum da vallahi çok haklısınız.

Ben ona şakasına A markasından bana bir şeyler alsana bir ara vs diyordum sürekli, takılıyordum, ama asla kaale almadı biliyor musunuz? Çok da pahalı yerler değil hani.
Balık baştan kokuyor işte.
Aslında sorun sadece maddiyat degil deger vermekte bile cimri.
O markadan alacagı şeyi 3/5 taksitle ödeyebilir dimi ama yapmaz siz onun için bir gelecek degilsiniz

Merhaba sayın KK üyeleri, ablalarım, yaşıtlarım…

Ben size bir akıl danışmaya geldim. Yaklaşık 2 yıl olacak bir ilişkim var ve onu çok seviyorum ancak bazı tavırları kafamda soru işareti oluşturuyor. Tek taraflı analiz etmeye çalıştığımda hep onun tarafını haklı görüyor, ilişkimize dışardan bi göz ile bakamıyorum.

Erkek arkadaşımın fazla tutumlu biri olduğunu düşünüyorum. Örneğin bir yere çıksak, hesabı hep ortak öderiz. Veya kim ne yediyse o parasını öder. Alman usulu. Derdim para değil ama ben de o da öğrenciyiz, üstelik o çalışıyor ve ben ailemden para alıyorum. Bana birkaç kez bazı kredi kartlarını ödediğini söyledi ve kenara geleceği için para attığını, böyle zengin olabileceğini doğuştan şanslı olmadığını söyledi. Anladığım kadarıyla ailesi de sürekli paranın lafını yapan insanlar ve çocuklarına para vermektense köylerinde tadilat işlerini yaptırıyorlar. Dedesi de fazla tutumluymus anlattıgına göre.

Mesela hesabımda 3000TL var diyor, ikimiz yemek yediğimizde hesabı ödüyor ve sonra ben yarısını ona verdiğimde hiç garipsemeden alıp çantasına atıyor. Halbuki mesela 300TL oluyor benim o gün cebimde, ama yine de ödemekten çekinmiyorum çünkü neden ödemiyim ki? Ama paranın sürekli sorun olması ve sevgilimin sürekli parayla alakalı konuşması beni bazen üzüyor. bunu ona bu şekilde söylesem “paranın lafını mı yapıyorsun?” Der ama inanın ki amacım paranın lafını yapmak değil….her gün bulusmuyoruz zaten bulustugumuzda atıyorum yemeği o ısmarlasa ben kahveyi ısmarlarım. Kahveyi o ısmarlasa ben yemeği ısmarlarım.
Arkadaşlarıyla bi yere çıktığında sonra gelip bana anlattığında “ bugün hesabı X’e kitledim, ödesin yani nasılsa babasının dershanesi var” diyor mesela. Ben de bu tavırlarından pek hoşlanmıyorum açıkçası ve ona söylüyorum hoşlanmadıgımı.
Para mevzuları hariç biz çok iyiyiz ama ya. Gerçekten beni koruyor kolluyor deli gibi seviyor ben de onu seviyorum. Para meselesinin aramızı germesini hiç istemiyorum ve ayrılmak da istemiyorum. Sizin fikirleriniz neler? Ne yapmalıyım?
Kendi hesabini yine kendin ode ama bu cocuktan ayril.Normal bi sevgilin olsun.Bu normal degil.Ciddi dusundugunuzde evlilik falan goreceksin.3 un 5 in lafini yapacak,burnundan getirecek herseyi.Yol yakinken kurtar kendini

Size efsane bir varyemezlik hikayesi anlatayım da kopun gidin .. başrolde 50lik bir Alman varyemez amca var. Almanlar genelde elisıkıdır ama bu adam aşmış tabi. Bu varyemez amca milyoner, 4 tane mi ne şirketi var, 2 tane 3 tane de restoran sahibi. Bir süre Amerikada yaşayıp iş yapmış, Amerikalı da bir kadınla evlendi. Bunlar ABDden Almanyaya taşınmışlar, artık burda yaşıyorlar. Orda da Kaliforniyada bir evleri varmış, onu bırakıp gelmişller sonra bu evi temizleyip kiraya vermeye ABDye gittiller. Döndüklerinde kadınla muhabbet ediyordum yolculuk nasıldı dedim. O da dedi ki çok kötüydü, bu varyemez filmlerdeki benzinllik yanı motellerden tutmuş :KK57: Kadın dedi ki odaya girdim yatak pislik içinde her yeri leke, perde yırtık, TV kırık, banyo rezil, etrafta zaten seks işçisi kadınlar ve müşterileri var . O kadar kötüydü ki oturdum ağladım dedi, bu varyemez de alllah allah niye beğenmedi diye yüzüne bakmış kadının aval aval:sampiyon:Zengin mengin milyoner demeyin yani varyemezin her türü aynı.

Hayır özel günler dısında yok öyle bir sey. ama sözde çok şey almak istiyor. Şunu alıcam, bunu yapıcam, bunu yapıcaktım ama sen o zaman başka yerdeydin iptal oldu gibi.
. Beni çok sevdiğini söyleyen bir sevgilim vardı. O zamanlar Bakırköy'e kursa giderdim her gidişimizde taksiyle giderdik çiçekler hediyeler de artısı... Ve bu sevgilim ailesi ile küstü teyzesinde kalıyordu. O halde para biriktirmişti. Bu ilişkinin ilerisinde evlilik varsa hiç devam etmemelisiniz vereceğiniz zamana yazık. Hesabı birilerine ödetmek daha berbat. Ha birde O yemek mi beni yer? Ben mi yemeği anlamıyorum birisi benim yediğim içtiğim hesabı ödediğinde. (sevgili,eş dışında)

Ben size bir akıl danışmaya geldim. Yaklaşık 2 yıl olacak bir ilişkim var ve onu çok seviyorum ancak bazı tavırları kafamda soru işareti oluşturuyor. Tek taraflı analiz etmeye çalıştığımda hep onun tarafını haklı görüyor, ilişkimize dışardan bi göz ile bakamıyorum.

Erkek arkadaşımın fazla tutumlu biri olduğunu düşünüyorum. Örneğin bir yere çıksak, hesabı hep ortak öderiz. Veya kim ne yediyse o parasını öder. Alman usulu. Derdim para değil ama ben de o da öğrenciyiz, üstelik o çalışıyor ve ben ailemden para alıyorum. Bana birkaç kez bazı kredi kartlarını ödediğini söyledi ve kenara geleceği için para attığını, böyle zengin olabileceğini doğuştan şanslı olmadığını söyledi. Anladığım kadarıyla ailesi de sürekli paranın lafını yapan insanlar ve çocuklarına para vermektense köylerinde tadilat işlerini yaptırıyorlar. Dedesi de fazla tutumluymus anlattıgına göre.

Mesela hesabımda 3000TL var diyor, ikimiz yemek yediğimizde hesabı ödüyor ve sonra ben yarısını ona verdiğimde hiç garipsemeden alıp çantasına atıyor. Halbuki mesela 300TL oluyor benim o gün cebimde, ama yine de ödemekten çekinmiyorum çünkü neden ödemiyim ki? Ama paranın sürekli sorun olması ve sevgilimin sürekli parayla alakalı konuşması beni bazen üzüyor. bunu ona bu şekilde söylesem “paranın lafını mı yapıyorsun?” Der ama inanın ki amacım paranın lafını yapmak değil….her gün bulusmuyoruz zaten bulustugumuzda atıyorum yemeği o ısmarlasa ben kahveyi ısmarlarım. Kahveyi o ısmarlasa ben yemeği ısmarlarım.
Arkadaşlarıyla bi yere çıktığında sonra gelip bana anlattığında “ bugün hesabı X’e kitledim, ödesin yani nasılsa parası var” diyor mesela. Ben de bu tavırlarından pek hoşlanmıyorum açıkçası ve ona söylüyorum hoşlanmadıgımı.
Para mevzuları hariç biz çok iyiyiz ama ya. Gerçekten beni koruyor kolluyor deli gibi seviyor ben de onu seviyorum. Para meselesinin aramızı germesini hiç istemiyorum ve ayrılmak da istemiyorum. Sizin fikirleriniz neler? Ne yapmalıyım?
Sevgilinin karakteri bu . Değişmez ayrılmak istemiyorsan uyum sağla 😅😅😅

Mesela bir hesabı ödüyor daha sonra iki üç hafta sonra onu kredi kartından ödediğini, hesaplarının kötü durumda olduğunu söylüyor.

Yani Türkçesi bu sefer de hesabı size kilitlediği için içten içe mutlu oluyor hatta arkadaşlarına da hesabı size kilitlediğini ballandıra ballandıra anlattığına da eminim. Aslında insanlar ciddi adımlar atmadan geleceğin fragmanını pekala gösteriyorlar ama anlayana. Adam daha ne yapsın “””ben cimriyim bak benimle hayat geçmez ilerde senin yediğin benim ödediğim lokmayı rahat rahat yutamazsın””” demek için sevgili konu sahibesi

Yaa Boyle hesap kitap konusu gorunce aklıma cok guzel hakrket bunların hesap günü ekstresi diye bir skeci vardı o geliyor aklıma. İzleyin cok komik. 😆 İzleyen izledim desin. Ben de normalde ogrenciyken cebimde vir kurus olmazdı sevgilimle bulusunca ben odeyeyim diye teklif ederdim Allah'tan ödetmşyorlardı tamam deseler nanayı yer rezil olurdum😆 konuyla ilgili ha bire hesap kitap para muhabbeti yapan erkekler gercekten cok itici. Yanında birkac muhabbet sırasında cok pahalı bişey aldıgından bahset ne tepki verecek? Ya da ona eger evlilik konuları konusuluyorsa ona pahalı bir mobilya gösterin pahalı bir dugun salonu ya nevileyim pahalı bişeyler gösterin tepkisine göre cimri hesapcı biri oldugunu anlarsınız zaten oyleyse de sürekli para mevzusu donen bir ilişki hiç cekilmez ya . Ablam ve sevgilisi bankacı ne zaman onlarla takılsak oturdugumz süre boyunca o su kadr buna zam gelmiş sunun fiyatı Boyle ordan onu alsam ne kadar kârım var onu satsam kazancım ne vs vs ayy sıkılıyoruz onlarla oturmaktan baska konu yok gibi

Bu devirde tutumlu olmak iyi bir şey mesela o cocuk elindeki parayla ay sonuna kadar kendini gecindirmek zorunda ise boyle davraniyor olabilme ihtimali var boyle insanlar evini gecindirmeyide bilir elindekini avcundakini 1 gunde yedirse daha sonra ailesinden istemeye mecbur kalacak ailesininde hal hareketi ortada bence cimri degilse sadece idare etmeye calisiyorsa bunu sorun etme yada yemege gitmeyin baska aktiviteler yapin sende rahatsizsan ama cidden cimriyse evlilik surecinde ve sonrasında sıkıntılar yasayabilirsin

Deli gibi sever hali buysa, evlendiginizde ne yapar acaba?

Adam sevgilisine hiçbir harcama yapmadan, alman usulüyle götürüyor işi, oh ne ala. Başkasına yemek kitledim diye sevinen bir adam, sizin de yemeğinizi odememekle övünür ortamlarda. Karaktersiz işte.

Erkekler, para harcadiklari kadınları sever ve emek verdikleri içinde zor vazgecerler. Bunu ben değil ünlü bir isim soyluyor. Adam daha sizin yemeğinizi ara sıra bile ödemiyor. Adam para verdiğinizde utanmadan çantasına atıyor. Midem bulandı bu yuzsuzlukten.

Arkadaşlarıyla bi yere çıktığında sonra gelip bana anlattığında “ bugün hesabı X’e kitledim, ödesin yani nasılsa parası var” diyor mesela. Ben de bu tavırlarından pek hoşlanmıyorum açıkçası ve ona söylüyorum hoşlanmadıgımı.
tek sorun buysa belki idare edersiniz. ama sevgilinizle aranizda yetistirme farki oldugu gercek. muhtemelen o para konularinda ailesinden boyle gorerek yetismis, siz de daha farkli. asilmayacak bir sorun mu? bence degil. ama ilerde de karsiniza cikar, gicik olabileceginiz bir durum. dikkat etmeniz gereken baska seylerden kisiyor mu? mesela evlendiginizde evinize alacak esyadan, disarida yiyeceginiz yemekten, ya da tatilden kisarsa, o zaman cok kisitlanirsiniz. ama sadece sizden tutumlu ama kisitlayan birisi degilse idare edilebilir. mesela ornek vereyim, benim ailemde para konusunun hic mevzusu olmaz, kim neyi odemis, odememis vs hic duymadim buyurken. ama esimin ailesinde illa ki konusulur, mesela bir yere gidecegiz, ne hediye alinacagi cok onemli bir mevzu, hem yakisacak bir sey olmasi gerek, hem de degerinden bir tik fazla olmamasi gerek :) bunun uzerine bayaa mesai harcarlar. ben de baslarda cok garipsiyordum ama alistim. zamanla esim de benim tarzima biraz daha yaklasti. ama bunun disinda para mevzusunda tatil, ihtiyac vs rahat harcar, ya da esimin ailesi bana ve cocuklarima hediye alirken hic kismaz, cok guzel seyler alirlar gercekten. o yuzden dikkat etmek lazim, tutumluluk mu, cimrilik mi, ve hayatinizi nasil etkiliyor. derecesine gore yapmaniz gereken seyler degisir. mesela para gitmesin, kredi odeyelim diye tatilinizi burnunuzdan getirecekse cok problem, ama diger turlu kucuk seylere sinir olsaniz bile idare edilebilir. tavsiyem ailesi ile iliskisini, konusmalarini inceleyin. sevgilinize olan sevginizden dolayi belki gormek istemeyeceginiz seyleri, aile uyeleri uzerinden daha objektif dgerlendirebilirsiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X