Sevgilimin bu tutumu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben bu kadar çok paradan konusan insandan hic hazzetmem.
Arkadas olarak bile yanimda bulundurmamaya gayret ederim.
Hatta vardi boyle biri.
Evlenir, aldigin hediyeyi, taktigin takiyi begenmez, dedikodusunu yapar.
Bu tip insanlarda gucu ona yetmemis, beni dusunmus, gelmis, getirmis, e yeter gibi bir dusunce olmaz.
Benim gozlemim esiyle dahi ortaklik hesabi gibi hesap yapiyorlar
Evin buyuk kalemleri esimde, gerisi bende vs gibi.
Benim birikimim, benim maasim, bizimkilerin altini vs derken ortada hep bir para muhabbeti donuyor acikcasi benim gordugum.

Bilemedim.
Biz de ogrenciydik esimle, bir kere bile para muhabbeti donmedi aramizda, parasi olmadigini da bilirdim ama zaten mesele para degil, paranin mesele olmasi mesele :)

Hesabi x'e kitledim de baya kotuymus.
Normalde eli acik biri olsa espri diye dusunebilirdik ama ciddi sanki.

Benim katlanamayacagim bir muhabbet para muhabbeti.
Hakkinizda hayirlisi.

Hediye almadı mı?boncuktan kolye dahi mi yada bir tane çiçek de almadı mı?
Kusura bakmayın cevabınız Evet hiç hediye almadı olursa bu kişi cimri 50₺ hediye parası ile gelecekte zengin olamaz
Çiçek aldı bir kez bir sene önce o da. Yeri geldiğinde 50tl yi bile düşünür evet

Ben bu kadar çok paradan konusan insandan hic hazzetmem.
Arkadas olarak bile yanimda bulundurmamaya gayret ederim.
Hatta vardi boyle biri.
Evlenir, aldigin hediyeyi, taktigin takiyi begenmez, dedikodusunu yapar.
Bu tip insanlarda gucu ona yetmemis, beni dusunmus, gelmis, getirmis, e yeter gibi bir dusunce olmaz.
Benim gozlemim esiyle dahi ortaklik hesabi gibi hesap yapiyorlar
Evin buyuk kalemleri esimde, gerisi bende vs gibi.
Benim birikimim, benim maasim, bizimkilerin altini vs derken ortada hep bir para muhabbeti donuyor acikcasi benim gordugum.

Bilemedim.
Biz de ogrenciydik esimle, bir kere bile para muhabbeti donmedi aramizda, parasi olmadigini da bilirdim ama zaten mesele para degil, paranin mesele olmasi mesele :)

Hesabi x'e kitledim de baya kotuymus.
Normalde eli acik biri olsa espri diye dusunebilirdik ama ciddi sanki.

Benim katlanamayacagim bir muhabbet para muhabbeti.
Hakkinizda hayirlisi.
Yorumunuz için teşekkür ederim. Ben ona bir kez sormuştum evlenince kirada olursak kim ödemeli sence diye laf arasında. Erkek kirayı ödüyorsa kadın da çalışıyorsa mutfağı öder veya tam tersi demişti. Ya da bi ay kadın bi ay erkek. Sizce bu doğru mu?

Bir tanıdığımın eşi gayet parası olduğu halde evine halı vs. bile almıyor çok cimri, annesinin evindeki eski kilimleri falan örtüyorlar. Yemekler falan sayılı, eve misafir gelemiyor. Evde ses özellikli kamera varmış ben hiç gitmedim, gidenler öyle anlatıyor rahat sohbet bile edemiyorlar adam izleyecek diye. Neden boşanmıyor bilmiyorum pek yakın değilim uzaktan tanıyorum. Ama çalışmıyor ve çocukları var büyük ihtimalle o yüzdendir. Tabi bu bahsettiğim adam sadece cimri değil kıskanç da ama bence ruh sağlığı yerinde değil bunları yaptığına göre. Siz de dikkat edin. Bu kadarını yapsa da lokmalar sayılabilir.

Yorumunuz için teşekkür ederim. Ben ona bir kez sormuştum evlenince kirada olursak kim ödemeli sence diye laf arasında. Erkek kirayı ödüyorsa kadın da çalışıyorsa mutfağı öder veya tam tersi demişti. Ya da bi ay kadın bi ay erkek. Sizce bu doğru mu?
Siz çalışmassanız n'olurmuş? Günlük 1 kuru ekmek verip başınıza kakmasın?

Nasıl yaa bukadar ince hesap mı yapıyor hemde evlenmemişken yok artık.

İşte simdiden bunun muhabbetinin olmasi o kadar itici ki.
Kim oder diye bir sey yok, para da ev de ikimizin, ortak paramizdan oderiz gibi bir fikri yok belli ki
Sanki eve arkadas aliyor.
Ben kurulacak ailenin daha simdiden bu kadar net bir butce ayrimini hic sevimli bulmuyorum.

Ama sanslisiniz ki kendini saklamiyor.
Bu muhabbeti de falso bana gore acikcasi.
İyi dusunun.

Merhaba sayın KK üyeleri, ablalarım, yaşıtlarım…

Ben size bir akıl danışmaya geldim. Yaklaşık 2 yıl olacak bir ilişkim var ve onu çok seviyorum ancak bazı tavırları kafamda soru işareti oluşturuyor. Tek taraflı analiz etmeye çalıştığımda hep onun tarafını haklı görüyor, ilişkimize dışardan bi göz ile bakamıyorum.

Erkek arkadaşımın fazla tutumlu biri olduğunu düşünüyorum. Örneğin bir yere çıksak, hesabı hep ortak öderiz. Veya kim ne yediyse o parasını öder. Alman usulu. Derdim para değil ama ben de o da öğrenciyiz, üstelik o çalışıyor ve ben ailemden para alıyorum. Bana birkaç kez bazı kredi kartlarını ödediğini söyledi ve kenara geleceği için para attığını, böyle zengin olabileceğini doğuştan şanslı olmadığını söyledi. Anladığım kadarıyla ailesi de sürekli paranın lafını yapan insanlar ve çocuklarına para vermektense köylerinde tadilat işlerini yaptırıyorlar. Dedesi de fazla tutumluymus anlattıgına göre.

Mesela hesabımda 3000TL var diyor, ikimiz yemek yediğimizde hesabı ödüyor ve sonra ben yarısını ona verdiğimde hiç garipsemeden alıp çantasına atıyor. Halbuki mesela 300TL oluyor benim o gün cebimde, ama yine de ödemekten çekinmiyorum çünkü neden ödemiyim ki? Ama paranın sürekli sorun olması ve sevgilimin sürekli parayla alakalı konuşması beni bazen üzüyor. bunu ona bu şekilde söylesem “paranın lafını mı yapıyorsun?” Der ama inanın ki amacım paranın lafını yapmak değil….her gün bulusmuyoruz zaten bulustugumuzda atıyorum yemeği o ısmarlasa ben kahveyi ısmarlarım. Kahveyi o ısmarlasa ben yemeği ısmarlarım.
Arkadaşlarıyla bi yere çıktığında sonra gelip bana anlattığında “ bugün hesabı X’e kitledim, ödesin yani nasılsa babasının dershanesi var” diyor mesela. Ben de bu tavırlarından pek hoşlanmıyorum açıkçası ve ona söylüyorum hoşlanmadıgımı.
Para mevzuları hariç biz çok iyiyiz ama ya. Gerçekten beni koruyor kolluyor deli gibi seviyor ben de onu seviyorum. Para meselesinin aramızı germesini hiç istemiyorum ve ayrılmak da istemiyorum. Sizin fikirleriniz neler? Ne yapmalıyım?
Sevgilin seni seviyorsa bile parayi daha cok sevdigi kesin. En sacma kisim tutumlu olarak zengin olabilecegini sanmasi. Evlendiginizde de senin paran benim param muhabbeti döndürür bu arkadas. Hic bana gore degil.

Merhaba sayın KK üyeleri, ablalarım, yaşıtlarım…

Ben size bir akıl danışmaya geldim. Yaklaşık 2 yıl olacak bir ilişkim var ve onu çok seviyorum ancak bazı tavırları kafamda soru işareti oluşturuyor. Tek taraflı analiz etmeye çalıştığımda hep onun tarafını haklı görüyor, ilişkimize dışardan bi göz ile bakamıyorum.

Erkek arkadaşımın fazla tutumlu biri olduğunu düşünüyorum. Örneğin bir yere çıksak, hesabı hep ortak öderiz. Veya kim ne yediyse o parasını öder. Alman usulu. Derdim para değil ama ben de o da öğrenciyiz, üstelik o çalışıyor ve ben ailemden para alıyorum. Bana birkaç kez bazı kredi kartlarını ödediğini söyledi ve kenara geleceği için para attığını, böyle zengin olabileceğini doğuştan şanslı olmadığını söyledi. Anladığım kadarıyla ailesi de sürekli paranın lafını yapan insanlar ve çocuklarına para vermektense köylerinde tadilat işlerini yaptırıyorlar. Dedesi de fazla tutumluymus anlattıgına göre.

Mesela hesabımda 3000TL var diyor, ikimiz yemek yediğimizde hesabı ödüyor ve sonra ben yarısını ona verdiğimde hiç garipsemeden alıp çantasına atıyor. Halbuki mesela 300TL oluyor benim o gün cebimde, ama yine de ödemekten çekinmiyorum çünkü neden ödemiyim ki? Ama paranın sürekli sorun olması ve sevgilimin sürekli parayla alakalı konuşması beni bazen üzüyor. bunu ona bu şekilde söylesem “paranın lafını mı yapıyorsun?” Der ama inanın ki amacım paranın lafını yapmak değil….her gün bulusmuyoruz zaten bulustugumuzda atıyorum yemeği o ısmarlasa ben kahveyi ısmarlarım. Kahveyi o ısmarlasa ben yemeği ısmarlarım.
Arkadaşlarıyla bi yere çıktığında sonra gelip bana anlattığında “ bugün hesabı X’e kitledim, ödesin yani nasılsa babasının dershanesi var” diyor mesela. Ben de bu tavırlarından pek hoşlanmıyorum açıkçası ve ona söylüyorum hoşlanmadıgımı.
Para mevzuları hariç biz çok iyiyiz ama ya. Gerçekten beni koruyor kolluyor deli gibi seviyor ben de onu seviyorum. Para meselesinin aramızı germesini hiç istemiyorum ve ayrılmak da istemiyorum. Sizin fikirleriniz neler? Ne yapmalıyım?
Bilmiyorum ben birini sevdigim zaman cebimde ne kadar varsa ona onu harcarım,en iyisinden hediyeler alırım. Belki kendimden kısarım belki ama ondan kısmam. Tamam herseyi de o ödesin demiyoruz da ben adamın tavrını maddiyatçı buldum. Daha mantiksal bakiyor iliskiye duygusal degil

Sevgilin seni seviyorsa bile parayi daha cok sevdigi kesin. En sacma kisim tutumlu olarak zengin olabilecegini sanmasi. Evlendiginizde de senin paran benim param muhabbeti döndürür bu arkadas. Hic bana gore degil.
Ama sürekli aramızda para muhabbeti mi var senin paran benim param benim param da senin diyor sözde…

Gercekten evlendikten sonra da yapıyor bunu yapan. Hatta butce birlesirse onu alma bunu alma peynir cok mu lazım gazı biraz daha mı kıssak gibi muhabbetlere de evriliyor. İgrenc

mesela 300TL oluyor benim o gün cebimde, ama yine de ödemekten çekinmiyorum

Arkadaşlarıyla bi yere çıktığında sonra gelip bana anlattığında “ bugün hesabı X’e kitledim, ödesin yani nasılsa babasının dershanesi var” diyor
Heh,öyle zamanlarda da senin arkandan "bugün hesabı leilaya kitledim,ehuehuehu" diyordur. Emin olabilirsin

Konu sahibi bir şey anlatmak istiyorum bundan yıllar önce bir sevgilim vardı kendisi tam bir hıyar olmasına rağmen severdi beni bilirim. O zaman öyle çok parası yok ve benim doğum günümde yaklaşmış, maaşını aldı ertesi gün doğum günüm bana bir hazırlık yapmış şöyle söyleyeyim o güne kadar hiçbir yerde öyle bir doğumgünü partisi ne gördüm ne duydum. Her detayıyla ilgilenmis her köşede ayrı sürpriz. Şok oldum böyle bir şey nasıl olur diye. Tüm maaşını o gün benim doğum günüme harcamıştı. Bir ay boyu parasız kalmıştı o partiyi yapmak için. Gerçekten seviyor olsa sizi sanmiyorum ki cebinde parası varken bı yemek ismarlamasin.

Mesela bir hesabı ödüyor daha sonra iki üç hafta sonra onu kredi kartından ödediğini, hesaplarının kötü durumda olduğunu söylüyor.
Ayıp ediyor. Kararları çok haklı ama sen onun sevgilisisin sonuçta ne bileyim ikiniz ödeyin ama seni salak yerine koyduğunu da belli etmesin. Veya 2 hesabın lafını yapmasın yani. Bilmiyorum Allah yardımcınız olsun

Sevdiğine şüphem yok ama bu maddi durumlar beni çok yoruyor. Sırf para yüzünden ayrılmak istemiyorum sadece nasıl onun bu huyunu törpülerim diye düşünüyorum… keske mumkun olsa
İşte ikili ilişkilerde yapılan en büyük hata.
Bu şekilde evlenip sonradan şikayet etmeniz yanlış.
Adam kendini gizlemiyor.
Ailesinin de nasıl olduğu belli.
İlerde düğün nikah eşya vs. İşlerinde beklentiyi minimum tutarım her şeyin ucuzunu alırım altın vs istemem diyorsanız bu ilişkiye devam edin ne güzel birlikte para biriktirirsiniz.

Beni çok seviyor kısmı tartışmalı.
2 senelik ilişkide sevgilimden hiç hediye almamış olsaydım bı oturup düşünürdüm.
İnsan 50 TL ye bile hediye bulur.

Ve ayrıca sevgiliniz zaten hediye beklemediğiniz hesap ödemenin lafını etmediğiniz için sizinle birlikte.
Bu adam böyle hediye isteyen, hesabı sürekli alman usulü ödemek istemeyen birini istemez zaten.
Çünkü en çok parasını seviyor.

Gercekten evlendikten sonra da yapıyor bunu yapan. Hatta butce birlesirse onu alma bunu alma peynir cok mu lazım gazı biraz daha mı kıssak gibi muhabbetlere de evriliyor. İgrenc
Bir tanidigimin esi eve meyveleri kisi basina 1 adet seklinde alir. Tutunlu olma konusunda o kadar bunaltiyor ki kadini en son bosanma asamasina geldiler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X