Sevgilimin bu tutumu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim eskiden cimri bı oda arkadaşım vardı. Zaten öğrenciyiz herşeyi az alıyoruz yarı yarıya oduyorduk. Ama gerçekten herşeyin hesabının yapılması , kuruş kuruşuna para bölmesi bı yerden sonra sıkıyor insanı. Para bu kadar öne çıkınca ister istemez mesafe giriyor araya.
Eğer evlendikten sonra çalışırsanız muhtemelen senin paran benim param olayı olacak. Ben istemezdim böyle bı sevgili

2 yıldır zaten sevgililermiş çok para harcasa görürdü herhalde. 5 yıllık da ne borç yapmış olabilir millet ev kredisi ödüyor 4-5 yılda.

O toptan yalan dolan, öğrenci biri nasıl borç yapacak? Konu sahibesi eleman yemiyor, içmiyor, giymiyor üstüne başına almıyor demiş neyin borcu?

2 yıldır zaten sevgililermiş çok para harcasa görürdü herhalde. 5 yıllık da ne borç yapmış olabilir millet ev kredisi ödüyor 4-5 yılda.
Hayır 2yilda da kredi kartı borcu haydi haydi biterdi yani.
Hayır böyle cimri tipler niye ilişki yapar ona da hiç anlam veremem.

Şöyle ki ben böyle bir şeyi ne ailemden gördüm ne başka birinden. Benim babamın da annemin de eli çok açık. Ama ailesinin de suçu var bence. O algıda yetiştirmişler onu da. Kaç yıllık eski şeyleri giyiyor yeni alalım dediğimde şu an değil sonra diyor. Parası olmasa anlarım ama kendine sıra geldiğinde harcamak istediğinde harcayabiliyor. Üzülüyorum

Ablacım neye üzülüyorsun, o varyemez ailelerin 4 tane 5 tane evi, kira geliri, köyden geliyorsa köyde tarlası, bahçesi, ekinleri her yıl ekin parası oluyor. Ellemanların çuvalla geliri oluyor ama yemiyorlar, çocuklarına 100tl gönderip onunda lafını yapıyorlardır. Bu varyemezler böyle kafadan sakat tipler, ben tanıyorum biliyorum bunları köylüsü de şehirlisi de ayrı ayrı acaip tipler. Sen o çocuğa da ailesine de acıma, acırsan kendine acı. Çocuk çalışıyor, ailesi zengin , sen öğrenci bir kzısın ama sana yıllllardır bir bardak kahve bile almışlığı yok. valla kendine acı ve kaç bu manyaklardan.

Gerçekten ben de o kadar insan görüyorum ki etrafımda Ceylinimdeceylinim, özeniyorum. Beraber Ortak arkadaş grubuyla takılırken arkadaşları bile hesabı benim ödememe izin vermeden aralarında hallediyorlar. Ancak öyle hesap derdi olmuyor zaten. Ama başka bir şeyi de ben ısmarlıyorum mesela altında kalmıyorum. Şansı şu ki çevresinde eli bol insanlar var ve o yeltenmeden hesaba yelteniyorlar… bin kez ben sürprizlerden hoşlandığımı vs söylüyorum ona, ama hep bir bahanesi var. Mesela bu aralar kavga ediyoruz. Şu aralar şunu yapıyoruz tat mı bırakıyosun insanda vsvsvs.
Ozenmekte çok haklısınız ama bu erkek arkadaşınızla devam ettiğiniz sürece o sürprizleri yasayacaginizi sanmiyorum. Çok üzücü ama doğrular bunlar maalesef, bence açıkça konuşmalısınız baktınız degisim yok ya da üste çıkmaya çalışıyor hayatta başarılar dileyip ayrılın.

Gerçekten ben de o kadar insan görüyorum ki etrafımda Ceylinimdeceylinim, özeniyorum. Beraber Ortak arkadaş grubuyla takılırken arkadaşları bile hesabı benim ödememe izin vermeden aralarında hallediyorlar. Ancak öyle hesap derdi olmuyor zaten. Ama başka bir şeyi de ben ısmarlıyorum mesela altında kalmıyorum. Şansı şu ki çevresinde eli bol insanlar var ve o yeltenmeden hesaba yelteniyorlar… bin kez ben sürprizlerden hoşlandığımı vs söylüyorum ona, ama hep bir bahanesi var. Mesela bu aralar kavga ediyoruz. Şu aralar şunu yapıyoruz tat mı bırakıyosun insanda vsvsvs.
O şans meselesi değil . Sevgiliniz etrafını böyle insanlarla donatmis zaten.
Böyle eli açık oldukları için onları arkadaş olarak seçmiş .
Siz daha çok sürpriz beklersiniz ve o bahaneler asla bitmez.
Mesela tüm düğün masraflarını vs sizin aileniz karsilasa hiç itirazı olmaz bence.

Hayır durumu o kadar kötü değil, hem kendi de itiraf ediyor milyarlarca param olsa yine de savurmam diye. Bir kozmetik markasından ruj istemiştim.
En fazla mac dir diye düşünüyorum 300-350 lira rujlar sevgilisine bu kadar meblağı bikr ayırıp bı jest yapamıyorsa ne denir ki...

Ablacım neye üzülüyorsun, o varyemez ailelerin 4 tane 5 tane evi, kira geliri, köyden geliyorsa köyde tarlası, bahçesi, ekinleri her yıl ekin parası oluyor. Ellemanların çuvalla geliri oluyor ama yemiyorlar, çocuklarına 100tl gönderip onunda lafını yapıyorlardır. Bu varyemezler böyle kafadan sakat tipler, ben tanıyorum biliyorum bunları köylüsü de şehirlisi de ayrı ayrı acaip tipler. Sen o çocuğa da ailesine de acıma, acırsan kendine acı. Çocuk çalışıyor, ailesi zengin , sen öğrenci bir kzısın ama sana yıllllardır bir bardak kahve bile almışlığı yok. valla kendine acı ve kaç bu manyaklardan.
Köydeki evlerine tadilat yaptırıyorlarsa bence de öyle… borçlarım var deyip geçiştiriyorlar. Ailesinin dilinde para, başka bir şey yok. Bütün akrabaları anlattığına göre varyemez. En azından benim bildiğim kadarı.

O şans meselesi değil . Sevgiliniz etrafını böyle insanlarla donatmis zaten.
Böyle eli açık oldukları için onları arkadaş olarak seçmiş .
Siz daha çok sürpriz beklersiniz ve o bahaneler asla bitmez.
Mesela tüm düğün masraflarını vs sizin aileniz karsilasa hiç itirazı olmaz bence.
O insanlara iyilik yapıyor, gönüllerini hoş tutuyor, karakterinden ödün vermiyor ama gördüğüm kadarıyla. Ezdirmiyor yani kendini. Ama hesap ödetiyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X